Roomista!

  • 1 / 29
  • Kantapaikka
  • 27.10.2004 22:04
Mitä tapahtui Roomille? Ovet suljettu, mutta uudenko pitäisi avautua? Koska ja milloin?
  • 2 / 29
  • Rehellisin ilo
  • 28.10.2004 12:17
Liike-elämän realiteetit taloudellisesta kannattavuudesta kai tavoittivat puljun. Kukaan ei menetä tuon paikan mukana yhtään mitään joten itku pois.
  • 3 / 29
  • oikeesti
  • 28.10.2004 17:26
Kuulemma aukee uus paikka ihan keskustassa piakkoin. Eivät suostuneet vuokrasopimuksen uusimiseen...
  • 4 / 29
  • Irokeesi
  • 28.10.2004 19:44
Voi Timo!

Teethän vihdoin sen kaivatun Men Only –baarin Helsinkiin – jookos.
  • 6 / 29
  • Rehdin ilo
  • 5.11.2004 11:59
Tuskinpa tippuu men only-baaria tai mitään. Kympistä vetoa että tuo omistaja raahaa vanhat rojut, kuten ne naurettavat kellot ja sen suurkeittiön terästiskipöydän uuteen osoitteeseen ja avaa uudella nimiellä tyyliin "Barbie Bar".
  • 7 / 29
  • Roomfani
  • 28.11.2004 12:47
Jos nimimerkki Rehellisin ilo / Rehdin ilo ei pidä paikasta, niin eihän hänen missään nimessä tarvitse kiusata itseään ja muita käymällä siellä.

Roomin sivuilla http://www.roombar.fi/ varmasti ilmoitetaan heti kun uusi huoneisto löytyy. Jos joku sattuu tietämään sopivasta paikasta, hänhän voi ehdottaa sitä samaisten sivujen palautelomakkeelle, niin ehkä uusi paikka avautuu nopeammin.
Siis mäkään en Roomissa hirveesti viihtynyt, kun en kokenut saavani siellä helposti juttuseuraa. Kaikki kävi vain kavereittensa kanssa siellä. Mutta se oli silti näistä baareista ehdottomasti parhaimman näköinen mesta, tosi magee itse asiassa vaikka oon kolunnu muitakin kuin näitä kotoisia paikkoja. Siis verratkaas Fairyyn tai Coniin tai Nalleen.
Torget Gamla Stanissa ois magee esikuva, mutta kun sellaisia huoneistoja ei helposti löydy Hesasta.
Minusta oli kiva kun joskus oli ne pari paikkaa, joissa homot sai laittaa omia taideteoksiaan esille. Roomissa oli myös näyttelyjä.
"Room on sulkenut ovensa Erottajalla ja muuttamassa uuteen paikkaan. Lokakuun aikana selvinnee uusi osoite."

ja kohta on joulukuu...
Jos tässä vielä vähän filosofoisi...

On totta, ettei Roomissa juuri tutustunut uusiin ihmisiin, vaikka jos ei kukaan tule juttelemaan, niin kai voi sitten syyttää itseäänkin siitä, ettei ole itse tehnyt aloitetta. Tästä huolimatta Room palveli hyvin tarkoitustaan alkuillan paikkana, jonne saattoi sopia tapaamisen kaverin kanssa, ja ottaa parit ennenkuin jatkoi matkaa DTM:ään tai Herccuun tanssimaan.

Ennenkaikkea Room oli kaikista Helsingin homopaikoista siistein, ei mikään räkälä niinkuin jotkin muut baarit. Tietysti jotkut pitävät niistä räkälöistäkin, ja ajattelevat ehkä että Room oli heille liian steriili, mutta makuja on monenlaisia, ja on hyvä jos jokaiselle on tarjolla jotain. Ne, jotka eivät tykkää jostain paikasta, pysykööt poissa ja lopettakoot kitinän. Se on epämiehekästä.
Omasta mielestä ertitäin kiva ja siisti paikka ja sijainti ennenkaikkea loistava...
Olin todella pettynyt kun Room meni kiinni...Ymmärsin,että vuokranantaja(Sponda) halus päästä imago ongelmasta eroon.....Nyt siinä sitte myydään svensson kynttilöitä...
Tsemppiä Timppa uuden paikan etsimiseen!!
Jaa-a, ei ole mitään kuulunut vieläkään. Jokohan Timppa on luovuttanut ja lakannut etsimästä paikkaa? Room haipuu pikkuhiljaa pelkäksi muistoksi. :-(
Mä kävin Room-nimisessä paikassa tasan tarkkaan kaksi kertaa. Ei se nyt huono anniskelupaikka sinänsä ollut. Ilmastointi ei kaikilta osin tainnut olla ihan kondiksessa. Se tupakan savu oli häiritsevää. Meille savuttomille baareissa kävijöille voisi perustaa oman paikan.
Minä viihdyin muuten aika hyvin Roomissa, vaikka itse tupakoimattomana kärsin jonkin verran tupakansavusta, varsinkin silloin kun paikka oli täynnä.

Minusta on kuitenkin hyvin vaikea kuvitella savutonta baaria. Nytkin käyn yleensä baareissa ja diskoissa lähinnä kaverien kanssa, ja jos he tupakoivat, en oikein viitsi jäädä yksin savuttomalle puolelle. Ei niin, että missään homopaikassa tupakoijat kunnioittaisivat savutonta puolta, mutta se on toinen juttu.

Jossain päiväsaikaan auki olevassa homokahvilassa savuttomuus voisi paikan luonteen takia toimia paremmin. Sen sijaan yöelämä, alkoholi ja tupakka tuntuvat kuuluvan erottomisti yhteen.
Siis pieni, mutta mukava paikka. On tärkeää että olisi paljon homopaikkoja. Tietty Suomen kokoisessa maassa ilmeisesti homokapakoille ei "tilausta" riitä, mutta ymmärtääkseni paljoa Helsinkiäkin pienemmissä paikoissa voi olla enemmän homobaareja, kuten esim. Ruotsissa ja Irlannissa.

Tosi törkeää kyllä jos Sponda jonkun "imago" sonnan takia karkotuspäätöksen antoi. Sehän on ihan keskiaikaista, sitä paitsi sehän oli kantakaupunkia, eikä mikään lestadiolaisten
asuttama lähiö Pohjanmaalla.

Toivottavasti perustetaan uudestaan.
Tämä on kuulema jo virallista: Room avataan uudessa osoitteessa, Kalevankatu 36 (nykyinen Last Hope bar), maaliskuun 5. päivänä. Onnea Timpalle uuteen baariin!
Ja Roomin kotisivu kertoo: "UUSI OSOITE JA TARKKA SIJAINTI ILMOITETAAN VIIMEISTÄÄN 1.3.2005 TÄLLÄ SIVUSTOLLA."

Taitaa ne aikataulut edelleen olla venyvää sorttia. (Eipä silti, kaikki kiinnostuneet tietänevät osoitteen jo muutenkin.)
Tervetuloa uuteen Room Alberttiin,kalevankatu 36.Avaamme la 5.3.2005 klo.14.00..Pahoittelen kotisivulla huonosta infosta.TvTimo&pojat
Pikainen piipahdus ensimmäisen aukiolopäivän iltana yhdellä lonkerolla tupaten täynnä olevassa baarissa tuli tehtyä. Mukavalta ja siistiltä vaikutti noin ylimalkaan. Onnea vaan uudelle baarille. :)
Vähän pidempi piipahdus tuli tehtyä. Mukavaa oli. Kerrankin sai tutustua uusiin ihmisiin. :) Paikkana ihan mukava, lämpimämpisävyinen sisustus aiempaan verrattuna, vaikka oli mukana vanhaakin. Ainakin toinen vessoista edusti parasta tasoa mitä homorafloista löytyy (kuulemieni arveluiden mukaan entinen naisten vessa). Koska baaritiski on nyt keskellä, juomia saa haeuttua tungoksessakin paremmin. Onnea myös omasta puolestani!
Viivyin siellä aika pitkään. Juu, se WC jonka seinät oli peitetty miesten kuvilla, oli aiemmin naisten WC. Kävin katsomassa paikkaa kun se oli vielä Last Hope bar. Timppa sanoi jotain sellaista, että molemmat WCt ovat nyt unisex. Se on mielestäni ihan järkevääkin, kun asiakaskunta todennäköisesti tulee olemaan siksi miesvaltaista, ettei naisille kannata pitää erillistä WC:tä lähes käyttämättömänä. Eilenkin paikalla oli vain muutama nainen.

Paikka on entistä pienempi, mutta mielestäni toimivampi. Sen vanhan putken perältä oli ruuhka-aikaan todella vaikea päästä baariin, ja baaritiskiltä WC:hen. Nykyisessä on sekä baari että WC aina lähempänä, vaikka tungoksessa liikkuminen on toki aina yhtä vaikeaa. Tuntui myös siltä, että ilmanvaihto on parempi kuin vanhassa paikassa. Tupakoimattomana kärsin vanhassa paikassa usein aika sakeasta savupilvestä, mutta uudessa tilanne oli ihan siedettävä.

Jos jotain parannettavaa on, niin luulen, että ainakin sohvien viereen mahtuisi vielä muutama tuoli lisää. Ehkä tilaa olisi vielä parille baarijakkarallekin. Mutta uskoisin, että tulen viihtymään uudessa paikassa joka tapauksessa.
Ihan Ok paikka, pienempi kuin entinen mutta se ei ole ollenkaan huono juttu. Näitä viitenä iltana viikossa tyhjänä ammottavia hehtaarihallejaa tässä kaupungissa on jo ihan riittämiin.
Timo on saanut mielestäni Room Albertin tehtyä "näköisekseen". Viihtyisä paikka, vaikkei nyt keskeisimmällä paikalla olekaan. Onnea Timolle uuden paikan myötä.
Minkähän takia Roomin kotisivun http://www.roombar.fi/ otsikossa lukee nykyään vain "Cubile kalusteet"? Siitä pääsee kyllä toiselle sivulle, jossa on Roomin osoite, mutta silti vähän outoa...
Roomin sivut on tehnyt sama firma kuin Cubilenkin (www.ma-cubile.fi) ja siis Roomin sivut tehty vanhalle pohjalle, joten sinne on unohtunut vanha otsikko...