Ystävänpäivä vai Valentinen päivä?

  • 1 / 3
  • Juksteri
  • 6.2.2005 19:07
Ystävänpäivä taas lähestyy ja mainokset maanittelevat ystäviä lähettämään toisilleen ystävänpäiväkortteja. Ystävänpäivä lienee Suomen Postin keksimä, tarkoitushakuisen väärä käännös Valentinen päivästä, jotta kortteja lähetettäisiin enemmän kuin vain yhdelle mielitietylle.

Mutta kun Valentinen päivä ei ole ystävänpäivä vaan rakastavaisten tai romantikkojen päivä. Kun maailmalta taas 14. helmikuuta kantautuu uutisia Valentinen päivän tapahtumista - suutelemisen maailmanennätyksistä ym - niin Suomessa toimittaja kertoo tapahtumien liittyvän maailmalla vietettävään _ystävän_päivään, eikä sanaakaan Valentinen päivästä. Jää katsojan pähkittäväksi, miksi muualla maailmassa ystävät ovat keskenään niin, hmm... intiimejä.

Entä mitäköhän Suomessa käyvät ulkomaalaiset ajattelevat ympäri Helsinkiä levitetyistä Postin ulkomainoksista, joissa kaksi miespuolista vapaapainijaa ovat syleilemäisillään toisiaan romanttiseen Valentinen päivän henkeen..? "Totta se on, Helsinki on homoystävällinen kaupunki!"
  • 2 / 3
  • tyronecoco
  • 7.2.2005 0:29
St Valentine's day,tai Valenine's on taalla ollut jo markkinoituna melkein joulun jalkeen,(jo nyt on paasiais kortit koristeet ja suklaabunny's saatavilla).Nuo,ja aitienpaiva,myyvat kaikkein eniten suklaata ja kukkia koko vuodessa.Ravintolat myos hyotyy noista.Isan paiva kesakuussa ei enaan ole niin hyodyllinen kaupallisuudessa kuin ennen.Be My Valentine!
  • 3 / 3
  • Kokuma
  • 7.2.2005 13:02
Jos tuota "homopainijat halii" mainosta katsoo hieman tarkemmin, saattaa huomata että kyseinen kuva on otettu hieman mikrommassa mittakaavassa kuin oikeassa painikehässä. Nämä "miehet" ovat nimittäin noin 6" korkeita wrestling-figuureja joita suomalaisetkin pikkupojat keräilivät noin vuosi sitten kun WWF/RAW-kuume oli kaikkein kovimmillaan SubTV:n alettua näyttää kyseisiä painiohjelmia.

Huivipäisen tunnistin Hulk Hoganiksi, toisen nuken esikuvasta ei mitään tietoa.

Tähän samaan mainoskuvasarjaan kuuluu juliste jossa nuori nainen istuu punaisen mummonmökin keittiössä perinteinen Ingalsin-Laura -mekko yllään ja pitelee tuolilla istuvaa "inhimillistettyä" hevosta kaviosta.
(Hevosen 3D-malliin on käytetty ilmeisesti samaa polygonirunkoa kuin Veikkauksen mainoksiin joissa niin edelleen "inhimillistetyt" hevoset laulavat karaokea yms.)

Ettei kyseessä vain olisi huumoripläjäys eikä homoystävällisyys-, ja sodomiakampanja? Voisiko olla mahdollista?

Tarkoitan lähinnä noiden wrestling-painijoiden, ainakin mediaimagoon liitettyjä "lämpimiä" välejä ja sen pohjalta tälle mainoskampanjalle saatua huumoriarvoa.