Hassut homopingviinit

  • 1 / 7
  • Mauno
  • 15.2.2005 11:21
Iltalehti uutisoi tänään, 15.2.2005 "Hullu maailma" linkin alla seuraavaa:

"Neljä ruotsalaista pingviinineitoa on matkustanut Saksaan Bremerhaveniin eläintarhaan, jonka viisi lintuparia eivät ole lisääntyneet vuosikausiin. Yksi syy jälkeläisten puutteeseen on se, että kolme Zoo am Meerin pingviinipareista elää homosuhteessa. Eläintarhan työntekijät aikovat nyt ovelasti erottaa rakastavaiset toisistaan ruotsalaisten pingviinityttöjen avulla. Lintujen lemmen syvyys selviää kuitenkin vasta muninta-ajan koittaessa."

Luonnossa esiintuvä homoseksuaalinen käyttäytyminen on tuiki tavallinen ilmiö, mutta miksi iltalehden uutisointi oli juuri kyseisen linkin alla? Tämä osoittaa jälleen sen, että olipa kyseessä mikä tahansa homoseksuaalisuutta sivuava asia, se on luonnostaan huvittava ja ei vakavasti otettava.

En ole tiukkapipo, tuli vain mieleen.
  • 2 / 7
  • Journalisti
  • 16.2.2005 17:26
Ei se kyllä ihan noinkaan mene. Itse viihdeuutisia tehneenä tiedän, että uutistoimistoilta tulee usein eläintarhajuttuja ja 95-prosenttisesti ne päätyvät hömppäuutisiksi. (Esimerkiksi pandan lisääntyminen noteerataan "vakavaksi uutiseksi", koska panda on uhanalainen.)

Tämäkin uutinen on mielestäni perinteinen eläintarhauutinen, joka menee vääjäämättä viihdeuutisiin - olipa aiheena homoseksuaalisuus tai ei.
Outoa muuten, että sama uutinen löytyy BBC Newsin sivuilta aivan vakavana juttuna, eikä minään pilauutisena:

Gay outrage over penguin sex test

Gay rights activists have protested at a north German zoo's plans to test the sexual orientation of six male penguins which have displayed homosexual traits.
Bremerhaven's Zoo am Meer said it would introduce four extra female penguins from Sweden to the group to see if the males really were gay.

But zoo director Heike Kueck said "gay groups worldwide have been cursing us since that announcement".

The zoo says it just wants to encourage the rare Humboldt penguins to breed.

The males have been observed trying to mate with each other and trying to hatch offspring out of stones.

"We don't know whether the three male pairs are really homosexual or whether they have just bonded because of a shortage of females," said Mrs Kueck, quoted by Germany's Der Spiegel news magazine.

Gay groups insisted that penguins had a right to form couples without human interference, she said.

"Nobody here wants to forcibly separate homosexual couples," she said.

Only one baby Humboldt penguin has been born at the zoo, which has six males and four females, Der Spiegel reports.
  • 4 / 7
  • Stereo Tyyppi
  • 17.2.2005 11:24
Voiko naurettavampaa närkästyksen aihetta olla?? Siis oikeesti.. Luulis homojärjestöilläkin olevan HIEMAN ensisijaisempia närkästyksen kohteita kuin mahdollisesti homoseksuaaliset pingviinit! Itse en ainakaan koe sen uhkaavan homoidentiteettiäni, jos vaikka nämä pingviinien raasut olisivatkin pohjimmiltaan heteroita ja ovat ruvenneet homostelemaan vain naaraiden puutteessa. Ei se nyt herranjumala ole keltään pois, jos pingujen annetaan käyskennellä naaraspuolisten lajikumppaneidensa keskuudessa. Välillä kyllä tuntuu, että me homot ei osata oikein keskittyä olennaiseen, vaan nipotetaan täysin tyhjästä.
  • 5 / 7
  • martin
  • 28.2.2005 15:44
Mikä suuri merkitys voikaan olla symboliarvoilla! Eiköhän tässä ole kyse myös meistä homo-ihmisistä?!
  • 6 / 7
  • Rokkihomo
  • 28.2.2005 18:46
Saatiin kotikaupunkiimme pingviineja viime viikolla, oikein useampia. Paikallisuutisissa pohdittiin etta onko "tasaparit", ja puiston pingviinien hoitaja (hm, onko sellaisia -?) vastasi toimittajille, etta antaa niiden itse asettua miten haluavat.

Saksan tapauksessa, kylla symboleilla on minunkin mielestani merkitysta. Voipa olla aika paljonkin.

Juuri tallaiset uutiset ja pikku tarinathan ovat juuri niita katevia tapoja, joiden avulla pienemmat lapsetkin saadaan tietamaan, etta jollain tadilla voi olla vaimo tai tyttoystava, ja sedalla mies tai poikaystava.

Vai kui?
Muistan Hollannin televisiosta erään "arkipäivän eläinmaailmaa" -tyylin TV-ohjelman jossa lapset saivat esitellä elinympäristönsä luontoa.

Ohjelmassa nuori tyttö (varmaan alle 10 v) näytti kotinsa lähikanavassa uiskentelevia lintuja ja yhden lintupariskunnan saapuessa paikalle kertoi ihan luonnolliseen luonnollisena asiana että tässä on tämä kanavan homosorsapariskunta. Ja niinhän se olikin: kaksi urossorsaa rinta rinnan päiväretkellänsä.

Hienoa asennekasvatusta - kaikille. Minäkin olin äimänä.