Kolmas pyörä

Olemme mieheni kanssa keskustelleet, miten mukavaa olisi harrastaa seksiä kolmannen kanssa. Molemmat hyväksyvät ajatuksen ja tuntuu että molempia myös kiinnostaa tämä. Olemme kuitenkin suhteessa olleet aina ns. yksiavioisia. Minkälaisia kokemuksia teillä on? Alkoiko kolmannesta pyörästä suhteen alamäki vai lujitteko se suhdettanne entisestään? Entä jäikö kokeilu kertaan? Tulitteko mustasukkaiseksi? Minkälaista seksiä harrastitte? jne jne...Kommentteja?
Samaa mieltä onnettoman kanssa. Mielikuvilla on kiva leikkiä, ja todellisuus voi hetkellisesti jopa ylittää odotukset, mutta kyse on seksin harrastamisesta vieraan kanssa samalla kun kumppani katsoo vierestä. Kimppa muuttuu helposti kukkulan kuninkaaksi, ja ennen sovituista säännöistä voi olla vaikea pitää kiinni niinkin eroottisessa tilanteessa. Kimpan jälkipuinti voi pitkittyä ja jompi kumpi ei siitä ehkä pääse yli, se voi olla niin kivuliasta ettei suhde sitä kestä. Suosittelen harkitsemaan tarkkaan.
Ei se kolmen kaa seksi ole mitään ihmeellistä, koska yksi jää väistämättä taka-alalle tai sitten se pitäisi olla joku ennalta suunniteltu kuvio, jonka kaikki tietävät. Niinkuin pornossa.

Luonnollisesti, kun/jos olet ihastunut tai kiinnostunut yhdestä miehestä, niin tietty haluaisit sen kanssa sekstailla enempi kuin sen kanssa, joka on vain mukana.... ja sit harmittaa, kun yksi on vaan tiellä tai hidasteena.

Kaveriporukat voivat olla erikseen, mutta en usko, että tunnemme kavereitammekaan niin hyvin, että seksi sujuisi ongelmitta.
Olemme olleet yhdessä 8 vuotta. Kahdeksan vuoden aikana meillä on ollut kimpassa noin 5 ihmistä ja yksi toinen pari. Joka kerta on ollut mahtavaa ja suhde on parantunut ja lujittunut. Kaikki on kiinni suhteen todellisesta laadusta, rehellisyydestä ja kommunikaatiosta.

Elämisen paras asia on sen kokeminen. Haaveilu ja fantasiointi ei ole kokemista - se on korvike. Korvikkeet voivat olla myös tuhoisia suhteelle ja jokaisen omalle mielellekkin.

Ja vielä yksi neuvo: ei makeaa suun täydeltä.
Yhdessä suhteessa harrastimme kimppaa. Lopulta minä halusin lopettaa kolmannet pyörät. Kumppani halusi uutta, viis siitä olisinko minä pitänyt ylimääräisestä henkilöstä vai en. Se riitti. Hän jatkoikin sitten tahollaan ihan uudella tarmolla.

Kyllä siinäkin suhteessa rakkautta oli.

Mutta, sen jälkeen tuli toinen suhde, jossa en missään nimessä olisi voinut edes kuvitella haluavani jakaa itseäni tai rakastani kenenkään muun kanssa. Ja se oli molemminpuolista. Tätä kumppania rakastin paljon syvemmin kuin em. toista.

Väitänkin, että kolmannet pyörät ja kimpat onnistuu suhteissa, joissa keskinäinen rakkaus ei ole maksimaalista.

En suosittele, en harrasta vakavassa suhteessa enää toiste. Jos harkitsee kimppaa, kehotan mietittäväksi, mitä suhteestani puuttuu? Mitä sellaista saavutan ottamalla kolmannen osapuolen sänkyyn?

Ja sitten ihan yksityiskohdista.
Kimppaan hankitut viriilit kollit, olivat aina enemmän ja peittelemättä kiinnostuneita siitä osapuolesta, jolla oli suurin kulli. Toinen oli vain tiellä. Muutenkin, moni halusi vain ottaa kimpasta, ei antaa siihen itse mitään. Osa yritti myös häpeilemättä iskeä jompaa kumpaa sekä silloin ja jälkeenpäin.

Seksi tuntemattoman kanssa on aina sähellystä. Satunnaisen kolmannen kanssa myös.
voi voi noita kommentteja 'seksi ja seurustelu on aina sitä tai tätä'. kaipa se riippuu kustakin suhteesta. joissain suhteissa ryhmäseksi on ok, toisille ei. itselle ja kumppanille oikean ratkaisun löytää puhumalla ja kokeilemalla tai lähestymällä tilannetta.

itse olen parisuhteessa, jo monta vuotta ollut. tämä on meille se ainoa oikea suhde, ollan tosi onnellisia! kolmas pyörä on joskus mukana; ei tietenkään kuka tahansa. joskus löytyy kiinnostava tyyppi, jonka kanssa on kiva sekstata. joskus on peruttu homma kun se ei olekaan tuntunut oikealta.

siis: avoimmuutta, rehellisyyttä, kokeilunhalua, rohkeutta ja enne kaikkea sensitiivisyyttä omille ja toisten tunteilla, ja oma linjasi/ linjanne varmasti löytyy!
  • 8 / 24
  • Kokenut?
  • 20.2.2005 15:58
Jos teidän tuttava pariskunta pyytää kimppaan. ÄLKÄÄ MENKÖ! Ihan vaan näin neuvona.
Sillä saa pilattua hyvänkin ystävyyden, tulee sanomista että homma ei mennyt niin kuin piti, toinen oli kolmannesta liian kiinnostunut. Aivan kuin kolmen kimppa tarkoittaisi sitä, että pariskunta kuksii ja kolmas pyörä koplaa itseään samassa sängyssä. Odotukset eivät tule kohtaamaan todellisuutta.

Jos haluatte kolmannen pyörän, hankkikaa se ystäväpiirin ulkopuolelta, niin ei tule menetettyä ystäviä.
  • 9 / 24
  • Voi teitä :)
  • 22.2.2005 18:55
Pelkoa ja huonoja kokemuksia.

Ei voi olla kuin surullinen jos kimppat ovat olleet pettymyksiä ja suhteet kaatuvat seksiin.

Kimpat ovat mukavia kun ihmiset ovat tarpeeksi "aikuisia" ja "älykkäitä".
Jo todennäköisyys siihen, että vähintään kolme aikusta ja älykästä ihmistä sattuisivat olemaan samassa paikassa samanaikaisesti on erittäin pieni. Se, että he päättäisivät ryhtyä harjoittamaan kimppakivaa, on sula mahdottomuus :)
Myönnetään, että tuolla asenteella ei kannatakaan edes harkita.
Meillä homma on toiminut ihan hyvin.
musta tuntuu, että "kolmannen pyörän" mukaan ottaminen vaatii aikamoista toistensa tuntemista ja luottamusta suhteessa. ja varmaan sitä, että tuolla kolmannella pyörällä ei sitten ole muuta kuin seksiin liittyviä odotuksia?

en voi sanoa, kun omia kokemuksia ei ole. tietyn tunnetason riskin siinä varmasti aina ottaa, mutta toisaalta mikäs siinä? varmasti toimivia kimppoja löytyy.
Tomivia kimppoja löytyy. Tunnen kolme pariskuntaa, jotka harrastavat kolmannen pyörän mukaan ottamista ja kaikilla kolmella tuntuu menevän oikein hyvin. Kimppaseksi ei kyllä välttämättä ole ihan ensimmäinen juttu, mitä tuoreen poikakaverin kanssa pitää kokeilla, vaan suhteen on oltava todella vakaalla pohjalla. Näitä minun tutuistani kaikki ovat olleet yhdessä monta vuotta.

Tietysti pitää myös olla selvillä omista vaikuttimistaan; löyhissä kantimissa oleva suhde ei varmasti parane sillä, että kutsuu kolmannen makkariin. Olen myös kuullut kusipäistä, jotka valkkaavat uutta partneria näistä kolmansista pyöristä oman kullan silmien alla. Jos kolmannella pyörällä on voimakkaampia intressejä pariskunnan yhtä puoliskoa kohtaan, siitä varmasti syntyy jossain vaiheessa sanomista.

Menee vähän ensimmäisen viestin teemasta ohi, mutta kysynpä silti: onko kukaan palstalle kirjoittavista ollut triplasuhteessa?
Public Eye, ei ole mahdottomuus.

Peter, kun kerran kysyt: olen itse ollut avoimissa suhteissa ja fuck-buddy -jarjestelyt ovat toimineet vallan mainiosti oman aikansa, ja kolmantena pyorana...
Tayttaisikohan joku noista "triplasuhteen" maaritelmasi, en tieda.

Pointti: Nyt olen yksin.

- R
Eli älykkäät, kypsät ihmiset osaavat harrastaa kimppaa ilman negatiivisia seuraamuksia? Olisikohan noin? Ja tarkoitetaanko tällä, että ne jotka eivät halua harrastaa kimppaa ovat tyhmiä ja lapsellisia? Epäilen vahvasti.

Makuja on monia. Toiset pitävät seksiä erityisenä intiimiyden ja kiintymyksen osoituksena, jota ei saisi jaella sinne tänne, ainakaan jos on varattu. Toisten mielestä seksillä ei sinällään ole muuta merkitystä kuin fysiologisen tarpeen tyydyttäminen. Vähän niin kuin syöminen. Kaikki lopultakin palautuu siihen miten miellämme seksin, mitä merkityksiä sille annamme.

Ns. yksiavioista henkilöä kuvottaa seksiin kulutushyödykkeenä suhtautuvien kevyt asenne. Toisaalta sellainen ihminen, jonka mielestä seksiä on kiva harrastaa kuten ruokaa on kiva syödä - kavereiden kanssa, voi kokea yksiavioisen intimeettivaatimukset ahdistavina ja kontrolloivina. Siksi olisikin tärkeää, että parisuhteessä elävät keskustelisivat siitä, että mitä seksi heille oikein merkitsee ja mitä se ei merkitse. Molempien osapuolten tulisi tietää missä mennään. Mielestäni tuollaiset keskustelut tulisi käydä suhteen melko alkuvaiheessa, jotta säästyttäisiin myöhemmiltä pettymyksiltä ja mielipahalta.

Kaippa se on useimmilla parisuhteessa elävillä niin, että sitä ajattelee olevansa tarpeeksi hyvä ja riittävä kumppanilleen, ettei tämä kaipaa mitään muuta. Pettymys voikin olla silloin suuri, jos kumppani yhtäkkiä rupeaakin ehdottelemaan kolmannen pyörän mukaanottamista. Veikkaisin, että nuiva suhtautuminen tällaisiin ehdotelmiin on melko inhimillistä, enkä ainakaan itse menisi heti leimaamaan uskollisuutta ja yksiavioisuutta kaipaavia ihmisiä tyhmiksi ja lapsellisiksi.
Hyvä Habitus, minä vastaan kirjoitukseesi omasta puolestani kun se tuntuu olevan tarkoitettu vastineeksi minun sanomiselleni. Voihan tietysti olla, että megalomaniani hämärtää käsityskykyni ja viesti oli tarkoitettu jollekulle muulle.

Habitus on hyvä ja osoittaa minun kirjoituksestani sen kohdan, jossa väitän monogaamista suhdetta haluavia / sellaisessa eläviä tyhmiksi ja lapsellisiksi. Jos löytyy, niin pyydän anteeksi epäselvää ilmaisuani. Teksti oli lähinnä tarkoitettu vastineeksi monogamisteille, jotka tuntuvat tietävän erinomaisen hyvin, kuinka kaikkien kanssaihmisten tulee elää ihmissuhteisssan ja ilmaista seksuaalisuuttaan. Yritin valottaa sitä tosiseikkaa, että kaikki suhteet eivät kaadu kolmannen pyörän mukaan ottamiseen, mutta ennen kuin se onnistuu niin tiettyjen premissien täytyy olla kunnossa. Seksin merkitys itselle ja kumppanille kuuluu näihin premisseihin, se on selvä.

Itselläni ei ole koskaan ollut suhdetta, jossa kolmannen pyörän mukaan ottaminen olisi tullut kysymykseen.
No niin, no niin!

Jos tässä kolmas pyörä asiassa otettaisiin mukaan vielä yksi tekijä.

Onko eri asia ottaa ulkopuolinen/ulkopuolisia mukaan suhteeseen, jonka osapuolet ovat 2-3 kymppisiä, kuin, jos he olisivat vanhempia?

Onko eri asia ottaa ulkopuolinen/ulkopuolisia suhteeseen, joka on kestänyt alle 5 vuotta, kuin suhteeseen, joka on kestänyt yli 15 vuotta?

En nyt etsi eroja sukupolvien väliltä, vaan eri elämänvaiheista. Ajatuksena, että jossain vaiheessa kolmas pyörä on kiinnostava ja mahdollinen kokeilu ja toisessa, lähinnä myöhemmässä elämänvaiheessa, ehkä vain perusturvallisuutta rapauttava tekijä.

Vai onko kyse pelkästään perustavanlaatuisista eroista suhtautumisessa seksiin?
peter kirjoitti: "Voihan tietysti olla, että megalomaniani hämärtää käsityskykyni ja viesti oli tarkoitettu jollekulle muulle."


En tiedä megalomaniastasi, mutta edellinen kommentointini oli lähinnä nimimerkin "Voi teitä ;)" kirjoittaman viestin innoittama. =)
Lisäksi on hyvä ottaa huomioon, että yleensä ihminen kykenee suhtautumaan erilaisiin tilanteisiin eri tavoin. Myös voi olla mielikuvituksen köyhyyttä suhtautua erilaisiin tilanteisiin yhden ja ainoan tilanteen kaavalla. Seksi kolmannen kanssa ei välttämättä ole/merkitse samaa kuin oman kumppanin kanssa.
Kaikille tunteiden erottaminen seksistä ei ole mahdollista tai mitenkään tavoiteltava olotila.

Mutta mitäs siitä, niin kauan kuin samanmieliset ovat keskenään.
siis....niiden tunteiden irrottaminen seksistä ei kai mitenkään tarvitse liittyä seksiin kolmannen kanssa. Niitä tunteitahan juuri on erilaisia eri tilanteissa.