Vähemmistönikkarointia

Paremman puoliskon kanssa tuli hankittua Varsinais-Suomesta 1800-luvulla rakennettu torppa kesäpaikaksi. Odotettavissa on runsaasti verta, hikeä ja kyyneleitä ennen kuin paikasta tulee asuttava, mutta uskomme lopputuloksen olevan vaivan väärti. Korjattavaa tilaa on vain niin hiton paljon.

Vaikka kumpikin meistä on korjausrakennustaitoinen, tietoa tarvitaan yhä, sillä tahdomme kunnostaa tilan ainoastaan 'perinteisiä' materiaaleja käyttäen. Niistä taas ei löydä tietoa kovinkaan paljoa. Museoviraston korjauskortit ja Panu Kailan kirjat ovat jo tulleet tutuiksi.

Onko kukaan sattunut löytämään hyviä korjausaiheisia sivustoja? Lisätietoa tarvitaan aina!
Kiitoksia.

Onko kenelläkään tietoa, miten maalla suhtaudutaan tänä päivänä miespariin? Että onko naapureille ilmoitettava korjaavansa torppaa 'serkkupojan' kanssa tai muurarille selitettävä, että veli tuli käymään?
Laittakaa sinne yksityisalue- kylttejä italianmastiffin kuvan kera, jossa lukee : "Täällä valvon minä". Saatte olla rauhassa.

Kertokaa, että meinaatte perustaa luomuviljelyä harjoittavan anarkistikollektiivin miehille.

Jos haluatte paljon kutsumattomia vieraita, kertokaa, että aiotte perustaa hoitokodin venäläisille langenneille naisille.

Kertokaa, että aiotte tehdä maatilastanne hiljaisuuden ystävien kesäpaikan ja tarvitsette omaa rauhaa paljon.

Kertokaa, että olette buddhalaisia noviiseja ja aiotte perustaa buddhalaisen temppelin ja pistelette niitä erivärisiä rättejä pihanne puihin.

Tarvitseeko kertoa totuus vai naamioitua joksikin muuksi? Paras, kun olette suomalaisia mörököllejä, jotka puhuvat mutisten eivätkä sano mitään tai jos sanovat, niin siitä ei ota pirukaan selvää.
...miten maaseudulla suhtaudutaan miepariin...

Kokemuksemme mukaan ei mitenkään hankalasti. Ensin naapuri ei ymmärtänyt meitä pariksi, mutta nyt jo on totuus varmaan valjennut, kun asia on selvillä kylän kaupalla. Sieltä sana kyllä leviää. Mitään muutosta suhtautumisessa ei ole havaittavissa. Kaupan myyjät ja kyläyhdistyksen väki suhtautuvat ihan hyvin.
Niin, mitäpä sitä turhaan piilottelemaan.

Ja jos tyhjenneeltä maaseudulta vielä löytyy joku, joka sinnittelee muuttamatta kasvukeskuksiin, niin on se ihminen elämässään niin karaistunut, ettei varmaan hätkähdä, kun huomaa, että naapurissa lomailee kaksi pesunkestävää homoseksuaalia...
Ehdotuksia kaivataan!

Ostamamme määräala erotetaan kantatilasta ja saamme keksiä maarekisteriä varten sille oman nimen.

Kertokaa, mikä olisi sopiva nimi sateenkaarifarmille. Tällä hetkellä ehdotusten kärkisijaa pitää hallussaan 'Tara'.

Voittanut ehdotus palkitaan saunaillalla - kunhan sauna on remontoitu.
Joskus takavuosina eräässä lohkomisessa toimitusinsinööri ehdotti, että josko laitettaisiin tilalle nimeksi 'Hellinkulma' kun omistajan etunimi oli Helli. Nainen innostui oitis mutta meni hetki ennenkuin tajusi ja alkoi perumaan puheitaan... Mahtaako kummankaan etunimi olla Olli, siitä voisi ehkä sorvata jonkun nimen... ;-)
Moi!

Tuolla käydään keskustelua rakentamisesta ja remonteista. Näkemyksiä riittää -muistakaa kritiikki. Puutalo- ja perinnerakentamisesta tietää paljon siellä usein kirjoittava pekka huhta. Kannattaa lukea hänen kirjoituksiaan, niissä on asiaa. Googlatkaa tarvitsemillanne hakusanoilla -todella monta mielenkiintoista keskustelua löytyy.

Onnea projektiin!

http://groups.google.fi/groups?hl=fi&lr=&ie=UTF-8&oe=UTF-8&group=sfnet.keskustelu.rakentaminen

Justus -puutalohomo
Aboa:
Mun omistamat määräalat on aina olleet tyyliin 'Joukola', 'Onnela' yms, joten tuohon tyyliin teille vois sopia vaikka 'Miehelä' ;-)
Moi
muutamia vapaasti varioitavia vaihtoehtoja:
-Jormannokka, Jorma-aho tai Jormanto, maantieteestä riippuen
-Kankela, Pallisto tai Perävaara, maan muodoista riippuen
-Herrala, Sällikangas, Toppola statuksesta riippuen

Justus puutalosta
Tehkää siitä Keilaakso. Katsokaa huomaako maanmittari mitään.

Onhan siellä Turussakin Pallivahan kaupunginosa.
Miten olis ETELÄHAARUKKA. Vai muistaako kukaan enää mikä oli Dallasin talon nimi ;-) ?