Mistä johtuu

  • 1 / 8
  • imagination
  • 5.2.2005 17:03
Tietääkö kukaan mistä tämä ilmiö johtuu, kun minusta otettiin valokuvia niin osassa niistä silmäni näkyvät kiiluvan punaisina :). Ei kai se tarkoita, että olisin piru, tai pahan vallassa (heti tulee mieleen tällainen uskonnollinen hullutus)? Salamaa käytettiin. Minä voin saada käyttööni myös digitaalikameran. Onko sitä helppo oppia käyttämään?

Yritin tällaisia ns. self-pictures mutta oli ihan liian paljon häikäisevää valoa. Ne otetaan peilin avulla. Minun pitääkin opetella tätä paljon. Tarkoitan vähän tällaisia kuin sivulla http://www.globalgaysites.com/aggressivefuckers/mirror/html/prev2.html

No en nyt toki ottaisi noin paljastavia mutta ehkä kasvokuvia, alavartalo tiukasti peitettynä pyyhkeeseen.

http://www.gaysexdreams.net on minusta hyvä osoite. Sieltä pääsee tällaiselle sivulle kuin http://www.public-piss.com/x12/preview2.html
Minustakin tuo alin kuva pissaavasta pojasta on todella mahtava. Erittäin mielenkiintoinen valokuva.

Valokuvaus voisikin olla uusi harrastukseni.
Saatana mikä saata.

Syyllinen on tietysti väärinkäytetty salamavalo. Salaman valo heijastuu silmän verkkokalvolta ja silmät hohtavat punaista valoa. Ongelma on siinä, että salama ja kameran linssi ovat liian lähellä toisiaan. Tavallisella kompaktikameralla asialle ei voi mitään - tai ehkä laittaa salama pois päältä.

Minkä tahansa kameran käyttö on helppoa. Painaa vain laukaisinta. Apinakin pystyy siihen, mutta aivan eri asia on sitten minkälaisia kuvia syntyy.
  • 3 / 8
  • imagination
  • 5.2.2005 18:48
Kiitos. Jotenkin epäilinkin salamavaloa. Niissä kuvissa joissa sitä käytettiin oli tämä silmien punoitus. Jos valaistus on riittävä niin se varmaan riittää. Minulle vain sanottiin kameraliikkeessä, että salaman käyttö on tärkeää. Täytyy kokeilla. Kiitos.
  • 4 / 8
  • Harza
  • 5.2.2005 18:55
Osasta kameroita löytyy punasilmäisyyden estotoiminto, joka väläyttää salamaa muutaman kerran ennen kuvan ottoa, niin että silmän pupillit pienevät ja silmän punaisuuden näkymisen todennäköisyys pienenee.

Toinen tapa poistaa punaiset silmät on avata tiedosto kuvankäsittelyohjelmaan ja sen jälkeen joko käyttää silmän punaisuuden poistoon kehitettyä työkalua tai sitten ihan vaan mustata silmän pupillit itse. Helppo homma, jos vain kuvankäsittelyohjelma löytyy (tulee aika usein digikameran mukana).
  • 5 / 8
  • imagination
  • 6.2.2005 0:13
Kiitos kiitos tiedoista. Tästä huomaa, että olen ollut aika vähän tekemisissä kameroiden kanssa, mutta yritän opetella pikku hiljaa. Minusta tuo pupillien värjäys ei olisi mutkikasta, kunhan olisi digikamera. Kun saan siirrettyä kuvan tietokoneelle, voin muuttaa sitä. Nämä valokuvat olivat kiiltäviä, eikä mattapintaisia.

Minä olen aina ihallut tällaista kyömynenää. Ei liian suurta, vaan sellaista sopivan kokoista. Joillakin ihmisillä on todella kauniit kasvot. Taidan joutua ihailemaan sivusta :). Minun täytyisi kohta käydä parturissa. Ihmettelen, kun en saa koskaan ohjattua parturia siten, että olisin tyytyväinen lopputulokseen. Keksi yksi päivä bussissa todella nerokkaan ajatuksen. En menekään enää naisparturille. Voikun saisi vähän vihjettä kuka olisi sellainen gay-mies parturi mutta ei kai se niin tarkkaa ole. Ainakaan en halua sellaiselle, joka vetää suoraan sileäksi eikä ole yhtään kauneustietoinen. Minä menenkin seuraavaksi miesparturille. Voisihan ensin käydä tiedustelemassa aikoja ja samassa voisi arvioida olisiko toi gay. Se tuntuisikin paljon paremmalta, että mies käsittelisi hiuksia. Voi nyt vasta älyän tällaisia asioita. Miksi en keksinyt tätä aiemmin. Vielä jos parturi olisi komea. Aaah. Olen määkin ollut tosi aasi, kun en ole tätä hoksannut aiemmin.
  • 6 / 8
  • joku mies
  • 6.2.2005 1:24
Nykydigeissä on "kaikissa" enemmän tai vähemmän toimiva punasilmän poisto, ja kuvankäsittely-ohjelmissa tietysti myös, koska tuo on iso ongelma.

Jos valokuvaus (digi varsinkin) alkaa kiinnostaa enemmän, tässä pari erinomaista sivustoa.

http://digifaq.info
http://www.digicamera.net
  • 7 / 8
  • Statisti
  • 6.2.2005 9:09
Kameran valintaan auttaa sivusto:

http://www.dpreview.com/

Siellä voi verrata kameramalleja keskenään ja siellä on myös selostettu digikuvaukseen liittyviä käsitteitä.

Punasilmäisyys on todellakin pokkarikoossa todellinen ongelma. Sen on meikäläinenkin huomannut, kun ostin syksyllä digipokkarin. Ongelma on sitä näkyvämpi mitä kirkkaampi salama on yleensä. Ja sen kirkkaudella kehua retostellaan esitteissä. Yllätyin kuinka hyvin kuvat valottuvat salaman avulla verrattuna filmikamerasta saatuihin kokemuksiin. Asiaan auttaa myös kameran valotusohjelmisto, joka osaa tasapainottaa kuvaa salamaa käytettäessä. Joka tapauksessa pimeys hävisi kuvista normaaleissa asunnoissa kuvattaessa.

Punasilmäisyyden esto salamassa pienentää ongelmaa, kun ihmisen iiris supistuu ennen todellista kuvan ottoa. Mutta se ei poista sitä kokonaan niin kauan kun iiriksessä on aukko, jonka kautta valo heijastuu verkkokalvolta takaisin.

Digikamera valottaa hämärässä myös hyvin, jos ei käytä salamaa ollenkaan. Punasilmäisyys ei ole silloin ongelma. Mutta silloin valotusajan tulee olla pitkä. Nyt ongelmaksi muodostuukin kuvan vakaus ja sitä myötä tarkkuus. Sekä kohteen että kuvaajan pitäisi malttaa olla paikallaan useita sekunteja. Ja se ei käsivaralta kuvattaessa kertakaikkiaan onnistu. Pitäisi käyttää pientä taskukokoista tropodia, jonka varassa kamera seisoo. Ongelmaksi jää sitten kohteen paikallaanpysyminen.
  • 8 / 8
  • vilhelmi
  • 6.2.2005 16:12
Punaiset silmät tulevat, kun silmän pupillit eivät ehdi salaman nopeudella supistua ja valo pääsee heijastumaan silmästä. Siis sama juttu ku kissojen silmissä, ku ne kiiluu pimeässä.

Punasilmät voi estää käyttämällä paljon valoa tai sit kameran punasilmäestolla eli salalama vilkkuu ennen kuvan ottoa, jolloin pupillit ehtivät pienentyä. Jos ei oo tota toimintoa kamerassa niin sit vaan paljon muuta valoa niin ei tuu punaisia simmuja. Tieteski voi myös jälkeenpäin retusoida kuvia tietsikalla.