Mixein pääsymaksusta 1.1.2005 bileisiin

Ovella olisi voinut olla informaatiota, että ainoastaan vuodelle
2005 jäsenmaksunsa Setaan maksaneet pääsevät Mixeihin sisään kahden euron alennuksella.
Käytännössä kaikki maksoivat tässä tapauksessa 5 euroa.
Ovimikko ei antanut periksi, vaikka edellisinä vuosina maksuaikaa on ollut kunkin vuoden tammikuun loppuun.
Rahastuksen makua!
  • 2 / 38
  • tamperelainen
  • 3.1.2005 18:23
Samaa minäkin ihmettelin. Miten ihmeessä 1.1. ihmiset maksaneet kuluvan vuoden jäsenmaksun. Aikaisempina vuosina pääsi tammi- jopa helmikuun loppuun edullisemmin edellisen vuoden jäsenmaksulla. Pakko varmaan kerätä ylimääräistä, että sai kaikki aaton tappiot maksettua? Muutenkin pääsymaksu suhteettoman korkea paikan tasoon nähden. Mutta valituksia tulee oli se sitten mitä tahansa. Onneksi kaupungissa on valinnan mahdollisuuksia mihin mennä. Uusi Scandic asemaa vastapäätä avaa uudenlaisen ravintolamaailman kesän alussa ja silloin voi sieltä löytyä monelaista menomestaa.... GT myös antaa mahdollisuuden kunnon bileisiin. Nyt vielä kun saavat joka viikonvaihteelle paikan järjestymään niin silloin on valittavissa kunkin maun ja rahapussin mukainen paikka!
Minäpä maksoin jäsenmaksuni jo ennen joulua ja pääsin sisään 3 eurolla! Jotain hyötyähän meille kunniallisille jäsenillekin pitää olla.
Ja meno oli Mixeissä yhtä mahtavaa lauantaina kun perjantainakin.
Kantapaikkani :-)
Itse hoidin myös jäsenasiat kuntoon ajoissa ja alennetuin hinnoin tässä menty. Uudenvuoden aattoonkin ostin ennakkoon lipun ja säästöä tuli :D

K-system oli muuten kerrassaan GREAT! Kiitos kaunis ja lisää tällasta!
Tamperelainen kirjoitti:
"Pakko varmaan kerätä ylimääräistä, että sai kaikki aaton tappiot maksettua?"

Minkä aaton? Jouluaaton? Eihän Mixei ollut avoinna jouluaattona? Mikä ihmeen muu aatto voisi olla kysymyksessä?
uudenvuoden?

ei kuulemma ollut mikään suosion riemuvoitto...

- aaaah
  • 7 / 38
  • Vihainen yhä
  • 6.1.2005 2:35
Voittojen maksimointi näyttää heillä olevan tavoitteena, koska 3/5 euron pääsymaksusta ei ollut mitään informaatiota loppiaisaaton, ke 5.1 osalta heidän <www.mixei.com> sivuillaan.
Yleensä keskiviikkoisin heillä kuluitta sisäänpääsy paitsi euron pakollinen narikkamaksu, josta myöskään ei mainintaa heillä.

No, käännyttiin porukalla ovelta ja poikettiin Telakalla.
Sivuja pitäis osata päivittää ja kertoa rehellisesti erikseen sisäänpääsymaksuista.
Jotkut asiakkaat äänestävät jaloillaan.
Täällä ne Tampereen homot taas jaksavat rutista, jostain parin euron lisämaksusta. Voi jeesus kristus...
  • 9 / 38
  • Maksuista
  • 6.1.2005 12:07
On ollut vuosia kaytäntönä, että kun on 4:ään auki oleva aatto tai muu esim. pyhää edeltävä päivä viikolla ja Mixeissä dj on ollut sisäänpääsymaksu. Se, etä uutta jäsenkorttia tarvittiin jo 1.1. oli uusi käytäntö, josta olisi ollut hyvä tiedottaa etukäteen. Uudenvuoden aattona oli muuten kivaa ja ohjelma oli hyvää!
"Täällä ne Tampereen homot taas jaksavat rutista, jostain parin euron lisämaksusta."

Kyse ei ilmeisesti ole pelkästään muutaman euron maksun kritisoinnista, vaan siitä, että Mixein kritisointi on trendikästä ja kivaa. Sillä tavalla tuntee itsensä tärkeäksi.

Mikä sen mukavampaa kuin kotisohvaltaan kitistä ja odottaa että joku passaa valmista nokan eteen! Näin Tampereella on toimittu aina.
Saattaa olla. Jotenkin on vaan välillä jopa pelottavaa lueskella näitä Tampere-kommentteja, kun huomaa kuinka ahdasmielisestä, nurkkakuntaisesta ja pahansuovasta paikasta on kysymys.

Tuntuu siltä (näin helsinkiläisenä), että Tampereella kaikki vaan puhuvat toistensa selän takana, kaikki vetävät eri köyttä ja ketään ei pysty miellyttämään. Ei ihme että eivät gay-mestat kovin kauaa mansessa ikinä pystyssä pysy... Solidaarisuutta ja suurta sydäntä sinne Hämeeseenkin.
"Ei ihme että eivät gay-mestat kovin kauaa mansessa ikinä pystyssä pysy..."

Mixein sivuilta: "Suomen vanhin yhä toiminnassa oleva gay-ravintola."

Eipä kannata puhua mitään jollei ole tietoa asioista.
Sama nimi - eri paikka. Ja kitkutellenpa tuo bisnes on tuntunut menevän tähänkin asti.
Kitkutellen tai jättimäisen menestyksen saattelemana, ei kai sen niin väliä. Pääasia, että sentään on paikka. Tämä tuntuu monilta unohtuvan. Tampere ja Helsinki ovat Suomen ainoat paikat, joissa on pysyvä gayravintola (Helsingissä useampia).

En minä silti menisi mitään kovin pitkälle vedettyjä johtopäätöksiä vetämään tamperelaisista tai Mixeistä (noh, yleensä mistään muustakaan) muutaman nettikeskustelijan tähden. Riidan hakeminen tuntuu olevan vain joillakin pääasia. He ovat kuitenkin pieni vähemmistö, joskin tuntuu, että täällä Ranneliikkeessä he ovat enemmistö. Valtaosa ei välitä pätkääkään mitä täällä kirjoitellaan ja se osa on tietääkseni suht. tyytyväisiä ja aivan mukavaa väkeä.

Helposti kyllä näitä kirjoituksia lukiessa saa väärän kuvan, se myönnettäköön. :) Huomaahan sen, jos tähän kirjoittasin, että Mixei on hyvä paikka, tulee välittömästi vastaväite, että "Vi7ut on, se on perseestä! Kyllä Lontoossa on sentään klupeja, ottaisivat oppia niistä!"

Kaikkia ei voi miellyttää, eikä yksi ravintola voi ikinä olla kaikkia miellyttävä paikka. Olisikin aika maaginen mesta sellainen, jossa viihtyisi yhtä hyvin niin nuoret kuin vanhatkin ja jokainen heistä.

Rahasta kitiseminen sen sijaan on tässä täysin tarkoitushakuista. Jos 2 euroa kaataa budjetin (kuten aloitusviestissä mainittiin, 3 euron sijasta 5 euroa, kun ei ollut jäsenmaksu maksettu), niin ehkäpä siinä tapauksessa on syytä pysyä kotona. Saisi leipänsä päälle ostettua seuraavana päivänä vaikka makkaraa tai jotain muuta hyvää. :D

Ei kai mikään ravintola (liiketoiminta) sentään hyväntekeväisyyttä ole? Rahastusta? Liiketoiminta on aina rahastusta. Jokainen ravintola pohjaa toimintansa loppujen lopuksi siihen, että saadaan asiakkailta rahaa. Muualtahan sitä ei tule.

Jos Mixei (tai mikä tahansa muu paikka tai bileet) ei miellytä, ei sinne ole pakko mennä. Aikuisten Oikeasti.

Mitähän minä oikein kirjoitin..? Tästä tuli aika sekava, mutta, menkööt. :)
Mitä siellä Tampereella oikein kitistään?

Katselin päivällä uudistuneen Mixein kotisivuja, kun en ko. paikassa ole koskaan käynyt ennen tai jälkeen uudistumisen. Kas kun minulla ei oikein ole mitään sidoksia Tampereelle. Kotisivut ovat oikein siistit ja kuvat Mixeistä kertovat paikan olevan oikein asiallinen, siisti, tyylikäs ja viihtyisä. Itse asiassa tässä mielessä paikka tuntuu nyt olevan paremmassa kuosissa kuin helsinkiläiset vastaavat paikat! Kuvaushetkellä väkeä vain tuntui olevan kovin vähän. Jos joskus sattumoisin viettäisin viikonloppuöitä Tampereella, aivan varmasti kävisin Mixeissä siinä missä käyn nyt dtm:ssä tai Hercussa.

Ja tuo 5 euroa on ihan linjassa yleiseen pääsylippujen hintatasoon tasokkaisiin yökerhoihin.
Statisti kirjoittaa Mixeistä: "Kotisivut ovat oikein siistit ja kuvat Mixeistä kertovat paikan olevan oikein asiallinen, siisti, tyylikäs ja viihtyisä. Itse asiassa tässä mielessä paikka tuntuu nyt olevan paremmassa kuosissa kuin helsinkiläiset vastaavat paikat!"
Onkohan Statisti käynyt missään paikassa itse? Olen itse käynyt Treen Mixeissä. Paikka ei ole paremmassa kuosissa kuin hkiläiset vastaavat paikat (mitähän paikkaa Hgissä Statisti tarkoitti?), paikan tyylikkyydestävoi olla montaa mieltä, se että kotisivuissa kuvataan alakerran komerodiskon lattiavaloa, se ei riitä kertomaan sitä kolkkoa aulatunnelmaa katutason kahvilassa.
Siisteys saadaan helposti aikaan järjestelyillä.
Ja alakerrassa ei muuta olekaan kuin tuo valo:)
Kirjoitin, että kuvien perusteella tuli vaikutelma siististä paikasta. Ja totesin myös, että en ole itse koskaan käynyt paikan päällä. Siis kyse on pelkästään vaikutelmasta.

Kuvien perusteella ainakin seinäpintojen, lattioiden, baaritiskin, portaikon ja myös kahvion yleisilme on siisti ja huoliteltu. Ei siis mitään Tavastia- tai ex-Lepakko -tyyliä. Toki todellisuus voi olla jotain muuta, mutta jos jo kuvat antavat paikasta hyvän vaikutelman, loppusilauksen ei uskoisi olevan ylivoimainen tehtävä paikkaa pyörittäville.

Etenkin PC:n TFT-näytöltä katsotut digikuvat voivat valehdella värikylläisyydellään antaen kohteesta paljon mehevämmän vaikutelman. Mutta niin ne tekevät myös helsinkiläisten yökerhojen suhteen. Todellisuudessa ne ovat yleisilmeeltään paljon kalvakkaampia.

Ai, siellä on vain yksi tällainen valo? Ja ilmeisesti ainoa peilipallokin huutokaupattiin pois? No siinä valaistuspuolessa lienee sitten pientä parantamisen varaa. Tosin täytyy muistaa, että hyvä tunnelma ei ole 100 spotista kiinni, vaan siitä minkälaisen valaistuksen saa aikaiseksi pienemmällä valaisinmäärällä. Eikä itse asiassa edes siitä soittaako levyjä dj, vai automaatti. Pääasia, että musa on hyvää ja että se kuuluu tarpeeksi mutta ei liian kovaa, jotta fiilis nousee.

Vertailukohdat Helsingistä ovat juuri dtm ja Hercules, joissa käyn hyvin usein. Aistin kyllä kuvista Mixein pienuuden, mutta se ei välttämättä ole Tampereella mikään huono asia. Nimittäin ei ole kivaa, jos astuttuaan perjantaina puolen yön maissa dtm:n alakerran diskoon tulee sellainen fiilis, että tekisi mieli huutaa kurkku suorana "Huhuuu!!! Onko täällä ketään?". Kun paikka on niin iso, että vähäinen jengi häviää näkymättömiin. Itse asiassa arkisin dtm rajaa käytettävissä olevat tilat vain alakertaan. Hercules sulki arkisin verholla takaosan ainakin ennen remonttiaan. Nykykäytännöstä en itse asiassa edes tiedä, kun en arkipäivisin käy siellä aamun töihinlähdön vuoksi.

Sitten vasta puolen yön jälkeen jengiä alkaa virrata sisään. Mutta silloinkin porukkaa tulee Helsingin lisäksi Vantaalta, Espoosta ja kauempaakin, jonne yön paluukuljetukset pelaavat kohtuullisen hyvin yöbussien ja yöjunien vuoksi. Tampereella ja sen ympäryskunnista ei ehkä ole tällaista kävijäpotentiaalia saatavilla? Siksi paikka voi olla pienempi ja tiivistunnelmaisempi. Pääasia, että on tällainen paikka, jossa voi tavata samanlaisia hengenheimolaisia, jotka uskaltautuvat ulos.
Tein pienen tosi epävirallisen tutkimuksen:

Tampereen kokoisessa kaupungissa ja etenkin näin internetin aikakaudella luulisi sellaisen maailmanlaajuisen seuranhakupalvelun kuin gaydar.co.uk olevan melko tunnettu asia. Niiden pariutumisalttiiden ja vertaistaan seuraa hakevien homojen uskoisi olevan jossain määrin rekisteröityneitä tähän palveluun, kun sen voi tehdä myös ilmaiseksi ja ilman omaa kuvaa. Ainakin samassa määrin kuin täällä pääkaupunkiseudulla. Palvelun käyttö ilman nimimerkin rekisteröintiä ei ole mahdollista. Palvelussa etsitään seuraa lähtien seksistä päätyen puolisoon.

Niinpä tein seuraavat haut:

Helsinki: 1000 jäsentä (palvelu rajoitti tulokset tuhanteen löydökseen)
Espoo: 37 jäsentä
Vantaa: 16 jäsentä

Yhteensä pääkaupunkiseudulla on siis vähintään 1053 jäsentä yksin tässä palvelussa. Ja näistä suurin osa on miehiä. Helsinkiläisten jäsenmäärä on suhteettoman suuri johtuen siitä, että suurin osa espoolaisista ja vantaalaisista on tässä palvelussa helsinkiläisiä, jotta heidät löydetään paikkakuntakohtaisen haun perusteella. Ja pääkaupunkiseudulla se paikkakunta on yleensä juuri Helsinki.

Tampere: 88 jäsentä

Eli tämä kertonee jotain tamperelaisen homoyökerhon potentiaalisesta asiakaskunnasta verrattuna pääkaupunkiseutuun. Ihmetyttää vain, että miten se voikin olla näin pieni, kun kaupunki sentään on väkimäärältään aika iso ja siellä on myös paljon rohkeita opiskelijoita astumaan kaapista ulos edes tämän palvelun verran.
Noh.. :D

Ei tuo epävirallinen tutkimus kyllä kerro muuta kuin gaydar.co.uk -palveluun rekisteröityneiden (single)homomiesten määrän. Ikähaarukka tuolla oli aika tarkkaan 20-35 vuotta. Hauska vertailu silti. :)

Pyysin tuttavaani, jolla on tuolla ilmoitus, laskeskelemaan noita lukumääriä myös. Turussa on muuten enemmän tuohon palveluun rekisteröityneitä kuin Tamperella, joten tästähän voitaisiin vetää vaikkapa johtopäätös gaydar-palvelun tarpeellisuudesta tietyissä kaupungeissa? Turussa ja Helsingissä yksinäiset nuoret internetiä käyttävät ja englantia sujuvasti osaavat homomiehet eivät löydä toisiaan ilman palvelua, Tampereella löytävät. :)

Tässäpä nyt ei ollut Mixei-asiaa ollenkaan, joten päätän täältä tähän. :)
Yhteenveto tästä: Homopaikoissa suvaitaan valtaväestöä helläkätisempi suhtautuminen nykyajan lieveilmiöihin.
Missä moraali?
Raha siis sanelee kaiken.
  • 21 / 38
  • ajankohtainen
  • 11.1.2005 23:19
Folley on kans kiinnostunut Tampereenkin asioista. Oot kenties sisäpiiriläinen? Pääsymaksut Mixeihin puhuttaa meitä jatkuvasti, kun ovat hinautuneet ylöspäin kuin kissan häntä. Nythän ajankohtaisessa nähtiin puitteet mihin menosta pitäisi maksaa, siinä jokaiselle miettimistä mihin rahansa haaskaa.
Mikä xitun sisäpiiriläinen? Onko Tampereella jokin salaliitto, josta en ole tietoinen? Oletko itse ulkopiiriläinen ja et ole sisäpiiriin päässyt vaikka olisit halunnut? :D

Ei - en ole mikään sisäpiiriläinen. En edes asu Tampereella, joskin käyn siellä usein, viikottain työni takia. Olen nytkin Tampereella käymässä työasioissa.
Ehkä jo vuonna 2016 saamme nauttia pubista, jossa voimme rauhassa nauttia Budowaria tuopista.... muistella aikoja...jälkeen Mixein.
Vuonna 2014 kun perustettiin paikka, josta ns.tavalliset, 30-50-vuotiaat miehet kuiskuttelevat.
Nuoria aikaisemmin.
Mixein alkuajoilta vanhettuneet ja rypistyneet.
Eletään toivossa.
Hinnat nousevat tason myötä, joka on ihan hyvä juttu. Samaan ongelmaan törmää telkkaria ostettaessa - parempi maksaa enemmän. Jos ei tykkää hintatasosta tai muutenkaan koko paikasta niin kannattaa harkita vaikka jotain lähiöpubia. Siellä ainakin on tiivis tunnelma ja ihanan kitkerä tupakantuoksu.

Jospa käännetään tämä asia teihin valittajiin. Miksi te ylipäätään kirjoittelette täällä? Haluaisitteko ilmaisia VIP-lippuja Mixeihin vai mitä helvettiä?

Haluaisin lentokoneen ja helikopterin, mutta ne on niin kalliita. Jospa kirjoittaisin tänne niin ehkä hinnat romahtaa! :D
Foley kirjoitti:
"Kyse ei ilmeisesti ole pelkästään muutaman euron maksun kritisoinnista, vaan siitä, että Mixein kritisointi on trendikästä ja kivaa. Sillä tavalla tuntee itsensä tärkeäksi.

Mikä sen mukavampaa kuin kotisohvaltaan kitistä ja odottaa että joku passaa valmista nokan eteen! Näin Tampereella on toimittu aina."

Kritsoinnit ja kitinät näkyvät ja kuuluvat täällä ihan vain siitä syystä, että Tampereen Setan foorumisivuille eivät rekisteröitymättömät voi tunteitaan purkaa.
Olisiko tuo kritisointi ja sitä kautta itsensä tärkeäksi tunteminen sitten mukavempaa Tampereen Setan forumilla? Sillähän ei ole valtakunnallista lukijakuntaa ilmeisesti, vaan foorumi vaikuttaa aika paikalliselta.

Valitettavasti kommenttisi oli huti.

:)
Ei viitsi kirjoittaa tresetan forumille, kun sieltä poistetaan heti jos hiukankin arvostelua. Rakentava kritiikkikin on siellä pahasta. Ajankohtaisessa kakkosessa tresetan entinen pj ja sihteeri olivat pariskunta. sitä monet henkutti ja ihannoivat, kimble ja monet muut. Mä en kyllä siinä ohjelmassa nähnyt mitää positiivista, oli vähän lattea poikien viesti. Jotenkin antoi kyllä väärän kuvan siitä missä eletään ja ollaan. Taisi toimittajalla olla pallo hukassa kun piti lähteä Huutijärvelle kuvaamaan arskaa ja patea ja sit vielä Mixeihin
Kyllä siellä Tampereen Setan foorumilla saa rankkaakin kritiikkiä esittää, jos on perusteita. Itsekin teen niin välillä. ;)

Se rekisteröityminen sinne on varmaan teillä yhtä vaikeaa kuin tännekin. Mutta joo, ei ole minun asiani. :D
Aa... tässä on kyse henkilöristiriidoista, kun nämä A2:n henkilöt ärsyttävät ja myös joku yksittäinen Tresetan forumin kirjoittaja ottaa myös nuppiin. (Onko oikeasti Huutijärvi niminen paikka olemassa, vai oliko se joku pila :D )

Tässä tapauksessa lopetan tästä aiheesta kirjottamisen tähän Jatkakaa henkilöriitojenne tappelua, palaan asiaan myöhemmin, jos aihetta on ja voidaan jatkaa asia-aiheista.

Tai no, lopetan hetkeksi muutenkin, sillä lähden pariksi viikoksi työmatkoille. Kirjoittelen taas, kunhan pääsen Tampereen sivistyksen pariin ja nettiyhteyksien ääriin. :)
Kumma juttu, kun esittää kritiiikkiä huonosti esilletuodusta hinnottelusta, leimataan pelkästään lähestulkoon Mixein tai jopa koko homoluomakunnanvastaiseksi.
Joko olet 100% puolellamme tai sitten meitä totaalisesti vastaan (jokotai).
Muuta siltä väliltä olevaa ei tunnu useimmat ymmärtävän.
Onko tää noin mustavalkoista todellakin?

Ns.heteropaikkoihin kohdistuva kritiikki taas on arkipäiväisempää.
Vastaava juttu muualla olis taatusti taannut tehokkaamman tiedottamisen (pahoittelunkin kera) asiakkailleen, uskallan väittää.

Perusteeton mustamaalaaminen on eri asia kuin aiheellinen kritiikki!
Asiallisen kritiikin ja muun kitisemisen voi esittää myös Tampereen Setan foorumilla. Täällä sitä on aivan turha jankata, ellei ole hieman huomionkipeä tai turhautunut.
Syy mix ei (ainakaan heti):
Sinne kirjoitetaan harvakseltaan ja yleensä samat ihmiset.
Tämä on kuitenkin valtakunnallinen kun taas Tresetan... valitettavan paikallinen.
...näistä ja aikaisemmista syistä olen HeSetan jäsen, vaikka asun Treella.
Ja mikähän oli tuonkin kommentin pointti? Meni ainakin minulta ohi. :)
Kun tässä helsingistä käsin on tehnyt hintavertailuja, niin kyllä toteaisin, että ravintola Mixeillä on kyllä edulliset hinnat. Ja kyllä on tasokin noussut muistaen sitä edellistä rotankoloa.