Minkä väriset kengät/sukat?

Sanokaapas te toiset trenditietoiset miehimykset, että olisko hirvee tyylivirhe jos kengät sattuu olemaan hieman eri värisävyä kuin mikään ylläoleva vaate. Itse olen ajatellut, että kun kengät ovat lähestulkoon samaa sävyä takin kanssa (näin talvella) niin homma näyttää silmääni ihan hyvältä. (Ja se ei kyllä kivalta näytä kun oli päällä mitä tahansa niin kengät on mustat)

Toinen asia on sukat. Tiedän sen, että kun on tietty asukokonaisuus, pitää myös sukat olla asukokonaisuuteen sopivat. Esim. kesällä shortsien ja vapaa-ajan jalkineiden (lenkkareiden) kanssa pidän valkoisia vapaa-ajan sukkia (enkä todellakaan mitään mustia pukusukkia!) Mutta millaiset sukat ja minkä väriset olisi viisain valinta kun on neule/farkku linjaa. Siis olisiko sukkien oltava samanväriset kuin paita/pusero/neule?
  • 2 / 13
  • ei-lenita
  • 8.11.2004 19:44
Sukkien käyttäminen shortsien kanssa näyttää useimmiten melkoisen koomiselta oli sitten jalassa minkälaiset kengät hyvänsä. Erityisen älytöntä on pitää sukkia sandaalien kanssa. Jos hiertymien tms. takia on kertakaikkiaan pakko pitää sukkia kesäkuumalla shortsien kanssa niin kannattaa ainakin katsoa että jalkaan tulee lenkkitossutyyppiset jalkineet ja sukat ovat varretonta mallia, sellaisia sai kesällä useimmista urheiluliikkeistä.
No ei tietenkään sukkia sandaaleihin. Mutta yleensä kesäisin olen liikenteessä kävellen, ja päivisin tulee käveltyä aika paljon, eli sukat ovat lähes välttämättömät juuri hiertymien takia. (En ole ainakaan vielä löytänyt sandaaleja joissa haluaisin kävellä pitkiä matkoja!)

Olen ostanut juuri matalia valkoisia sukkia joita olen sitten pitänyt, siis ihan lenkkari-tyylisten kenkien kanssa (ja shortsien)

Mutta miten kenkien ja sukkien väri, siis ihan nyt talvisin? Onko mitään sääntöä, että sukkien tulisi esim. olla paidan väriset?
Yleensä sukat "pitäisi" olla suunnilleen housujen väriset. Miksei myös paremman puutteessa kenkien väriset. Eihän kukaan estää pitämästä vaikka punakeltaruudullisia sukkia harmaan puvun kanssa ja niillähän voi vaikka hauskuuttaa kanssaihmisiä. Ei pidä olla tylsä. Kengät ja vyö samaa väriä. Jos puhutaan miesten kenkien (siis ei minkään vapaa-ajanjalkineiden) väristä niin kenkiä on kahta lajia: mustat ja ruskeat (eri sävyineen). Ja ne kengät ei mielellään ole kovin vaaleat muuhun asuun verrattuna.

Farkkujen kanssa voi käyttää mitä tahansa hyvännäköisiä sukkia. Kipin kapin herrain sukkamyymälään etsimään raidallisia, vinoruudullisia, pallokuvioisia, yms. sukkia. Varsinaiset huumorisukat voi jättää kaupan hyllyyn huumorintajuttomia ihmisiä varten, sillä he tarvitsevat niitä.
Klassinen opetus on kyllä niin että kaikki aksessuaarit – kuten kengät, vyö, käsineet jms. – pitäisi olla samantyylisia, tai ainakin samavärisia. Sukat pitäis olla aina housujen kanssa samaa väria. Kun niitä sääntöja noudatat, et ole varmaasti “väärin” pukeutunut.
  • 6 / 13
  • lintuli
  • 23.11.2004 23:24
Jos käyttää sandaaleita työjalkineina sisätyössä, esim. toimistossa, on sukat syytä laittaa jalkaan. Näyttää paremmalta. Toimistossa usein mustat, hoitotyössä valkoiset. Mutta tällöin käytetäänkin pitkiä housuja tai pitkää hametta (esim. sairaanhoitohenkilökunta). Moneen muuhunkin työhön soveltuvat sandaalit sukkien kanssa. Ja kerran ne töihinkin sopivat niin miksi eivät sitten muualle?

Itse en yleensä ota sukkia pois jos on pitkät housut, mutta poikkeuksia voin tehdä vapaalla, esim kesäisin ulkona.

Shortsien kanssa liikun kyllä useimmiten ilman sukkia - paitsi jos ympäristö vaatii sellaisia kenkiä, jotka eivät ilman sukkia tunnu hyvältä.

Olen myös käyttänyt shortseja, sandaaleja ja hyvin paksuja vaellussukkia yhdessä. Sandaalit ovat 100x viileämmät kuin yksikään tuntemani kenkä ja paksu sukka vähentää hiertymiä. Mutta tällöin ei olekaan tarkoitus näyttää hyvältä vaan päästä perille.

Ensin valitaan se sukka/jalkine yhdistelmä mikä tuntuu parhaalta jalassa ja on samalla tarkoituksenmukainen. Jos vaihtoehtoja on useita, valitaan sitten niistä ulkonäön mukaan.

Ei villasukkia piikkareihin
  • 7 / 13
  • lintuli
  • 23.11.2004 23:41
"(lenkkareiden) kanssa pidän valkoisia vapaa-ajan sukkia (enkä todellakaan mitään mustia pukusukkia!)"

On myös mustia vapaajan sukkia ja valkoisia pukusukkia. Valkoiset "vapaa-ajan sukat" joihin viittaat, lienevät tennis-sukkia, siis sukkia tenniksen pelaamista varten. Tokihan ne sopivat oivallisesti lenkkitossuihin, jotka siis ovat urheiluvälineitä juoksemiseen (tai tennistossuihin). Urheiluliikkeissä lienee myös muita "urheilullisia" sukkia. Monissa on tiukka varsi, jotteivät ne luisu ryttyyn urheiltaessa. Tästä tosin voi jäädä ikävästi runnottu pintakuvioitu punottava nilkka, jos sukat ovat liian kireät. Epäterveellistä.

Lenkkarit eivät sitten ole "tyylikkäät". Ne ovat "tarkoituksenmukaiset" ja laadukkaina tukevat nilkkaa ja jalkapohjaa juostessa. Johonkin asukokonaisuuten ne voivat sopia hyvinkin.

Jos käytät tummia lenkkareita ja mustia farkkuja niin valkoiset tennissukat vilkkuvat ikävästi välistä. Hanki sitten vaikka siniset sukat.

Pitkään kävelyyn tarvitaan erilaiset kengät ja niihin sopivat sukat.

"Siis olisiko sukkien oltava samanväriset kuin paita/pusero/neule?"

Yleensä ei haluta sukkia jotka pomppaavat silmille. Vaaleaan kokonaisuuteen vaaleat sukat, tummaan tummat. Tästä voi tietenkin poiketakin, jos vaan näyttää itsestä hyvälle. Joskus oranssit sukat on tosi Cool.

Yleensä sukkia ei nykyään edes haluta nähdä, eli hanki tarpeeksi pitkät lahkeet - shortsiasu poikkeuksena.
Olennainen on tuossa edellä tainnutkin tulla jo esille, mutta haluaisin sanoa tiivistetysti, että ensinnäkin ei sukkia sandaaleihin, mikä taisi olla sinullekin selviö! Shortsien kanssa vapaa-ajan jalkineet jalkaan (lenkkitossutyyliset) jos ei sandaaleita tykkää pitää. Ja jos sukkia tarvii esim. hiertymien välttämiseen niin sporttihenkiset, vapaa-ajan lyhytvartise sukat jalkaan, ei siis mitään nylonsukkaa! Muussa pukeutumisessa sukat housujen kanssa samaa väriä ja siis asusteeseen sopivat sukat tietty!

Olipas muuten näky kun kävin tuossa pari kesää sitten Oulussa. Oli kuuma kesäpäivä ja katselin ihmisen pukeutumista terassilla istuessani... Ja voi voi... en ole koskaan nähnyt niin paljon hirveitä, kamalia, käsittämättömiä asuja ihmisten päällä. No nuoret tytöt näyttivät olevan hyvinkin trenditietoisia ja nähneet vaivaa pukeutumiseen ja laittautumiseen, samoin vanhat sedät olivat pukeutuneet tyylikkään rennosti, kevyeeseen pusakkaan/paitaan ja ohutkankaisisiin suoriin housuihin, kävelykenkiin jne... MUTTA...

Mikä ihme keski-ikäisiä miehiä vaivasi? Lähes joka ikinen mies, joka oli pukeutunut shortseihin ja jonkinlaiseen t-paitaan tai kauluspaitaan pitivät jalassaan MUSTIA PITKÄVARTISIA NYLONSUKKIA.. Oh my God! Kenkävalinnat liikkuivat miesten klassisista kävelykengistä lenkkareihin.. Mutta toi sukkavalinta oli ihan käsittämätön, ja se näytti olevan aivan yleinen käytäntö. Aaargh! ja aaargh! vielä kerran. Suoraan sanottuna tunsin olevani kuin ulkoavaruudesta kun minulla oli jalassa lyhytvartiset valkoiset sporttisukat, kangaslenkkareissani, siis shortsien kanssa, ja aivan siksi koska reissussa ollessani tulee käveltyä ja paljon.

Muualla päin maailmaa liikkuessani olen laittanut merkille, että keskimäärin miehet shortseissa liikkuessaan, jos käyttävät kenkiä, käyttävät juuri valkoisia lyhytvartisia sukkia/tai ei sukkia ollenkaan.
  • 9 / 13
  • Mc Queenish
  • 25.11.2004 11:45
Jos haluat olla (oikeasti)trendikäs en suosittele minkäänlaista värikoordinointia. mitä sattumanvaraisempaa sen parempi.
Vältä myös näitä:
-Turkissomisteiset kelsiturkit ja pusakat
-Levenevät(hiukankin!!) farkunlahkeet
-Kaikki mikä viittaa kasarimuotiin(paitsi porkkanalahkeet)
-Pilottipusakat
-lahkeet sukan/saappaan sisällä
-Halvat UGG-kopiot
-värikkäät kännykät,vaihtokuorelliset erityisesti
-Paola Suhos-henkiset painokuosit
Suosi sen sijaan :
- Valkoinen väri
-90- luvun adidas
-James Dean hiukset
-Metsurityyliset pusakat(miel. punamusta-ruudut)
-50-lukuun viittaavat asusteet
-vyölaukut
-Brideshead Revisited- tyyliin dandymaisuus
-Naapurinpoika-hiukset jakauksella
- Nokian Art-nouveau tyyliset uudet kännykät
Kiitos vinkistä =)

Jatkossa alankin siis suosia entistä enemmän:

-Turkissomisteiset kelsiturkit ja pusakat
-Levenevät(hiukankin!!) farkunlahkeet
-Pilottipusakat
-lahkeet saappaan sisällä


Lisäksi tulen jatkossakin välttämään :

-90- luvun adidas
-James Dean hiukset
-50-lukuun viittaavat asusteet
-vyölaukut
-Brideshead Revisited- tyyliin dandymaisuus
-Naapurinpoika-hiukset jakauksella
- Nokian Art-nouveau tyyliset uudet kännykät
Mitä ihmettä??
Apua!
Kamalaa!
Levenevät lahkeet on cool ja ihana (ei tietty kaikkien persoonaan sopivat).
Vyölaukut on kamalia (jotkut ehkä tykkää).

Siis ääh....
Kattokaa ihmiset missä asussa TE itse viihdytte, mikä näyttää teidän persoonalle sopivalta!
Mikään ei ole kamalampaa kuin ihminen joka on ostanut kalliit vaatteet+asusteet vain siksi että ne on nyt "trendikkäät", eikä tunne itseään niissä kotoisaksi!! Myös täysi kopiointi aika tylsää....
Kun taannoin seurustelin alan miehen kanssa, opin häneltä että anything goes, kun hän kävi shoppailemassa hänen valintaperusteet näyttivät olevan suoraviivaiset: näyttääkö vaate yhtään miltään vs hinta ja laatu.

Hämmästyttävää kyllä tää heebo onnistui näyttämään erittäin hyvältä mitä oudoimmissa releissä.
Jos valittaisiin se kaikkein seksittömin vaatekappale, se olisi varmasti varreton sukka. Hyi widu!