Al) aikäis (t) en bileet Mixeissä

...ei muuten niin väliä olis, mutta kun tuo 14vee alaikäraja(anniskelupaikassa) pistää mietityttämään.
No, mitäpä sillä väliä tänä päivänä, turhaa takertumista asiaan.
  • 3 / 16
  • Samixxx
  • 31.10.2004 10:38
Niinno mitä vitun väliä vaikka olisi sikiöitä anniskelupaikassa, ei siellä silloin kyseisenä iltana viinaa myydä!
  • 4 / 16
  • Public eye
  • 31.10.2004 11:59
Niin, esim. kahviloihin - kuten vaikkapa dtm:n kahvilaan ennen klo 18:aa - pääsevät kaikenikäiset. Vaikka paikassa onkin A-oikeudet, ei sitä viinaa silti saa eikä tarvitse alaikäisille tarjoilla.

Ikärajat ovat vain keino helpottaa alkoholin tarjoilun valvontaa tai sitten tapa profiloida paikan asiakaskuntaa. Viranomaisia kiinnostaa vain, että alaikäiset eivät juo paikassa alkoholia.
..mutta meidn tulisi myös miettiä onko kyseinen tapahtuma
tre setalle paras mahdollinen tai taloudellinen? muistakaa että Mixei on AINOA homo ravintola aluella ja kyseisenä iltana ei sinne ole asiaa kuin vasta 24.00 jälkeen ! mutta mitäs siitä eipä siellä kauheesti ajatella.
No tohon asiaan ei voi vedota koska TreSeta järjestää YO-talolla leimarit samana iltana pelkällä alaikärajalla 18v. Ja Leimareiden lipulla ilmainen sisäänpääsy Mixeihin sitte klo 24:00, tosin kuka sitä nyt paikkaa alkaa kaupungin toiselta puolelta toiselle vaihtamaan kesken ilta..
No, informaatiossa ei erikseen kerrota, ettei olis alkoholitarjoilua. No, entäs sitten savuttomuus ja tupakan myynti?
Limudiscoissa kuten Vuoltsulla on yleensä ikäjakauma on 13-17vee. Mixeissä sitä on jatkettu 21-vuotiaisiin.
Kommentti (lainaus) Tresetan sivuilta ei kuitenkaan täysin vakuuta:

<Kovinkaan moni nuori ei varmasti uskaltaisi tulla bileisiin, joissa on huomattavasti omaa ikäluokkaa vanhempaa porukkaa ja olisihan se hieman arveluttavaa.>

14-17 vuotiaille järjestetyillä tapahtumissa ei todellakaan ole valittamisen aihetta, hyvä kun niitä järjestetään.

Ikärajoissa ja bilepaikassa on miettimisen aihetta..
Kuinka valvotaan, että alle 18vee porukka on poistunut paikalta puolen yön jälkeen, kun se muuttaa ilmeensä yökerhoksi?

Suljetaanko ravintola hetkeksi siinä välissä?
Ei varmaan suljeta. Kyllä ne tiukat teinipeput jää sinne setien vapaasti käytettäviksi.... dream on!

Helvetti, mitä kirjoittajia tällä palstalla nykään pyörii!!!! Loka lentää ei siinä mitään - sana on vapaa.
  • 9 / 16
  • ohikulkija
  • 2.11.2004 13:26
Lainaus TreSetan foorumilta:

"ALT-bileet loppuvat valomerkkiin kello 23.30. Tämän jälkeen ravintola tyhjennetään siten että se on täysin tyhjä asiakkaista kello 24.00.
Tällä toimenpiteellä varmistetaan se, että kukaan alle 18-vuotias ei jää ravintolaan, sen muuttuessa anniskelupaikaksi."
Niewazne kirjoittaa tresetan forumilla alt-bileistä, "Ari hymyili kaikille todella loistavan illan ja Pate hoiti sitten loput." Molemmat herrat ovat kuitenkin jo neljänkympin molemmin puolin vaikka mainostivat alt-bileitä, että yläikäraja 21v.
Kuitenkaan ko herrat eivät ole paikassa töissä, koska jo yhdistyksen säännöt sen kieltävät. Voi siis epäillä ettei ihan oikein noinkaan ole.
Kylläpä täällä käydään kiivasta keskustelua ALT-bileistä. Pakko nyt sanoa teille kaikille "vakiovalittajille", että "grow up, vaikka ihan aikuiseksi asti".

epäilijä kirjoitti:
"Niewazne kirjoittaa tresetan forumilla alt-bileistä, "Ari hymyili kaikille todella loistavan illan ja Pate hoiti sitten loput." Molemmat herrat ovat kuitenkin jo neljänkympin molemmin puolin vaikka mainostivat alt-bileitä, että yläikäraja 21v.
Kuitenkaan ko herrat eivät ole paikassa töissä, koska jo yhdistyksen säännöt sen kieltävät. Voi siis epäillä ettei ihan oikein noinkaan ole."

Ari ja Pate (alle nelikymppiset) olivat vapaaehtoisina "työskentelemässä" kyseisenä iltana, sillä kyseisen illan järjestäjänä oli Tampereen Seta ry eikä Ravintola Mixei. Siinä ei käsittääkseni ole mitään laitonta saati sitten yhdistyksen sääntöjen vastaista.

ALT-bileissä oli ikärajana 14-21 vuotta, eikä siellä ollut ketään yli ikärajoja ylittävää / alittavaa asiakkaana. Paikalla olleet "vanhukset" Ari, Pate ja Tuija olivat siis vapaaehtoisina pitämässä paikkaa pystyssä, eivät iskemässä asiakkaan roolissa olleita nuoria.

Jos joku vielä haluaa jotain tarkennusta ALT-bileisiin liittyvään asiaan, kannattaa hakea Tampereen Setan foorumilta minun sähköpostiosoitteeni ja laittaa viestiä tulemaan. Ei ole kovin aikuismaista kirjoitella hysteerisiä viestejä tällaisille foorumeille, ellei tiedä "kertomastaan asiasta" yhtään mitään.

Tämä on vain minun henkilökohtainen mielipiteeni.
Niewazne kirjoitti:
Ei ole kovin aikuismaista kirjoitella hysteerisiä viestejä tällaisille foorumeille, ellei tiedä "kertomastaan asiasta" yhtään mitään.

- Totta, mutta valitettavasti hysteria tuppaa olemaan vallitseva käytäntö, kun keskustelun aiheena on Tampereen Seta. Näinhän asian ei toki tarvitsisi olla.
Nyt Niezwane TreSetan foorumilla aloitti Gay Tampereen mollaamisen, taitaa olla ensimmäiseksi mainitun yhdistyksen linjoilla.
Ei tainnut nimi mennä oikein vielä toisellakaan kerralla. Niewazne voisi olla lähempänä.

Missähän tämä mollaaminen mahtaa tarkalleen sijaita. Olisit tietysti voinut kertoa koko asian tässäkin epämääräisen vihjailun sijaan, kun se tuntuu olevan noin tärkeä.
Eiköhän lopeteta tämä keskustelu tällä foorumilla.
Jos on jotain palautetta Tampereen Setalle tai minulle, voi suoraan siirtyä Tampereen Setan foorumiin. Ei ole kovin rakentavaa keskustella täällä mistään "luuloista" / "spekulaatioista" / "epäilyistä". Ne voi tuoda asianmukaiseen foorumiin.

Kiitos.