Ihana Egypti, tuo faaraoiden maa

  • 1 / 3
  • Matkailija
  • 17.6.2004 14:51
Turistien suosimaa Egyptiä koskien kannattaa tutustua vaikkapa uusimpaan Z-lehteen (sivu 30). Tai sitten pieni visiitti ''Human Rights Watchin'' sivuille, josta löytyy Egyptin homovainoja ja -kidutuksia koskeva raportti osoitteesta http://hrw.org/doc/?t=mideast_pub&c=egypt (avaa raportti nimeltä ''In a Time of Torture'')

Egyptin delegaatio muuten taannoin ilmoitti Saksassa pidetyssä suuressa matkailukonferenssissa, että gay-turistit ovat "persona non grata" eli heidän on parempi pysyttäytyä poissa Egyptistä. Tämänkin ilmoituksen delegaation puhemies tosin uskalsi tehdä vasta poislähdön yhteydessä, kun delegaation oli jo nousemassa Egypt Airin koneeseen. Tämä siis vielä huikattiin toimittajille ennen koneen oven sulkeutumista. Ja niin arabit lensivät kohti maataan, jossa sentään on vielä yllä jonkinlainen kunniallinen moraalinormisto.
Aivan, ennen Egyptiin matkustamista kannattaa tosiaan tutustua sikalaiseen ihmisoikeustilanteeseen. Kannattaako lahtea homojen oikeuksissa sentaan aika pitkalle edenneesta Euroopasta kantamaan rahojaan valtioon, jossa edelleenkin pidetaan homoja ja homoiksi epailtyja vankiloissa. Matkustamalla Egyptiin tai muihin arabimaihin tukee maan hallitusta ja vallitsevaa systeemia.
Takana on tietysti uskonto ja uskonnoista juuri totalitaarinen ja julma islamilaisuus.
Islamilaisuudestahan on kysymys myos Egyptissa, Marokossa, Tunisiassa ja Algeriassa, joissa homon asema on todella uskomattoman huono.
Ensimmaisina listallani maista, joihin en matkusta, ovat juuri nuo mainitut. Turkki tulee seuraavana.
Belgiassa, jossa Brysselin keskustassa ja useammassa kaupunginosassa keskustan ymparilla on valtavan suuri arabivaesto, on uskomatonta kylla jopa vaarallista liikkua kaupungilla homona. Gaybaarien ulkopuolella saattaa nahda arabijengeja, joille homo on seka saastainen vihollinen, etta erinomainen ryoston uhri.
Maan toiseksi suurin kaupunki Antwerpen on luisumassa samaan tilanteeseen. Belgian lehdissa on kevaan ja kesan 2004 aikana kirjoitettu asiasta paljonkin, myos flaaminkielinen TV on kasitellyt asiaa, mutta Brysselin viranomaisista vain pieni vahemmisto on valmis myontamaan asian, puhumattakaan etta sille oltaisiin tekemassa jotain.
Amsterdamissa ja Brysselissa sijaitsevissa islamilaissa kirjakaupoissa on viime kevaasta lahtien jaettu ilmaiseksi "muslimin tie"-kirjaa, jossa annetaan yksityiskohtaisia ohjeita siita, miten islamilaisten tulee eliminoida vihollisensa homoseksuaalit.
Asiasta nousi luonnollisesti aikamoinen haloo ja flaaminkielinen gayorganisaatio vaati oikeusministerilta selitysta siihen, miksei kirjaa ole maaratty poistettavaksi kaupoista. Oikeusministeri Onkelinx vahatteli koko asiaa ja sen merkitysta, vedoten jopa mielipiteenvapauteen. Hyvaksyttavaan mielipiteen ilmaisuun siis hanen mielestaan kuuluu myos tappamaan kehottaminen. Kaikesta huolimatta kirjaa ei ole kielletty levittamasta.
Islamilaiselle kulttuurille homo on vihollinen ja vihollisten kanssa ei veljeilla. Jopa kristitty tai juutalainen on sinansa muslimin vihollinen:
O ye who believe! Take not the Jews and the Christians for your friends and protectors. They are but friends and protectors to each other. And he amongst you that turns to them (for friendship) is one of them . . .(Surah 5:54).
Ei siis tarvitse menna Egyptiin tai marokkoon saakka kohdatakseen homovihamielisyytta islamilaiseen tapaan.
Kuulin hiljattain, etta Vantaalle ollaan perustamassa islamilaista paivakotia, jossa lapsille opetetaan islamilaista kulttuuria. Minkahanlaista kulttuuria. Ja maksetaankohan sekin opetus suomalaisten verorahoilla...
Mutta eihän monikulttuurisuudesta voi pahaa sanaa sanoa. Voisi vaikka leimautua punaniskarasistiksi.