Osallistuitko pride-tapahtumiin?

Tämä viestiketju on tarkoitettu pride-tapahtumiin osallistuneille - keskustelupaikaksi tapahtumissa käyneille. Ideana kommentoida ja keskustella tapahtumien sisällöstä.

Muunlaiset viestit poistetaan.

Tekstejä voidaan lainata ranneliike.netin pride-viikkoa käsittelevissä artikkeleissa lisävärinä.
Terveiset täältä hyvin märästä ja sateisesta Kaisaniemen puistostosta. Kulkueessa ja puistojuhlassa oli sateesta huolimatta iloinen meininki. Kulkueessa marssi ainakin kaksisataa ihmistä. Lisää tarinaa juhlallisuuksista on luvassa ranneliike.netin Pride-päiväkirjaan lähipäivien aikana.
Itse olin todella laiska pride-kävijä. Opiskelijatapaaminen ja pieni osa kulkueesta ja puistojuhlasta (se sade...) sekä DTM taisivat jäädä ainoiksi pride-ohjelmistoksi mulle. No, ehkä huomenna jaksais mennä katsomaan Minun Helsinkini - dokkaria :)
Kiitos kaikille vapaaehtoisille, jaksajille, uteliaille, toimitsijoille, henkilökunnalle, esiintyjille, vieraille, organisaatiolle, sadetakkivalmistajille ja kumisaapastehtaille ... ja etenkin Sinulle kukkasadetakkinen tyttö, joka autoit pelastamaan ranneliike.net:n kojun joutumasta virran viemäksi :-)

Vettä riitti muutaman kuukauden tarpeisiin, mutta tunnelmaa riitti ja vaikka viikko oli näin yhden toimitsijan kannalta aika raskas en kadu hetkeäkään, että lähdin mukaan, toivottavasti ette tekään!

Niin harvoin saa/antaa kiitosta ja liian helposti löytyy aina huomautettavaa järjestelyistä ja tavasta toimia. Aina ei ole helppoa ja luonto antaa joskus todella muistutuksia voimastaan. SIlti on pakko sanoa, että vaikka tämänkin viikon eteen tehtiin paljon turhaa ja turhauttavaakin työtä, sekä virheitä, oli se silti onnistunut ja tämän vuoksi esitän omalta osaltani isot kiitokset *taputuksia* kaikille mukana olleille - toivottavasti sisuunnuitte jatkamaan tätä perinnettä!

Haluan nostaa tässä esiin muutaman tahon, jotka ansaitsevat mielestäni erikoismaininnan - henkilökohtaisista syistä:

Kalle - Kulkue ja puistojuhlavastaava, köhästä huolimatta juoksi lätäköissä ilmapalloja metsästäen!

Ilkka - Pridepuuhamies ja jokapaikanhöylä, poika joka viuhahti siellä ja täällä aina sama meno päällä ja jaksoi heittää vitsiä, vaikka aihetta olisi ollut jopa itkuun purskahtamiseen

Aki (?) - Malkuksen puuhamies, jaksoi auttaa ihan loppuun asti aina hymy huulilla!

Lisäksi KAIKKI te muutkin, jotka olitte tekemisissä enemmän ja vähemmän minun kanssani. Teidän kaikkien nimiä en millään muista...

*kiitos*

Marco aka Hiiru - ranneliike.net
Myös minun parhaat kiitokseni kaikille, jotka olitte Pride-viikon tapahtumia toteuttamassa. Haluan antaa erikseen kiitokset Pride:n Info-pisteen ihmisille, jotka jaksoitte iloisesti tiedottaa ja myös auttaa ongelmakysymyksissä.

Meidän Pridemme on varmaankin tehty kengännauhabudjetilla verrattuna vaikkapa Lontoon tapahtumaan. Silti runsaasti ohjelmaa ja tapahtumaa oli toteutettu monenlaiseen makuun.

Viikonloppuun oli sijoittunut suuri määrä muita tapahtumia. Näkyvyys mediassa ei ollut aivan niin hyvä, kuin olisin toivonut. Toimittajat olivat tulkinneet lehdistötiedotteesta käsitteitä varsin vapaamuotoisesti eli väärin. Nämä seksuaalisuuteen ja sukupuoleen liittyvät käsitteet eivät tunnu menevän vieläkään kunnolla jakeluun. Siksi julkisuutta ja Prideakin tarvitaan.

Juhlapuhe löytyy nyt kokonaisuudessaan ainakin Seta Foorumilta, osoitteesta:

http://keskustelu.seta.fi/viewtopic.php?t=1583
Kenties hiukan sivuun otsikosta.

Varmaankin Pride-marssille ja tapahtumiin olisi runsaammin tulijoita, jos meillä Suomessa olisi nykyistä ärhäkämpi vastakkainasettelu.

Esimerkki maailmalta, USA:sta, Arkansasin osavaltiosta, Conway:n pikkukaupungista (26 000 asukasta). Pride-marssia edeltävänä yönä autokuormallisia lehmän lantaa oli levitetty marssireitille. Kaupungin työntekijät ehtivät kuitenkin siivota kadut ennen marssia. Conway:n marssireitillä oli runsaasti häiriköitä mm. uskonnollisin iskulausein varustautuneena.

Minun tietooni tuli vain yksi aivan toisella paikkakunnalla esitetty uhkaus, joka liittyi Helsinki Prideen. Se oli järjestäjien tiedossa ja valmiudet sen varalta. Minkäänlaisia varsinaisia häiriöitä tietooni ei tullut.
Itse osallistuin usempaan tapahtumaan, jotka olivat kaikki melko lailla onnistuneita. Toivottavasti Pridet aktivoisivat tulevina vuosina enemmänkin porukkaa mukaan. Pettynyt olin Priden näkyvyyteen (näkymättömyyteen) mediassa. Hesarissa oli havaintojeni mukaan yksi ainoa toimitettu juttu ja sekin vasta sunnuntaina koskien kulkuetta.

Omalta osaltani hauskin tapahtuma oli perjantain naistenbileet Wäiskillä. Laivalla ei ennakkopeloista huolimatta ollutkaan ahdasta, vaikka tuntuikin siltä että _kaikki_ olivat paikalla :) Ainoa purnaus löytyy dj-puolelta: yläkerran musavalikoima oli mielestäni aika lattea.

Kiitokset kaikille järkkäreille ja myös Ranneliikkeen pojille, jotka ovat hienosti antaneet tällä sivustolla näkyvyyttä tapahtumalle! :)
smo,voi poistaa taman viestin jos haluat. En ollut siina maassa kun teilla oli Pride,en ole koskaan ollut.Hyva etta teilla myos sita juhlitaan!On vaan paha etta kesa ei ole siellakaan hyva ollut.Ajatus seuraaviin gaypride tapahtuniin,onko teilla gayseniors tai gaylapsien isien ja aitien ryhmaa?Voisivat laittaa pystyyn oman info keskuksen ja voisivat marssia gayparaatissa.On varmaan perheita joisa on gay lapsia ja isat aidit ovat ylpeita heidan lapsistaan.Kaikkialla on myos gay ihmisia jotka ovat olleet yhdessa monia monia vuosia.Meilla taalla
atlantin takana on seniors,parents of gay,ja kaikenmaiman kinky ja mita hyvaan ,open clubs kaikille jotka haluaa osallistua.Gay seniors club on iso taalla.Niilla on paljon toimintaa.Monia muita ,jewish,east indiens ,muslim,orietals,polish,italian,potugese,westindiens,natives aboriginals{north american indians}gay "kerhoja" (onko se oikea sana?)Somali!! teilla niita on myos,koittakaa saada gay somali tervetulleeksi.
Ylläpitäjät voivat heittää tämänkin viestin uudeksi keskusteluksi jos haluavat, mutta haluan vain vastata cocolle :)

Ainakin Helsingissä toimii sateenkaariperheiden yhdistys ja HeSetallakin on alkanut englanninkielinen ryhmä, jonka tarkoituksena on varmasti houkutella myös suomea vielä heikommin puhuvia maahanmuuttajia tai väliaikaisesti Suomessa asuvia ulkkareita. "Seniori"naisille on myös oma yhdistys (Mummolaakso), mutta miesten vastaavasta toiminnasta en ole kuullut.

Olisi kyllä varmasti tarpeellista, että maahanmuuttajat saisivat oman tapaamispaikan. Aika vähän on ainakaan silmämääräisesti arvioiden heitä näkynyt missään hlbt-tapahtumissa. Useat maahanmuuttajat, kuten somalialaiset, tulevat kylläkin Suomea konservatiivisimmista kulttuureista, joten osallistumiskynnys on varmaan korkea. Lisäksi hlbt-ihmisten vanhemmille ja läheisille tarkoitettua toimintaa olisi hyvä saada käynnistymään.

Minusta olisi myös hauska, jos kulkueessa olisivat erilaiset ryhmittymät selkeästi edustettuina. Tämän vuoden kulkueesta mieleen jäi vain kristillisen Malkuksen ryhmä, joka erottui joukosta kyltein ja t-paidoin. Rankkasade kyllä kirjaimellisesti vesitti kulkueen aika ikävällä tavalla, eikä kylttejä hirveästi voinut heilutella kun toisessa kädessä oli sateenvarjo ja toisessa tyttöystävä :)
Haluaisin vielä lisätä, että sinänsä vastustan lokeroitumista erilaisiin pikkuryhmiin, jotka tahoillaan puuhastelevat omiaan. Kuulemani mukaan Jenkeissä on jossain isommissa kaupungeissa pitkälti menty tähän hlbt-yhteisöjen sisällä.

Mutta monilla vähemmistön sisäisillä vähemmistöillä on varmasti tarvetta keskustella omaan identiteettiin ja elämään kuuluvista asioista ihmisten kanssa, joilla on samankaltaisia kokemuksia asioista.
En lakkaa ihmettelemästä sitä miksi Suomen Pride-juttu ja esim. Stockholm Pride voivat olla niin erilaisia tapahtumia. Tukholmassa Prideen osallistuu kymmeniä tuhansia ihmisiä ja tunnelma on aivan loistava (nimim. "kokemusta on")!Mutta lahden takana Suomessa... no, kaikki kunnia siis järjestäjille mutta kyllä suomalaisessa gay-kulttuurissa on perustavaa laatua oleva ero verrattuna muuhun Eurooppaan. EIkä kysymyksessä ole ero poliittisessa asennoitumisessa koska Tukholman tapahtumassa eri puolueilla on omat osastot Pride-kulkueessa ja omat teltat Pride-puistossa! Ja homoja on väestössä suhteessa yhtä paljon, joten Pride-kulkueessa pitäisi kaiken järjen mukaan Suomessa olla tuhansia ihmisiä! Suomessa ei osata "karnevalisoitua"? Ei haluta olla esillä? What?