Opiskelijaruokaa...

Pitäähän tänne nyt jotain kirjoittaa että saadaan nämä vähemmistöjen keittiön ovet avatuiksi...

Kun nyt kerran on niin paljon sinkku-homoja, jotka ovat samaan aikaan köyhiä opiskelijoita (kuten allekirjoittanut), jotka kuitenkin usein kuluttavat rahaa enemmän myös itseensä kuin so called keskivertohetero (kuten allekirjoittanut), niin mikä on se teidän salainen helppo-halpa-hyvänmakuinen opiskelija-gourmet-ateria? Vai onko sellaista olemassakaan?

Kiittä ja kumartaa mahdollisista vastauksista, ja lupaa lisätä oman specialitet-reseptinsä jossain vaiheessa. :)
Vastaus: ONIGIRI

Eli Japanilaiset tonnikalatäytteiset riisipallot (tai no, pikemminkin 'riisikolmiot').

Tekeminen on helppoa ja nopeaa, ainoastaan riisin hauduttaminen vie aikaa.

Mutta luultavasti ketään ei kiinnosta, niin en vaivaudu laittamaan reseptiä/teko-ohjetta tänne.
Kokuma.. kerro toki, pliis. Kuulostaa hyvältä. Mä ainaki haluun tietää ku tonnikalaa on tullu syötyä lähinnä makaronin kanssa. Se tillimausteinen tonnikala on kyl yllättävän hyvää ihan sellasenaankin =)
Joo, penninvenyttäminen ei onneksi enää ole aiheellista, mutta ei siitä kovin pitkä aika ole siis...

Perunat tulevat halvemmiksi kuin riisi, nuudelit, tai makaroni ja ovat sitä paitsi terveellisempiä. Kerralla voi keittää enemmän, sillä keitetyt perunat säilyvät jääkaapissa kelmuun tai pussiin pakattuina 3-5pvää. Niitä voi sitten paistaa, vaikka kuorineen.

Keitteyjen perunoiden (tai riisin tai cous cousin) kanssa:
- kastike 1: purkkipapuja, vaikka tomaattikastiikkeessa (kokeile sekaan vaihdellen tai yhdistellen, sipulia, valkosipulia, paprikaa, porkkanaa, sieniä, suolakurkkuja, kesäkurpitsaa, munakoisoa, nakkeja, jauhelihaa, lihasuikaleita, EI kalaa/äyriäisiä tähän). Lihat kypsennä ensin, muut voit paloina/suikaleina nakata samaan kattilaan.

- kastike 2: kermaviili tai 1dl majoneesia, johon sekoitat yhteensä n. teelusikallisen mausteita (voi olla vain curry, tai vain timjami, basilika, tai mustapippuriarouhe+parpika+cayenne). Tämä on hetivalmis, vaikka maut paranisivatkin jääkaapissa yön yli. Sopii perunoiden/riisin kanssa kalapuikkojen, kasvispihvien, lihapyöryköiden päälle. Myös paistettujen perunoiden kanssa. Kermaviilikastike säilyy jääkaapissa keskim. 4päivää. Kaupan valmismajoneesi viikkoja.

- pakollinen pasta :)
Leikkaa pekonit kapeiksi suikaleiksi. Pilko sipuli. Paista pannulla. Ripottele päälle mustapippuria. Kaada sekaan kerma(2dl), kuumenna. Tarjoile haluamasi pastan kanssa.
On totta että peruna on halvempaa kuin riisi ja makaroni, mutta koska meidän opiskelijaruokslassa ei kahta jälkimmäistä juuri näe niin siksi syön niitä lähinnä kotona. (Kasvisruokavaihtoehto eräältä päivältä: Keitetyt perunat, kermaperunat, täytetyt röstiperunat (pihvien tilalla) ja sipulia. Mistäs tästä saisi ruokaympyrän kasaan?!) Ja pyytää nätisti Kokumaa laittamaan reseptinsä julkiseen levitykseen... =)

Itse oon tehnyt jo vähitellen tonnikalapastasta taidetta, ainakaan en itse tunnu kyllästyvän siihen vaikka syön sitä jatkuvasti. Salaisuus on hernemaissipaprika, paljon sipulia, valkosipulia ja mausteina oregano ja sitruunapippuri. Jos haluaa oikein herkutella niin sekaan vielä pavun ituja, tomaattia ja tuoretta paprikaa. Helppoa, nopeaa ja suhteellisen halpaa...
Läskisoosi forever!

Läskisoosi eli hienommin sianlihakastike on ehkä parasta mitä tähteeksi jääneistä keitetyistä perunoista suolan, paprikajauheen ja sipulin kanssa tehtyjen paistinperunoiden kanssa voi tarjota. Ja se on sikahalpaa (kirjaimellisesti).

Noh... Myönnettäköön, että eihän tämä ole nyt niin linjoistaan huolehtivien homppeleiden annos, mutta eihän sitä joka viikko tarvitse syödä! Siis: Jos Eettinen vakaumus vain sallii, niin kokeilkaa tällä tavalla. Takaan, että maistuu aivan erilaiselta kuin kouluruokalan vastaava!
(resepti löytyy muuten monien muiden mainioiden ohella Hese Hyvärisen jo kulttimaineen saaneesta teoksesta "Raavaan miehen keittokirja".

1. Ruskista paketti siansivua (saat valmiiksi viipaloituna kaupasta kuin kaupasta; leikkaa siivut neljään-viiteen osaan. Yhden palan leveys on tällöin n. 3-4 cm.) mieluummin hyvässä valurautapannussa miedolla lämmöllä pienissä erissä, kunnes rapeaa kuin pekoni. Nosta koko satsi lautaselle tai lävikköön valumaan talouspaperin päälle. Suolaa aika reilusti. Saattavat näyttää palaneilta tai koppuraisilta tässä vaiheessa, mutta älä hätäänny. tilanne korjaantuu...

2. Kuullota Putesta jääneessä rasvassa yksi silputtu sipuli ja kauho se pannulta pois jättäen mahdollisimman paljon rasvaa pannulle (puristele sitä siivilällä tai jotain saadaksesi mahdollisimman paljon rasvaa talteen). Kuumenna vaikka mikrossa noin ½ litraa vettä kiehuvaksi. Voit myös tehdä siitä lihalientä, mutta silloin suolaa fläski kevyemmin.

3. Kaada rasva pannulta hyvään valurautapataan. Jos ei taloudesta löydy, käytä pannua, mikäli se on riittävän iso/korkealaitainen. Myös tavallinen kattila käy, mutta silloin varo pohjaanpalamista!

4. Nyt alkaa kriittinen vaihe. Ala ripotella kuumaan rasvaan (pidä levy kolmosella tai nelosella - toivottu lopputulos tulee, aika vaihtelee) vehnäjauhoja jatkuvasti kiivaasti sotkien, kunnes käsissäsi on puuromainen padan/pannunpohjallinen tavaraa, joka pikku hiljaa alkaa muuttua ruskeaksi ja tuoksua paahtuneelta. Jatka sekoittamista kuin runkkaisit poikaystävääsi jolta on juuri tulossa. Lopputuloksen pitäisi olla kahvinruskeaa, mutta ei vielä palanutta. Tässä vaiheessa ala lirutella sekaan kuumaa vettä/lihalientä, ja nyt kaverisi on JUURI tulossa! Käden pitääpi käydä kovaa! Mitä reippaammin sotket, sitä vähemmän jauhopaukareita tulee... Lopputuloksena pitäisi olla ruskea, kauniin kiiltävä soosi.

5. Lisää soosiin jo kuullottamasi sipulit. Anna soosin muhia vähintään 2 tuntia. Lisää tarvittaessa vettä, jos siltä tuntuu. Voit maustaa sitä valkopippurilla, mutta ei tarpeellista.

6. Kun olet makustellut soosia ja todennut sen kelpoiseksi, siilaa se. Ihan oikein! Paseeraa, eli purista sihdin läpi. Siirrä takaisin Pataan/pannuun/kattilaan tai whatever, ja heitä sekaan paistettu possu. Anna hautua 1-1½ tuntia lisää.

7. Tarjoile paistettujen perunoiden kanssa. Lisukkeeksi ehkä ottaisin suolakurkkua (ei herkku) ja etikkapunajuurta. Ruokajuomaksi Olut ja snapsi!

Pete the meateater.

P.S. Maistuu muuten älyttömän hyvältä seuraavana päivänä kylmänä ja hyytelömäisenä ruisleivän päällä!
Tässä ois pari "reseptiä" joita tuli hyödynnettyä yksin asuessa....En tosi voi hyvällä omallatunnolla suositella näitä kenellekään... =)
1. Heitä paistipannulle runsaan öljyn sekaan keitettyjä makaroneja (torinot kelpaa ihan hyvin), halvinta lenkkimakkaraa, granny smith omenan palasia, riittävästi paprikajauhetta ja suolaa...ja paista oikein epäterveellisen ja herkullisen näköiseksi.
Maistuu oikein hyvälle kunnollisen ketsupin (esim. Heinz) kera eikä maksa liikaa. =)
Lisukkeeksi käy vaikka edulliset baby porkkanat tai herneet...
2. Knorrin pastakastikeainekset ovat mainioita... Valmista kastike ohjeen mukaan ja sotke se makaronien kaa... Nauti mössö esim. Edullisten eineslihapullian kanssa...

Allekirjoittanut eli tällaisella ruokavaliolla vuoden päivät, kun pikku yksiössä uunin tilalla olikin mikro, eikä voinut turvautua ranskalaisiin ja pakastepizzoihin...
Ja selvisin hengissä, lihomatta ja ilman pahempia puutostauteja... (mitä nyt muutama vaalea läikkä kynsissä..)
=P
Näin nälän kurniessa suolistossa onkin hyvä kirjoittaa rakkaimpia reseptejään...

Perunasalaatti

-keitettyjä perunoita
-kapriksia suolaliemessä
-punasipulia
-valkosipulia (jos haluaa)
-viinietikkaa
-ruokaöljyä

Viipaloi perunat, pilko punasipulit ja murskaa valkosipuli.
Lado kulhoon kerroksittain perunaa, sipulia, valkosipulia ja kapriksia sopivassa suhteessa. Jokaisen kerrostuman jälkeen kaada noin 1 rkl viinietikkaa ja 1 tl öljyä (voi jättää poiskin). Jatka latomista kunnes raaka-aineet loppuvat. Kaada lopuksi kapriksien liemi joukkoon. Anna vetäytyä jääkaapissa ainakin puoli tuntia.

Variaatioita samasta teemasta saa, jos valkosipulin sijasta käyttääkin jotain yrttiä, esim. oreganoa (kuivakin käy). Kerroksien väliin voi lisätä myös hiukan hunajaa, jolloin kokonaisuudesta muodotuu mukavan hapanimelä.

Mmm. Tulipa nälkä.
Tämä nyt ei ole opiskelijaruokaresepti, kun valmistumisesta on jo vuosi tai pari aikaa *huoh* ;) mutta opiskeluaikoina aloitettu ja *nam* edelleen kauppansa tekevä:

Le Vepsen sinappisilakat

1/2 kg perattuja silakkafileitä
etikkaa
kasvisöljyä
voimakasta sinappia (Turun voimakas on hyvä)
valkosipulia
sitruunapippuria

Laita kulkoon reilu desilitra etikkaa ja litra vettä. Jos haluat, leikkaa fileet pienemmiksi (saksilla menee hyvin, mutta terävä veitsi käyt tietysti myös). Laita silakkafileet likoamaan liemeen vähintään muutamaksi tunniksi, mutta minä yleensä annan olla yön yli. Silakat pehmenevät ja mahdolliset pöpöt katoavat...

Sekoita öljyä ja sinappia kutakin vajaa kahvikupillinen. Lisää muutama valkosipulin kynsi ja reilusti sitruunapippuria.

Kaada silakoista liotusvesi pois ja valuta silakat. Kaada kastike silakoiden päälle ja sekoita hyvin. Anna vetäytyä tunti-pari.

A vot, jo maistuu. Keitettyjä perunoita meeduun ja loistava halpisateria on valmis. Jos silakoita jää jäljelle, paahda ruisleipää - sinappisilakat ovat herkullinen leivänpäällinen muutaman salaatinlehden ja tomaattiviipaleen kera.

*Nam* !
  • 10 / 30
  • Pete le Pédé
  • 5.1.2003 21:13
Kokeilkaapa tätä:

Mummon tomaattisilli: Sillifileen siivuja, siivutettua sipulia ja tomaattipyrettä+ruokaöljyä purkkiin ja päiväksi, pariksi kyylskooppeniin tekeytymään...

Pete
Olen lahettanyt taman asian monta kertaa sinne,mutta siella on varmaan stubid sesuri joka ei anna tata julkaista.
Here it goes,suomessa on niita lihapiirakoita,jotka on paistettu oljyssa,laittakaa sisaan vaihteeksi pizza aineita,niinkuin pepperoni ,mushrooms,green pepper,onion,pizza sauce ja juustoraaste.Sita sanotaan taalla Panzerotto.
et niinku täytetyt röstiperunat.... heh, heh,,vitsi varmaankin.
mut silt varalta et ei oo vitsi niin aiheesta seuraavaa...
röstiperuna on sveitsiläinen peruna - juusto " kakku"
raastettua raakaa perunaa, juustoa ja sipulia...vähän suolaa...
tehdään massa ja paistetaan lettupannussa pieniä noin 1,5
sentin paksuisia kakkuja ...runsaasti juustoa että pysyy ka-
sassa...liikoja nesteitä voi puristella pois vaikka siivilässä...
mites tätä täyttämään ... no vaikkapa niin et paistetaan peko-
nia tai vähärasvasta palvikinkkua...sitte yks röstikakku alle
pekonia tai kinkkua siihen väliin ja toinen kakku päälle
tuoretta vihreää salaattia ja jäävettä tai hyvää puolikuivaa
valkkaria kyytipojaks...ja se on siinä
siis uusiks....

Mainio makkarakastike

lenkkikuutioita
purjoa ( runsaasti )
sinappia
tomaattisosetta ( pyre )
rasvaa
jauhoja
liemikuutioita
sokeria ( ripaus )
maustepippuria ( kokonaisia )
laakerinlehti
vettä

kuullotta purjo pehmeäksi ( po paljon )
paista makkarat kevyesti
siiirrä nämä toiseen astiaan odottamaan
ruskista jauhot
lisää mausteet ja liemikuutio ja vesi
anna kastikkeen kypsyä
lisää lopuksi makkara ja purjo
anna kiehua hetki

lisukkeiksi:

perunasose tai kokonaisena keitetyt perunat
porkkanaraaste johon on lisätty tuoreen sitruunan
mehua ja sokeria tai makeutusainetta
punajuuri

pilsneriä tai piimää tai mitä vaan...
Joo... Omista opiskeluajoista on kulunut jo kolmisentoista vuotta (Herranjumala! Miten siinä näin pääsi käymään?), mutta pari juttua lisää on vielä muistissa.

Ruuanlaitto on tietty ehkä hauskinta mitä kotona voi tehdä housut jalassa, mutta joskus sitä vaan haluaisi päästä helpolla... Ratkaisu: Saarioisen/vast. valmiit laatikot. Helppoa ja nopeaa ja niitä voi kevyesti parannella oman maun mukaisiksi.

1.) Liha-perunasoselaatikko

Kumoa laatikko uuninkestävälle lautaselle ja töki keskelle pieni kolo jonka täytät Worchestershiresoosilla. Uuniin 200º 20 min. Sitten päälle juustoraastetta (Emmental), ja lisää uunia, kunnes juusto on sulanut ja ruskistunut melkein rapeaksi. Pöydälle lisäksi pullo Worchesteria varuiksi ja lautaselle etikkakurkkua/punajuurta/hillosipulia. Ottaisin itse ehkä olutta.

2.) Liha-makaronilaatikko

Öljyä paistinpannulle. Kuumaksi. Laatikko pannulle. Töki paloiksi, kyllä se muuttuu kohta mössöksi. Sekaan ketsuppia, soijaa ja chilijauhetta (sitä kaupan ei-niin-tulista). Paistele, kunnes kauniin punaruskeaa. Lautaselle ja naamaan. Juomaksi vettä; viimeiset opintolainarahathan menivät jo edellisen annoksen kaljaan...

Pete the gourmet
Helppoa, nopeaa ja halpaa opiskelijaruokaa allekirjoittaneen tapaan:

Simpukkapasta

ainekset:
- spagettia
- oliiviöljyä
- simpukoita 1 tölkki
- mausteita
(- tilliä)

- keitä sopiva määrä (ruokailijoiden pääluku?) spagettia suuressa kattilassa

- kun spagetti on sopivan al dente, kumoa se siivilään ja siirrä syrjään

- lisää tyhjennettyyn kattilaan oliiviöljyä (maun ja omantunnon mukaan)

- Lisää kiehuvaan öljyyn mausteet, esim. valkosipulia (muutama kynsi murskattuna), musta-, tai sitruunapippuria, yrttejä jne.

- Lisää simpukat, niille, kuten mausteillekaan ei tarvitse kuin "näyttää" öljyä

- Nosta pois liedeltä ja sekoita pasta ja simput niin että mausteöljyä on sopivasti jokapuolella

- Tuoretta tilliä voi ripotella annoksen päälle halutessaan

- Nauti hetimiten

Kevättä ja aurinkoa kaikille!

Lauri
Mulla on tämä opiskelijaruoka nyt ajankohtaista (muuttanut kotoa vuosi sitten) ja yksi parhaimmista herkuista, mitä mä täällä ajankulukseni väsään on peremecit. Alkujaan varmaan turkista päin... Sain reseptin Äbäiltä. Valmistukseen menee (tiskaaminen otettu huomioon) jotain runsas kaksi tuntia, mutta niitä mä sitten syönkin koko viikon - eikä mitään kallistakaan, tavallista maitoa, kermaa, naudan jauhelihaa etc...

Mutta useimmin kai tulee tehtyä makaronipataa tai muuta vastaavaa. Mitään valmisruokia en pahemmin osta, omatekemä on aina halvempaa.
Mexicolaiset tortillat (4 kpl):

4 lettua (3 kananmunaa, vehnäjauhoja, maitoa, suolaa)
400 g jauhelihaa
2 isoa sipulia
1 pussi juustoraastetta
1 lihaliemikuutio ja vettä
chilipippuria, paprikajauhoa,ketsuppia,suolaa


Paistetaan pannulla letut. Ruskistetaan jauheliha ja hienonnetut sipulit (erikseen) pannulla. Keitetään vesi kattilassa ja lisätään lihaliemikuutio. Kaadetaan jauheliha ja 1 1/2 osaa sipuliraasteesta kattilaan. Maustetaan chilillä, suolalla ja ketsupilla.
Tehdään paprikakastike: Ketsuppia ja loput sipuliraasteesta kuumaan pannuun ja maustetaan paprikajauheella.
Voidellaan letut ohuesti ketsupilla, jaetaan jauhelihatäyte neljään osaan ja täytetään letut ja kääritään rullalle sopivan kokoiseen voideltuun vuokaan. Kaadetaan kattilassa oleva lihaliemi vuokaan. Voidellaan lettujen pinta paprikakastikkeella ja päälle juustoraastetta.
Vuoka uuniin 200 asteeseen puoleksi tunniksi.
Tortillojen kanssa tarjoillaan esim. kuumaa kaakaota.
Tätä testasin, kun tyhjensin pakastimen ja jääkaapin kaikista jämistä. :-)

Kasaa uunivuokaan kerroksittain jonkinlaista perunasipuli/purjo -sekoitusta, hernemaissipaprikaa ja pannulla kevyesti käristettyä broilerinsuikaleita sekä sipulia. Mausta vaikka runsaalla aurajuustolla ja lisää vielä päälle jotain muuta vähemmän voimakasta kuten Polaria tai jotain mitä sattuu olemaan. Purkki ruokakermaa ja noin tunniksi uuniin. :) Helppo tehdä ja todella hyvää.
Maailman yksinkertaisin ruoka on kyllä varmasti pakastettu pinaattikeitto. Sen kun vaan heittää kattilaan ja lämmittää kiehuvaksi niin helpommalla ei varmaan pääse. Ja hyvääkin se on=)
Linssikeitto

vihreitä linssejä reilu parisataa grammaa
vettä litrasta puoleentoista
1-1,5 dl oliiviöljyä (kunnon luraus)
1 sipuli
1 porkkana
1 nauris (toimii ilmankin)
1 purkki tommaatipyreetä
1-2 laakerinlehteä
1-2 kasvisliemikuutiota tai vastaavaa (tai ripaus suolaa)


Huuhtele linssit ja keitä niitä vedessä 20 minuuttia.

Vettä ei tarvitse vaihtaa - heitä sekaan kaikki muut ainekset (sipuli, porkkana ja nauris sopivan kokoisina paloina) ja anna kiehua miedolla lämmöllä vielä 40 minuuttia. Ongi laakerinlehdet pois keitoksesta. Halutessasi voit tässä vaiheessa lorauttaa sekaan punaviinietikkaa (pari ruokalusikallista).

Jos tahdot herkkuaterian, niin laita lautaselle fetajuustoa ja keitto päälle.

Jos tuli muhennosta, niin voit halutessasi lisätä lopuksi hieman vettä. Laihaan keittoon ratkaisuksi ensi kerralla lisää linssejä.

Ei oo hinnalla pilattu!
Tämä seuraava kanahedelmäsalaatti on taivaallista:

Ruskista tandoorikanasuikaleet pannussa ja mausta kanaa vielä lisää, jos tykkäät mausteisesta lihasta. Jäähdytä kanasuikaleet ja lisää hedelmäcocktail purkin sisältö suikaleiden joukkoon (ilman sokerililientä). Anna salaatin olla vielä hetki jääkaapissa ja täytä salaatilla vaikka paprikan puolikas tai tarjoa se salaatinlehden päältä.

Ja eikun syömään...
Herranjestas... itsekkin tuli alettua laskemaan mitä siitä koulusta onkaan aikaa...n.6 vuotta. Aikoinaan laskeskelin opiskelijana paikallisen marketin käytävillä markkojani ja lihatiskin kohdalla se palasi lapsuudesta kuin bumerangi.

Paistettu Maksa!
tuo mummon tekemä herkku, joka todellakin vie kielen mennessään. Eli maksa ja muut sisäelimet Halpoja, hyviä, mutta ainoastaan kohtuullisia valmistaa, ei välttämättä sieltä helpoimmasta päästä. Mutta sitten vaan kirjastoon ja keittokirjaa lainaamaan. Sieltä löytyy sen 7:t reseptit.
Oman kullan kanssa paistettu maksa kuuluu vieläkin niihin suosikki-ruokiin... sitä, viiniä, hyvää seuraa.... jälkiruuan varmaan kaikki arvaakin ;)
Saan koulussa päivällä ilmaisen ruoan, joten joudun kokkaamaan yleensä vain viikonloppuisin (teen yleensä lauantaina kahden päivän annoksen ja syön sitä sitten sunnuntainakin) ja lomilla.

Useimmiten teen lihapullakastiketta (osaisin sen vaikka silmät kiinni =)) ja perunoita/spaghettia, munakasta (tai sitten paistettuja munia ja nakkeja, tulee tehtyä usein) tai kaurapuuroa. Myös erilaiset improvisaatioreseptit toimivat hyvin; katsotaan mitä kaapista löytyy ja kaikki kattilaan/pannuun. Perunoidenkin kanssa kun sopii melkein mikä vain, olen tehnyt varsin herkullisen mössön periaatteella perunaa+sipulia+tonnikalaa. Kattilaan vain pieninä paloina, ja keitetään niin kauan että on pehmeää. Ja sitten maustetaan.

Ei ole kyllä paljonkaan tullut penniä venytettyä ruokaostoksia tehdessä, en ole ihan niin köyhä opiskelija. Mutta mitään erikoisempia ruokalajeja ei yleensä viitsi tehdä, varsinkaan kun kokkaa vain itselleen.

PS. Nuo aikaisemmin mainitut reseptit vaikuttavat oikein hyviltä, pitäisi kai joskus kokeilla. ^_^
Kokeilkaapa muuten tätä. Nicaragualaisen kaverini lemppari: Salamimakkaraa, mitä hyvänsä, mutta Chorizo on pararsta, ruskistetaan pieninä kuutioina pannulla. Ja paljon! sekaan heitetään 2-3 kananmunaa per nälkäinen ja sotketaan makkaramössön kanssa kunnes munat ovat hyytyneet/paistuneet. HYVÄÄ!
heh, mä ostan pari pussia pirkka pakastevihanneksia (oliskohan 50senttiä pussi) ja keitän ne ja tungen tehosekottimeen. tilipussin kunnosta riippuen saattaa sekaan mennä myös kukkakaalia, broccolia, yms ja usein tomaattia, ja makua antamaan sweet chili kastiketta. sitten surrr ja herkullinen kasvissosekeitto on valmis! huippuhyvä ja todella vähänkalorinen jälkkäri valmistuu kun samaan koneeseen (kunhan pesty välissä, tietty) tunkee rasvatonta maitoa (minun pro blnederini vaahdottaa jopa sen!), omenaa, vadelmia ja pari kourallista vaikkapa pirkan tai rainbown all bran lesemuroja. nautiskelen sellaista tässä juuri aamutuimaan ennen lenkille lähtöä ja hyvää on! eli tehkää mahtava sijoitus ja ostakaa kunnon tehosekoitin!! tippuu painokin:D
Macaroni juusto.
Meilla on Kraft-dinner ollut halpaa ja suosittua kymmenia vuosia.(nykyaan ei niin halpaa enaan)Sita voi ise tehda ilman ostamatta tata boxia.Keita macaronia pehmeaksi,vesi pois,takaisin levylle sekaan heti vahan maitoa ja voita ja raastettua juustoa (cheddar)tai muuta.Sekoita etta juusto sulaa sitten pois kuumasta anna seisoa minuutti.Suolaa maun mukaan.On hyvaa kylmana myos seuraavana paivana.
Ei paljon maksa.
Eteläisestä naapurista mulla on tapana rahdata purkitettua hapukapsia eli paistettua hapankaalia.Hyvää aivan sellaisenaan (hellii vatsaa) , mutta kaalikeittoaineksina mahdottoman hyvää! Sääli, ettei tuota saa täältä mistään kaupoista.
Praekapsas lukee lasipurkin kyljessä. Nekin, jotka vieroksuvat hapankaalia yleensä, saattavat innostua siitä tässä muodossa.