Hydroviljely

Moi!



Olisi taas Jukka-palmun mullanvaihdon aika, ja tällä kertaa ajattelin tehdä radikaalimman muutoksen ja siirtyä jukan osalta hydroviljelyyn. Onkohan täällä joku ammattilainen, joka osaa sanoa, kannattaako tällainen veto ja mitä pitäisi ottaa huomioon?



Ike
*Anteeksi* Nyt taidan olla hieman tietämätön mutta mikä onkaan hydroviljely? Viittaako hydro veteen? eli jotain avaariokasveihin viittaavaa ilmeisesti...
Moi!



Ei siinä ihan akvaariokasveista ole kyse, mutta vedestä kuitenkin. Kasveja kasvatetaan ns. hydrosoran tukemana vesi-lannoiteliuoksessa. Allergikon kannalta homman juju on siinä, että tuossa sorassa ei kasva mitään ökkömönkiäisiä, jotka saattaisivat aiheutaa ongelmia. Useimmat julkisissa tiloissa olevan viherkasvit ovat esim. hydroviljelyssä.
Jotenkin tulee taas mieleen, että kun hinttien pitää olla joka asiassa niin kauhean edistyksellisiä, niin tässä on taas kyse siitä että niin kauhean erinomainen homo kasvattaakin huonekasvejaan futuristisesti hydroviljelyllä ja tylsät ja tavalliset ihmiset, kuten esim. heterot vain tavallisessa multaviljelyssä.



Kyllähän tuollakin voi kehuskella Maman baaritiskillä, joo.



"Joo mut mun yuccapalmu onkin hydroruukussa toisin kuin sun anopinkieles"
Minulle tulee taas mieleen jonkin toisen kasvin kasvatus. Taitaa "palmu" kasvaa SPNa-lampun alla...
Kasvaa se jukkis ilman SPNa:ta (suurpaine-natrium lamppu) tai muutakaan kasvivalaisinta, jos ikkunasta tulee tarpeeksi valoa. Halvempia sekä sähkön kulutuksessa että hinnassa ovat kasveille tarkoitetut loisteputket ja energiansäästölamput. Itselläni lisävalona kasveille 30W metrin pituinen loisteputki, joka piti kasvit elinvoimaisina talven pimeinä tunteina.
  • 8 / 12
  • Porsliinikukka
  • 4.6.2004 0:01
Vanha idea "hienommalla nimellä".Mitä vesiviljelyssä oli vikaa, että sitä piti alkaa kutsumaan toisella nimellä?

Vähän samaan tapaan kun nykyinen positiivinen oli ennen myönteinen.
  • 9 / 12
  • Porsliinikukka
  • 4.6.2004 0:15
...mutta kutsutaanhan Yuccaa(Jukkaa) palmuksi, vaikka se onkin liljakasveihin lukeutuva. Latinankielinen nimistö on tässä suurena apuna, jonka avulla voi selvittää mitkä kasvit ovat esim.sukua toisilleen.
Eiks natikka ole yhtä paljon jukkakasvilamppu kuin litra kossua on stobe keskaria?



Oli miten oli, niin vesiviljely on (tietty) vähempi cooli nimitys kuin hydroplantaasi.
Ei tässä vesiviljelyssä mitään kummallista ole. Itse siirsin kaikki parisataa kasviani jokunen vuosi sitten, koska tuon kasvimäärän takia olkkarissa on varmaan kuutio multaa, joka oli erinomainen kasvupaikka erilaisille homeitöille yms. Aamuisin oli nenä tukossa, mutta vesiviljelyyn siirtymisen jälkeen oireet katosivat.

Ainut ongelma aloituksessa oli tarvikkeiden löytyminen, niitä kun myydään lähinnä tukuttain ja julkisille paikoille, pankeille tms.

Kasvu on ihan samanlaista kuin mullassakin. Kastelu vaatii hieman opettelua, mutta sama juttuhan on mullasskin kasvatettaessa, kaktus kuluttaa vähemmän kuin peikonlehti. Muuten tuntuvat kaikki viihtyvän, jopa noi kaktukset, suurin osa kasvimäärästäni ovat erilaisia posliinikukkia, Hoyia.
Taalla hydrophonic viljelylla kasvatetaan "pot",marijuanaa.Se vie paljon sahkoa.Kasvu on nopeaa talla konstilla,mutta laitteet vievat paljon tilaa.