Onko homous paradoksaalista?

  • 1 / 25
  • Paradoksi
  • 16.6.2004 20:55
Tämä viesti on luettavissa myös "homous - surkeutta" threadista, mutta aloitin sen tänne uutena aiheena, koska ajattelin, etttä se selkeyttää.

Itseäni mietityttää homoudessa se, että se on tavallaan nurinkurista. Useimmat homot sanovat että heitä kiinnostaa miehekkäät miehet, ihastuvat usein heteroihin tai heteromaisiin homoihin ym. Sitten kuitenkin avoimimmat ja aidoimmat homot ovat akkamaisia hyvin usein.
Kun taas kaapissa olevat ovat kärsiviä ja ahdistuineita, mutta kuitenkin saavat vaivoin pidettyä tämän "miehekkyytensä" yllä. Tuntuu siltä, että kaikki ovat jollakin tavalla vailinnaisia ihmisiä, jotka etsivät toisesta sitä mitä itsessä toivoisi olevan, jonkinlainen päättymätön "kokonaisuuden" tavoittelu.

Toisaalta olen tehnyt myös sen havainnon, että homomiehet jotka keskittyvät pääasiallisesi esim. uraansa tai muihin ei-seksuaalisiin asioihin ovat näitä miehekkäitä, koska he vaistomaisesti sulautuvat heteromassaan, koska ovat huomanneet että se on heille eduksi uralla ja kaikki pelaa vaivattomammin. Akkamaiset taas ovat seksin perässä juoksevia, joilla on elämässä langat vähän muuten hakusassa. Tähänkin on tosin poikkeuksia.

Onko kaapista täysin ulkona oleva, miehekäs homo vain myytti? Tällaisena mieleen tulee Suuressa Seikkailussa 2003 ollut homomies, tosin hänkin saattoi pitää julkisuuskuvaansa vain onnistuneesti ohjelmantekoajan "asiallisena". Taipumus kun taitaa olla, että avoimia homoja painostetaan akkamaiseen käytökseen heteromiesten taholta ja siinä on vaikea vastustaa isoa joukkoa.
  • 3 / 25
  • toinen homo
  • 16.6.2004 23:54
"Tuntuu siltä, että kaikki ovat jollakin tavalla vailinnaisia ihmisiä, jotka etsivät toisesta sitä mitä itsessä toivoisi olevan, jonkinlainen päättymätön "kokonaisuuden" tavoittelu."

Öhöm eikös tämä ole jo ihan yleispätevää ja sukupuolisesta suuntautumisesta riippumatonta.
  • 4 / 25
  • toinen homo
  • 16.6.2004 23:55
"Akkamaiset taas ovat seksin perässä juoksevia, joilla on elämässä langat vähän muuten hakusassa."

Miehekästä heterofasadia ylläpitävät kaappihomot ne vasta seksin perässä juoksevatkin ... ja heidän lankansa ovat oman kokemukseni mukaan paljon enemmän sekaisin kuin niillä, jotka eivät homoseksuaalisuuttaan salaile. Siis ihan todella sekaisin, päältä katsoen ei arvaisikaan.

Heterosta mennen tullen käyviä julkihomoja tunnen vaikka kuinka monta.
Niin mikähän tuon koko aloitusviestin pointti siis oli... jäi täysin pimentoon meikäläiseltä. Vai oliko kyse siitä, että kirjoittajan mielestä on sallittua olla vain tietyllä tavalla homo. Tuntuisi hyvin erikoiselta ajatukselta.
Olipa turha keskustelu...
Siksi kysynki jotain kiinostavampaa. Kuka oli suuressa seikkailussa homo vuonna 2003? Se komea italiaanoko?
Yleistäminen on ainoa tapa löytää säännönmukaisuutta ja logiikkaa maailmasta ja pyrkiä ennakoimaan ympäristön tapahtumia.

Avoin, peittelemätön homous näyttää tuovan ihmisestä ilmi sellaisia piirteitä, mitä homot itse pitävät ei-toivottavina ja epäkiinnostavina. Mikäpä paradoksaalisempaa kuin tuo. Tosin elämä on muutenkin täynnä paradokseja, joiden kanssa pitää taiteilla ja taistella.
  • 8 / 25
  • Ilopilleri
  • 17.6.2004 13:33
Useimmat homot tuntuvat kylläkin olevan kiinnostuneita Antti Tuiskumaisista kukkakepeistä. Siis sellaisista pikkutyttömäisistä posliinipojista. Eli se siitä paradoksista.
  • 9 / 25
  • toinen homo
  • 17.6.2004 13:38
Näkisin tämän asian sitä hetken aprikoituani olevan ennemminkin niin, että ne homot, jotka ovat "homomaisia" tai "akkamaisia" yksinkertaisesti ovat avoimesti homoja ja ulkona kaapista sen vuoksi, että kukaan ei heitä uskoisi heteroiksi eikä heidän kannata vaivautua teeskentelemään mitään. Luonteeltaan "heteromaisemmilla" on mahdollisuus valita kaapin ja ulkomaailman välillä, ja kiusaus kaappia kohtaan on ainakin nuoremmalla iällä ymmärrettävä.

Vähän niinkuin se tunnetumpi muna-kana -ongelma: tuliko pojasta homo, koska isältä ei riittänyt hänelle aikaa, vai eikö isältä riittänyt aikaa, koska poika vaikutti homolta?
Tässä keskustelussa on kyllä nostettu taas uusiin ulottuvuuksiin surkeimman luokan keittiöpsykologia, yleistäminen, väärä yleistäminen, väärät analogiat eli ylipäänsä kaikki, mistä ennakkoluulot, eripura ja pahantahtoinen paskanjauhaminen kumpuavat.
Kiintoisa ajatus toiselta homolta.

Tuosta jatkuvasti esiinpompahtavasta keittiöpsykologimaininnasta voisi todeta, että eivätköhän arvoisat psykologian ammattilaiset voisi kertoa miten asiat "oikeasti" ovat tai siirtyä keskustelemaan kollegoidensa kanssa. Täällä keskusteltavat asiat ovat kuitenkin sellaisia, että uskoisin meillä jokaisella olevan omakohtaisesti saavutettua ammattitaitoa, tuskin moni psykologikaan tuntee homojen elämän ongelmakenttää, vaikka tuntisikin useita teorioita homoseksuaalisuuden synnystä.
hmm: "..tuskin moni psykologikaan tuntee homojen elämän ongelmakenttää, vaikka tuntisikin useita teorioita homoseksuaalisuuden synnystä."


Paitsi tietysti silloin, jos se psykologi sattuu itsekin kuulumaan johonkin seksuaali- tai sukupuolivähemmistöön :)
>Taipumus kun taitaa olla, että avoimia homoja >painostetaan akkamaiseen käytökseen heteromiesten >taholta ja siinä on vaikea vastustaa isoa joukkoa.

Tuohan on kyllä totta. Akkamaistumisen sijasta se aiheuttaa usein itseensäkäpertymistä, tunnevammaisuutta ja kroonista yksinäisyyttä. Kaikki eivät kanoiksi suostu ja osa ei edes pysty.

Paradoksaalisesti heteromiehet kuitenkin aidosti inhoavat homokanoja, vaikka homoja akkamaiseen käytökseen painostavat.

Mutta osataan asia hoitaa ihan homojen keskenkin. Tuoretta nuorta lihaa ajetaan tiettyyn kaavaan, jossa tavallisesta nuoresta miehestä sukeutuu ässänsuhauttelija.
se sano homous se luo minuun vapauttavan tunteen jotenkin taivaallisen, ja tuoksahtelevan ampiasten tuoksun nenääni
Juu kyl maar se homous paradoksaalist on oikke! Mut tulkkas turkku ni näätte oikke kunno lauma homoi! Siäl nimittäi pelaa sellane jääkiakkojoukkue ko Turun Palloseura.
herra pv oletko itse homoseksuaali ? nimittäin olen turun läheltä voisimme ken ties joskus mennä yhdessä paviaaniin laulamaan karaokea ja jotain muuta kivaa ken ties ?
JOO SAATANA! jos tääl aletaa haukkuuu Palloseuraa nii mitä HIFK tarkottaakaan.... vitu PV hv! Homot Ilman Fyysistä Kuntoa ! ooppa ny hiljaa pv ! tai tuun tukkiin sun turpas
kyl iha mulkullani ajattelin tukkia saatanan.... kurkkuun ast et tukehdut ja kuolet pois saatanan homo !
äijjät ottakaa ihan rauhassa, jokaisella on omat mielipiteet sano yks samuli ku palleja nuoli
no otetaa otetaa.. vituttaa vaa tommoset! msg tuuks elokuvii tänää? ;)
miltä seudulta olet ? , itse olen 02
turku olisi minulle sopiva paikka sinne vajaat 30km
mää asun Maskussa, et jos vaikka lähettäisit sun numeros mulle mailiin tj :) jDc@hotmail.com nii soittelen sul tänää viel sitte :)
Jaaha.

Voisko noi msg/pv/jDc -viestit poistaa kun näyttävät olevan kaikki saman ihmisen kettuilumielessä laittamia turhuuksia?