Unelmajobi?

  • 1 / 2
  • TwistDrill
  • 5.6.2004 19:35
Tapasinpa tuossa matkustellessa erittäin viehättävän matkaoppaan; nuoren miehen, jota kelpasi katsella ja kuunnella.. *lurps* Saman reissun varrella törmäsin toiseenkin, siis molemmat sateenkaarikundeja. Jäin miettimään, onko matkaoppaiden keskuudessa paljon gaykansaa? Eikös se olisi aika hyvä ammatti meikäpojille, kun matkailu tuntuu kiinnostavan monia?
  • 2 / 2
  • Public eye
  • 5.6.2004 19:45
Onpa sitäkin työtä nuoruudessa tullut tehdyksi. Ei tosin kovin pitkään, eikä kyseessä ollut mikään unelma-ammatti, vaan ajauduin alalle puolivahingossa.



Väliaikaisena hommana kyllä ihan kiva, mutta en suosittele jämähtämistä hommaan kovin pitkäksi aikaa, ellei uralla etenemiseen aivan perusoppaasta pitemmälle näytä olevan mahdollisuuksia. Ammatti on erittäin kuluttava ja rasittava, sekä työssä että vapaa-aikana. Kodin perustaminen hotellihuoneeseen on useimmissa tapauksissa ainoa vaihtoehto ja kohta yhteen paikkaan "kotiutumisen" jälkeen lähetetäänkin aivan muualle.



Myös matkailun glamour karisee aika nopsaan; paikka, jossa on hauska viettää viikko tai kaksi lomaillen, ei enää kahden kuukauden työrupeaman jälkeen tunnu yhtään innostavalta ympäristöltä. Jokin "oikea" suurkaupunki, jossa on muutakin toimintaa kuin vain turisteille tarkoitettua, voisi tietysti olla asia erikseen



En myöskään kokenut hommaa erityisen sopivaksi juuri homoille, kollegoissa oli sekä-että porukkaa. Nuorenahan hetskuillakaan ei ole usein vielä mitään perhesiteitä, jotka sitten viimeistään tekevät käytännössä mahdottomaksi yhdistää työtä ja yksityiselämää.