Hair Thickener

Mistähän voisi ostaa tai tilata hiuksia tuuheuttavia tuotteita kuten COUVRe, Fullmore, HairSoReal, Jerome Russell, Toppik etc.? Löytyykö Helsingistä tai muualta Suomesta? Hiukset harvenee siihen malliin, että apu olis tarpeen. Kiitos jo etukäteen.
Hiustenlähtöön lääkkeeksi rekisteröidyt valmisteet sisältävät finansteridia ja minoksidiilia.Ilman reseptiä saatavaa minoksidiilia (Rogaine ®) käytetään 2- ja 5 % -liuoksena päänahkaan. Tarkkaa vaikutustapaa ei tunneta, mutta hoidon on todettu auttavan noin 60%:lla potilaista.

Finasteridi (Propecia ®) on reseptilääke, joka vaikuttaa kaljuuntumisen perussyyhyn hilliten DHT-pitoisuutta hiuspohjassa. Lääke auttaa yli 80%:lle potilaista ihotautilääkäreiden kokemusten mukaan. Lääkettä on käytettävä jatkuvasti ja säännöllisesti, jotta DHT-pitoisuus pysyy normaalina. Minoksidiilia ja finasteridia voidaan käyttää myös yhtä aikaa, sillä ne toiminevat eri mekanismeilla. Kela-korvausta ei finasteridivalmisteesta ole mahdollista saada. Lisäksi hiustenlähtöön on erilaisia kirurgisia menetelmiä, mm. kestohiuskiinnitykset.
Ei hiustenlähttön auta mikään - ei edes lääkärin veitsi, pysyvästi.

Kannattaa totutella ajatukseen, että sisäkumi alkaa paistaan. Tutkittu tosiasia on, että miessukuhormiinia runsaasti omaavilla henkilöillä on vähemmän tukkaa ja naissukuhormoonia omaavilla. Tämä on silleen jännä asia, että noin 99 % varmuudella kaljuilla miehillä on myös isoimmat hmm... ne. Tuuhea hiuksisilla tosi pienet.
  • 6 / 14
  • tukallinen
  • 6.3.2004 9:19
Propeciaa 3 vuotta käyttäneenä voin kyllä todeta, että hiustenlähtö on sen avulla kokonaan loppunut. Sitä aiemmin kato kävi aika tiuhaan. Propecia näkyy auttavan muihinkin hiuspohjan häiriöihin, kuten kutinaan ja talinmuodostukseen, jotka ovat pohjimmiltaan seurauksia samasta ongelmasta kuin hiustenlähtö.

Shampoot ym voi tässä asiassa unohtaa, niillä ei ole mitään sanottavaa vaikutusta hiustenlähtöön.

Propecia on kuitenkin aika kallis, mutta sille on jo noin neljä kertaa halvempi rinnakkaislääke saatavilla. Resepti tarvitaan.
TUKALLINEN: Onko sulle kasvanut vanhaa tukkaa takaisin, vai onko tuuheus pysynyt hoidon ajan samana?
Niin voisiko joku Propecian käyttäjä kertoa kasvaako hiukset takaisin alueille mistä ne ovat lähteneet? Yleensähän hiukset lähtevät miehillä päälaelta ja/tai ohimoilta.
  • 9 / 14
  • MrRogaine
  • 26.3.2004 14:55
Rogaine ainakin tehoaa useimmissa tapauksissa. Olen käyttänyt muutaman vuoden. Ensin tiputtaa vanhaa pois, mutta tilalle kasvaa ajan kanssa uutta. Tulosten saaminen vaatii siis kärsivällisyyttä. Ainoa ongelma on ollut päänahan rasvoittuminen, jota aineen käyttäminen on lisännyt. Pesen hiukset iltaisin ennen nukkumaan menoa.
Kannattaa kysyä noista asioista ihotautilääkäriltä, jonka resepti tarvitaan anyways. Halvempi versio on muistaakseni joku lääke, jossa on sattumalta sama vaikuttava aine kuin Propeciassa. Lääkäri kirjoittaa reseptin halvemmalle versiolle pyydettäessä.
Entä millä lääkkellä voisi ohentaa tukkaa? Ei tällaista pehkoa kestä kukaan. Ja parturilla pitäis käydä kolmen viikon välein!



Kaljuilla ei sitäpaitsi ole enemmän mieshormoneja, kyse on siitä, että hiusta rakentava jutut reagoi eri tavalla kaljuuntuvilla mieheillä hormoneihin kuin meillä tuuheatukkaisilla, mutta yhtä kovilla karjuilla!
Hiuksia jo kaljuuntuneille alueile ei todennäköisesti voi saada, koska hiusnystyt/juuret ovat jo kuolleet (niitä ei voi elvyttää). Ne juuret jotka ovat vielä elossa, mutta eivät kasva hiusta, voivat aktivoitua ja kasvattaa uutta hiusta.



Hiustensiirron pitäisi olla pysyvää (Nordström). Kannattaa kuitenkin muistaa, että siirrettyjen alueiden ympäristö voi myös kaljuuntua. Ts. "tuleva" kaljuuntuminen esim perintötekijöistä aiheutuva (isä/isoisä) on hyvä tietää. Silloin voidaan istuttaa hiuksia fiksummin. Kallista se on, sen voin sanoo.