Mikä ihmeen metroseksuaali?

Ihmettelen kovasti, mistä käsite metroseksuaali on putkahtanut. Sillähän kai tarkoitetaan heteromiestä, joka ei arastele koristautua ja huolehtia ulkonäöstään, mutta mitä ihmeen tekemistä sillä on seksuaalisuuden kanssa? Ärsyttää. Miksi se seksuaalisuus pitää väkisin tunkea joka paikkaan?
  • 2 / 11
  • Public eye
  • 15.5.2004 12:05
Varmaan siksi, että kaikille tulisi selväksi ettei kyseinen riikinkukko sentään HOMO ole.Metroseksuaaleista on mielestäni sanottu osuvasti mm. näin (antakaatten anteeksi että olen liian laiska kääntämään):

"The only problem facing the metrosexual in an otherwise carefree existence is the inescapable effects of ageing. If 30 is 45 in gay years, then 26 is retirement age for the metrosexual - and no amount of biotechnological, rehydrating, whale sperm dermo-care can alter that."Ja tyyppi määritellään seuraavasti: "A dandyish narcissist in love with not only himself, but also his urban lifestyle."
Mäkin luulen että kyseessä on vaan se, että halutaan painottaa sitä että kyseessä ei sentään homo ole. Sehän nyt olis kauheeta.Kaikkihan tietää että homothan nyt tietysti pitää huolta itestään ja ulkonäöstään (positiivinen stereotyyppi, mutta stereotyyppi silti), mut heteromiehet eivät sitten yleensä jaksa vaivautua. Ei sillä metroseksuaalisuudella kyllä seksin kanssa ilmeisesti mitään tekemistä ole.
Muistaakseni tämä typerä termi olikin jossain lehtijutussa määritelty heteromieheksi, joka ei pelkää homoksi leimautumista. Yök, toivottavasti se uppoaa muotisanojen syvään jätekaivoon mahdollisimman pian.
(...tai vaihtoehtoisesti saman nimisen kamalan sarjan tekijät voivat viedän sanan mukanaan helvettiin.)
Mua on kummastuttanut ko. termin käytössä se, että millainen mahtaa olla metroseksuaalin seksuaalisuus. Se kun ilmeisesti on erilaista heteroseksuaaliin mieheen verrattuna...?
Metroseksuaalit on niitä trendipellejä, joitten on pakko kokeilla seksiä myös saman sukupuolen kanssa, koska se nyt vaan sattuu olemaan cool. Ja pää täynnä pillereitä se kyllä onnistuu.
Fikg, hyvä ehdotus. Millainen sitten olisi metroseksuaalinen (heh) nainen? Heterorekka? Naisilla ei selvästi ole edes tarvetta ko. termille, mikä kertonee jotain kulttuurissa muodostuneista, yleisesti hyväksyttävistä sukupuolirooleista.
Tästä aiheesta on muuten tehty pirullisen hyvä South Parkin jakso, en tiedä onko sitä esitetty vielä Suomessa.
Ennen oli termi Yabbi,suburbian vastaava olento.I quess nama metrosexuellit on samoja .