Mistä vaatteita "laudalle"?

 • 1 / 17
 • HoikkaKundi
 • 7.5.2004 9:57
Hola Amigos!Nyt on semmonen tilanne että pitäs saada uusia housuja...Mutta mutta... Kun kaupoissa ei tunnu löytyvän sopivia tämmöiselle laihalle ja suht pitkälle kundille (182/63).Jos on lahkeet sopivan pitkät niin sitten on vyötärö (ja perse ja etumus) ihan sairaan isot. Nyyh!!onko Helsingissä jotain kauppaa/liikettä mistä sais laihojen vaatteita? Tai osaako joku suositella jotain ompelijaa joka osaa väsätä miesten pöksyjä?Paitoja kyllä löytyy (lasten osastoitla...hihat tosin yleensä jää lyhyeks, mutta kesällähän se ei haittaa).
Tsekkaa J.Lindebergin mallisto keskustan stokkalla. Hinnat n. 100 - 140 €/housut. On löytynyt hyvin istuvia malleja ainakin tälläselle 192 centtiselle.
 • 3 / 17
 • Myös "luata"
 • 8.5.2004 17:12
J.Lindebergi. Ihan uus nimi. Täytyykin kokeilla. Missähän päin sitä löytyy Stokkalla? Myyjät varmaan tietää.Itse olen joskus löytänyt farkut James-malliset jotka istuivat ihan mukavasti. Tiukat mutta ei liian.
 • 4 / 17
 • Myös "lauta"
 • 8.5.2004 17:13
Hehe...tuli virhe tuohon ylimpään nimimerkkiin "luata" :)Piti vielä kysyä että tietääkö kukaan mistä noita James-farkkuja saisi? Vai saako niitä enää mistään? Googlella olen yrittänyt etsiä mutta ei löydy. Neuvoja?
Jos on tosiaan "lauta" kuten jotkut sanovat. voi kokeilla myös ompelijan/vaatturin apua. Hehän tekevät asiakkaan mitoilla vaatetuksen. Tällöin saat sopivat housut/paidat.
 • 6 / 17
 • InnostunutOnni
 • 12.5.2004 11:16
Vaatturi? Mistä semmosen löytää? Vinkkejä kaivataan hyvistä vaattureista :)
Golf...? No ei nyt ainakaan pelkästään! Lindeberg on mm. entinen Dieselin pääsuunnittelija. Mallistosta löytyy erikoisia ja hyvin istuvia, joskin kalliita vaatteita. Ovat olleet myynnissä keskustan Stokkalla maaliskuun alusta. Ihmettelen, että kauppa ei ole silminnähden käynyt. Tälläkin palstalla ja muualla monien hehkuttamat esim. D&G-vaatteet jäävät mielestäni kauas taakse. Mallistosta löytyy myös konservatiivisempia mm. paitoja, mutta osaa voisi luonnehtia jopa hintahtavaksi...Samassa sopessa, löytyy tuo D&G, Tiger ja Boss (orange label), miesten kenkäosaston kupeessa 2 .krs. Tukholman katukuvassa J.Lindeberg on hyvin näkyvä ja valikoima vaikkapa NK:lla huomattavasti stokkaa laajempi.Joo-o ei kannata stokkan boikotti aikaisemmin mainituista syistä huolimatta. Maailma on opportunistien!
Näin vain netissä Lindebergin jotain mallistoa ja siinä oli vain golf-asusteet... Ja housujakin vain 2 erilaista....
J. Lindebergin nettikaupassa myydään vaan golfmallistoa. Normaalimallistoa taas myydään kaupoissa.Suomalaiset vaatturit taitavat olla aika tyyriitä, joten kannattaa suunnata sinne paksumman lompakon kanssa. Kaverini ovat teettäneet vaatteitaan edullisemmin Virossa ja itse olen taas teettänyt mittatilausvaatteita Aasiassa.
Vaattureilta housut (suorat/farkut) saa n.150 egellä. Ei se nyt kauhea hinta ole kun saa hyvät housut. Mutta kannattaa kasoa itselleen sopiva vaatturi. Jos vaatturi tekee enmpi "vanhojen" herrojen pukuja ja itse haluaa nuorekasta niin ei ehkä kannata kokeilla ;)
Joskus on löytynyt H&M'ltä kivoja vaatteita. Pitää vaan käydä ahkerasti katsomassa. Mutta yleensä siellä ne housut on ihmeellisen isoja+väljiä.
J. Lindebergistä vielä. Stockalta saa labelin tavallisempia malleja, ei mitään erikoista. Fredalla olevasta Asuna-liikkeestä voi ostaa Lindebergin erikoisempia luomuksia. Niitä tuodaan vain pieniä määriä, joten nopeat syö hitaat.
Asuna joo, mutta tuossa "tuodaan vaan pieniä määriä" ideologiassa on tympeät piirteensä. Äkkiseltään katsottuna valikoima oli myös stokkaa suppeampi - kyllä sieltäkin löytyy erikoisempia housuja ja paitoja. Yhtä erikoisia kuin Tukholmassakin. Tosin Tukholmassa on se hyvä puoli, että valikoima ja koot ei heti lopu kesken.Tympiikö ketään muuta tämä Suomen vaatekauppa tilanne? Toisaalta törmää käsittämättömään harmaaseen neukkumarket ideologiaan, tilataan sitä samaa tylsää riepua joka paikkaan. Sitten on 1-2 pientä liikettä, jotka tuovat muutaman kappaleen jostain mielenkiintoisesta mallistosta asenteella " ettei tule joka kadunkulmassa vastaan". Yleensä näissä(kään) liikkeissä ei ole valikoimaa pitkille ja hoikille.Mutta entä jos olisi ostohaluinen ja maksukykyinen asiakas, mutta myyjät vaan myhäilee ei oota ja jotain hypeä pienistä tilausmääristään... Todellisuus ei aina vastaa kuvaa vapaasta markkinataloudesta :-)Esim. tänä keväänä olisin kaivannut uutta takkia. Jäi ostamatta, koska kaikki vastaan tulleet kiinnostavan näköiset olivat a) liian löysiä=isoja b) liian lyhyet hihat. Ei auttanut vaikka olinkin ajoissa liikkeellä. Joinakin vuosina sitä taas löytäisi useampiakin sopivia...
Joo! Evil S on oikeassa! Paidoissa, housuissa sama homma! Ei löydy istuvia/tiukkoja...Kaikki on niin löysää tai jos olisi sopivan tiukkaa niin eipä riitä pituus lahkeissa/hihoissa!