Munaristeily-kuukautinen

  • 1 / 8
  • Ossi.H
  • 28.4.2004 13:54
Kyseiselle risteilylle osallistumattomana tahdon tunkea lusikkani tähänkin soppaan. Lähinnä allekirjoittanutta jäi askarruttamaan se, että missä määrin sateenkaari-ihmiset ovat "omia koiria" eli miten merkittävä yhdistävä tekijä seksuaalinen orientaatio on? Uskonnosta se käy, poliittinen vakaumus se ei ole, kansakunnan tunnusmerkkejäkään emme aivan täytä, ja elämämme ei ole harrastus joka yhdistäisi meitä.

Välillä meitä ajatellaan "kohdeyleisönä" tai "markkinointiryhmänä", mutta minkälainen kirjava seurakunta me oikein olemme. Joissakin yhteyksissä olisin valmis barrikadeille ja huutamaan että "solidaarisuutta, siskot", joskus taas en ymmärrä, miksi homoutta pidetään mitä ihmeellisimmissä yhteyksissä tekijänä, jonka pitäisi vedota muihin homoihin ja saada aikaan jonkinlainen aaltoliike tai yhteisrintama.

Tämän keskustelunavauksen tarkoituksena ei ollut kritisoida sen enempää Munaristely-kuukautista kuin sen kirjoittajaakaan, vaan lähinnä tahdon kysellä, että miten pitkälle solidaarisuus voi, miten pitkälle sen pitäisi kantaa.
  • 2 / 8
  • daffy
  • 28.4.2004 14:48
"Suuri yleisö" katsoo käsittääkseni vieläkin homot yhdeksi homogeenikseksi (heh) ryhmäksi, joten ei ole kenenkään homon eduksi se, että "ryhmän" sisällä luodaan riitoja ja eripuraa. Jos tuo arvosteluun ja moittimiseen käytetty energia suunnattaisiin vaikkapa totuudenmukaisen kuvan luomiseen homoseksuaalisuudesta, olisi lopputulos varmaankin kaikkien kannalta mukavampi.

Ja kyllä, Munaristeilyllä oli hauskaa.
Minä en ainakaan ole koskaan havainnut mitään erityistä solidaarisuutta homojen keskuudessa, oikeastaan päinvastoin. Sikäli tuntuukin todella huvittavalta heteroiden keskuudessa liikkuvat homomafiaepäilyt.

Mutta toisaalta, miksipä seksuaalisen suuntautumisen pitäisikään taata mitään erityiskohtelua missään piireissä, omissa tai muiden. Mutta ei sen pitäisi erityistä antipatiaakaan aiheuttaa. Homothan haukkuu toisiaan hinteiksi tämän tästä.
  • 4 / 8
  • ex-Mika
  • 28.4.2004 23:24
”Itse sain kuulla (osallistuttuani Munaristeilylle) olevani huora, sängystä sänkyyn loikkiva sikapossuääliöhinttikammotus. Miksi?”

Siksi, että risteilyn nimi viittasi tapahtumaan, jossa huorataan ja loikitaan hyttisängystä toiseen kuin mitkäkin sikapossuhinttiääliökammotukset. Tämän takia mekin jättäydyimme pois risteilyltä. Seuraavalle ehkä osallistumme, kun mielikuva on osoittautunut pääosin vääräksi ja ihmisillä on ollut mukava biletysreissu.

Eli ei sen kummoisempaa yritelmää nousta muiden yläpuolelle. Risteilyn nimi oli vain ajattelematon.
  • 5 / 8
  • Muna
  • 29.4.2004 10:51
Ei voi olla totta! Pelkästään nimi Munaristeily sai porukkaa jäämään rannalle? Aika uskomatonta. Eikös ohjelmatarjonta ja mainonta edes vaikuttanut päätöksiinne? Siellähän oli selkeästi mainittu kaikki esiintyjät ja "normaali" ohjelmatarjonta eikä mitään mainintaa mistään riettaasta menosta esim. dark-room ym. tarjontaa.

Mua lähinnä hymyilytti tuo nimi, kun sen ensimmäistä kertaa kuulin ja toinen vahva mielleyhtymä nimestä liittyi kyllä heti risteilyn ajankohtaan eli Pääsiäiseen. Tuskin risteilyn nimi olisi ollut edes Munaristeily, jos se olisi järjestetty Pääsiäisajan ulkopuolella.

Ja eipä tullu nähtyä edes mitään riettauksia. Se mitä kukakin on hyteissään duunaillu, niin on taas jokaisen oma asia.

Ja hauskaa oli! :) Nimenomaa kavereiden kans hengailun ja biletyksen merkeissä! Paitsi no, tulihan tuota seksiäkin saatua, mut sitä nyt ois voinu saada vaikka normaalin baari-illanki jälkeen.
  • 6 / 8
  • ex-Mika
  • 29.4.2004 11:52
Jep, kyllä ohjelmatarjonta horjutti päätöstä, mutta kyllä välitön ensireaktio nimeen ja tätä kautta risteilyyn oli luotaantyöntävä. Olkoonkin, että nimi oli selvästi munittu pääsiäisen innoittamana. Alkoi vain ketuttaa, kun niin moni tapahtumistamme ladataan seksuaalisilla vihjeillä. Muistaakseni tästä on keskusteltu Ranneliikkeessä, en nyt muista missä osiossa. Itse riehuin näistä nimistä tuolla tapahtumapuolella.

Jotenkin… kun samaan aikaan vakuutellaan, että ollaan ihan tavallisia, niin sitten mediajulkisuuden ylittävät tapahtumat vahvistavat nimellään vanhakantaisempia käsityksiä homoista. Itse en olisi välttämättä kertonut vanhemmilleni tai työkavereilleni lähteväni Munaristeilylle. Gay-, dtm-, drag-, homo- tai vaikka Ranneliike-risteilylle kylläkin. Niissä nimissä risteilyn arvolataus olisi ollut aivan toisenlainen ja esim. kuukautisen kirjoittaja olisi varmasti jäänyt vaille tuttavapiirinsä inhoreaktioita.
Rannalle jäämiseen löytyi kyllä varsin monta syytä. Yksi syistä oli kyllä risteilyn nimi, mutta se ei ollut suurin syy. Risteilyn ohjelmatarjonta oli kaikkea muuta kuin miellyttävä ja laivalla tarjottavat palvelut olivat kaikkea muuta kuin mitä homoristeilyltä voisi odottaa.

En löytänyt mitään syytä maksaa siitä, että käy katsomassa ainoastaan Jarkon ja Oskun shown. En myöskään aio tukea matkanjärjestäjää joka tuo risteilylle botox-hoidot ja risteilyn nimellä väkisinkin aiheuttaa negatiivisen kuvan koko asiasta ajankohdasta riippumatta.
  • 8 / 8
  • Muna
  • 29.4.2004 16:38
Hyvä Tehtys, kun noin kritisoit tämän kevään jo menneen risteilyn ohjelmatarjontaa ja muutakin, niin oletko antanut kehitysideoita risteilyn järjestäjille millainen risteilyn olisi pitänyt olla ja mitä toivot ensi vuodelle, jotta sinäkin lähtisit mukaan? Ja voithan toiveesi kyllä myös näin julkisestikin esittää?

Usein vaan valitetaan järjestettyjä tapahtumia ja niiden ohjelmatarjontaa, mutta harvoin esitetään niitä omia kehitysideoita.