Miksi Homosuhteet eivät toimi

Miksi Homosuhteet eivät yleisesti ottaen toimi?

En puhu nyt marginaalisista onnellisista pareista. onko homokulttuuri niin seksiorientoitunutta ettei mikään suhde kestä munan janoisia homoja tekemästä mitä sattuu...

En nyt ajattele vain itseäni, mutta olisi sangen mielenkiintoista tietää miksi homosuhteita voimassapitävä voima on hyvin yleisesti:

Seksi
Muna
Kroppa
Kiva naama
...
Seksi
Muna
Kroppa
Kiva naama
...
Seksi
Muna
Kroppa
Kiva naama
...

En väitä etteikö keskiverto homo olisi fiksu, mutta miksi koko alakulttuurimme korostaa joko homoclubia, homobaaria, homosaunaa, homovideoita, homolehtiä, homoerotiikkaa, homokahviloita, homotauteja, persettä, munaa, fetissejä, perversioita ja sairauksia?

Jos älyllinen kapasiteettimme riittää kerran vaikka mihin...niin miksi se ei näy kovin kauas..?

Tietenkin meikkitaiteilijat, vaatesuunnittelijat, sisustussuunnittelijat, kampaajat, tarjoilijat, tanssijat ovat erittäin kunnioitettavia ammatteja, mutta miksi ne ovat osa homojen profiloitumiskarderoobia:)

Korostammeko siis homoerotiikkaa ja pornoa tieten tahtoamme, vai siksi koska se on älyllisesti vähemmän vaativaa? En tiedä olenko itse sitä mieltä että homous hyväksyttäväna asiana on kovinkaa tärkeä asia jos ainoa asia mitä se tarkoittaa on edellämainittu.

Tällä tarkoitan lähinnä myös miten ulkopuolinen meistä ajattelee?

onko meidän brändimme muna ja perse, tai molemmat yhdessä?

Mitä olette ajatelleet?

T: Minä vaan

Ps. Ja pliis jos joku "typerä kokoomuslainen" uskoo keksineensä vastauksen kokoomuksen vaaliaiheista niin PLIIS jätä olematta sukkela:)=
No ehkäpä se johtuu siitä, että miehiä homomiehetkin ovat. Ja aikuista miestä kusettaa useamman kerran päivässä, paskattaa keskimäärin kerran vuorokaudessa ja spermattaa keskimäärin joka kolmas vuorokausi. Ja kun mielenkiinto kohdistuu muutenkin toiseen mieheen ja sen sukuvärkkeihin, jolla siis on sama ominaisuus, on yhtälö seksintihkuiselle elämälle valmis. Etenkin, jos sattuu olemaan sukupuolisiveellisyydeltään rento tapaus, jonka ei emmi tehdä sekstailusta sosiaalista tapahtumaa. Kohteen miellyttävät kasvot ja kroppa ovat toki plussaa. No, tähän mennessä kaikki on hyvin. Sitten astuu kuvaan se kolmas miehinen piirre: jurous. Ei uskalleta sitoutua saatika osoittaa syvimpiä tunteita kuin vain harvoin. Tähän kun lisätään epävarmuus siitä, että mahtaako kulman takana olla jemmassa vieläkin mehukkaampi miekkonen, on sitten kierre jatkuvalle parinvaihdolle ja sitoutumattomuudelle valmis.

Onneksi sentään joukossa on niitä, jotka ovat ensin vahvasti rakastuneita kumppaniinsa ja ajan myötä myös kiintyneet tähän. Tällainen suhde sitten kestää.
Statistin kaavaa noudattaen suurin osa heteromiehistä eläisi kapakoissa pesää jahdaten.

Väärin, niin tekevät vain säälittävät luuserit, jotka eivät muuta saa tai muuhun kykene.

Homojen elämä on enimmäkseen kaapissa oloa, yhteiskunnan jatkuvan paheksunnan takia sosiaalisten suhteiden luominen paitsi homoihin, myös homona muihin ihmisiin, on edelleen enimmäkseen vaikeaa tai ainakin siihen liittyy paljon pelkoja ja epävarmuutta.

Baareille, klubeille ja saunoihin riennetään sitten muna pystyssä suuren kompensaation toivossa - nyt, nyt tunnen olevani yksi muista jne.! Myös seksuaaliset paineet purkautuvat keskitetysti baareilla, koska yksinäiset ihmiset hakevat seuraa. Sama seksinhakukaava toistuu yksinelävillä heteroilla Suomessa.

Baareista, pisuaareista, saunoista, puistoista, kulleista on tullut homouden määrittäjiä, koska ne ovat oikeastaan ainoita mitkä valtaväestölle tulee homoista mieleen. Monella ei ole muita kokemuksia homoista kuin se uimahallin vemputtaja tai se baarien bilehile, joka aina (baareilla ollessaan) ottaa eri pokan. Julkisuudessa ei ole homoja, ei ole homoperhettä tai homoparia, jonka elämää ja uraa media seuraisi, toisaalta ei ole ryyppäävää homosinkkuakaan mediassa. Homoja ei näy monellakaan työpaikalla

Mutta aina aika-ajoin saamme lukea, uimahallien munanheiluttajista, miehentaposta homobaari-illan jälkeen, pohjoismaiden suurimmasta homoklubista, homojen bailuparatiisista jne. jne.

Kun ei mistään muusta kuule, niin mitään muuta ei ole - ei vaikka järjellä ajateltuna täytyy olla. Ja homopareja on paljon, ainakin Helsingin baarien asiakkaat ovat 30-50% samoja illasta toiseen, joten bilettävien määrä ei ole suuri.
Vähän väärälle alueelle oli pudonnut tämä keskustelu - ilmeisesti. Ehkä "ihmissuhteet" olisi ollut oikeampi vaihtoehto. Eipä silti, löytyyhän tähän poliittinenkin näkökanta - ja edellisessä viestissä EvilS. toikin mukaan yhteiskuntapolitiikkaa.

Erityisesesti 80-luvulla (ja sitä aiemmin) aikuisikään päässeet ovat joutuneet tosissaan elämään tuon kaapissaolon ajan. Helsinkiä (ja osittain muutamaa muuta suurta kaupunkia) lukuunottamatta tilanne jatkuu varmasti vielä pitkään samana. Ainoastaan Helsingissä kadulla suuteleva homopari ei ihan välttämättä käännä päätä enää.

Nämä "häpeässä" identiteettiinsä kasvaneet tuntuvat muita herkemmin olemaan kykenemättömiä kestäviin parisuhteisiin - vaikka halua tuntuisi olevan. Ei ehkä luoteta itseen tai uskota sellaisen olevan oikeasti mahdollista - tai sitten entisestä elämästä ei noin vain hypätä pois? Ehkä turvallisesta turvattomuudesta on vaikea hypätä tuntemattomaan pysyvyyteen?

On tietysti ihmisiä, joilla elämyshakuisuus on vahva luonteenpiirre, ja sinkkuus osa identiteettiä. Nämä ovat tietysti asia erikseen. Tällaisia löytyy ihan kaikista ihmisryhmistä, niin nuorista kuin vanhoista, niin maalla kuin kaupungissa kasvaneista.

Itse olen (voi olla ihan mutuakin) jotenkin päätynyt päättelemään, että maakunnista vapaamieliseen Helsinkiin muuttava usein kokee kulttuurishokin, huomaa päässeensä sinne, mistä ei voinut uneksiakaan, voi olla oma itsensä - ja homma menee överiksi. On baareilua, yhden illan juttuja, vähän pidempiä heppoisin perustein aloitettuja suhteita ja niin pois päin.

Siitä elämästä onkin sitten raskas päästä pois siinä vaiheessa, kun pitkäaikaiseen suhteeseen sopiva kumppani on löytynyt. Ympäristö ei kykene arvostamaan - ehkä kateuttaan tai ymmärtämättömyyttään vakavia parisuhteita. Ja ennen kaikkea, yhteiskunnan tuki homojen parisuhteille on edelleen minimaalista - huolimatta siitä, että parisuhteen voi oikeudellisesti rekisteröidä.

Kouluissa ei kai edelleenkään tuoda esiin homoutta sosiaalisena ilmiönä, vaan ainoastaan seksuaalisena suuntautumisena. Ei anneta pienintäkään vihjettä siitä, että homous on kokonaisvaltainen ilmiö, ja että kaksi miestä tai kaksi naista voi myös muodostaa halutessaan perheen - ja olla ehkä jopa onnellisia. Kodeissa sellaisesta ei puhuta, joten yhteiskunnalta sen viestin pitäisi tulla - ennen kaikkea koulujen olisi vailla arvolatauksia kyettävä tuomaan asia esiin.

Media on toinen taho, jolla on valtaa vaikuttaa asenteisiin ja käsityksiin - ja siinä ohessa myös poliittiseen keskusteluun. Suurin osa homoiksi tiedetyistä (tai rivien välissä arvelluista) julkisuuden henkilöistä on viihde-elämän parista - luonnollisesti. Sieltähän ne heterojulkkiksetkin pääosin ovat. Muiden kuin "pintajulkkisten" siviilielämää ei juuri seurata medioissa. Show on se, joka myy.

Eivät kirjailijat tai toimittajat ole niitä - vaikka julkkiksia ovatkin - joiden perhesuhteita ensimmäisenä lähdetään penkomaan. He joutuvat tulemaan itse ulos kaapista - jos ovat tullakseen.

Meillä on kaksi oikeaa sateenkaarijulkkista, jotka osaavat ja voivat puhua omasta suuntautumisestaan ja elämästään korostamatta varsinaisesti seksuaalisuutta. "Täysipäisinä" ihmisinä kirjailija Pirkko Saisio ja toimittaja Mikko Silvennoinen myös tekevät näin. Heillä on ehkä parhaimmat mahdollisuudet kertoa, mitä homous oikeasti on - ja ehkä vaikuttaa asenteisiin sitä kautta.

Näiden kahden lisäksi on järjestötoiminnassa olevia ihmisoikeusaktivisteja, jotka ovat esiintyneet erilaisissa keskusteluissa ja väittelyissä näyttävästikin. Mutta vaikka heidät joku saattaisi tunteakin, eivät he ole "julkkiksia". Loput "sateenkaarijulkkikset" tuovat aiheen esille lähinnä ylitsepursuavan seksuaalisuuden kautta.

EvilS. sanoi, että muutakin kuin baarielämää olettaisi olevan. Varmasti onkin. Jos esimerkiksi Helsingin seudulla (homo)yöelämää harrastaa enemmän tai vähemmän säännöllisesti vaikkapa kymmenen tuhatta vähemmistöön kuuluvaa, joista enemmistö on miespuolisia, niin olettaisin, että useampi kymmenen tuhatta ei sitä harrasta. Osa ei enää jaksa, osaa ei ole koskaan kiinnostanut, osa ei uskalla lähteä baareihin leimautumisen pelossa jne... Yksittäiset tapaukset lisäksi järjestävät kohuotsikoita.

Nämä näkymättömät - ehkä useampi kymmenen tuhatta elää elämäänsä käyden töissä, viettäen vapaa-ajan ehkä yksin, ehkä ystävien kanssa, ehkä puolisonsa kanssa - kotia hoitamalla, pihaa laittamalla, matkustelemalla, sovussa, riidellen, rakastaen tai kaivaten. Yhtä kaikki, tuo pääministeri Matti Vanhasen ihannoimaa mallia elävä "suuri harmaa massa" ei näy missään.
  • 6 / 33
  • Möttönen
  • 4.3.2004 22:12
Mikko hyvä!

Kun seuraavan kerran päätät aloittaa keskustelun kirjoittamalla tänne, niin voisitko tehdä sen ennen kuin olet saattanut itsesi tiettyjä nautintoaineita käyttäen kuntoon, jossa ajatuksen selkeä julki tuominen on enemmän tai vähemmän vaikeaa, vai pitäisikö sanoa, suorastaan mahdotonta!
Möttönen: Mitä ihmettä tarkoitat tuolla kommentillasi?! Mikon teksti oli huomattavan älykäs täällä sinun kaltaistesi joukossa.
Totta on varmasti, että homot ja lesbot ovat monelle myyttinen ja pelottava ihmisryhmä valtaväestölle. Erilaisuus siis pelottaa tai sitä on vaikea kohdata. Joten varmasti totta on, että sana homo tuo ensimmäiseksi mieleen valtaväestölle peniksen, perseen sekä parinvaihdon. Kun muusta ei puhuta, muusta ei tiedetä kuten joku jo mainitsikin. Mitä tälle asialle pitäisi siis tehdä? Tuoda asioita julkisuuteen ja osoittaa, että seksuaaliset vähemmistöt elävät kuitenkin ihan tavallista elämää. Siis tietoa, tietoa lisää ja esillä oloa. Ongelma on tietty se, että monikaan ei halua lehtiensivuilla yms esiintyä leimautumisen pelossa. Siksi käännänkin katseeni Setan ym järjestöjen puoleen. Palkatkaa vaikka heteroita sinne, olkaa enemmän esillä, kiertäkää kouluja jne. Mikään ei muutu jos pussia ei oteta pois päästä. Rahoittajia kyllä tälle löytyy.
Hei,

Olen iloinen että monet ovat vastanneet asian asetteluuni; älykkäästi, pohtivasti ja loogisesti! Laitoin tämän poliittiselle osastolle koska uskoin, että tällä osastolla pääsee keskustelemaan aiheesta tarpeeksi korkealla tasolla, menemättä individuaalien asioiden märehtimiseen.

Niiin monet homot joutuvat taistelemaan juuri stereotypioiden kanssa. Perseeseen nainti on siitä yleisin. Yksi yleinen on myös se että Homot ovat äärettömän trendikkäitä...vastaanharaajat taas pellosta...Homot käyttävät kireitä vaatteita...älytöntä. Muoto lehti keroi iloissaan "metroseksuaaleista..." siis vittu mistä!! Onhan se kiva että heterotkin voivat nyt pukeutua kuin Beckham:)

Tiedämme kaikki, että yhteiskunta poliittisena instituutiona ja stabiloivana osapuolena on Suomessa aidosti kiinnostunut eriarvoisuuden asteittaisesta 'poistamisesta'. Tätä asiaa ajaa yleinen mielipide ja mielipidevaikuttajat, kuten edellä mainittiin. Politiikka on kuitenkin vain väline tehdä ratkaisuja. Niin kauan kuin Suomessa istuu eduskunta, jolla ei ole kosketuspintaa asioihimme, ei mitään ratkaisevaa tapahdu. Niinkuin olemme huomanneet, lähiaikoina on tapahtunut. Tämä tuskin on vain eduskunnasta lähtevää muutoksenhalukkuutta. Puhumme kansainvälisellä tasolla tapahtuvasta asennemuutoksesta.

Eli. Suomessa ja muuallakin maailmassa on myös toisenlaisia vaikuttajia. Vaikuttajia, jotka haluavat myös hyötyä tekemistään aloitteista. Eikä minua se muuten liikuttaisi, mutta juuri nämä markkinalähtöiset vaikuttajat itseasiassa pureutuvat stereotypioihin, koska ne ovat tehokkaimpia lisäarvon tuottajia esim. mainosbudjetille, tai kampanjalle.

En tiedä kuinka moni teistä on käynyt Lontoossa, Manchesterissä, Leicesterissä, Pariisissa, N.Y.C:ssä, San Franciscossa tai Los Angelesissa? Kaikkia näitä paikkoja yhdistää yksi asia. Paljon homoja. Homous on osattu myös ymmärtää oikein. Me nimittäin ilman lapsia, olemme kuluttajina erittäin hyvä asiakassegmentti. Homoravintolasta, homotakseista, homohotelleista, homovaatekauppoihin ja homomatkatoimistoihin joilla on aina järjestään 20%:a leveämpi marginaali tuotteissaan...

Kun me tiedostamme tämän, on meidän vaikutusmahdollisuutemme paremmat. (Tiedän - ei tällä pitkälle yksin pääse) Vaikuttamiseen kuuluu aina taloudellinen aspekti. Lukemattomat tarinat osoittavat että taloudellinen intressi yhdistää kansallisvaltioiden yli ihmisiä ja yrityksiä. Puhuttakoon "Joint-Interest":stä! Miten tällaista sitten luodaan?

Agraaisesta, teollistuneesta, jälkiteollistuneesta ja informaatioyhteiskunnasta on kehkeytymässä tietoyhteiskunta. Se vaatii kansalaisilta paljon enemmän kuin koskaan ennen. Tässä työssä homot voivat tuoda paljon lisäarvoa yhteiskuntiin, jos oikea lähestymistapa valitaan. Ei siis uudella homoasetuksella, vaan arvopohjan muutoksella. Avoin, suvaitsevainen ilmapiiri vaatii muutakin kuin dokumenttisarjoja. Poliittiset oikeudet ovat toki perusta...

Yhteiskuntamme ei opeta meitä rakastamaan itseämme. Suomessa "työ tekijäänsä kiittää", "tyhjännaurajasta ei mitään tule", "kun kuuseen kurkotat niin katajaan kapsahdat"jne... Milloin opimme opettamaan itse itseämme rakastamaan itseämme? Milloin opimme sen että kaikkein arvokkain ja mahtavin kapasiteetti, jonka omistamme on sellainen, jonka käyttöä ei meille koskaan ole opetettu (Aivot). Milloin oman edun tavoittelun lisäksi opimme näkemään myös yhteisen edun? Milloin niin hetero kuin homokin alkaa mieltää itsensä kokonaisena, eikä vajaana...

On paljon homoja joille näiden asioiden ymmärtäminen ei tuota pienintäkään vaikeutta. Samoin heteroita, jos nyt on pakko kategorisoida:) Silti, Helsinki tarjoaa homoille vaikuttamismahdollisuuksien kulttuuria lähinnä alapään alueelle (En puhu teatterista jne). Kun Heteroilla on omat saunaseuransa, homoilla on meikkikoulu tai shoppaus päivä. Ehkä karrikoitu esimerkki, mutta millä heteron saa ymmärtämään, ettei homo ole ensin homo, vaan Matti tai Ville jotakin. Liian monta kertaa homona huomaa sen, että kommentit ja lausahdukset otetaan homojuttuina, heh.

Tarkoitan lähinnä sitä, vaikkakin rönsyilevästä tekstistä saattaa olla vaikea hahmottaa, että jos joku todella haluaa tulla otetuksi todesta, eikä vaan yhden asian homoasianajajana, niin, kyllä meidän täytyy kääntyä peiliin. Miten teidän mielestänne profiloituminen voisi oikeasti tapahtua. "Julkinen face-lift" vaatii muutakin kuin uudistuneen 'heteroystävällisen gay-diskon' tai 'stereotyyppisen kuka-panee-ketä-millon' TV sarjan. Edes dokumentti ei auta pitkälle. TV ykköstä katsoo su aamuisin hyvin harva... :)

Juu ;)
boy-vm75: Seta toimii käsittääkseni tällä hetkellä resurssiensa (sekä inhimillisten että taloudellisten) äärirajoilla. Väen palkkaaminen maksaa, eikä ilman väkeä ehditä kovin moneen paikkaan. Eikä niitä rahoittajia muuten ihan helpolla löydy... Toki, jos tiedät, niin kerro niistä muillekin.

Seta hoitaa asioita, jotka kuuluisivat ehdottomasti yksinomaan yhteiskunnan kontolle. Se, että järjestöön on kasautunut suuri määrä tietoa ja osaamista, ei tarkoita sitä, että esimerkiksi sosiaalipalvelut, koulutuspalvelut ja vertaistukipalvelut pitäisi jättää yksittäisen järjestön hoidettavaksi.

Valtion pitäisi järjestää käytännön työ - ja osaaminen ja tieto pitäisi hankkia tällaiseen työhön Setan kaltaiselta taholta.
SETA:sta...

Ellen ole täysin väärin ymmärtänyt niin SETA saa rahoituksestaan leijonan osan korvamerkittyihin palvelujen tuottamiseen valtiolta. SETA on keksinyt vaikka mitä toimintaa jotta rahoitusta olisi saatu lisättyä. Nämä palvelut kuitenkin kuulemani mukaan tuotetaan "puoli-ilmaistyönä".

Jokainen piiri kerää rahoituksensa ja lähettää osan SETA:lle, joka vastoin uskomusta ei rahoita paikallisorganisaatioita... Kysyisin ihan mielenkiinnosta vaikka ei tähän palstaan kuulu..

Säätiö keskellä SETA:aa, joka voi paksusti jo pelkästään kierrättämällä liiketoiminnan tuottoja sen kautta, on kaiken järjen mukaan keräänyt sivoisen omaisuuden. Mihinkä se on oikeasti käytetty vai makaako se"jossain" mistä en edes halua kuulla?

hmm..
Mulla kolahti tuo "20% lisämarginaali" homopaikoissa.

Tyhmä ei ole se joka pyytää vaan se joka maksaa.
"Jokainen piiri kerää rahoituksensa ja lähettää osan SETA:lle, joka vastoin uskomusta ei rahoita paikallisorganisaatioita"

Siis mitä ihmettä se Mikko oikein horisee. RAY maksaa avustuksen Setalle , joka jakaa sitä edelleen jäsenjärjestöille näiden tekemien anomusten pohjalta. Se osa, jonka jäesenjärjestöt maksavat Setalle jäsenmaksuna on tänä vuonna 1,70 € per jäsen. On ihan turha tulla väittämään, että jäsenjärjestöt "rahoittaisivat" Setaa senttiäkään enempää ja kyllä sieltä Setasta tulee pari kertaa vuodesta ihan oikeaa rahaa jäsenjärjestöjen pankkitilille.

Seta säätiön rahat tosiaan makaavat jossain - nimittäin Iso Robetinkatu 28:ssa ja siinä on oikein kyltti, jossa lukee dtm.
Hyvä aihe ja perustellut näkökannat uhkaakin taas kerran kääntyä kitinäksi kuvitelluista setan rahakätköistä - oh, pliis olisko oikeasti mahdollista? Asiaa sen enempää tuntematta, luotan säätiöiden tiukkaan lakisääteiseen valvontaan ja siihen, että jos sitä rahaa oikeasti jemmattaisiin, siitä olisi noussut jo aikoja sitten suuri skandaali. Hyvä vastaus höek!!

Varsinaista asiaa on sivuttu ennenkin mm. trendit osiossa. On totta, että markkinataloudessa ja ns. informaatioyhteskunnassa ihmisarvo ja eri toimijoiden painoarvo mitataan rahassa ja mediajulkisuuden määrässä. Painoarvoa toki on muillakin tekijöillä, mutta hieman kärjistän.

Ajat kuitenkin muuttuvat, tulevaisuutta on mahdoton ennustaa. Ehkäpä edessä on vain eri ryhmien sirpaloituminen entisiä monilukuisimmiksi. Metroseksuaalisuus on yksi esimerkki. Nyt saatiin janalle homo - hetero yksi välipiste metro! Kukaanhan ei koskaan puhu julkisesti bisseistä, jotka tuntuvat olevan pahemmin kaapissa kuin homot! Yhdistävät tekijät tulevat luultavasti sitten taas joskus. Ehkä sitten kun hetero - homoakselilla on (yleisessä puheessa yms. ) riittävä määrä muita määreitä ja erottelu huomataan yleisesti turhaksi. Aikaa kuluu taatusti useita kymmeniä vuosia...
"Säätiön rahat makaavat osoitteessa Iso-Reba 28" ...


Kertokaa mulle ihan oikeesti! Luuletteko te että DTM:ään on rahoitusta annettu? Tai luuletteko että yksikään tarkan bisnesvainun omaava saa paikkaa Suomessa kannattamaan? Ei tietenkään! Silti kumma on kun on niinkin uskollinen asiakaskunta, ja halvimmalla suomen historiassa korjattu vanha disko...

Ei, ei ja ei...

Ja ihan muuten vinkiksi, että suomessa olevien säätiöiden kautta kierrätetään sellaisia summia pimeätä rahaa ettei ole aavistustakaan... !

Mitä tulee RAY:hyn, niin uskon kyllä että rahoittaa. Ihan vinkiksi, RAY:ltä tulee myös yli 50% sosiaali- ja terveysministeriön vuosibudjetista! Miettikääpä sitä!

Mitä tulee paikallisjärjestöjen avustamiseen niin menkääpä katsomaan paperikasaa: (1) avustusten pyynnöt, ja (2) myönnetyt avustukset! Kertokaa sen jälkeen mitä olette mieltä... ja tämä ei ole populismia.

Ja palatakseni tuohon palstan otsikkoon niin huomaan: tämä on näköjään väärä palsta tälle aiheelle:)
En tiedä, millä planeetalla nimimerkki Mikko elää ja vaikuttaa, mutta en oikein pysynyt mukana hänen ajatuksenjuoksussaan.

1. "Luuletteko te että DTM:ään on rahoitusta annettu?"
Tottakai on annettu, eihän mitään yritystä pysty ilman rahoitusta perustamaan. Toiminnanaikainen rahoitus taas yleensä hankitaan yrityksen toiminnalla - tai tarvittaessa lainarahalla, joka taas maksetaan takaisin vilkastuneen toiminnan tuotoista. Muuten yrityksen rahahanat kierretään kiireen vilkkaa kiinni.
Miten rahoitus saadaan, kuuluu kuitenkin vain omistajille, tilintarkastajille ja viranomaisille. Se ainakin on varmaa, että omistajat ovat rahoittajina, kuten jokaisessa yrityksessä. Seta-säätiö on omistanut dtm:ää pyörittävän yhtiön jo parikymmentä vuotta, joten eiköhän säätiö liene siihen 80-luvulla jonkinlaisen summan sijoittanut.

2. "..luuletteko että yksikään tarkan bisnesvainun omaava saa paikkaa Suomessa kannattamaan?"
Kyllä, monikin. Katsele vaikka ympärillesi kun seuraavan kerran kaupungilla kuljeksit.

3. "...uskollinen asiakaskunta, ja halvimmalla suomen historiassa korjattu vanha disko..."
Asiakaskunta on uskollista vain niin kauan, kun se saa haluaamaansa palvelua eikä kukaan muu tarjoa vielä parempaa. Siitä remontin hinnasta Mikolla taitaa olla peräti sisäpiiritietoa, joten kerro toki meille muillekin!

4. "Mitä tulee RAY:hyn, niin uskon kyllä että rahoittaa"
Tämä rahoittaminen taitaa kuulua ihan RAY:n velvoitteisiin ja toiminnan tarkoitukseen, joten ei siinä ole mitään kummastelemista. Eikös niissä raha-automaateissa ainakin ennen lukenutkin, että "kansanterveydelle". Yritystoimintaa RAY ei rahoita. Jos Mikolla on muuta tietoa, kertoo vain suoraan, niin pääsemme miettimästä.

5. "...menkääpä katsomaan paperikasaa". Heti mennään, kun kerrot, missä olet sen paperikasan nähnyt. Ja kerro vielä, minin erityisesti haluat meidän siinä huomiota kiinnittävän.

6. "ja tämä ei ole populismia"
Vaan...???

7. "...tämä on näköjään väärä palsta tälle aiheelle".
Naulan kantaan.
Säätiön rahat (omat ja lainatut) on sijoitettu KIINTEISTÖÖN, jossa DTM toimii. Tila on siis ostettu ei vuokrattu.

"Säätiön rahat makaavat osoitteessa Iso-Reba 28"
Ei saa lainata väärin, paitsi jos se naurattaa. Ja ei edes melkein meinannut päästä naurua.

"Mitä tulee RAY:hyn, niin uskon kyllä että rahoittaa. Ihan vinkiksi, RAY:ltä tulee myös yli 50% sosiaali- ja terveysministeriön vuosibudjetista! Miettikääpä sitä!"

Mietitääs... STM:n vuosibudjetti (2004) oli 9 303 956 000 € ja RAY:n avustukset puolestaan 400 000 000 €. Taitaa olla 5% lähempänä totuutta.

Mitä avustushakemuksiin tulee niin kyllähän rahaa saa pyytää vaikka kuinka paljon, mutta ei se tarkoita, että sitä olisi pakko antaa niin paljon. Ray:lta taidetaan pyytää noin kaksinkertaista määrää rahaa kuin mitä sillä on jaettavaa.

Voi olla väärä paikka tälle ns keskustelulle, mutta faktoista on aina niin kiva riidellä.
"...faktoista on aina niin kiva riidellä"

Totta, mutta joku tolkku sentään riidellessäkin.

"Säätiön rahat (omat ja lainatut) on sijoitettu KIINTEISTÖÖN, jossa DTM toimii."

Käytetäänpä vähän kaupunkilaisjärkeä: Iso-Roban ravintolakiinteistö on varovasti arvioiden vähintään 1000 neliötä kaikkine tiloineen. Liikekiinteistöt kävelykadulla Punavuoressa maksanevat ainakin 3000 euroa neliö (voi heittää rajustikin alakanttiin, en ole tutkinut asiaa). Toisin sanoen Setalla olisi ollut tuosta vaan sijoitettavaksi 3 miljoonaa euroa.

Oh please...
"Toisin sanoen Setalla olisi ollut tuosta vaan sijoitettavaksi 3 miljoonaa euroa. "

Haloo vaan sinnekkin.

Ei Setalla mitään rahaa ole eikä Seta omista ko ravintolaa. Säätiö omistaa yhtiön (90% Afrodite oy:stä), joka harjoittaa ravintolatoimintaa. 3 miljoonaa voi olla oikean suuntainen arvio eli lainaa yhtiö lienee ottanut useamman euron edestä ja Seta-säätiö ei varmaan ihan ensi vuonna saa osinkoja yhtiöstä.

Mikä tässä on nyt niin vaikeaa?
Vaikeaa on, ja entistä vaikeammaksi muuttuu...

Eli taivaastako se kolme miljoonaa on tipahtanut? Haluaisin todellakin nähdä sen rahoituslaitoksen, joka myöntää ilman tukevia, vastuut reilusti ylittäviä vakuuksia yhtäkään, saati sitten kolmea miljoonaa lainaksi säätiölle, joka on ravintola-alan nykyisessä kilpailutilanteessa helsinkiläisen ravintolaosakeyhtiön (osittaista) omistusta lukuunottamatta puilla paljailla.
Jatkoksi edelliseen - vaikka mielestäni on jokseenkin turhaa jatkaa tällaisen asian vatvomista ja vielä tällaisen otsikon alla - tavoitteenani on vain ampua alas ja osoittaa täysin mielettömäksi sellainen urbaanilegenda, että Seta-säätiö muka voisi omistaa/ostella ravintolakiinteistöjä Helsingin keskustassa. Get real!!!
No tämän urbaanin legendan kertoi Seta-säätiön puheenjohtaja, mutta hän tuskin asiasta mitään tietää ja jos tietääkin niin varmaan kai valehteli. Tai sitten minä olen kuullut väärin... kahdesti.

"Seta-säätiö on omistanut dtm:ää pyörittävän yhtiön jo parikymmentä vuotta, joten eiköhän säätiö liene siihen 80-luvulla jonkinlaisen summan sijoittanut."

Katos, löyty tuolta ylempää tollanen. Säätiö tosiaan sijoitti yhtiöön -84 peruspääomansa. Ja yhtiö meni sitten ostamaan ravintola Gambrinin. Tässä ravintolan ostamisessa taitaa olla jonkilainen kuvio...

Keskustelu > Politiikka > Miksi Homosuhteet eivät toimi >>> Kuka vei Seta-säätiön rahat... no tämä nyt on sitä luovuutta
Voi luoja...

Tämä alkaa käydä yksitoikkoiseksi. Etsi nyt sitten vaikka osoitteesta
http://www.kapiteeli.fi/toimitilahaku/toimitilat.html
ja osoitehauksi Helsinki, paikka Iso-Roobertinkatu 28:

Kapiteelin kiinteistössä vuokrattavan toimistotilan kuvauksessa sanotaan:
"Iso Roobertinkatu 28, Helsinki, 651 m2
Helsingin keskustassa kävelykadun varrella sijaitseva laadukas toimistotila. Hyvät liikenneyhteydet. Talossa vuokralaisina mm Bates Finland Oy ja Ravintola DTM. Tila vapautuu tarpeen mukaan esimerkiksi 31.3.2004"

Ja ennenkuin kukaan tekee johtopäätöksiä: vapaana vuokrattavaksi on siis ylemmissä kerroksissa sijaitseva toimistotila, mahdollisesti koko kerros, EI dtm.

Ja vielä tiedoksi: ravintolan 'omistaminen' ei tarkoita sen toimitilan omistamista, vaan toimintaa harjoittavan yrityksen omistamista.
Eiköhän ravintola jonkinlaista vastiketta taloyhtiölle maksaisi, vaikka säätiö sen liiketilan olisikin itselleen ostanut. Vuokra / vastike ovat joskus liiketiloista puhuttaessa huolimattomasti käytettyjä termejä. Taloyhtiöissä ei aina niin kovin tarkasti erotella vastiketta ja vuokraa maksavia liikeyrityksiä asioista ulospäin kerrottaessa, eikä se ole aina edes kovin tähdellistäkään. Taloyhtiöissä on siis sekä taloyhtiön omistamia liiketiloja, joista niissä toimiva yrittäjä maksaa yhtiölle vuokraa että liiketilansa ostaneita yrityksiä, jotka maksavat taloyhtiölle vastikkeen.

Ravintola-alalla liiketilan ostaminen / omistaminen ei ole suuria ketjuja lukuunottamatta nykyään kovin yleistä ja ketjutkin usein miten ja pääsääntöisesti vuokraavat toimitilansa joko talo- tai kiinteistöyhtiöiltä. Hotellien rakentaminen, omistaminen ja niiden ravintolatoiminta on aivan oma lukunsa.

Oman näkemykseni mukaan DTM:n kokoisen liiketilan ostaminen ravintolatoimintaa varten olisi ollut täysin järjetön sijoitus ravintolatoiminnan näkökulmasta ravintolayhtiönä. Sijoituskohteena ao. liiketila sen sijaan olisi varmasti varsin järkevä.

(Valtion) kiinteistöyhtiö Kapiteeli omistaa paljon kokonaisia liikekiinteistöjä (josko myös paljon erillisiä liikehuoneistoja ja muita kiinteistöjä). Kapiteeli siis omistaa, (ostaa) ja vuokraa liiketiloja, varmasti myös myykin niitä välillä.

Todennäköistä on, että Afrodite Oy on ostanut ravintola Robertsin liiketoiminnan jollakin järjettömällä summalla päästäkseen pyörittämään ravintolatoimintaa ao. tilassa Kapiteelin vuokralaisena. Liiketoiminnan myyjänä tuolloin lienee ollut Royal ravintolat, jonka omistukseen muinoin siirtyivät kaikki valtionyhtiö Arctian ravintolat.

Ravintolayritykset maksavat joskus täysin epärealistisia summia päästäkseen omasta mielestään paremmin sijaitsevaan tilaan toimimaan. Tähän liittyy usein myös tuosta paremmasta sijainnista maksettava korkeampi vuokrataso samoin kuin asumisessakin.

IsoRoban alkupäässä pienestä liiketilasta, jossa nykyään toimii Labyrinth niminen ravintola, pyydettiin vuosituhannen vaihteessa 1 milj silloista markkaa. Siis ei itseasiassa liiketilasta, vaan siitä että silloin siinä toiminut ravintoloitsija luovuttaa toimintansa so luopuu toiminnastaan ao. tilassa.

Alkoholisäännöstelyn aikoina pyydettiin ja maksettiin järjettömiä summia anniskeluoikeuksien siirtymisestä, vaikka ne eivät varsinaisesti olletkaan kaupan. Nykyään ei useinkaan osteta olemassa olevaa ravintolatoimintaa imagoineen ja asiakkaineen sinänsä, vaan maksetaan kovia ”kynnysrahoja” liikepaikoista.

Jos kuitenkin DTM:n liiketila eikä siis pelkkä Robert’s ravintolan liiketoiminta on aivan oikeasti ostettu, toivottavasti liiketilan omistus ja ravintolatoiminta ovat eri yhtiöissä. Voisin kuvitella ja uskoisin, että kiinteistön omistaisi säätiö ja ravintolatoiminnasta vastaisi Afrodite Oy, joka maksaisi säätiölle vuokraa toimitilastaan ja säätiö tietenkin ao. talo- tai kiinteistöyhtiölle vastiketta.

Mikäli sekä ravintolatoiminta että kiinteistön omistaminen velkoinensa ovat molemmat samassa yhtiössä, en haluaisi olla ao. yhtiön toimitusjohtajan housuissa (tai hameessa) 2 – 3 vuoden kuluttua.

Joku yritystaloutta, sijoittamista, konkursseja ja muuta hienompaa liiketaloutiedettä ymmärtävä osannee selittää miksi näin. Itse tunnen vain ravintola-alan talousongelmia sekä realiteetteja ja niitäkin vain oman rajallisen ymmärrykseni verran
Ei huolta, kyllä Kapiteeli ilmoittaa nettisivuillaan aivan yksiselitteisesti, että sen on Isoroba 28:n omistaja.
("Omistusosuus on 100 % ja omistettua huoneistoalaa 3 156,5 m2. Vuokralaisina mm. Bates Finland, DTM ja Coca-Cola Finland.")

Kyseessä on tosiaan yksi Alkon entisiä ravintolatiloja hallinnoineen Arctia-Invest Oy:n vanhoista kiinteistöistä, ja todennäköisesti Kapiteeli ei olisi edes kiinnostunut myymään siitä osia, vaan vain koko talon kerralla.

Siitä vaan sijoittamaan!
Sen kuvan sain, että Royal-Rest halusi irtaantua Ravintola Robert'sista ja muutamista muista konseptiinsa kuulumattomista (vrt muiden ravintoloiden liikeideat) rönsyistä, Ravintola Sillankorva lopetettiin Hakaniemessä samoihin aikoihin talon mennessä remonttiin. Robert's ei viime vuosinaan ollut mikään kultakaivos ja remontti oli ollut ajankohtainen jo vuosia. Robert's ei siis brändinä ollut juuri minkään arvoinen. Tila, kuten tiedämme, on suuri ja vaikka sijaitseekin (laskevalla?) trendialueella, ei sille liene vallinneessa taloustilanteessa kovin suurta kysyntää ole ollut. Siis, veikkaan, että liiketoiminnot ovat irronneet ilman järjetöntä ylihintaa.

Yhtä kaikki, eikös se ole hyvä, että nyt on nuo tilat? Pitääkö tässäkin asiassa taas vääntää naama ummehtuneeksi per***ksi ihan vaan tavan vuoksi?
Seta haki tälle vuodelle RAY:ltä avustuksia 544 tuhatta ja RAY myönsi 351 tuhatta neljään eri käyttötarkoitukseen. Väite, että RAY:ltä tulee yli 50% STM:n hallinnonalan budjetista on naurettava. RAY maksaa avustukset suoraan järjestöille ja koko avustusmäärä oli 308 miljoonaa. Sen lisäksi valtionkonttoriin osoitettiin 98 miljoonaa käytettäväksi sotaveteraanien kuntoutukseen.

RAY on aikoinaan avustanut myös Sexpo:n toimintaa mutta ei enää vuoden 1996 jälkeen.
Olen kuullut (huhuina), että SETA säätiö / Afrodite Oy on korviaan myöten veloissa Roballe siirtymisen vuoksi. Eli, jos ja kun liiketilaa ei ole ostettu, täytyy vain päätellä, että liiketoiminnasta on maksettu järjetön (yli)hinta.

Samanaikaisesti DTM toimii enemmän kuin vanha DTM heteroasiakas ja nuorisobailaus pohjalta päinvastoin kuin Gambrini ja club Triangel.

Nuorisoiltaravintolatoiminnassa liikeideoiden elinkaari on varsin lyhyt ja vaatii paljon ja lyhyellä aikavälillä toistuvia investointeja sisustukseen ja tekniikkaan kilpailussa menestyäkseen.

Samalla bisnesalueella toimivat mm CTRL, joka on huonolla menestyksellä ollut kaupan jo useamman vuoden, mikäli vain sopiva ostaja löytyisi. KY lopetti jo vuosia sitten kuten myös Alibi ja moni muu vanhemmassa historiassa. Highlight Cafe lienee ollut jo vuosia Elannon ravintoloiden migreenin aiheuttaja.

Lost & Found tuntuu jylläävän omalla erityisellä konseptillaan ja asiakaskunnallaan ainakin toistaiseksi, eikä kaipaa enää homoja liiketoimintansa perustaksi.

DTM:n nykyisen liikeidean kantavuuteen ja kannattavuuteen suhtaudun suurella epäilyksellä.

Ikävänä realiteettina todettakoon, että ravintolan suosituimmuus eli runsaat asiakasmäärät eivät välttämättä suoraan korreloi ravintolayrityksen tuloksen kanssa.

Kapiteelin vuokratason tuntien DTM:n vuokran täytyy olla melkoinen. Samoin aukioloajat ja toiminnan luonne aiheuttavat sen, että DTM:llä on myös varsin suuret henkilöstökulut. Henkilöstökuluihin lasken myös vuokra- ja ostopalveluiden aiheuttamat kulut.

Tämän lisäksi oletuksen ja huhujen mukaan taloutta rasittaa siis myös ilmeisesti melkoinen velkataakka, joka on syntynyt Roballe siirryttäessä. Investoi siinä sitten ajantasalla pysymiseen varsin kovasti kilpaillulla ravintolabisnesalueella.

Ø Miksi Homosuhteet eivät yleisesti ottaen toimi?<

Mitähän tekemistä tällä oli alkuperäisen aiheen kanssa ?

Ei mitään !

Omat homosuhteeni etsin muualta kuin DTM:stä =)
En tiedä, mihin Irokeesi pyrkii latelemalla oletusta huhun perään ja höystämällä niitä muutamalla ennusteella.

Itse pyrin pitäytymään, varsinkin toisten liiketoimintaa arvioidessani, faktoissa. Jonkin verran kuitenkin komentoisin Irokeesin pohdintoja, sillä dtm:n liikeidea lienee joka tapauksessa lähempänä L&F:n kuin CTRL:n konseptia - ottaen tietysti toisaalta huomioon L&F:n julkilausuttu heteroystävällisyys.

Nuorisomassoille suunnattujen paikkojen tärkeänä kriteerinä näyttäisi olevan keskeinen sijainti; kaikkien edellä lueteltujen 'ongelmapaikkojen' haittapuolena on syrjäisyys pääasiakasvirroista. Sen sijaan persoonallista omaa linjaa vetävä paikka löytää omat asiakkaansa hieman syrjemmässäkin - ja ehkä juuri siellä paremmin, koska satunnaiset tunnelmanpilaajat eivät niin helposti eksy sisään. Tämä etu, joka muussa tapauksessa olisi haitta, on juuri L&F:llä ja dtm:llä.

Kapiteelin vuokratasosta sanoisin, että kyllä markkinavoimat purevat suureenkin taloon. Ei Kapiteelikaan käypää vuokraa enempää pysty kiskomaan. On myös vuokranantajan etu, että sen asiakas pysyy pystyssä ja menestyy - muussa tapauksessa tilat ammottaisivat nykytilanteessa helposti tyhjillään.

Sillä, mistä kukin omat homosuhteensa etsii (en myöskään etsi niitä dtm:stä), ei liene tämän asian kanssa mitään tekemistä - tosin joidenkin asenteisiin sillä näyttää olevan vaikutusta.
Hyvä Public eye, toisen liiketoimintaa arvioidessa ei yleensä ole kovin tarkkaa faktaa käytettävissä; yrityksen kirjanpito ja tuloslaskelmat eivät ole julkisia. Siitä huolimatta toisten liiketoimintaa voi ja välillä täytyykin arvioida. Asiaa kuvattaessa on kuitenkin syytä aina tuoda esille mitkä ovat arvailuja ja kuulopuheisiin perustuvia tietoja ja mitkä mahdollisesti tiedossa olevaa faktaa.

Itse olen ollut arvioimassa mm useamman ravintolayrityksen toimintaa ulkopuolisena aina kuvitteellisen / arvioidun tuloslaskelman tekemiseen asti. Sattuman oikusta olen ollut myös tilanteessa, jossa olen noita arvioon perustuvia laskelmia päässyt sitten vertailemaan aivan todellisiin lukuihin myöhemmin – virehemarginaalit noiden arvioitujen ja oikeiden laskelmien välillä käyttökatetasolla olivat tuolloin alle 5 % luokkaa.

MOT Melko hyviin arvioihin pääsee ulkopuolinenkin havainnoitsija, kun monet perusasiat luvuissa ovat kuitenkin yhteisiä kaikille alalla toimijoille. Tämä vaati kuitenkin hieman laskennallista osaamista.

Helsinkiläisessä ravintola-alan liikkeenjohdollisessa ammattikorkeakoulussa ao. oppilaitoksen opettajakunnan mielestä mm käsitteen 100 % ymmärtämistä ei voida vaatia kaikilta opiskelijoilta, koska kaikki eivät voi olla niin paljon matemaattisesti orientoituneita =).

Tämä varmaan osittain selittää sen, miksi niin monet suositutkin ravintolat menevät jo varsin lyhyen toiminnan jälkeen perseelleen.
Itse asiassa täähän on melkein mielenkiintoista. Otsikko "Miksi homosuhteet eivät toimi" kalskahtaa vähän joltain katkeran vanhan äijän paatokselta, joka etsii jotain Titanicin kokoista romanssia elämäänsä sitä tietenkään löytämättä. Siis asiat perspektiiviin.

Lesbot ei ole ilmeisesti juuri ollenkaan seksikeskeisiä. Siis erotuksena se että ne on naisia. Miehet taas on niin sukupuolisesta suuntautumisesta riippumatta varsin seksikeskeisiä. Kukaan joka inttiä on koskaan käyny tietää et heteromiehiltä ne pahimmat seksijutut irti lähtee.

Heteromiehiä rajoittaa kuitenkin se että he joutuvat käyttäytymään hyvin ja puhumaan hyvin heteronaisten takia. Eihän naiset nyt semmoisia karkeita seksijuttuja hyväksy (no ehkä nykyään enemmän), paitsi tietysti homomiesten seurassa.

Koska homot ovat siis kaikki miehiä miesten joukossa, seksi ylikorostuu ja seksikeskeisyys ylikorostuu. Se on myös heteroiden luoma stereotyyppi ja yleistys. On vaikea sanoa juokseeko 90% homoista sitten joka viikonloppu seksiseuran perässä, mutta ainakin heterot taitaa niin tehdä. Oli ne sit varattuja tai ei.

Tää DTM ja Setan rahoituskeskustelu oli toisaalta mielenkiintosta seurattavaa. Tietysti ihan keskustelupalstan tapaan on vaikea nyt ottaa loppujen lopuksi selvää mikä totuus on, jos sitä nyt oikeasti täällä edes kerrottiin. Onks sillä edes mitään väliä sit kuitenkaan.

Eiks Highlightin omista Jari Kurri? Joku tais sano et Elanto omistaa sen. Täytyy kyl vähän ihmetellä et nää täyteen pakatut nuorisomestat, siis Highlight ja CTR yms. ei siis oikeasti oo kannattavia? Kilpailun takia tietysti voitto jää varmaan laihaks, mut eihän ne nyt varmaan tappiolla pyöri, luulis et ne ois lopetettu jo. Homobaareilla on suurempaa sosiaalistakin tilausta, joten luulis niiden kannattavan ehkä paremmin, mut eihän nyt kaikki homot just aina samoissa kapakoissa istu. En mä ainakaan. Kuka nyt jaksaa jotain DTM:ää joka viikonloppu.
Jari Kurri ei ole missään vaiheessa oikeasti omistanut palaakaam Highlight cafesta, vaikka sellainen kuva ravintolan alkuaikojen markkinoinnissa annettiinkin. Omistaja on ollut koko ajan Elannon Ravintolat Oy nykyisin HOK-Elanto.

Helsingissä on ollut ja on ravintoloita, joita pyöritetään tappiollisina – niin hullulta kuin se kuulostaakin.

Suurin tappioluku, joka omassa tiedossani on faktana, oli yli 40 000 euroa miinusta per kuukausi ja tuolla tappiokierteellä paikkaa pidettiin pystyssä yli vuosi ennenkuin se myytiin toiselle yrittäjälle so. paikalle löytyi ostaja.

Ei varmasti ole edes Suomen ennätys alallaan. Yksityisellä tai pienellä yrityksellä ei tuollaiseen ole kuitenkaan varaa.
Irokeesi:"yrityksen kirjanpito ja tuloslaskelmat eivät ole julkisia."

Itse asiassa ne ovat, yrityksen täytyy toimittaa tilinpäätös kaupparekisteriin josta jokainen sen voi käydä lukemassa.
Ja jos yritys ei toimita, niin sitten kaupparekisteri sitä karhuaa, ja pahimmassa tapauksessa voi jopa asettaa yhtiön selvitystilaan.

Eli menkäähän lukemaan afroditen tilinpäätöstä, niin saatte oikeata infoa, ettei tarvitse arvailla. Tämä tietenkin edellyttää sitä, että osaa lukea tilinpäätöstä...