Minne Hesassa klo 17-20?

  • 1 / 4
  • Centaur
  • 10.3.2004 23:08
Käväisen silloin tällöin Hesassa ja joskus jää jopa ylimääräistä aikaa. Minne kannattaisi mennä klo 17-20?
Ravintolat, pubit, baarit jne?
Jos homobaareja etsit, niin katsopas http://ranneliike.net/artikkelit.php?alue=bileet&juttu=bilbaarithelsinki

Ja jos "valtaväestön" baarit viehättävät, niin niitä on Helsinki täynnä. Keskustassa niitä on ehkä vähemmän - ja ne ovat hinnakkaampia, mutta siistimpiä, ja ne sijaitsevat usein erilaisisten kauppagallerioiden yhteydessä. Jos jaksaa lähteä metrolla vaikkapa Kallioon (Hakaniemi tai Sörnäinen), niin sieltä löytyy pubeja ihan joka kadunkulmasta. Tyyliltään ne ovat enemmän "kansankuppiloita". Hakaniemen metroasemalta Porthaninkatua ylös kävellessä on useita baareja, kuten myös Sörnäisistä Helsinginkatua tai Vaasankatua eteenpäin kävellessä.
  • 3 / 4
  • EvilS.
  • 11.3.2004 9:54
Missä viihdyt rokin räminässä vai hillitymmässä ilmapiirissä? Haluatko katsella ympärillesi, vai riittääkö baarin pimeys?

Periaatteessa monessakaan keskustan kuppilassa ei ole tilaa ma-pe 17-20 ja la 13-17, ihmiset ovat juuri vapautuneet töistään tai ovat ostosreissutauolla.

Valoisa, avara ja ehkä tilaa klo 17 - 20, ainakin la: Ravintola Teatterin alakerran baari/kellobaari, musiikki kevyt house/soul/pop-funk tms. Samppista laseittain, kahvilatuotteita pieni valikoima ja (pienentyneitä!) salaattiannoksia. Kesällä terassilla ei taatusti ole tilaa. Palvelu voi tökkiä...

Siisti rok/pop, hyvää palvelua jne: Churchills Arms stokkaa vastapäätä Keskuskadulla. Myös saman omistajan Friday makkaratalossa ja Gaselli (Aleksilta Rizzon vierestä sisäpihalle). Kahdesta ekasta voi katsella ihmisvilinää ikkunoista. Ja vielä Simone Linja-autoaseman Scandicin alakerrassa.

Oluen ystävälle Teerenpeli Kaisaniemessä.

Näköalan takia, sokoksen 10. kerroksen Loiste, siellä on ok baari, tunnelma rauhallinen.

Sitten budjettiluokasta voisi mainita Mexital paikat Manskulla ja Aleksilla ja Keskuskadulla (oliko näistä joku muulla nimellä?) Edullista pizzaa ja olutta keskustan yleiseen hintatasoon verrattuna.

Paras baari lienee Hotelli Tornin American bar, aukioloaikoja en muista. Noissa em. mainituissakin on asiat kyllä enimmäkseen kohdallaan. Mutta jos rakastat drinksuja... Ja näköalat yli kaupungin saa Hotellin pikkuriikkisestä Atelje baarista

Sitten on vaihtuva määrä trendipaikkoja, jos sellaisesta ilmapiiristä pitää... niistä ei nyt tässä.

Ydinkeskustan ruokapaikoista Ravintola Lasipalatsi tarjoaa laadukasta ruokaa klassiseen suomi henkeen, hieman tasokkaampi paikka, mutta hinnat ei. Arkkitehtuuriakin voi ihastella. Simonesta ja Churchills Armsin yhteydessä olevasta Yadesta saa myös ok ruokaa.

Yleistäen, parhaat ruokapaikat ovat ydinkeskustan ulkopuolella, mutta nuo em. on mut yllättäneet ihan positiivisesti - vähän muuta kuin osuuskauppatasoa.

Hyvä kahvila vinkki on pienen pieni Bulvardin alkupäässä oleva kahvila (Mokon vieressä). Edullinen ja rauhallinen, hyvät tuotteet.
  • 4 / 4
  • Public eye
  • 11.3.2004 10:43
...ja dtm:n kahvilahan on auki koko päivän, tosin vähän syrjässä aivan ydinkeskustan valtavirroista, mutta tarjolla olevat tuotteet aivan kelvollista tasoa.