Nuorukaiset kunkkuja kuluttajina?

 • 1 / 11
 • Public eye
 • 19.2.2004 10:16
Epätodennäköinen ohjelma trenditietoisen homon katsottavaksi, mutta tänään (19.2.) TV1:n Kuningaskuluttajassa klo 19.15. mm. "Nuoret miehet kuluttamisen kunkkuja":
"Nuoret miehet käyttävät ulkonäkönsä kohentamiseen runsaasti aikaa ja rahaa. He shoppailevat myös enemmän kuin samanikäiset tytöt. Tämän trendin on huomannut myös mainosmaailma, joten onko nyt menossa nuorten miesten elämän läpikaupallistaminen?"
Tässä toimittajat jälleen kerran vetäneet tikusta asiaa. Voi olla, että suunta on kuvatun lainen - käytäntö vielä kaukana, valitettavasti.

Miehille ei löydy läheskään niin paljon tuotteita kuin naisille ja monesti on pakotettu poikkeamaan naisten osastoille. Myös myyjien ammattitaito on kovin vähäinen (lue: virne naamalla mitäs homppelille pistetään tänään). Käytännössä miesten tuotteille on varattu myymälästä yksi tai kaksi hyllyä (pari tuoksua ja muutama ihonhoitotuubi), loput kaupasta on naisten temmellyskenttää.
Joo-o pitääkö tuota katsoa...? Kyseessä lienee tämä metroseksuaalisuus-ilmiö, josta odotetaan/on tullut valtava lisätienestien lähde kosmetiikka-, vaate-, ja muulle lifestyleteollisuudelle.
On jo aika viimeinkin alkaa siella pohjolassa suunnata mainostusta miehille,ja paremminkin gaypopulation,joilla on extra rahaa ,osto voimaa.POWER,vaatiivat erilaisia ja parempia tuotteita,auttaen economy crowth.Kauppiaat tietaa valtavan isosta gay marketosuudesta,eivat ole uskaltaneet mainostaa siella viela paljon naille powerkuluttajille.
 • 5 / 11
 • Public eye
 • 20.2.2004 10:24
Ehkä (länsimainen) ihminen on taas pitkän tauon jälkeen palaamassa siihen luomakunnassa vallitsevaan luonnolliseen järjestykseen, että naaras jää harmaampana taka-alalle ja uros kukkoilee punaisella heltalla ja kirjavilla tuuheilla pyrstösulilla - ei pelkästään kannuksien terävyydellä ja nokan iskuvoimalla.

Se jos mikä on ollut luonnotonta, että naaraat kilpailevat ulkonäöllään urosten suosiosta eikä päinvastoin. Sivujuonteena ihmisten kehityksessä vain on, että juuri homoyksilöt ovat tiennäyttäjiä palautettaessa tilannetta luonnonmukaiseen suuntaan ;-)

Taidan silti olla sen verran vanhanaikainen, että vettä, saippuaa ja hammastahnaa sekä tarvittaessa jopa dödöä käyttävä yksilö, joka lisäksi omistaa kamman, on minusta jotenkin miellyttävämpi silmälle kuin esim. jotkut yllä mainitussa ohjelmassa esiintyneet huippuunsa trimmatut Anneli-Jäätteenmäki-kloonit. Merkkivaatteita voi tietysti käyttää hallitusti, mutta liika on aina liikaa. Jos ihmisestä näkee, että valveillaoloajasta yli puolet (ja muusta ajasta ilmeisesti sata prosenttia) kuluu oman ulkonäön pohtimiseen, jotain on jo pahasti vialla.

Siisti paita, housut, sukat, kengät –perusyhdistelmä ja fyysinen ryhti, jota ei ole hankittu pelkästään Mäkkäristä ja tietokonepelejä pelaamalla, on parempi osoitus tasapainoisesta korvienvälyksestä kuin kuukausittain uusi tuhannen egen garderoobi. Ylivoimaisesti enemmän kuin kuori vaikutelman luo se, miten kuorensa kantaa.
 • 6 / 11
 • Zeppelin
 • 20.2.2004 11:34
"Ehkä (länsimainen) ihminen on taas pitkän tauon jälkeen palaamassa siihen luomakunnassa vallitsevaan luonnolliseen järjestykseen, että naaras jää harmaampana taka-alalle ja uros kukkoilee punaisella heltalla ja kirjavilla tuuheilla pyrstösulilla - ei pelkästään kannuksien terävyydellä ja nokan iskuvoimalla.

Se jos mikä on ollut luonnotonta, että naaraat kilpailevat ulkonäöllään urosten suosiosta eikä päinvastoin. Sivujuonteena ihmisten kehityksessä vain on, että juuri homoyksilöt ovat tiennäyttäjiä palautettaessa tilannetta luonnonmukaiseen suuntaan ;-)"

Aivan loistava oivallus Public eyelta :-D
Vaikka myös itse tunnustaudun vähintäänkin kohtuukukkoilijaksi...
Onko suomessa tosiaan ´gaypopulaatiolla´ rahaa? Hieman epäilyttää, koska huomattava osa homoista työskentelee palvelualalla kuten kaupassa, sairaalassa, parturina jne., eivätkö ne olekaan enää matalapalkka-aloja?
kyllä meidän homojen työpaikat jakaantuvat ihan samoin kuin valtaväestön, emme me kaikki ole partureita tai kaupankassoja!
Näiden alojen homot vain näkyvät enemmän, koska ovat palveluammatissa. Omaan tuttavapiiriin ei kuulu yhtään parturia, sen sijaan yksi kaupanmyyjä, sekä muutama päällikö, insinööri, opettaja, johtaja, yrittäjä ym "porvarillisia" ammatteja.
Toisekseen meikäläisillä partureilla ym on varmasti käytössään enemmän rahaa kuin naispuolisilla vastineillaan sillä meikäläisillä on harvemiin lasta ja miestä elätettävänään.
Eli homot ovat varsin oivallinen kohderyhmä mainostajille, ihmettelen vain, että sitä ei ole suomessa hyödynnetty.
 • 9 / 11
 • Lilywhite
 • 22.2.2004 18:18
En kyllä ymmärrä ollenkaan mitä hyvää ja hurrattavaa cocon ja muitten mielestä on siinä, että kaikenmaailman turhuuden ja typeryyden markkinoijat ovat löytämässä homot uudeksi uhrikseen. Kyllä minä ainakin olen sortunut ostamaan kaikenlaistakin tarpeetonta ihan "hetero"mainonnankin houkuttelemana.
Muutenkaan kulutuksen lisääntymisessä ei mun mielestä ole mitään hurraamisen aihetta. Jos nyt jätetään tässä käsittelemättä mitä siitä seuraa tälle maapalloselle ja keskitytään miten se vaikuttaa yksilöihin. Sillä samalla markkinoinnilla, jolla monet nuoret naiset on jo saatettu puoliksi sekopäisiksi (anoreksia, kauneussilpomiset, jatkuva huoli rintojen koosta tai kuukautissuojan näkyvyydestä jne jne) haluttaisiin nyt pilata nuoret hetoromiehetkin. Homomiesten enemmistö on jo taidettu saada koukkuun päätellen siitä miten tärkeää täälläkin näyttää joillekin olevan millä kirjaimella alkavasta liikkeestää sitä ostaa päällepantavansa.
Globalisaation ja eläinkokeiden vastustajana sekä reilun kaupan tuotteiden edistäjänä mun on kyllä pakko kommentoida sen verran, että ns. jokapäiväinen arkikosmetiikka on ok jo oman itsensä vuoksi - ja toisten.

Toki ei tarvitse ostaa koko kempparia tyhjäksi (tosin sen oikean tuotteen löytyminen vie kyllä aikaa ja rahaa), mutta kyllä jotkut kosmetiikkatuotteista ovat aivan paikallaan varsinkin kesällä auringossa ja näin talvella ihon kuivumisen vuoksi.

Ongelma on kait se, miten tuo pallo saadaan otettua haltuun. Idea kait on se, että on silleen mukava olla...vaatteet, iho, hiukset.... silleen huoliteltu eikä mikään ryysyläinen. Onhan se kunnioitusta myös kanssaihmisiä kohtaan.
Haaveita voi ja pitääkin olla, mutta tässä markkinataloudessa arvo määräytyy taloudellisen painoarvon perusteella. Siinä mielessä on hienoa, että markkinatalous ottaa myös homot kohderyhmäkseen, koska se asettaa tämänkin ihmissegmentin tietyllä tapaa samalle tasolle muiden kanssa. Esimerkkinä voisi pitää jokunen vuosikymmen sitten vallinnutta tilannetta, kun tummaihoisille naisille ei ollut meikkejä, ts. heitä ei huomioitu/ollut olemassa.

En todellakaan väitä, että näin on hyvä - mutta se on yhteiskunta, jossa me elämme. Mieluummin näin, että arvo tulee kuluttamisen kautta, kuin että se tulisi esim. suvunjatkamisesta tai muusta perinteikkäästä, sillä sellainen yhteiskunta ei voi homoja hyväksyä. Miettikääpä myös pääministeri Vanhasen ajatuksia tässä yhteydessä.