Pukeutuminen (Part2)

Eli "Sekalaiset" osion Mitä Puet Päällesi -topic saa uuden elämän täällä.

1) Kotona:
Vanhat shortsit/verkkarit, T-paita. Pyrin käyttämään ne vähän-jo-kulahtaneet vaatteet pois kotona, kun täälläpäin ei ole kirppareita jossa myyskennellä niitä pois.
Toki, jos tulee vieraita niin sitten puen päälleni jotain siistimpää ja hymyilen Illan Isäntä -hymyäni.

Kaupassa ja muussa sosiaalisesti vähäpätöisessä paikassa kodin ulkopuolella:
Ei-välttämättä-niin-uuden-näköiset farkut ja lenkkarit tai kävelykengät, joku söpö T-paita ja farkkurotsi tai fleecepaita.

Lenkillä:
Tennarit/rullaluistimet (!), parhaat päivänsä nähneet verkkarit (Jos kyseessä on liikuntatapahtuma, jossa räpsitään kuvia lehteen, sitten ne parhaimmat ;D), joku T-paita ja päässä kanjimerkein koristeltu bandana!

Koulussa:
Ne paremmat farkut/reisitaskuhousut, siistit sukat, kävelykengät, joku siisti T-paita/kauluspaita, mokkatakki/farkkurotsi.

Baari (silloin harvoin kun niissä käyn):
Da pillifarkut (LOL), nappikauluspaita, bootsi-wannabe kävelykengät, NallePuh kraka (xD) ...joskus. Ja polkkatukka ihanasti auki, että saa aikaan anime-tuuli efektin xD

Enkö olekin ihana.

Tyylin muuttaminen ja optimoiminen voisi olla kova sana.
Minullakin pitäisi olla homoystäviä joilta kysyä apua pukeutumisongelmissa ;)

Ja seuraava?
Tää pukeutumisosio on ihanan hintahtava aihe.
Mikä onkaan sen fantsumpaa kuin keskustella ja kehua omaa tyyliään tällaisella keskustelupalstalla.

1. Himassa yleensä alasti, bf:n kanssa stringit jalassa (tosin ne ei yleensä pysy jalassa kauaa) Sit vanhat kulahtaneet Adidaksen puuvillashortsit.. Hennesin kylpytakissa voi mennä parvekkeelle röökille.

2. Duunissa, ihan mitä tahansa, ei ole niin väliä. Jos ei missään ihan napapaidassa kuitenkaa...
Duunimatkat nyt kesäsin fillarilla, ei mitään tiukkoja farkkuja tms. eikä mitään hiostavaa.
Ja tädit aina valittaa, että aina sä hankit uusia vaatteita...
*huah*

3. Vapaa-ajalla/ulkona: Ylhäältä tiukat matalavyötäröiset leveälahkeiset puuvilla- tai pellavahousut on kesällä hyvät.
Shortsit tai caprit samaan tyyliin kunhan ylettyy polven alapuolelle.
Kun on hoikka varreltaan, mitä tiukemmat paidat on hyviä, niissä ei näytä hintelältä kun rintalihakset erottuu ja vyötäröllä ei oo liikaa löysää kangasta.
Jos sopivan kokosta paitaa on vaikea löytää sit pitää mennä naisten osastolle... Housuista yleensä pienimmät koot on sopivia nuorten tai miestenosastolla.
Mun on tosi vaikea löytää sellasia vaatteita, mitä haluaisin, että ne ois oikeen kokosia. Euroopan isommissa kaupungeissa on perempi valikoima kuin Helsingissä.
Kun syksyllä alan taas etsiä uutta talvitakkia niin mistään ei oikeesti tunnu löytyvän ku masentavia kaapuja... Yleensä on se tillanne että tarvitsisi 10-15 cm ympärysmittaa lisää, että miesten S-koko istuu.

ps. odotan, koska dressman(ni) ja anttila menee konkurssiin, koska niiden vaatteet halventaa koko miessukupuolen...
Munkin mielestä Dressmannia tylsempää kauppaa ei voi olla! Kaikki on niin vitun konservatiivista mustaa-harmaata-ruskeaa, ettei edes 90-wee isoisällä mee pala kurkkuun vaateostoksilla.
Aika outoo et Dressman myy peruskamaa vaikka ne mainokset on mielestäni niin homoeroottisia...
Heh... päästiinpäs sitten tähän homojen suosikkiaheeseen... :)

1. Himassa: kesällä yleensä pelkät shortsit ilman alkkareita, tietty :). Syksyn ja talven tullen vaatteet lisääntyy t-paidalla ja shortsit vaihtuu Addun nappiverkkareihin (juu - junttimaista, tiedän ;)).

2. Duunissa suorat housut ja kauluspaita tai puku, riippuen päivästä.

3. Vapaa-ajalla yleensä farkut/dockarit ja t-paita/kauluspaita... riippuu tietysti mihin on menossa...

4. Baariin fiiliksen mukaan, jotain erilaista kun "normaalisti" tulee yleensä päällensä laitettua

Niin... ja vaatteitahan on aina liian vähän :) Vaikka äskettäin muuttaessani kirosinkin että "miten h**vetissä tätä riittää?!?" ;)
Kotona pidän vanhentuneita kamppeita, yleensä verkkareita ja t-paitaa/college-paitaa.

Koulussa, töissä, vapaalla ja baarissa farkkuja ja kauluspaitaa/hyväkuntoista kapeaa t-paitaa... muutamat farkut ja paidat on selvästi "baarivaatteita"...
Joo, pitää vähän tasottaa tätä keskustelua:

Kotosalla pukeudun lämpötilan mukaan: Nyt olen alasti, eli kun tulen sisälle, heitän vaatteet pois.
Kun hiukan viilenee, päälle jää kalsarit ja joku t-paita, millanen nyt sattuu olemaan. Ja syksyn ja talven mittaan pitää sitten käyttää pitkiä kalsareita, verkkareita ja puseroa tms.

Töissä vedän päälleni avohaalarit, ja alla riittää yleensä alkkarit ja t-paita.

Vapaa-ajalla pukeudun taas sään mukaan, niin että olo tuntuu mukavalta. Kesällä se tarkoittaa shortseja, viileämmällä ehkä verkkareita, ja siitä eteenpäin farkkuja. Väri saattaa vaihdella. Ja paitana tietysti jälleen t-paita.
Ja nehän pitää olla tusinatavaraa, ei mitään erikoista.
Kylmetessä päälle puseroa tai verkkatakkia, myöhemmin jotakin toppapuseroa tms. Ja pipo päähän.

Siinäpä se. Vaatekaapissa on ihan liikaa kaikenlaista kun tulee kuitenkin kerran pari vuodessa jotakin ostettua, ja alkaahan se kertyä!
  • 8 / 22
  • Statisti
  • 29.8.2003 17:11
Meikäläinen oleskelee yleensä kotosalla alasti, kun ei onneksi ikkunoista kukaan näe. Nukun myös alasti. Kivaa!

Jos kuitenkin ulkona on pimeää ja sisällä on valot päällä ja on tarve liikkua ikkunan edessä, sitten toki on vaatetta päällä.

Ulkosalla kesäisin on päällä siistit vaaleat puuvillahousut ja lyhythihainen kauluspaita. Ylin nappi auki eli ei tietenkään mitään kravattia. Kengät ovat normaalit kävelykengät mieluummin ilman nauhoja (step in and go!). Pusakka on mallia 'Luhta' tai vastaava. Jos on helle, jalassa on reisitaskuilla varustetut shortsit ja päällä on vaalea T-paita. Sandaalit tai urheilukengät jalassa. Sandaaleiden kanssa ei missään nimessä ole sukkia jalassa! Talvella on sitten pitkähihainen kauluspaita ja mustat farkut (olen jämähtänyt Levi's-merkkisiin, mutta aina aitoihin sellaisiin). Kengät ovat edelleen kävelykengät, mutta nyt murtokeleihin sopivat eli niissä on paksumpi nahka ja paksumpi kumipohja niin, että voi jopa matalissa lätäköissä kävellä. Takki on usein puolipitkä musta nahkatakki (pitää tuulta hyvin ja nahka pukee ja on arvokkuutta huokuva vaate ;-)). Lisäksi kaulaan ilmestyy kaulahuivi.

Talvella ja kovilla pakkasilla on sitten muuten sama vaatetus, mutta puolipitkä toppatakki ja pakkasen ja lumen kestävät nilkkurit jalassa. Lisäksi siisti lippalakki, jossa on optiona korvaläpät, löytää tiensä päähäni. Heh, enpä juuri käytä pitkiä alushousuja edes talvella.

Meikäläinen pukeutuu siis hyvin 'heteronoloisesti' eikä kovinkaan paljon stressaa vaatteiden kanssa. Tyyli on casual. Itse asiassa en viitsi nähdä juuri mitään vaivaa vaatteiden suhteen. Päinvastoin, inhottaa mennä vaatekauppaan, kun siellä joutuu äheltämään sovituskopeissa. Pääasia on, että vaatteisiin kuluu mahdollisimman vähän rahaa, mutta että ovat sitten ihan siistit. Siksi meikäläinen tunnustaa hankkivansa vaatteensa juuri Anttila-Dressman-Stockmann-K-kenkä -linjalta. Mitään kalliita erikoisputiikkeja ei tulisi mieleenikään koluta, kun mikään vaatesommittelu ei todellakaan kiinnosta.

Käytän samoja vaatteita niin työssä kuin vapaalla. Juhlatilaisuuksiin löytyy sitten ihan puvut, niin vaalea kuin mustakin. Auton renkaidenvaihto edustaa sitten sitä toista ääripäätä: silloin päällä on ikivanhat repaleiset ja tosilikaiset kuteet, joissa näytän suorastaan kerjäläiseltä. Niissä on kiva mennä huoltsikalla käymään tarkastamaan rengaspaineet. Kyllä ihmiset katsoo, että mikä ihme tuo oikein on.

Mutta toisaalta on ihan kiva katsoa, kun joillakin on harkitut vaatekokonaisuudet päällään, vaikka en yleensä kiinnitä juuri mitään huomiota toisten pukeutumiseen.
(mun on aivan pakko :)

1. Kotosalla vietän aikaa mieluusti vanhoissa, kulahtaneissa abi-verkkareissa, joiden polvet muistuttaa enemmän kasaa lankoja, kuin housuja. :D Lisäksi asua täydentää kullalta saadut villasukat (by kullan mummo :) sekä vanha, kauhtunut T-paita. :) Letkeä tyyli rules!

2. Töissä, jossa nytkin istun, pukeudun ajattoman valkoiseen sukista ylöspäin. Monien mielestä hoitsuvaatteet ovat seksikkäät ja fantasioinnin kohde, mutta kun itseäni peilistä nämä kuteet päälläni katselen, en voi ymmärtää heitä. ;) Olen myös miettinyt, aiheuttaisiko se minussa kiimaoireita, jos pukisin hoitsuvaatteet kultani päälle. :D

3. Baareiluiltoina käytän yleensä tavallisia farkkuja ja jotain geneeristä t-paitaa, tai sitten ihan villapaitaa. Olen omituinen vaatteitteni puolesta, kuten ne, jotka minut tuntevat, voivat todistaa. :D

--Druusi
Kotona: Vanhat verrarit/sortsit tai pyyhe päällä. Itse kans kulutan vanhimmat vaatteet kotona loppuun. :)

Kaupassa tai matkalla töihin: Meil on töissä työasusteet, joten työmatkoille pistän yleensä ällöimmät hetsku vaatteeni (lue Dressman, Jack & Jones mitä kaappiini on eksynyt. >:( mainly thnx to my mom).

Lenkillä/Bicissä: Verkat ja joku hirveistä teltta t-paidoistani (tiedän, olen epäeroottinen urheilija. :( )

Koulussa yms.: Paremmat farkut (yleensä kireät leveälahkeiset) tiukka t-paita ja joku kiva vetskallinen college-huppari

Baari: Tän hetken lemppariasusteeni on Vero Modasta ostetut vihreät reisitaskuhousut ja beige neule, Zarasta ostettu t-paita ja Musta hupparitakki. :)

Kai
Olen onnekas, koska asustelen talla hetkella Lontoon lahella. Lukemattomat muotitalot houkuttelevat luomuksillaan... ja kokoja seka valikoimaa on. Helsinki on muodikas, mutta jokainen nayttaa kayttavan samoja vaatteita. Taalla H&M on pikkunimi, eika Seppalasta ole kuultukaan (onneksi)!

Gap, Monserrat ja D&G ovat vakkareita. Tulevan talven vari on tosiaan beige, ja tekoturkkikauluksiset rotsit, erittain hienovaraisesti kulutetut buutsilahkeiset farkut, stretch-paidat (eivat ylikireat), puoliviralliset kauluspaidat, napparat itamaiset korut, kasilaukkumaiset laukut ja punkmainen moderni look (tahrapaidat, sik-sak hiukset yms.) ovat in. Jokainen tekee oman yksilollisen vaatekaappinsa samoista, sensuelleista aineksista. Beckhamin japanilainen kliininen tyyli on vakkarikamaa, samoin kuin sen vastapooli - naapuripoika-look.

Itse kaytan milloin mitakin, mutta panostan aina siistiin kokonaisuuteen ja pieniin trendilisukkeisiin. Yritan olla seka erilainen etta trendikas, mutten anarkistinen tai muodin orja.
Helsingissä olis varmasti kysyntää tiukoille ja tyylikkäille miestenvaatteille. Perustaisko joku tyylitajuinen palstanlukija putiikin, jotta jatkossa tiukkoja paitoja tmv. ostaakseen ei tarvis lähteä naistenvaateliikkeeseen ostoksille? Pukeutuuhan osa parikymppisistä heteroistakin tyylikkäästi.
Pah. Puku on aina hyvä..
Harmaa ja musta, muita värejä ei tueta.




^^;
Paitsi että herrasmiehellä on aina klo 18 jälkeen valkea paita. Em mustan tai harmaan puvun kanssa siis.
Ja herrahan on sitten hyvä ja kiinnittää huomiota siihen, että puku istuu ja ne housut pysyy prässissä! Sukkien ja solmion väri ei saa riidellä puvun kanssa ja ne kengät pidetään myös kunnossa, kiiltävinä ja puhtaina. Ainoana koruna hyväksytään kello.

;-)
Ei voi olla totta. Vaate kuin vaate, kunhan on siistiä.
En yhtään ihmettele, että homoja karsastetaan ja nauretaan. Kyllä sellainen kanankaakatus näyttää tämäkin keskustelu olevan. Uskomattoman lapsellista sakkia.
Tarviiko tästäkin foorumista tehdä kikattavien kanojen "Eeva"-makasiini?
Hävettää.
Juuri tuo Eikan "vaate kuin vaate" -asenne on se, jonka takia suomalaisia saa hävetä.

Ei tarvitse maailman lentokentillä kauaa arvuutella, miltä geitiltä Finskin kone lähtee kotisuomeen, katsoo vaan missä nukkavierut vaate-kuin-vaate -ihmiset kyhjöttää muovikasseineen.
Itse "turneelta" äskettäin palanneena yhdyn edelliseen. Se paistaa silmään - eikä vain kentillä.
No niin, no niin, muiden maanmiesten maun mollaaminen tuolla tapaa yleistäen kertoo enemmänkin mollaajasta itsestään. Kyllä niitä pilkan kohteita löytyy yhtä lailla amerikkalaisista, briteistä, espanjalaisista, ranskalaisista, saksalaisista, ruotsalaisista jne.
Vaihteeksi samaa mieltä EvilSin kanssa. Ehkä ne suomalaiset pistää silmään ulkomailla vain siksi, että suomalaisen "vaate kuin vaate" on niin tuttua kotimaisesta katukuvasta ja halpahallin mainoksesta. Muunmaalaisen "anything goes" ei särähdä samalla tavoin, kun tismalleen samanlainen ei kävele päiväittäin vastaan joka toisen päällä.
Mollaamista, pilkan kohteena olemista, ... mitäpä muuta lähestymistapaa olisi voinut odottaa Impivaaralaisilta, joiden ainoana huolenaiheena tuntuu olevan ohrasadon valmistuminen ja oluthanojen ehtymättömyys ilmapiirissä, jossa synkkyys on arvo sinänsä.

En tosiaan väitä, että kaikki suomalaiset kulkevat muovikassi kädessään, koska totuus kuitenkin on, useimmat meistä kantavat muovipusseja vain kaupasta kotiin tai ei ollenkaan. Vaate-kuin-vaate –tyylillä en tarkoita Hankkijan oranssia lippistä höystettynä Elannon verrareilla ja Nokian pitkävartisilla kumisaappailla.

Ajatukseni on niinkin yksinkertainen, että jokainen omalla käyttäymisellään edustaa omaa maataan missä sitten ikinä liikkuukin. Jos jokin paistaa silmään, ei se välttämättä ole kielteistä – edellyttäen että kestää katseita. Jos jokin kuuluu korvaan, ei enää ole selitettävissä.

Yleistykset syntyvät havainnoista, jotka sitten saplunoituvat edustamaan ryhmiä. Siinä missä suomalaisia on yleistetty puheliaiksi, on ruotsalaisia yleistetty joustaviksi, savolaisista nyt puhumattakaan. Itse miellän yleistykset enempi viihteeksi.
Antti hyvä, tarkoituksesi jäi todella hämäräksi... "joka itselleen nauraa se parhaiten nauraa", riittäköön kommentiksi muiden ihmisten yleistetyn käytöksen sinulle edustamasta viihdearvosta. Kaikki muu olisi ilkeää, enkä nikistäni huolimatta ole ilkeä ihminen ;-)