Treelle uusi baari?

Vau. Kuulostaa kivalta. Mistä baarista puhut? Minä haluan myös tietää.
  • 3 / 39
  • Tieto kehiin
  • 7.11.2003 15:31
Mäkin haluan tietää, MILLOIN?

Se on kyllä todella tervetullut lisä Tampereelle. Olin eilen mixein karaokeillassa ja se oli jotain ihan kauheeta. Kyllä oli paikan taso pudonnu.

Se oli täynnä junttiheteroita. En oikeesti ollu uskoa silmiäni ja korviani! Ihan kauheeta!
lähteenlinnan taloon itsenäisyydenkadun ja aaltosenkadun kulmaukseen kuulemma remontoivat piia&rengin entiset pyörittäjät baaria. musta aika kiva kulmapaikka ja isot ikkunat.
  • 5 / 39
  • Tieto kehiin
  • 7.11.2003 16:24
Kiitos tiedosta todd!

Odotan innolla. Piika & renki oli kiva baari.
Hyvä tavaton! Siis että melkein ikkunani alle ollaan perustamassa homoystävällistä baaria? Tuskin maltan odottaa...
  • 8 / 39
  • Member of M
  • 8.11.2003 5:24
Tampere on vain jäänyt niin paikalleen..

Faktahan on se, että toinen baari Tampereelle tarvitaan, vaikka kuka mitä sanoisi. Ei voi olla ainakaan liian pieni kaupunki. Kilpailutilanne voisi itse asiassa virkistää tilannetta. Mixeikin voisi jopa elpyä tai sitten kaatuisi kokonaan pois.

Kumpikaan ei olisi huono vaihtoehto, koska tyhjiöillä on tapana täyttyä. Kyllä Tampereeltakin yrittäjähenkeä luulisi löytyvän!
"Se on kyllä todella tervetullut lisä Tampereelle. Olin eilen mixein karaokeillassa ja se oli jotain ihan kauheeta. Kyllä oli paikan taso pudonnu.

Se oli täynnä junttiheteroita. En oikeesti ollu uskoa silmiäni ja korviani! Ihan kauheeta!"

.......

Merkillistä suvaitsemattomuutta taas meidän homojen suunnalta...!

Miksei myös heterot voisi osallistua Mixein karaåkeiltaan? Olin itsekin siellä paikalla laulaa luikauttamassa ja fiilis oli vallan hyvä - ihan siitä riippumatta oliko osallistuja homo vai hetero vai jotain siltä väliltä. Toki siellä kuultiin vallan erikoisia versioita vaikkapa Saku Sammakosta, mutta ei se ainakaan omaa viihtyvyyttäni häirinnyt.

On kovin merkillistä vaatia muilta suvaitsavaisuutta meitä homoja kohtaan, jos itse emme osaa olla suvaitsevia muita kohtaan!

Antaa kaikkien kukkien kukkia vaan, eiköstä juu?!
Kävin "vakoilemassa" tapahtumapaikalla elikkä Itsenäisyydenkadun ja Aaltosenkadun risteyksessä. Jos oikeaa paikkaa tuijottelin (ikkunat peitetty pressulla), tuleva baari taitaa olla kutakuinkin Mixein kokoinen.
hyvä että Tampere alkaa osoittamaan elon merkkejä,vaikka GAY järkkää laadukkaita bileitä niin kuppila on tositarpeen Mixeissä kun ei enää voi käydä-on niin kamala paikka ja taso on todella tippunut .
Tavallaan kyllä ymmärrän sen että h&l-ihmiset karstaa heteroita baareissaan/clubeissaan. Yksi syy varmaan se että yhdessä vaiheessa "meitin kuppilat" olivat heteroille "eläintarhoja", joihin tultiin ihmettelemään sitä "h&l menoa"...niin ja sitten seuraavaksi tuli tämä "trendi vaihde-kun on niin coolii olla h/l:n ystävä ja hengaa niitten paikoissa". Itse suhtaudun neutraalisti baareissa/clubeilla palloileviin heteroihin niin kauan kun tajuavat että "maassa maan tavalla" ;)
Kurja juttu, kun tää on vuotanut julkisuuteen näin varhain ennenkuin paikka on edes avattu.
Homomyönteisyys sinänsä ei tunnu olevan mikään uutisoinnin arvoinen asia tätä nykyä. Eivät paikan perustajat liene haluavan heitä ainoastaan siitä muistettavan.

Mikä muuten Mixeissä juuri viime aikoina on vikana ollut?
Mielestäni se ei ole koko olemassaolonsa (13vuotta) aikana parempaan pystynyt. Alunperinhän se oli lounaspaikaksi sisustettu , josta sitten väenväkisin ryhdyttiin muokkaamaan discoa näiden ikuisilta tuntuneiden vuosien aikana.

Setaa kuitenkin arvostan, mutta ihan muulta saralta kuin ravintolatoiminnoista.

Mixei vain on ollut riippa ja erhe, jonka jälkiä sitten aikansa
nuollaan.
Mulla on asiasta sen verran omakohtainen käsitys koko Mixein olemassaolon ajalta. Vuonna 1990, 2-kymppisenä en voinut kuvitellakaan, että Mixei (senaikainen Bistro Julia) tulee kituuttamaan hengissä kaikki nämä vuodet.

13 vuotta oon odottanut, 33 vuotiaaksi vanhentuneena ja luopunut toivosta vaihtoehtoisen tai täydentävän paikan syntymisestä.


Anteeksi tämä purkaus!
Hyvä pointti Mixeistä,no onhan siellä meno hivenen muuttunut sitten viime syksyn.Porukka on vanhempaa ja menoa tehdään halvalla(huonolla musiikilla). No mitä tulee Setaan niin kyllä VALTAKUNNALLINEN Seta onkin saanut jotakin tehtyä, mutta Tampereen Seta taasen ei yhtikäs mitään.
Täällä kun kovin aktiivisesti käytetään termiä "homoystävällinen paikka", niin olisi kiva kuulla, mikä asia konkreettisesti tekee ravintolasta niin homoystävällisen, että siitä pitää vallan huutaa koko maailmalle?

Tampereen Keskustorin kupeeseen tulleesta Promostakin käytettiin termiä "homoystävällinen paikka"... Mitähän siellä niin kovin erikoista sitten on...?

Eiköhän vaan ole niin, että erilaiset ihmiset hakeutuvat erilaisiin paikkoihin sen mukaan, missä kokevat olonsa mukavaksi. Toiset tulee Mixeihin, toiset eivät. Ja piste.

On vaan hyvä, että on erilaista tarjontaa erilaisille ihmisille.
"kyllä VALTAKUNNALLINEN Seta onkin saanut jotakin tehtyä, mutta Tampereen Seta taasen ei yhtikäs mitään"

Ja Tampereen SETA:llahan ei ole edustusta valtakunnallisessa SETA:ssa?! Järki käteen!

Tampereelta on edustajakokouksissa täysi edustus mukana päättämässä!!
Joo-o, ei silti voisi ottaa krediittiä aikaansaannoksista tämä Tampereen Seta, ei muuta kun kioski kiinni ja uusi baari kehiin. Tällainen hyysääminen ja idiotismin ylläpitäminen saa riittää.
Tampereen Seta on ainoa valtakunnalllisen Seta ry:n jäsenjärjestö, jolla on oma toimisto. Lisäksi on vuosia ollut palkattu sosiaalityön ammattilainen, joka on auttanut imhmissuhde yms. kysymyksissä.

Bileitä entinen Vagabondi ry, nykyinen Tampereen Seta piti joka pe ja la, kun muualla oli bileitä kerran kuussa tai ei ollenkaan.

Toiminta on vuosien varrella keskittynyt voimakkaasti Helsinkiin. Nice Place, Oz, Hospital lopettivat toimintansa kannattamattomina tai suuntasivat palvelut heteroille.

Mixei on ainoa paikka joka on kestänyt myrskyt ja tuulet. Se on Suomen vanhin yhä avoinna ollut homobaari.

Isot teemabileet tuovat lisäväriä Tampereen bailuelämään, mutta yksikään edellämainituista baareista ei kerännyt tarpeeksi asiakkaita, jotta niiden olisi kannattanut jatkaa.

Mixei olisi varmasti monta kertaa vaihdettu suurempaan paikkaan mikäli aiakskuntaa olis riittänyt ja taloudellisia edellytyksiä toiminnalle ollut.

On loukkaavaa väittää, että Tampereen Setassa ei olla tehty mitään. Varsinkin aiempina vuosina, jolloin syrjintä yms. tapaukset olivat yleisiä Tampereen Setassa tehtiin todella tosissaan töitä.

Tätä aikaa leimää narsistisuus ja yksiläkeskeisyys. On helpompi valittaa ja kanataa rahansa muiden kuin atteellisten yhdistysten ylläpitämään toimintaan. Syrjintäsuojalaki, parisuhdelaki ym. ovat todellakin koko suomalaisen Seta- liikkeen aikaansaannosta.

Herää kysymys mitä itse olet tehnyt Tamperelaisten homojen eteen.
  • 19 / 39
  • Maailmanpalkka
  • 11.11.2003 14:06
Mauri on tehnyt tehtävänsä ja mauri saa... Kuten kuuluukin.
Satuin kulkemaan just Itsenäisyydenkadun ja Salhojankadun kulmauksessa tunti sitten. Kulmassa olleen ämyriliikkeen tilalle on avattu joku Halpismyymälä.
Hella ja Huone-ruokapaikka siinä vieressä edelleenkin.
Pohjoisessa kulmauksessakaan ei mitään erityistä, kukkakauppa, Salhojankadun Pub heti sen jälkeen.
Taisi olla uutisankka koko uudesta paikasta hehkuttaminen.
..tuli tutuilta heti oikaisua. Se sijaitseekin Aaltosenkadun ja Itsepäisyydenkadun kulmilla.
No, täytyypä huom. katsastaa töihin mennessä.
Siitä vaan kaikki sidukalle sinne sit kun aukee, niin saadaan "itsellemme" uus kuppila. Se olis kiva. sijainti ainakin hyvä, pyörittäjät ilmeisesti aikaisemman Piian&Rengin taustalla olleet?
Viheliäisestä kilpakaupungistanne välitän teille tamperelaisille vilpittömät (kerrankin) onnittelut tuon tulevan uuden baarinne johdosta. Tulkaatte onnellisiksi. - Me täällä etelässä jäädään vielä odottelemaan vastaavaa tapahtumaa.
Miksi siella ei ole gay bars joka paikassa? Gay ihmisia on tiedan maapallon ympari joka pienemmassa kylassa.Olisi hyvaa business pitaa niita ja asiakkaita riiittaisi,omaan mieleiseen asiakkaisiin.
<Tampereen Seta on ainoa valtakunnalllisen Seta ry:n jäsenjärjestö, jolla on oma toimisto.

Höpö-höpö. Kuopiossakin on oma toimisto ollut lähes alkuajoista asti.
Turun seudun SETAllakin on oma toimisto. Ollut jo mooooonta vuotta. :)
No jokos rupee muillekin selvenemään se tosiseikka että Tampereen Setassa maleksitaan ja vielä kaikenlisäksi levitetään valheellista tietoa,kuten edellä käy ilmi.Älkää luulko,että vain tämän asian(toimiston omistajuus) tiimoilta liikkuu valheita.Koko lafka on pullollaan loosereita.
Mahtaakohan tässä nyt kaikki puhua samasta asiasta - whatever it's worth.
Itse en näistä omistussuhteista mitään tiedä sen paremmin Turussa kuin Tampereellakaan enkä ole edes kovin kiinnostunut, mutta 'oma toimisto' tarkoittanee itse omistetussa huoneistossa eikä siis esim. vuokratussa luukussa olevaa "omaa" toimistoa.
Tuntuu vaan jotenkin erikoiselta, että esim. Kuopion Seta olisi pystynyt ostamaan itselleen toimiston jo "toiminnan alkuaikoina". Voi tietysti olla näinkin, mutta ihan vaan selvyyden vuoksi...
(Niin siis joo, kiitos Public eye. Ehkä menee hieman puurot ja vellit sekaisin.. En tosiaan osaa sanoa _omistaako_ esim. Turun seudun SETA käyttämänsä toimistotilat vai onko ne vain vuokrattu. Heh, sorry. :)
  • 30 / 39
  • Toimistosta
  • 19.11.2003 19:28
Niin Tampereen Setan, entisen Vagabondi ry:n vapaaehtoiset ovat todellakin keränneet omalla varainhankinnalllaan (tanssitoiminnalla ym.) ainoana Suomessa omaan omistukseensa toimistotilan. Se on upea saavutus. Se on tietysti tapahtunut vuosia sitten. Kaikki muut Setan järjestöt toimivat vuokratiloissa.

Löytyykö vielä 2000- luvulla atteellista toimintaa ja yhteenpuhaltamista? Ainakaan Lasse kommentteineen ei siihen kannusta. Se, että toimittaisiin tänäkin päivänä aktiivisesti, yhteen hiileen puhaltaen lienee liikaa toivottu. Se edellyttää yhteistyötä ja aktiivista työntekoa. Tämä ja edellinen kommenttini Lassen kirjoitteluun ei todellakaan ole mistään toimistosta lähtöisin.
Minkä ihmeen takia kaikki Tampere-aiheiset keskustelut tällä foorumilla muuttuvat kinasteluksi Setasta!!?! Minnuu väsyttää tämmöinen... lienenkö ainoa?
Höpönlöpönpöpöä, kyllä tilanne nyt oli Setassa sellainen siis Tampereellea,että yksityiset henkilöt ottivat pankista lainaa maksaakseen toimiston,joten eiköhän riitä jo satuilu tanssi yms. toiminnalla rahoittamisesta.Hyvä !
nyt tän keskustelun voisi lopettaa, kun se on ajautunut aivan väärille raiteille ja alkuperäisestä aiheesta keskustelua ei ole. samaa vanhaa trelaisten glbt-yhteisön kinastelua vaan, taas...
Niin, käsittääkseni antamasi tiedot ovat vääriä. Yksityiset henkilöt ovat varmasti aluksi lainanneet rahaa peruspääomaksi, jotta toimisto saatiin ostettua, mutta kyllä minulle ainakin tuon ajan toiminnassa mukana olleet ihmiset ovat kertoneet, kuinka velkaa maksettiin monta vuotta talkoolla tansseja ym. järjestäen. Että se siitä satuilusta.

Jotenkin vaan tuntuu siltä, kun tätä keskustelun tasoa seuraa, että homot eivät olisi moista ansainneet. Mikä muu vähemmistö mollaa ja riitelee kuten homot tänä päivänä. Liekö kyse heikosta itsetunnosta ja yleisestä tyytymättömyydestä omaan elämään.

Ne, jotka eivät tarvitse mitään muuta kuin kaljaa ja toisten parjaamista edustavat kaikkein alkeellisinta tasoa, ja sitähän tuntuu nykyaikana riittävän yllinkyllin niin täällä kuin joka puolella muuallakin.
Tampereen asioista en edelleenkään tiedä enempää kuin olen näiltä sivuilta lukenut, mutta Helsingistä jotain.

Täällä Seta on saanut ravintolatoimintansa 1970-80-luvulla alkuun keräämällä ensin alkupääomaa eri paikoissa pidettyjen illanviettojen pääsymaksuilla. Sitten yhdistyksen aktiivihenkilöt marssivat pankkiin, panttasivat omaisuutensa ja palkkansa sekä ottivat Setalle lainan ravintolan perustamiseen (Gambrini) yhdessä alalla jo toimivan ammattilaisen kanssa. Jos yhdistys olisi tarjoutunut takaamaan omaa lainaansa, koko porukka olisi naurettu pankista ulos.

Jotkut siihen kykenevät antoivat selvää rahaakin yhdistyksen toiminnan avustamiseen ja sijoittivat myös pienehköjä summia ravintolayhtiön osakkeisiin, mutta pääasiassa osallistuminen oli enemmän taloudellista sitoutumista periaatteella, että jos nyt epäonnistumme, silloin menee asunto alta.

Ja pääperiaatteena ei ollut vain homoravintolan aikaansaaminen, vaikka sen sosiaalista funktiota pidettiin tärkeänä. Keskeisin tavoite oli saada aikaan toimintaa, jolla vähemmistöltä itseltään kerätyllä rahalla saataisiin rahoitetuksi yhdistyksen tarjoamat sosiaalipalvelut ja yhteiskunnallinen vaikuttaminen tasa-arvon lisäämiseksi.

Nähdäkseni toiminnalla on saatu aikaan tuloksia. Ravintola-alallekin tuli vuosien kuluttua yksityisiä yrittäjiä kilpailijoiksi, kun ajatukseen glbt-kansan omista paikoista normaalina osana kulttuuriamme oli vähitellen totuttu.

Tuohon Tampere-keskusteluun tämä liittyy niin, että olettaisin rahoituskuvioiden olleen aika tavalla samansuuntaisia.
Se alkuperäinen asia?
Kaivetaan nyt taas vaihteeksi se alkuperäinen asia aiheeksi ja unohdetaan edes hetkeksi tämä "Tampereen tauti".
Uusi paikka Tampereelle? Onko sen suhteen mitään uutta?
No niin, nyt voi kukin halukas mennä tutustumaan Piikaan ja Renkiin uudessa paikassa. Nyt voi haukkumisensa kohdistaa siihen.

Ja mikäli alkaa tuntua siltä, että omaan tyytymättömyyteen alkaa olla kurkkua myöten täynnä kannattaa hakeutua esim. psykoterapiaan, jossa on mahdollista purkaa omaan kokonaispersoonaan liittyviä traumoja ammatillisessa viitekehyksessä. Sitä käsittääkseni suuri osa homoista ja lesboista tarvitsisi, traumojen eheytymistä.
Minusta koko paikasta on syntynyt turha kohu. Käydessäni siellä koko paikka oli täynnä tavallista opiskelijaporukkaa, likkoja etupäässä.Ei sitten pienintäkään vihjausta homopaikan suuntaan. Olvin 0,5ltr maksaa siellä 3,60, vinkiksi hintatasosta kysyneelle.