Turun surkea tilanne

Siis eikö ihmisiä vaivaa Turun surkea gaybaaritilanne? Ainoa siedettävä paikka on Seta bileet, nekin yleensä vain 2 kk kuussa. Sitten on juoppojen ja läskien Studio. Ja Okkola on jo ulospäin roskasakin juottola. Eikö todellakaan löydy yrittäjää esim. tyylikkäälle baarille joka olisi suunnattu sekä miehille että naisille?
No kyllä on vaivannut jo kaksi vuotta mut mitään ei ole tapahtunut tähän mennessä.
  • 3 / 57
  • yrittäkää
  • 20.7.2003 21:34
hyvä ystävä kukaan ei estä sinua tai ystäviäsi yrittämästä
ja avatte sellaisen paikan kun haluutte,kerron kuitenkin yrittäjänä että kas kummaa laskutkin tarettee maksaa..
siis ei sen enempää turussa kun tampereellakaan yksinkertaisesti riitä asiakkaita ravintola toiminnan ylläpitämiseen järkevillä resuseilla.ja kuka pitää baaria joka on auki vaan ke pe ja la? täytyy olla aika rikas hemmo.elämä on vaan mennyt sellaiseksi et HKI jyrää nyt niin kovaa et lähes kaikki haluu mennä sinne bailaan kun tarjontaa on reilusti ja saanti on varmaa niin miksi ei?
teitä hienoja homoja ei yksinkertaisesti ole niin paljoo kun tarttis
Mielestäni Turussa on tarpeeksi homoja ja lesboja, jotta Studion kokoinen paikka pysyisi pystyssä. Nythän Studio on pelk. miehille ja Okkola on mixed-paikka.
Siitä sitten vaan mika.... lupaan tulla ainakin yhden kerran käymään :)
Musta on turvallisempaa mennä Hkiin bailaamaan kun on sillä mielellä. Turussa vain tavallisiin baareihin.
  • 7 / 57
  • KOsti-71
  • 22.7.2003 10:57
Olkkosen henkilökunta on ainakin tosi mukavaa. Siinä yksi syy miksi siellä aina kannattaa käydä, kun käy Turussa. Ja on siellä yks söpö kanta-asiakaskin.
  • 9 / 57
  • Turkuboitsu
  • 19.8.2003 0:03
Kyllä varmasti Turussa riittäis porukkaa ja olis edellytyksii muutenkin kunnon gayklubille. Kannattaa huomioida pari faktaa, jotka kummasti helpottavat tollasen paikan perustamista Turkuun:

- Asiakaskunta on jo valmiina ja odottaa setelitupot käsissä.

- Kilpailijoita ei ole, toisin kuin kaikilla muilla yökerhoilla. Ei tarvii kilpailla samoilla markkinoilla Sedun kanssa.

- Klubin ei tarttis sijaita edes ihan keskustassa, vaan sinne tultais joka tapauksessa. Tää on aikamoinen etu ravintoloitsijalle!

- Asiakaskunta on uskollista, eikä lähde pois. Saa jopa kohottaa juomien hintoja, sisäänpääsymaksua, narikkamaksua jms. ja tehdä yhtä sun toista ikävää asiakaskunnalle ennen kuin se alkais vaikuttaa kävijämäärään.

Mut ei tollasta tietenkään niin vaan perusteta, eikä sen suuntaset kommentit ku "No perusta sellane sit kavereittes kans" oo mitenkään järkevii. Pääomaahan se vaatii tietysti.

On kans totta et aika hiljasta vois olla tavallisina arki-iltoina, mut niinhän se on kaikissa klubeissa. Kantsii mennä kattoon paljonko on porukkaa liikkeellä Turun moccaprimaviis-seiskalime-paikoissa esim ma tai ti iltoina. Sellasta se ravintolabisnes on. Arkena on hiljasta. Ei se oo mikään gaypaikkojen ominaispiirre.

Itse en bisnestä sen paremmin tunne, mut vois luulla et lupien saamisessakin menee aikansa. Mistäs sitä tietää vaiks niitä olis useempikin klbi-idea vireillä ja ehkä toteutuksessakin... Sopii ainakin toivoo, nimittäin nykyinen tilanne ei oo kiva ei.
Ensinnäkin mainittakoon, että Turun Studio on todella mukava paikka, siitä suuret kiitokset paikan omistajille!

Turkuboitsun ehdotukset sen sijaan kuulostavat osittain tosi merkillisiltä.

- "Kilpailijoita ei ole". Setahan järjestää bileet ainakin pari kertaa kuussa, joten jos suuri osa asiakkaista pysyy poissa paitsi arki-iltaisin, myös parina lauantaina kuukaudessa, niin taloudelliset menetykset ovat kovat.

- "Ei tarvitse edes sijaita keskustassa". Aivan hölmö lause! Jo Studio, joka sentään sijaitsee vain kuuden korttelin päässä kauppatorista, on sen verran syrjässä, että usein ei viitsi sinne asti lähteä. Myös vanha J&M, joka sijaitsi rautatieaseman kupeessa, oli monien mielestä käsittämättömän kaukana. Lesboillahan oli aikoinaan baari jossain Nummenmäen suunnalla, mutta se ei ottanut onnistuakseen.

- "Asiakaskunta ei lähde pois". Suomalaista palveluhenkisyyttä parhaimmillaan! Omat kaverini miettivät tosi tarkkaan, kannattaako mihinkään rahat pois -tyyppisiin paikkoihin lähteä. Studiossa hinnat ovat kohdallaan, mutta esim. Säätämön bileisiin tuli mentyä harvoin, kun piti maksaa itsensä kipeäksi narikka- ja pääsymaksuja saadakseen lopulta yhden ylihintaisen siiderin.

Niin kauan kuin Studio on pystyssä, lienee aika epätoivoista kuvitella kenenkään uskaltavan perustaa Turkuun toista pelkästään homoille suunnattua baaria/klubia. Kaksi ei kannata, kuten on jo aiemminkin nähty.
Näissä asioissahan ei tietysti mitään absoluuttisia totuuksia ole, vain erilaisia arvioita ja mielipiteitä. Kommentoin nyt sitten vuorostani Turkuhemmon väitteitä ja ajatuksia:

1. "Studio on todella mukava paikka" --- Kyllä vaan, jos sattuu tykkäämään itäblokkityyppisestä homobaarista, jonne täytyy luikahtaa salaa, ikään kuin olisi pahan teossa. Tollasiahan on homobaarit just niissä maissa, missä homoja ei suvaita ja missä homoseksi on jopa laitonta. Käytännön sanelema pakko siis. Takapakkia on kyllä menty siirryttäessa avoimesta J&M:stä salamyhkäiseen Studioon. Kiva paikka, jos tykkää siitä että paikka on varta vasten suunnattu anonyymiä seksiä etsiville... ja vieläpä niin että ko. seksiä voi harjoittaa paikan päällä. - Mielestäni paikka olisi todellakin mukava, jos kaikki seksin ympärillä pyörivä sälä (pornoleffat, runkkuhuoneet, housut pois -illat jms.) poistettaisiin ja sitten vielä verhot avattaisiin niin että kadulle näkee ja kadulta näkyy. Ihan niin kuin muissakin baareissa! Paikan piilottelemisen vois lopettaa, eihän homobaaria noin lähtökohtaisesti oo ihan pakko hävetä ja piilotella, paitsi nyt tietenkin Studiota nykyisellään on melkein pakko hävetä ja piilotella.

2. "Setahan järjestää bileet ainakin pari kertaa kuussa" --- Niinhän se järjestää, mutta vain siitä syystä ettei muutakaan bilepaikkaa ole. J&M:n toimiessa Setan bileet oli vain 'bout kerran kuussa. Väitteelläni kilpailijoiden puuttumisesta täytyy käsittää se nimenomainen fakta, että mitään toista samalle asiakaskunnalle suunnattua klubia ei ole olemassa. Satunnaiset Setan bileet eivät ole samanlainen kilpailija kuin toisen ravintoloitsijan pyörittämä kilpaileva klubi.

3. "Jo Studio ... on sen verran syrjässä, että usein ei viitsi sinne asti lähteä." --- Studio onkin aivan eri asia. Se on baari, ei mikään lauantai-illan bilepaikka. Kyllä kunnon bilepaikkaa varten porukka varmasti lähtisi hieman keskustan ulkopuolellekin. Eikä se paikka välttämättä silloin sen kauempana sijaitsisi - sehän riippuu missä nyt sattuu asumaan. Sitä paitsi monen bilettäjän mielestä on varmasti kivampi mennä homoklubiksi tunnettuun paikkaan hieman vilkkaimman keskustan ulkopuolella. Silloin sinne on turvallisempaa mennä ja varsinkin kaappitapauksille aivan keskustassa sijaitseva homoklubi olisi mahdoton lähestyttävä. En itsekään tahtoisi astua klo 03 lauantaiyönä homoklubista kauppatorin reunalle. Turpaan vois tulla aika helposti.

4. "Säätämön bileisiin tuli mentyä harvoin,
kun piti maksaa itsensä kipeäksi narikka- ja pääsymaksuja." --- Ei niillä Säätämön bileilläkään kukaan rikastu. Seta saa vain ja ainoastaan lipputulot. Voiton puolelle tuskin jää Seta, ehkä Säätämö kuitenkin. - Väitän että asiakaskunta on lähes äärimmäisyyksiin saakka lojaalia, jos klubeja on vain yksi. Valinnanvaran puute pakottaa siihen. Siinä iso etu ravintoloitsijalle. Mietipä miten paljon kilpailijoita on tavallisen hetskuklubin avaajalla ja miten helposti asiakaskunta lähtee uuteen paikkaan trendien vaihtuessa!

5. "Niin kauan kuin Studio on pystyssä, lienee aika epätoivoista kuvitella kenenkään uskaltavan perustaa Turkuun toista pelkästään homoille suunnattua baaria/klubia." --- Studio on edelleenkin vain ja ainoastaan baari, ei bilepaikka. Ja paljonko siellä käy alle 40v porukkaa? Aika vähän. Kaikki nuoret on nyt siis vailla mitään paikkaa, mikä tarkoittaa siis sitä, että irtonaista rahaa on liikkeellä Turussa, mutta kukaan ravintoloitsija ei näytä olevan kiinnostunut korjaamaan sitä taskuunsa.
Tämähän on mielenkiintoista!

1. Jos homobaarista poistetaan kaikki seksiin liittyvä sälä, se on avoinna kaikille ja ikkunat avataan kadulle, niin se on kohta entinen homopaikka. Juuri niin kävi vanhalle J&M:lle, joka loppuaikoinaan oli kaikenlaisten lukioikäisten "rohkeiden" nuorten näyttäytymispaikka, jossa käytiin bongaamassa homoja. Lopulta sieltä alkoivat puuttua juuri homot.

3. Kohdassa 1 vaadit, että homopaikan on oltava avoin, näkyvä ja keskeisellä paikalla niinkuin muidenkin baarien. Kohdassa 3 taas olet sitä mieltä, ettet uskalla tulla homopaikkaan, joka sijaitsee avoimesti keskellä kaupunkia, koska pelkäät lähteä sieltä yöllä. Lisäksi haluat, että kaappitapauksetkin uskaltaisivat tulla homobileisiin. He eivät uskalla ja juuri siksi heitä kutsutaankin kaappitapauksiksi.

4. Säätämön bileillä ei kukaan rikastu. Niinpä - millä ihmeen tuloilla tämä uusi bilepaikka sitten tulisi toimeen, kun edes pari kertaa kuussa järjestettävillä bileillä ei kukaan rikastu.

Yhteenvetona:
Turun uuden homopaikan pitäisi siis olla sekä keskellä kaupunkia että syrjässä;
avoin kaikille, mutta siten, että vain homot pääsevät sisään;
valtavan kallis, koska homot käyvät siellä joka tapauksessa;
nuorekas, koska yli 40-v. asiakkaat karkottavat nuorison muualle;
avoin ja näkyvä, mutta siten, että myös kaappihomot uskaltavat siellä käydä;
seksistä vapaa vyöhyke, joka kuitenkin houkuttelee paikalle kaikki homot.
Niinpä niin - näinhän tässä aina käy. Kun uusi paikka avataan, se on ensin kauhean hieno. Muutaman viikon päästä kansa pettyy, kun siellä istuvatkin ne samat vanhat naamat kuin edellisessä paikassakin. Silloin aletaan vinkumaan taas uutta paikkaa, vaikka asiakkaat eivät siitä miksikään vaihdu.

Studiossa käyvät "vanhat ja läskit", koska suurin osa tämän maan homoista on vanhoja ja läskejä. Tässä keskustelussa tunnutaan haikailevan sellaisen paikan perään, jossa kävisivät vain alle 20-vuotiaat filmitähdet ja bodarit. Jos baarissa havaitaan joku yli 25-vuotias, niin se on välittömästi ihan out, kun siellä käyvät nämä "juopot läskit vanhukset". Ja nuori kaunis mieshän EI missään tapauksessa voi mennä baariin, jossa käy myös nelikymppisiä!
Näyttää siltä että Turkuhemmo nyt tieten tahtoen haluaa vääntää kaiken kirjoittamani jotenkin kummalliseen muotoon. Kommentoidaanpa nyt sitten noita edellisiä Turkuhemmon numeroimia kohtia.

1. Ei homobaarista tee homobaaria se, että siellä on kaikkea seksiin liittyvää sälää. Ei hetskubaareissakaan pyöri hetskuporno, eikä siellä ole seksin harrastamista varten erillisiä tiloja. On se nyt ihme, jos ei voida myöntää että tämä Studion ominaispiirre on hieman kummallinen. Eikö sitä voi myöntää? Miksei? Tuoko homot paikalle siis nimenomaan piilotettu baari missä voi sujahtaa verhon taakse sekstailemaan?

3. Turkuhemmo väittää minun vaatineen, että tämän kuvitteellisen gayklubin pitäisi olla keskeisellä paikalla. Osoitapa tuo kohta kirjoittamastani tekstistä. Sellaista en nimittäin ole missään kohtaan vaatinut - pikemminkin päin vaistoin. Epäjohdonmukaisuutta tekstissäni ei ole.

Mitä taas tulee kaappitapauksiin, niin tuo kaapin määrittelyhän on varsin häilyvä. Kyllä moni käy homobileissä, mutta on muuten hyvinkin paljon kaapissa kaikissa muissa sosiaalisissa ympyröissä. Niinhän se monella alkaa, eikö!? Juuri nämä henkilöt uskaltaisivat paljon paremmin lähestyä gayklubia, joka ei sijaitsisi aivan torin reunalla. Kyllä moni oman määrittelynsä mukaan on kaapissa vaikka kävisikin esim. Säätämöllä.

On aivan eri asia piilotella homobaaria (esim. Studio: ovikello, ei baarin nimeä ulkopuolella, ikkunat suljettu), kuin sijoittaa se sellaiseen paikkaan, että asiakaskunta kokee voivansa tulla ja mennä vapaasti.

Entä onko Turkuhemmo itse sitä mieltä, että torin laidalle olisi mukava astua homobaarista klo 03 lauantaina? Jos näin, niin huomautan että suurin osa meistä ei ole ihan noin rohkeita.

4. Säätämön bileillä ei Seta rikastu, koska kaikki narikasta ja juomista saatava voitto menee Säätämölle. Seta saa vain lipputulot. Et siis voi verrata Säätämöä tähän kuvitteelliseen gayklubiimme.

Yhteenvedossaan Turkuhemmo yrittää osoittaa teksteissäni epäjohdonmukaisuuksia, mutta ne ovat aivan tuulesta temmattuja. Helppoahan se on toisen tekstiä väännellä tolla tavalla. Mutta yritäpä näyttää mistä kohtaa teksteistäni nuo repäisit!

Älä vääntele kommenttejani, Turkuhemmo! Annat ymmärtää minun väittäneen, että "Yli 40-v asiakkaat karkottavat nuorison muualle." En todellakaan ole noin kirjoittanut. Olen vain ja ainoastaan todennut, että Studiossa ei käy nuoria. En ole ottanut kantaa siihen mistä se johtuu. Vai olenko? - Se voi tosiaankin johtua, kuten Turkuhemmo asian ilmaisee, siitä että "yli 40-v asiakkaat karkottavat nuorison muualle." Mutta yhtä hyvin se voi johtua siitä, millainen ko. baari on kokonaisuudessaan. Ehkä nuoria ei vaan nappaa mennä paikkaan, jossa porno pyörii ja varjoissa suhisee ties mikä.

Toivottavasti et yrittänyt antaa ymmärtää minun väittäneen, että baarin pitäisi "olla avoin kaikille, mutta siten, että vain homot pääsevät sisään". - Tuskin sentään yritit, sillä noin en todellakaan ole väittänyt. Tuo taitaa olla Turkuhemmon oma mielipide... Tosin tuollainen järjestely on aika vaikea! Vai miten tuo sitten toimisi? Kerropa! ;-)

Palaillaan.
Vielä muutama kommentti:
Vanha J&M sijaitsi Forumin korttelissa ennen kun korttelin sisäpiha katettiin. Se oli siis käytännössä torin laidalla. Monena kesäiltana terassikin oli täpötäynnä porukkaa. Enpä muista pelänneeni sinne menoa tai sieltä poistumista. Samoin Viktor Aurakadulla oli tosi keskeisellä paikalla, eikä Why Not myöskään ihan Varissuolla asti sijainnut. Itse olisin enemmän huolissani yöllä homoklubilla jossain Lausteen sivukujalla kuin torin laidalla.

Nuorille homoille ei mielestäsi ole Turussa mitään paikkaa. En kyllä ymmärrä mikä estää menemästä Studioon - vaikka peruskoulun taso onkin kuulemma romahtanut, niin luulisi nykynuorenkin vielä osaavan painaa ovisummeria. Jos takahuone ja seksivideot häiritsevät, niin ei kai sinne pimeään huoneeseen ole pakko tunkea kauhistelemaan. Ja kaipaamasi "kaappihomotkin" uskaltavat varmasti tulla paikalle, kun siellä ei ole näitä heteronuoria töllistelemässä. Juuri siksi Studion meininki voikin olla vähän uskalletumpaa.

En oikein ymmärrä vaatimustasi siitä, että homopaikan pitäisi olla valtavan avoin, seksitön ja samanlainen kuin muidenkin baarien, mutta kuitenkin sijaita jossain niin syrjäisessä paikassa että kaappihomotkin uskaltavat sinne tulla. Eikö se juuri ole paikan piilottelua?
Mainittakoon nyt ettei peitetyt ikkunat ja ovikellot VÄLTTÄMÄTTÄ ole homopaikan peittelyä. Esim. länsi-Berliinissä aika monessa paikassa on nuo asiat mutta silti lepattaa lakanan kokoinen sateenkaarilippu räystäässä. Noissa baareissa on kyllä "seksikästä" joten ehkä se sitten johtuu siitä. Mä en ulko-törkyläisenä ymmärrä miksi törkyläiset homot mankuu jotain yhteistä paikkaa kun selvästi ovat niin riitaisia etteivät varmaan tulisi keskenään edes toimeen. Ja nuo toiviomatkat hesaan voi kyllä lopettaa, siellä ei ole paljon mitään kenellekkään.
Niinpä...turha kait täällä on kättä vääntää asioista. Vapaasti voi kuka tahansa alkaa yrittäjäksi ja miettiä oman liikeideansa toimivuuden. Harva kuitenkaan täältä sitä liikeideaansa tai konseptiaan lähtee poimimaan?

Olemassa olevan tarjonnan käyttämättä jättäminen ja parjaaminen tuskin parantaa mitään. Jos joku oikeasti on esim Studiolla käynyt, tietää aivan varmasti että ei siellä yläkerran baarissa eikä televisiohuoneessa mitään seksiä harrasteta. Aivan tavallinen baari se on kaikin puolin. Alakertaan seksin maailmaan voi jokainen halutessaan mennä ja osallistua...tai sitten jättää menemättä.

Nuoriakin on ollut paikalla jonkun verran. Tietysti tanssimahdollisuuden puuttuminen varmaankin on se tekijä joka ohjaa nuorisoa toisiin kapakoihin. Se on minunkin mielestäni valitettava puute.

Kuitenkin Studiostakin voi tehdä nuorisokin oman näköisen paikkansa saapumalla sinne ja ohjaamalla tunnelmaa haluamaansa suuntaan. Turha mun mielestä jäädä kotiin netin ääreen itkemään ja parkumaan "kun kukaan ei koskaan mitään ja kun kaikki aina vaan..."
No joo, meillä on tässä kaikilla erineviä mielipiteitä, mut niin saa ollakin. Jos nyt palaan siihen alkuperäiseen sanomaani, joka on tässä jo hieman unohtunut:

Turussa on valmiina lojaali asiakaskunta ja heillä rahaa. Varmasti tuolle rahalle löytyisi ottaja. Rahalle löytyy aina ottaja, jos rahasta ollaan tietoisia. Ehkä monet heteroravintoloitsijat eivät vaan ole tulleet ajatelleeksi, että ko. asiakaskunta on olemassa.

Zeppelin kirjoittaa, että "Olemassa olevan tarjonnan käyttämättä jättäminen ja parjaaminen tuskin parantaa mitään." - Ei kai tässä kukaan luulekaan kirjoittamalla uutta baaria perustavansa, tässähän vain kerrotaan omista mielipiteistä. Sellaista se mielipidekirjoittaminen on; ei sillä välittömiin tuloksiin pyritäkään.

Vaikka halutaan tilanteeseen parannusta, niin harvan meistä on mahdollista kuitenkaan itse pistää pystyy uutta gayklubia. On kuitenkin varmasti olemassa sellaisia henkilöitä, joilla on ko. resurssit ja jotka suunnittelevat ehkä oman yökerhon perustamista Turkuun. Heitä saattaisi hyvinkin tämä orvoksi jäänyt asiakaskunta (eli rahat) kiinnostaa. Mutta miten nämä kaksi tahoa kohtaisivat toisensa?
Vielä nimim. Outo Törkylle:

Kirjoitat että "Mä en ulko-törkyläisenä ymmärrä miksi törkyläiset homot mankuu jotain yhteistä paikkaa kun selvästi ovat niin riitaisia etteivät varmaan tulisi keskenään edes toimeen. "

Mikä pistää sut olettamaan että nuo törkyläiset homot olisivat sen riitaisempia keskenään kuin törkyläiset heterot tai vaikka homot jossain muualla? Toimeen sitä kuitenkin on tultava. Luuletko tosiaan että Suomen noin 5 miljoonainen heteroväestö on jotenkin ei-riitaista keskenään ja tulee keskenään paremmin toimeen kuin esim. törkyläiset homot?
Molemmissa väestöryhmissä on kuule aika monenlaisia ihmisiä, jotka keskenään vaan tulevat toimeen jossain määrin.
Edesmennyt Jack's & Mike's menestyi aikanaan mainiosti (suosittu, aina tupaten täynnä) kunnes klubin ikääntyvät omistajasedät päättivät pistää pillit pussiin ja perustaa vanhojen setien vanhan kunnon pornoluolan. Tämä on se totuus jota kukaan ei kehtaa sanoa ääneen.

Nuoret, sosiaaliset ja seksikulttuuriltaan VASTUULLISET, suht-koht "normaalit" homo-, lesbo- ja biseksuaalit eivät viihdy Studiossa juuri sen salamyhkäisen pervoilmapiirin vuoksi. Queer-nuoriso (ja miksei vanhemmatkin) haluaisi itselleen katseen kestävän biletyspaikan jonne ehkä satunnaisesti kehtaisi viedä ystäviäänkin pitämään hauskaa (kyllä, myös heteroystäviä).

Miksi, oi miksi pitää vielä vuonna 2003 kärsiä tällaisesta retroilusta?? Miksi pitää luiskahtaa takaisin sinne Itä-Berliiniin josta Turkuboy puhui? Ottakaa joku oikeasti lusikka kauniiseen käteen ja perustakaa se trendikäs, viihtyisä homo/lesbo/trans/whatever -klubi Turkuun. Sille TODELLAKIN löytyisi uskollinen asiakaskunta.
Ai niin.. Tietysti yksi syy miksi lesbot ja bi-naiset ei viihdy Studiossa on se, että niitä ei päästetä ovesta sisään (!!). Tajutonta menoa..
Psyche kirjoitti:

"Edesmennyt Jack's & Mike's menestyi aikanaan mainiosti (suosittu, aina tupaten täynnä) kunnes klubin ikääntyvät omistajasedät päättivät pistää pillit pussiin ja perustaa vanhojen setien vanhan kunnon pornoluolan. Tämä on se totuus jota kukaan ei kehtaa sanoa ääneen.

Nuoret, sosiaaliset ja seksikulttuuriltaan VASTUULLISET, suht-koht "normaalit" homo-, lesbo- ja biseksuaalit eivät viihdy Studiossa juuri sen salamyhkäisen pervoilmapiirin vuoksi."

Myönnän, että itsekin aikanaan JM:ssä hyvin viihdyin, eivätkä lukuisat lukioikäiset heterotkaan mielestäni menoa haitanneet, MUTTA ei kenelläkään ole mitään velvollisuutta pitää sellaista baaria, jonka asiakaskunnasta ja ilmapiiristä ei itse pidä yhtään. Ei kenenkään (homon) siis tarvitse pitää heteroravintolaa eikä myöskään nuorison tanssimestaa, jos ei kerran itsestä siltä tunnu.

Turun tilanne on kyllä paska (anteeksi ruma sana) bilettäjien kannalta, mutta mielestäni syy ei nyt kuitenkaan ole JM:n ja Studion "ikääntyvien omistajasetien".

Studiossa jonkun kerran käyneenä olen kyllä sitä mieltä, että tuo "salamyhkäinen pervoilmapiiri" on kyllä kirjoittajan omassa päässä. Minun mielestäni kun paikassa tihkuu seksi yhtä vähän kuin kirkkokahveilla. Ennemminkin taitaa ongelmana olla paikan täydellinen epäeroottisuus, mistä syystä paikka on kuitenkin ihan leppoisa ja rauhallinen BAARI, jonka ilmapiiri on juuri sellainen kuin asiakkaatkin. Eli paikka olisi nuorekas ja iloinen mikäli asiakkaatkin tuollaisia olisivat. Tällä hetkellä paikan ilmapiiri on lähinnä asiallinen ja "vakava".

Saisivat minunkin mielestäni olla ovet auki kaikille.
Taitaa olla vaan kuitenkin niin, että nämä omistajasedät ovat ainoita jotka TEKEVÄT jotain. Suunsoittajiahan täällä tuntuu riittävän yllinkyllin :)

Taisivat sedät käyttää oikeuttaan ja velvollisuuttaankin tehdä muutoksia liikeideaan ja toimintatapaan koska homma ei enää a. toiminut b. huvittanut c. muuten vaan enää ollut kivaa sellaisena. Jokainen syy on ihan kelvollinen. Aivan samoin kuin mikä tahansa muukin syy. Eihän sitä kenenkään edes tarvitse äänen sanoa. Päätös on yksin yrittäjän!

Uutta J&M:n konseptilla toimivaa yrittäjää ei ole löytynyt ehkä seuraavista syistä:
- ei innosta rauhoitella tappelevia lesboja
- ei jaksa siivota tappelujen jälkiä
- ketuttaa katsella kun trendiheterot valtaa paikan
- homofobia vaivaa
Osa näistä syistä on ymmärtääkseni edesmenneen J&M:n loppumisen taustalla.

Toivotaan silti että joku rohkelikko ottaa riskin ja lähtee lisäämään tarjontaa. Helppoa se ei varmasti ole, vaikka joku olisikin sitä mieltä täällä meidän omalla saitilla. Kaipa niitä mielipidekirjoituksiakin johonkin tarvitaan :-D
Provosoin vielä sen verran, että mielestäni trendikäs ja viihtyisä ovat kyllä toisensa poissulkevia käsitteitä. :-)

PS. Dynamo on enemmän gay kuin vaikkapa Setan bileet Päiväkodissa.
Ok. Ehkä Studion kaltainen luola palvelee _joidenkin_ ihmisten tarpeita, mutta rohkenen väittää, että valtaosa Turun gay-populasta ei tulisi edes ajatelleeksi illanviettoa kyseisessä paikassa. Naisethan jäävät ulkopuolelle jo heti kättelyssä ja suuri osa homopojista ja -miehistä ei todellakaan viihdy Studion kaltaisessa paikassa (ainakaan sen perusteella mitä itse olen tuttavieni kanssa keskustellessa kuullut).

Totta on, että Studiossa seksiä ei ehkä harrasteta ihan baaritiskillä, mutta ihmisellä ei tarvitse olla kovinkaan vilkas mielikuvitus voidakseen päätellä mitä alakerrassa tapahtuu samalla kun hörppii omaa hinttivissyään. En tiedä muista, mutta ainakin minusta tuntuu omituiselta istua kavereiden kanssa iltaa istumassa jos samaan aikaan samoissa tiloissa harrastetaan seksiä. Liekö Studion toiminta edes laillista?

Pointtihan on siis se, että olis kiva jos Turussa olis yksi "NORMAALI" (mitä se sitten onkaan) biletysmesta, jonne tosiaan vois tulla iltaa viettämään kavereiden kanssa pelkäämättä totaalista kasvojen menetystä ja koko homokulttuurin lokaanpainumista. Sanokaapa milloin viimeksi olette käyneet heterobaarissa, jossa olisi erikseen tilat pornon katselulle, runkuttelulle ja naimiselle? Ei ihan heti taida sellaista hetskubaaria löytyä.

Harrastakoon kukin Studiossa kävijä mitä haluaa, mutta olis kyllä jo korkea aika saada Turun kokoiseen kaupunkiin edes YKSI kunnon bailupaikka.
Eikohän niitä hetskupaikkoja ole esim tuossa Puutorin laidalla... Taitaa vaan olla maksullista seksiä niissä se.
Tarkoitinkin aivan tavallisia baarejaa ja klubeja, ei pornoliikkeitä ja seksibaareja. Mutta ymmärrän kyllä vertauksen: Studiohan on lähinnä surullisten, yksinäisten ihmisten runkkuluolana toimiva seksibaari.
Psyche kirjoitti:

"Totta on, että Studiossa seksiä ei ehkä harrasteta ihan baaritiskillä, mutta ihmisellä ei tarvitse olla kovinkaan vilkas mielikuvitus voidakseen päätellä mitä alakerrassa tapahtuu samalla kun hörppii omaa hinttivissyään. En tiedä muista, mutta ainakin minusta tuntuu omituiselta istua kavereiden kanssa iltaa istumassa jos samaan aikaan samoissa tiloissa harrastetaan seksiä."

Minusta tuo ei ole yhtään sen häiritsevämpää kuin se, että istun iltaa KOTONANI ja yläkerran naapuri harrastaa seksiä niin että katto kolisee tai vinkuna kuuluu kylppäriin ilmanvaihdon kautta.

Ei siis ole minusta kumpikaan mitenkään omituista. Normaalia ja "hauskaa" ennemminkin.

Olen myös käynyt Turun keskustan yökerhoissa vessassa, vaikka samaan aikaan samassa tilassa (siis veskikopissa) on harrastettu seksiä tai poltettu hajusta päätellen laittomia nautintoaineita.

Ei ollut omituista tai häiritsevää tuokaan. :-)

Että mistä täällä nyt naristaan? Jos on oma elämä suurinpiirtein ok niin ei toisten tekemisten pitäisi aivan noin paljoa häiritä. Ilmiö on siis aivan sama kuin se, että homot eivät yleensä ole mikään ongelma tai uhka sellaisille heteroille, jotka ovat onnellisia omaan oloonsa ja parisuhteeseensa. Onnelliset ja tyytyväiset ihmiset siis yleensä vain haluavat, että muutkin olisivat onnellisia ja tyytyväisiä. Eivätkä pidä toisten elämää uhkana itselleen.

Näin minä ainakin olen kokenut.
Kyllä minusta nyt lähinnä Psyche alkaa vaikuttaa surulliselta ja yksinäiseltä runkkarilta. Narinasta päätellen. ;-D

Anteeksi, mutta kun on tullut Studiossa käytyä, enkä oikein tunnista kyseistä paikkaa noista Psychen kuvailuista. Kannattaisi varmaan joskus käydä ihan tavallisissa pubeissa katsomassa, paljonko niissä on surullisia ja yksinäisiä (hetero) runkkareita. Omien havaintojeni mukaan paljon. :-)
Hassua.. Jos en pidä julkisesta seksin harjoittamisesta niin heti minussa on jokin vika.. Hmm.. Onkohan näin? Seksihän tietysti merkitsee eri ihmisille eri asioita. Minulle se on jotain muutakin kuin fysiologis-biologisten tarpeiden tyydyttämistä siinä kaljatuopin kumoamisen ohella.

Ajatukseni jokatapauksessa oli alunalkujaan se, että Studio (oli mikä luola oli) ei palvele ns. suurta gay-yleisöä vaan melko pientä osaporukkaa. Siksi olisi jo korkea aika saada Turkuun salonkikelpoinen biletysmesta.
Olen vieraillut joskus Töryn kaupungissa ja kyllä siellä "salonkikelpoisia" biletysmestoja oli. Heteroille, mutta varmaankin joku homo messissä, eli Psyyken toive on tavallaan jo toteutunut. Mutta mitä emätintä? Paikat olivat lauantaiyönä klo 01 puolityhjiä ja henkilökuntakin suorastaan vihamielistä. Ei Törky oo mikään sykkivä metropoli, joka pystyy elättämään jonkun Psyyken haaveileman diskogalaksin homoille. Itä-Berliinissä muuten nykyään dark room ryskää ja lujaa ettei tollasen siveän miehen sinne juuri kannata... Koeta Kabulia. Hähäääh!
Joo, kaikkea kivaa pitää vaan SAADA ja jonkun muun se mulle tehdä ja toteuttaa.

Tee itte, p***kele! Siis olen vain sanomassa sitä samaa kuin Zeppelinkin, että oli Studiosta sitten mitä mieltä tahansa, niin minusta on todellä törkeetä ja epäreilua ja lapsellista parjata niitä muutamaa henkilöä, jotka todella jotain konkreettista ovat tehneet.

Ei kenenkään tarvi Studiossa käydä. Eikä kenenkään tarvi Studiota(kaan) pitää, jos ei huvita tai kannata. Ja ilman Studiotako Turku sitten olisi jotenkin parempi paikka homoille? Ei todellakaan. Ilman Studiota olisi oikeasti aihetta itkuun. Setan kesäiset bileet ainakin ovat olleet aika surullisia. Siis ainakin minun mielestäni. Enkä edes ole läski enkä kauhean vanha tai rumakaan. ;-)
Vastaus Törkylle:

Miksi mennä Kabuliin saakka kun tuolta itäisestä venäläiskaupungista löytyy se DTM ;) Ok. Eihän sekään kyllä mikään mahtava mesta ole, mutta hakkaa kaikki "Törystä" löytyvät (lähinnä siis hetero-sellaiset) mennen tullen.
...ja niitä sykkiviä metropoleja saa kyllä hakea. Suomessa ei ole kyllä ainuttakaan.
  • 35 / 57
  • Helsinkiläinen
  • 28.8.2003 19:00
Uppouduin puolivahingossa kiihkeään Turku-keskusteluun.

Näin ulkopuolisena, usein Turussa bilettämässä käyneenä, voin yhtyä käsitykseen, että Turussa pitäisi kaiken järjen mukaan olla parempi homobiletarjonta. Jos kerran Tamperekin pystyy siihen, niin miksei Turku. Luultiinhan Helsingissäkin ennen, että vain yksi disco pärjäisi, ja nyt kaupungissa on kaksi isoa homoklubia.

Turun helmi oli J&M, mutta nykyinen Studio herätti ainakin minussa ja ystäväpiirissäni lähinnä kummastusta: peitetyt ikkunat kaupungin laidalla ja suttuista pornoa telkkareista. Ihan ok, jos sellaisesta tykkää, mutta uskoisin muunlaisellekin menolle olevan kysyntää. Voisi joku jopa täältä Helsingistäkin tulla katsastamaan...

Bileet pystyyn - mistä löytyisi Suomen hallituksenkin peräänkuuluttamaa yrittäjähenkeä?
Dtm on hyvä esimerkki siitä mitä seuraa kun pannaan oikeen emättimen kovat bileet pystyyn. Vuokrataan/ostetaan armoton linna, hankitaan henkilökuntaa massoittain, haaskataan sisustukseen silkinpaloja. Äänentoistoon ja valoihin tietysti pitääkin sijoittaa.

Mutta että paikan sais pidettyä pyörimässä, täytyy vetää sisään kaikki mahdolliset homot, heterot, Hannu Karpo ja vielä naapurin kissakin. Onko se sitten enää HOMOpaikka? Tuo olis edessä jos Töryssäkin päästettäis suuruundenhulluus valloilleen. Tampereella on asukkaita melkein 100.000 enemmän kuin Töryssä ja henki vaihtelee eri kaupungeissa. Tiedän ihmisiä joiden mielestä Kemi on Suomen homokkain paikka.

Yrityksen perustaminen on aina vaikeaa ja kun kohderyhmää on lähes mahdotonta miellyttää, en MÄ ainakaan pistäis mummonperintöäni likoon. Ja kyllä Kabulissa kannattaa käydä, siellä saattaa se Studiokin alkaa tuntua kotoisemmalta kuin oma äiti. Hähäh!
Taitaa se suurin syy tarjonnan vähyyteen löytyä Psychen ja kaltaistensa peilistä. Tuon kaltaiset ihmiset eivät koskaan ole tyytyväisiä mihinkään eikä keneenkään... Kuka jaksaisi sellaisia yrittää palvella?
Mr Pshucke: DTM ei TOSIAANKAAN hakkaa Turun heteromestoja. Niissä käy sika törkeen hyvännäkösiä poitsuja. Kaikki sellasia naapurin-pete -tyyppisiä sporttisia nuoriamiehiä. Nam!
No ei Tampereella ole kuin noin 30 000 asukasta enemmän kuin Turussa, jossa on reilu 172 000 asukasta. Tampereella on käsittääkseni kuluneen vuoden aikana mennyt rikki 200 000 asukkaan raja.

Vaikka asukasmäärissä ero ei suuri olekaan niin kyllä Turku ja Tampere ilmapiiriltään ovat tosi erilaisia kaupunkeja. Homojen kannalta en osaa sanoa, kumpi nyt sitten olisi "parempi" paikka.
Herra Marilyn on varmaan vielä niin nuori, että housut kastuu pelkästä katselusta. ;-)

Itse kuitenkin mieluummin koskettelen vähän tavallisemman näköistä homopoikaa kuin että tyydyn katselemaan noita nami-nami-heteropoikia.

Että siinä mielessä homobaareille ja -ravintoloille kyllä on tilausta.
Itse vielä sen verran liityn keskusteluun, että ilmaisen olevani täysin samaa mieltä Psychen kanssa siitä mitä hän kirjoitteli Studiosta.

Ja miettikää tosiaan vielä kerran: Monessako heterobaarissa pyörii porno ja harrastetaan seksiä? Ja jos sellaisia paikkoja olisikin, niin moniko niissä haluaisi viettää kavereidensa kanssa ns. normaalia bileiltaa? - Niin sanottuja heteroille suunnattuja seksiklubeja ei kannata tässä mainita. Ne nyt ovat aivan eri asia.

Miksi joillekin on niin vaikeeta myöntää, että avoimesta J&M:stä hämyiseen ja epämääräiseen Studioon siirryttäessä mentiin takapakkia niin että hitaampia heikotti.

Olen siinä samaa mieltä, että itse ravintoloitsijoita ei pidä mennä parjaamaan. Jokainen pyörittää tai on pyörittämättä bisnestään ihan niin kuin itse haluaa. Ei myöskään saa mennä pitämään homobaaria pitäviä ravintoloitsijoita joinakin "hyväntekjöinä", joille pitäisi olla kiitollinen ko. paikan pyörittämisestä. Bisnes on bisnestä. Ei kukaan pyöritä baaria tai klubia hyvää hyvyyttään. Kun tämän pitää mielessä, ymmärtää myös sen, että on järjetöntä loukkaantua henk.koht. jollekin ravintoloitsijalle, joka lopettaa liiketoiminnan (esim. J&M). Tietysti on ikävää, että J&M lakkasi olemasta, mutta ei siitä ravintoloitsijoita pidä mennä syyttämään. Ei sitä paikkaa sen takia pystyssä pidetty että ravintoloitsijat tahtoivat tarjota hyvää hyvyyttään kivan bilepaikan homoille. Eikä lopettamista tehty varmaankaan ihan vain ilkeydestä. Bisnes on bisnestä.

Kaikki sen suuntaiset kommentit kuin "Perusta sellanen mieleises paikka sit ite" ovat täysin naurettavia, eivätkä liity ollenkaan keskustelun kohteena olevaan asiaan. Tämä on keskustelupalsta ja täällä keskustellaan. Vaikka olisikin mielipiteitä jostakin asiasta, kuten kunnollisen gayklubin perustamisesta Turkuun, ei se silti tarkoita sitä, että luulee itse olevansa ravintoloitsija ja voisi tuollaisen paikan perustaa. Samalla logiikalla ei kukaan voisi esim. arvostella istuvaa presidenttiä, vaan hänelle sanottaisiin että "Mitäs siinä ruikutat ja valitat kaikesta, mee ite presidentiks."
Jaa? Mä olisin voinut vannoa äitini haudan kautta että Treen väkiluku on 250.000 ja Töryn 160.000. Pressa on hieman eri asia, koska se vaikuttaa jokaisen elämään halusipa tai ei. Mutta miten tämä tyytymättömyyden kuoro parantaa Töryn homoklubitilannetta? Luulisin että se lisää epävarmuutta. Miten joku uskaltaa perustaa firman kun asiakkaat on yliherkkiä, ylivaateliaita ja selvästi innokkaita boikotoimaan paikkoja? Mutta mä en enää puutu Töryn sisäisiin asioihin koska en siellä asukkaan.
Viime kerralla kun astuin Studion ovesta sisään niin baaritiskillä oli alastomia miehiä istumassa ja vaatteet piti jättää naulakkoon jos sisälle halusi. Mahtavaa! Kuinka usein näitä "housut pois" iltoja on? Kaikki vaan silloin bilettämään ja nauttimaan vapautuneesta tunnelmasta!


Tässä muuten eräs keskustelu jonka poimin eräältä keskustelufoorumilta:

HerraA:
Studio ei ole yhtään minun makuuni. Siellä ei tule koskaan käytyä koska tunnelma on mielestäni hieman perseestä. Olisi kivaa jos joku perustaisi jonkun uuden paikan. Vanha J&M tyylinen olis kiva saada takaisin.

HerraB: Sun korvien välissä on vikaa kun ei mikään kelpaa. Turha tänne on tulla valittamaan ja ehdottelemaan liikeideaansa ei sitä kukaan täältä tule poimimaan. Olemassa olevan tarjonnan käyttämättä jättäminen ja parjaaminen tuskin parantaa mitään. Ei tämä ole oikea paikka valittamiseen. Studio on sitäpaitsi just huippu paikka!

HerraB: Eikö tämä olekaan oikea paikka ”kiukutella” ja kertoa omia mielipiteitä jos jotkut asiat eivät itseä miellytä?

HerraA: Ei todellakaan ole. Jos olet samaa mieltä mun kanssa asioista niin sitten saat kertoa mielipiteesi muuten et. Lopeta jo oikeesti tollanen joka asiasta valittaminen ei tollasta jaksa kukaan. Ja perusta itse se erilainen homopaikka jos olet sen tarpeessa.
Outoa valittelemisen aihetta. Ehdotukseni sen tähden vaihtokaupasta: Mixei Turkuun ja Studio tänne Tampereelle!
Turkuun saisitte sen jälkeen paikan, mistä vähäkin erotiikka
on pistetty huitsin nevadaan. Studion ilmehän vaikuttaa edelläkerrotuista päätellen suorastaan houkuttelevalta.
Tänne heti sellainen paikka!
Älkää nyt hyvät ystävät vaan viekö Studiota Turusta. Aatelkaa millasen valitusvirren psyche-turkuboitsu-herra C päästäis ilmoille jos Turussa olis "vaan" esim Mixei.. tai
DTM ;"han tyhmä paikka, huonoo musaa ja lepsoja täynnä. Miks kukaan ei pistä Turkuun sellasta paikka ku on vaik Tampereella tai Hesassa. Kyl Turkuun pitäis saada oma Studio" :-D
Tässä on ollut keskustelussa mielipiteitä ääresta laitaan ja jokainen on varmasti yhtä oikeassa. Käsitykseni turun homoelämästä perustuu noin 15 v kokemukseen.
Tänä aikana turussa on ollut jos jonkunlaista baaritarjontaa gay-kansalle. Yksi totuus tähän baarien vähäisyyteen on ilman muuta kannattavuus. Pelkillä pe-la iltojen myynneillä (hyvää myyntiaikaa vain muutama tunti) ei baaria ylläpidetä kovinkaan kauan kun arkipäivät ovat hiljaisia ja "kuolleita". Palkkakulut ovat huimaavia, ja toisaalta vain kiireajaksi sitoutuvia työtekijöitä lienee vaikeaa saada jotka myös sitoutuisivat pitkäjänteiseen työsuhteeseen. Hyväntekeväisyyttä ei kukaan voi tälläisessa asiassa harrastaa ja yrittäjän on myös saatava verojen, sotu-maksujen, vuokra- ja sähkökulujen, eläkevak.maksujen ym. muiden kulujen jälkeen palkkansa
Hyvä hyvä! Kannatetaan! Viekää Studio pois Turusta - mitä nopeammin sitä parempi :) Ihan oikeesti.
Niin lapsellista, niin lapsellista. Arvelisin että olet ehkä enintään 24-vuotias.
Psycke, vielä kun se Studio veis mukanaan myös asiakkaansakin niin jess!
Onko gaypopulan elämä noin mustavalkoista Turussa?
Siellähän sentään on jotain tapahtunut viime vuosina.
Olkaa edes tyytyväisiä Studioon, koska saanee lisää uusia asiakkaita muualta päin Suomea tämän keskusteluketjun innoittamana.
Nyt sinä Zeppelin käsitit hieman väärin. En minä Studiota Turusta pois halua. Olen toki iloinen jos joku pystyisi tulevaisuudessa tarjoamaan erilaisenkin vaihtoehdon.

Minusta tuntuu että sinua ärsyttää suuresti se että joku ei pidä Studiosta yhtä paljon kuin sinä. Onko se nyt niin ihmeellistä jos kaikkia ei miellytä samantyyliset paikat. Jos minä pidän kulmakuppilaani maailman parhaana baarina niin ei minua yhtään haittaa vaikka muiden mielestä se olisi täysin sieltä. Mieltymyksiä on monenlaisia.
Hyvä jos herra C edes haluaa pitää Studion yhtenä vaihtoehtona sitä haluaville. Psyche ei tahdo ymmärtää tätä mahdollisuutta ollenkaan. (Vaikka luulisen sen häntä kaikkein vähiten kiinnostavan...)

Lähinnä olen kommentoinut tapaa omien mielipiteiden ilmaisemiselle. Se kun valitettavasti tahtoo monesti painottua mustamaalaamisen puolelle.

Kerron nyt tässä kuitenkin omankin mielipiteeni, koskapa siitä on vääräkin arvio esitetty:
En ole Studion kanta-asiakas. Käyn siellä n. 0-2 kertaa kuukaudessa.
Mieluiten kävisin sellaisessa paikassa, jossa olisi myös tanssimahdollisuus, avoimempi ilmapiiri jne. Eli Studio ei ole ihannepaikkani. Silti suon sen yhtenä vaihtoehtona siitä pitäville. Ja Mikalle ja Jaakolle nostan hattua yrittämisestä ja jaksamisesta. Setan lisäksi kukaan muu ei ole tehnyt asian eteen mitään.
Itseäni ei pidä pois Studiolta ilmapiiri, tai seksin mukana olo. En toki ole niin herkkähipiäinen, että sellaiset asiat minua järkyttäisivät niin kuin eräitä muita. Baareissa käymättömyydelle on ihan yksinkertainen selitys: elän omaa elämääni oman bf:n kanssa. Harrastuksemme ja mielenkiintomme kohdistuvat pääsääntöisesti toisenlaisiin asioihin, ei baarielämään. Kuitenkin on kiva että kaupungista löytyy tarvittaessa edes yksi "omakin" paikka.

Mutta hyvä jos olemme kuitenkin Herra C:n kanssa samalla aaltopituudella :)
Moi pullamössöparkujat, älkää tukehtuko! Näkee, että Studion moittijat on niitä, jotka ei koskaan oo itse kyenneet järkkäämään mitään, paitsi ämmällistä natkutusta. Maalaisliittotaustanne paljastuu selvästi.

Älkää valittako mestojen puutetta, teill´on kaikki Suomen marttakerhot avoinna, joissa voitte käydä kikattamassa vapaamielisten tyttöystävienne kanssa. Turun Studio on idealtaan sata kertaa lähempänä eurooppalaisia trendipaikkoja kuin Päiväkerhon lavatanssit.
Idealtaan ehkä joo. Ja henkilökunta on ok, varsinkin kun asiakkaana on miespuolinen. Mutta se vakioasiakaskunta (ne jotka käy 2krt tai useammin kuukaudessa) on yksinkertaisesti liian vanhaa tai muuten liian 'gay' mun makuun.

Tykkään tavallisista urheilevista suomalaisista nuorista miehistä. Sellasia Studiossa ei käy.
Päätinpä tässä hiljattain ottaa itseäni niskasta kiinni ja raahata perseeni sinne studioon ensimmäistä kertaa katsomaan mistä se kana oikein kusee. Eipä se nyt erityisen ihmeellisesti kussut mutta ei suinkaan niin heikostikaan kuin täällä on annettu ymmärtää. Sijainti ja tila sinällään on kyllä huonompi kuin ennen. (Siihen oveen vois liimata pienen nimikilven.) Eikä sitä tanssimahdollisuutta tosiaan ole.

Mutta tarvitseeko sitä toisaalta aina riekkua kuin joku diskokuningas kun taidot on kuitenkin lähempänä sikopaimenta? Se alakerta oli kyllä jopa positiivinen yllätys. Olihan se tällainen aika kotikutoinen versio "suuren maailman" meiningeistä muttei sinällään kyllä huonompi. Oikeastaan mua vaivasi vain se että kalusteet oli enimmäkseen samona kuin siellä J&M:ssä. Se antoi hiukan ikävän dejá vu:n

Yhteenveto: Homobaarin lisäarvot tulee aina asiakkaista ja niiden asenteista. Ei se auta vaikka puitteina olis itse Taj Mahal jos ei oo henkeä. Yrittäkää päästä niistä rakkaista luutuneista käsityksistänne eroon ja KATSOKAA, jopa PUHUKAA sille mitä olette tottuneet paheksumaan ja pilkkaamaan. Ette te siinä paljoa voi hävitä.
Nimim. Tosimies kirjoitti: "Turun Studio on idealtaan sata kertaa lähempänä eurooppalaisia trendipaikkoja kuin Päiväkerhon lavatanssit."

Olkoon sitten näin. Jos nuo eurooppalaiset trendipaikat on siis sellasia, mistä ei edes ulospäin näe että sisällä on baari (= piilotettu siis) ja jos siellä sisällä on runkkausmeininki suttuisen pornon ääressä, niin enpä silloin usko että meille nuorille turkulaisille homopoitsuille kelpais edes nuo Tosimiehen ilmeisen korkealle arvostamat eurooppalaiset trendipaikat.

Ja voin muuten mainita et olen kyllä ite käynyt eri eurooppalaisissa suurkaupungeissa kattomassa paikkoja.

Ehkä se käsitys "trendipaikoista" nyt vaan hieman taas eroaa?