Ilmastoinneista

Olin käymassä Herculeksessa ja ihmettelin raikasta ilmaa. Tosi ihana mennän mestaan jossa ei heti käy vasten naamaa tunkkainen ja kuuma lehahdus. Ulkona oli hellettä, mutta sisällä ihanan raikasta.

Ilmeisesti Hercussa on tosi hieno ilmastointisysteemi joka myös toimii. En tiedä onko siinä jäähdytystä vai onko paikka muuten niin varjossa auringolta, mutta kivasti huomaa heti ovella raikkauden. Kymmenen pistettä.

Näin kuumalla osaa arvostaa panostustusta asiakkaisiin.
Oiskohan taannoin voimaan tulleella tupakkalailla jotain tekemistä asian kanssa? Useat ravintolat joutuivat laittamaan ilmastoinnin uusiksi (jotkut ravintolat pitkin hampain) edes jollain tapaa täyttääksen lain vaatimukset.

Tietysti jos homaa vielä toimii ja asiakkaa ovat tyytyväisiä niin mikäs sen parempi.
On Hercussa mustakin hyvä ilmanvaihto, mutta keväällä siellä kyllä haisi paska invavessassa ja sen ympäristössä. Nyt on vissiin sekin korjattu.
Tottakai siellä haisi paska invaveskin puolella ja muuallakin vessojen tuntumassa. Herkun niin siveelliset nuorukaiset kun nussivat toisiaan perseeseen invaveskissä vielä ennen remppaa.
Mulla on hämärä mielikuva, että jossain oli joskus juttua (tai joku kertoi) viemärin vuotaneen invavessassa. Siksi se varmaan oli niin pitkään kiinni joskus keväällä. En ole ainakaan nykyään mitään hajuja huomannut ;)

No ilmastointi on kyllä aika hyvä Hercussa. Joskus kun istuu tanssilattian lähellä sohvakorokkeella, niin huomaa savun suorastaan suihkuavan siinä isossa putkessa oleviin aukkoihin
Herculekseen uusittiin ilmastointia 2001 asiakaspaikkoja lisättäessä. Tehtiin jo silloin myös uutta tupakkalakia vastaavaksi. Poistot suunniteltiin savullisille alueille ja raittiimpaa ilmaa tungetaan savuttomille. Ja koittakaa noudattaa niitä savuttomia alueita, jotka on kyllä hyvin merkattu ;>)

Koneet vaihdettiin silloin myös tehokkaammiksi. Koko ilmastointi on vähän vielä ylimitoitettu, joten hyvin toimii. Viime kesänä siihen saatiin jäähdytys, mutta silloin siinä oli vähän lastentauteja, eikä ehtinyt paljoa auttaa helteillä.

Mann's Streetille tuli kanssa jäähdytys jo 2000 ison remontin yhteydessä, jolloin ilmastointi tehtiin myös tupakkalakia vastaavaksi.

Yksi ihminen vastaa n. 100W lämmitintä, joten pakkohan sitä ilmaa on vähän jäähdyttää, että porukka jaksaa bailata. Energiaa valitettavasti kuluu ehkä enemmän jäähdytykseen kesällä kuin lämmitykseen talvella. Tuloilmaa ei kuitenkaan liikaa jäähdytetä, koska tulee äkkiä vedosta flunssa.

Kiva jos on asiakkaat tyytyväisiä...

PS. Se invavessan käry johtui irronneesta viemärin tiivisteestä kotelon sisällä, jolloin puhalsi viemärikaasua vessaan. Itse tavaraa ei vuotanut vessaa, mutta lattiaa jouduttiin kuivattamaan jonkin aikaa irti revittyjen invakaiteiden rikottua vesieristys. Lattia tehtiin uusiksi ja kotelot avattavaksi rosterista.
Kyllä kunnon ilmanvaihto on kiva, varsinkin kun ei itse polta. Lisäksi jäähdytys on tosi hyvä juttu. Onkin tullut istuttua ilta jos toinenkin manssilla ja herkussa, kun kotona on niin tuskaisen kuuma, ettei siellä voi olla. Tulisiko halvemmaksi hankkia kotiin ilmastointilaite ;)

Terassitkin jo kyllästyttää. Hercussa on tosi hyvät systeemit, ja happea riittää vaikka ravintola on täynnä. Mamakin saisi tehdä jotain ilmanvaihdolleen. Roomissahan on lämmitys täysillä kesälläkin - ainakin siltä tuntuu.
Kun nyt kehumaan ryhdyttiin, mainittakoon, että mielestäni Hercussa on nyt hyvin soivat uudet ämyrit. Kuulostaa hyvältä ainakin lattian vieressä, kun en itse koskaan tanssi. Joskus kylläkin musa voi tulla liian kovalla, mutta siltikään äänenlaatu ei kärsi. Ovat ihan eri maata kuin mamassa, jossa alakerrassa runsaat kuutiometrit huonontavat ääntä ja yläkertaan verrattuna minun 80-lukulaisessa kelloradiossakin oli parempi äänenlaatu kuin siellä olevissa kajareissa. "I will survive, honk honk honk..."

Niille Hercun lattialla oleville pömpelilampuille voisi ohjelmoida 'kielletyn kulkureitin', eli että lähin lamppu ei osoittaisi suoraan DJ-kopin vieressä olevan lasipöydän takana seisovan kasvoihin, kun lähin lamppu pyörii pömpelissään. Samoin muiden lamppujen keilaa voisi virittää niin, että valo menee hilseen yli, kun seisoo seinustalla tanssilattian vieressä. Sinänsä ihan kivat lamput. Joskus vain keskimmäiset näyttivät olevan hetken poissa. Tuli vain mieleeni, että liekö omistaja vienyt ne hetkeksi kaniin...?
  • 9 / 25
  • Public eye
  • 8.8.2003 12:27
Herculla näyttää olevan sivuillaan vieraskirja ja sen lisäksi oma - vaikkakin nähtävästi lähinnä paikan johdon itsensä käyttämä - foorumi, joiden kautta on helppo antaa julkista palautetta suoraan ravintolalle.
Foorumia lukemalla taitaa selvitä myös mystinen lamppujen poissaolo ilman turhia spekulointeja.
Niin, mut jos ne lamput ohjelmoidaan sun hilseen yli niin sit ne tykittää mua suoraan dekolteelle. Iik ja hyi en tykkäis. Ja sitä paitsi kansainvälinen gayclub ketju tulee kohta stadiinkin, kyllä sitten meno muuttuu ja kaikki on kuin nykissä. Seinäruusutkin alkaa joraan ja kielot kasvaa talvellakin.
  • 11 / 25
  • Lopettakaa jo!
  • 8.8.2003 19:50
Saatanan Eka ja Mika ja Veka vai ketä te ootte!

Etteks te pölvästitte osaa omia paikkojanne kehua ilman, että tää on ihan näin lähinäkyvää!
Hoidetaan kehut ja mainokset ihan omalla nicillä. Ilmastointi on ihana, upea ja mahtava. Kaiken lisäksi vielä toimii ilman ongelmia molemmissa paikoissa.

Uudet ämyrit soi hyvin osaltaan johtuen hyvistä ämyreistä sekä kaiutinprosessorista, joka käsittelee digitaalisesti aktiivijakosuotimen, Eq:n, limiitterin ym. virkaa. Lisäksi vahvareissa on watteja muutaman silitysraudan verran, jottei sitä musiikkia tarvitse ruvella luukuttaa. Esim. DJ:llä on kopissaan pelkästään kontrollikaiuttimilleen 2kW pääte - olisi se toki pienempi, mutta kun sattui olemaan ylimääräinen... ;)

Valo-ohjainohjelmassa pystyy kyllä rajoittamaan tuikkujen liikeratoja, mutta pitäisikö sinne merkata joku alue tylliin: Notku tässä, jos et halua valoa. En tiedä, mutta minusta ne on kivat, kun ne vispaa joka suuntaan.

Sinne meidän hienolle ;) foorumille saa kyllä kirjoitella kaikki. Jos ei halua rekisteröityä, vaan haluaa kirjoittaa nimettömänä, niin laittaa sähköpostiosoitteeksi jotain@kukkuu.com. Poistelen sitten haukut ja jätän vain kehut (vitsi, vitsi, vitsi...) ;). Asiallisia kirjoituksia ei poisteta.

Ai niin; ne meidän kauhean kivat ;) kotisivut löytyy osoitteesta:
http://www.herculesgayclub.com

Hymyä huuleen, kohtaloa katseeseen ja kaikki bailaamaan!
  • 13 / 25
  • lopettakaa jo
  • 10.8.2003 13:17
Eihän siinä mitään ookkaan, jos te kehutte paikkojanne omalla nimellänne, mutta kun ette tyydy siihen. Kai nyt idioottikin tajuaa, että suuri osa paikkojanne kehuvista "mielipiteistä" on teidän omia sepustuksianne.
Käyn aina välillä katsomassa mistä täällä puhutaan, koska tämä illanviettopaikat-osasto sattumalta liittyy meidänkin intresseihin. Tottakai pitää tietää mitä täällä kirjoitellaan. Oli kiva lukea, kun joku välillä jostain kehuukin. Katsotaanpa tätä kirjoittelua, jossa niin kauheasti itseämme kehumme.

Jos tämä aloitus olisi jotain ilmastointimarkkinointiamme, niin olisin kyllä hehkuttanut asiaa heti alkukesästä, jotta siitä olisi revitty jotain hyötyäkin koko hellejakson ajan. Kiitos vaan Leolle kehuista. Itse ilmanvaihtoremonttihan tehtiin jo pari vuotta sitten, kun remontoimme lisää asiakaspaikkoja. Kuten Antti toteaa, niin myös tupakkalailla on sikäli osuutensa, että jo tuolloin piti piirustuksiin merkitä savulliset alueet ja ilmanvaihto suunnitella sen mukaan. Tottakai se tehtiin viimeisen päälle. Jäähdytyssysteemit asennettiin viime vuoden keväällä.

Seuraavaksi keskustellaan, kun paska haisee, nuorukaiset nussii toisiaan perseeseen ja viemärit vuotaa vessassa. Ehkä käyttäisimme jotain muuta mielikuvaa markkinointiin. Ajattelinkin silloin vähän kommentoida keskustelua, koska sattumalta tiedän Herculeksen asioista jotain. Seuraavaksi joku kertoo, kun on kotona tuskasen kuuma ja on hakenut helpotusta baareistamme. Maman ilmanvaihdosta ei ole tietoa, koska olen käynyt siellä joskus talvella. Oli aika rauhallista ja ilmaa riitti aivan tarpeeksi, joten olen jäävi kommentoimaan. Roomissakaan en ole koskaan ollut kesällä.

Sitten kehutaankin meidän ämyreitä. Kukin käyköön kuuntelemassa ja tehkööt omat päätelmänsä. Maman äänentoistosta en voisi kommentoida, koska olen käynyt aika hiljaiseen aikaan, enkä ole kuullut kunnolla luukutusta. Omien sivujensa mukaan käyttävät Turbosound-äänentoistojärjestelmää. Pidän Turbosound-tuotteita hyvinä. Meilläkin on niitä Mann's Streetilla ollut jo monta vuotta karaoke- ja humppakäytössä. Maman yläkerrassa en ole koskaan käynyt, joten mistän honk honk -soundeista ei ole kokemusta. Toi kanijuttu oli hyvä - tuskin olisin itse keksinyt. Täytyypä pistää korvan taakse...

Sitten jo lisätään soppaan hercun vieraskirja ja foorumi. Hyvä kun tuli nekin tietoon. ;)

EvilS -nimellä on täällä paljon kirjoituksia. Ei ole minun, vaikka samaa mieltä olenkin monissa asioissa. Enkä ihmettelisi vaikka tätä menoa kielot todella alkaisivatkin kasvaa talvella. Olisi meidänkin hienolle ilmastoinnille käyttöä ympäri vuoden. Heh heh heh...

Meidän Mika ei ole tietääkseni koskaan kirjoittanut tänne mitään, vaikka sellaistakin on väitetty. Tuota kolmatta pölvästiä (Vekaa) en sitten tunnekaan.

Arvasin, että tulee joku dumppaus, kun oli liikaa positiivisia kirjoituksia. Olisikin ollut yllätys, jos ei jonkun intresseissä olisi ollut mädännyttää keskustelua. Arvelinkin rikkovani jotain nettietikettiä, kun kirjoitin vähän faktaa aikaisemmin. Jätetään ne faktat meidän omille sivuille. Sorry pieni sarkasmi ja toivottavasti kukaan ei ota nokkiinsa. Olet oikeassa; lopetetaan jo - soopaa peliin.
Mainittakoon, että Statistilla ei ole mitään tekemistä Hercun tai Maman kanssa. Statisti on vain ihan tavallinen asiakas eikä tunne yhtään Hercun henkilökuntaan kuuluvaa edes nimeltä.

Täytyy myöntää, että harkintakyky petti, kun uumoilin 'ääneen' tuikkujen kanitusta. Nyt kun neuvosta viisastuneena kävin Hercun kotisivuilla, kävikin ilmi, että huollossa olivat. Uutuuden karheutta. Ihmettelin vain, että kuinka ihmeessa juuri ilmeisen kalliisti remontoidun yökerhon näkyvä tekniikka voi olla jopa pariin otteeseen poissa paikoiltaan niin, että vain johdot on näkyvissä.

Maman yläkerran honkitus voi johtua osin siitä, että siellä pääasiassa soitettava materiaali on tehty aikakaudella jolloin äänitystekniikka toi omat sumeutensa levyn ääneen.

Statisti työskentelee isossa firmassa ja hänellä on työtilanteen niin salliessa mahdollisuus piipahtaa netissä. Siksi Statisti ei ole kotona netissä kiinni. Ja kun isojen firmojen IT-osastot saattavat pitää yleistä TOP100-listoja henkilökunnan käyttämistä nettiosoitteista, ei Statisti halua, että näillä listoilla keikkuu osoitteita, joiden muoto on www.*gay*.fi, kun tällaiset osoitteet kuitenkin 'iskevät administraattoreita silmään'. Siksi Statisti ei oikein ole tutustunut Hercun omiin kotisivuihin ja siitä syystä pahoittelee aukkoa tiedoissaan Hercun asioista.
Jos joku, muuta kuvitteli niin, olen tosiaan vain yksityishenkilö enkä missään kytköksissä mihinkään illanviettopaikkaan.

Ja kun nyt on oikein kunnolla soppa läikkynyt liedelle ja pissi valahtanut nilkkoihin niin annetaan palaa vaan.

Olen jonkin aikaa ihaillut herkun tapaa pitää kotisivullaan vierakirjaa, vaikka kuten jokainen voi katsoa ei siellä pelkästään myyntiä edistetä. No jollekin yksinäiselle sekin on näyttänyt tarjonneen kanavan itse ilmaisuun. Pelkkää hyvää siis siitäkin.

Kiva on myöskin tapa, jolla ravintolan edustaja täällä aika ajoin kertoo paikastaan. Ylpeys kuullostaa terveeltä ja sitä paitsi sanoille on katetta. Paikka on hieno, vaikka ilmapiirissä tapahtuikin minun makuuni jokin notkahdus, tai ehkä se olin vain minä...? Oli erittäin mielenkiintoista lukea herkun omilta sivuilta tanssilattian äänentoistosta, siitä olisi kiva kuulla vaikka enemmänkin yksityiskohtia.

Dtm:n yläkerran honk-honk-ilmiö ei johdu esim. vanhempien äänitteiden äänenlaadusta. Syy selvinnee kun katsahtaa ämyreihin päin. Lienevät roikkuneet katon rajassa paikallaan n. 10 vuotta, vanhat ja väsyneet siis. Soi siellä nykyään viimeaikojen poppiskin ja pahvilaatikosta tulevalta sekin kuullostaa. Kaiutinten asettelu alakerrassa ei sekään ole optimaali, bassoa lykitään vahvasti vain yhdestä suunnasta, ei riitä tollaseen tilaan, vaikka olis laitteet tuotettu Neuvostoliitosta.

Ja nytkun oikein päästiin rakentavan keskustelun ytimeen, niin vertaillaanpa pitkästä aikaa vähän syvemmin dtm:ää ja herkkua. Tai eipäs sittenkään, vain yksi kysymys. Onko yksikään dtm:n edustaja koskaan kommentoinut täällä yhtään mitään? Kritiikki ennen muuttoa oli kuitenkin ranneliikemäisen murskaavaa.

Kielojen kasvamista odotellessa hyvää päivänjakoa!
Tuosta yökerhojen (siis dtm/Herccu) tiedotuspolitiikasta sellainen huomio, että asioiden repostelu julkisella foorumilla on aina vähän kaksipiippuinen juttu, kun keskustelu usein riistäytyy vähän sanoisinko ... sivuraiteille.

Herccu näköjään sallii jossain määrin avointa keskustelua sivuillaan ja dtm taas tietääkseni vastailee palautteeseen mieluummin henk.koht. viesteillä. Kummallakin tavalla on varmasti puolensa.

Toisaalta dtm:n toiminta vaikuttaa ainakin ulospäin huomattavasti avoimemmalta, toimitusjohtaja on vähän väliä esillä jossain tiedotusvälineessä (toiset tietysti siitäkin kiskovat herneet nenään). Viimeksi hänen kommenttejaan kyseltiin tänään maikkarin uutisissa ravintoloiden aukioloaikojen lyhentämisen tiimoilta.
Jees joo, pointtini oli siinä, että Herkun tapa on pirteä poikkeus esim. Helsingin ravintoloiden keskuudessa.

Ritu on ohjelmaravintolalle hyvä keulakuva.

Nää nettisaitit nyt on niin tätä. Joka paikassa tulee varmasti ainakin asiatonta kommenttia. Osin se menee ihan taustakohinana, mutta joskus on pakko kommentoida. Mutta ehkä siinä välissä syntyy jotain ajatuksia...
Niin että ymmärsinkö oikein? Eka kertoo herkun kannan asiaan ja "ihmettelijän" viesti on poistettu!!! Tämäkö on tasapuolista keskustelua? Paljonkohan eka sponssaa ranneliike.nettiä???
Tässä ois varmaan nyt hyvä esimerkki ihan itsetutkiskelulle, eli missä vaiheessa juttu siirtyi pois asiasta.
No josko tässä nyt olisi taas tuuletettu ja ilmastoitu sen verran, että positiivisiakin asioita voidaan kirjoittaa. Pelkät vastakkainasettelut ovat mielestäni ikäviä. Varmaan kukin tekee omaa juttuaan parhaansa mukaan. Hyvä kun poistit tasapuolisesti sen minunkin vuodatuksen, koska olisi yksinään näyttänyt hoopolta.

Onneksi on vielä kesää ja aurinkoa jäljellä. Kesällä on kivaa, kun päivät ovat pidempiä, mikä johtuu tietenkin lämpölaajenemisesta. Talvi johtuukin siitä, kun laitetaan lämmitys päälle ja kaikki lämpö tulee ulkoa sisälle, joten eiköhän unohdeta se lämmitys ja odotetaan kielojen kasvamista.
Vaikka tämä ei nyt tänne ilmastointikeskusteluun sovikaan, niin kerrottakoon, että ranneliike.netin ainoat "tukijat" tällä hetkellä ovat sen ylläpitäjät - eli omasta pussistamme menee. Ranneliike.netin taustalla oleva yhdistys ranneliike ry ei sponsoroinnista pahastuisi, joten jos jotakuta kiinnostaa, niin ei muuta kuin kontaktia ylläpidon suuntaan.

Mitä tulee viestin asiattomuuteen, niin kyseessä ei - jälleen kerran - "ihmettelijältä" ollut "väärä kanta", vaan tekstin varsin henkilökohtainen ja tarkoitushakuinen sävy. Samat asiat on saatu lukea yhdestä jos toisestakin paikasta. Täältäkin samaiset asiat on raksittu pois erinäisiä kertoja - yleensä ne ovat olleet vieläkin värikkäämpiä sanankäänteissään.

Mielestäni on hienoa, että ravintolatkin osallistuvat näihin keskusteluihin - mutta valitettavasti se tuntuu joka kerta herättävän varsin lapsellista natinaa mainostamisesta ja vastaavasta. Ei kovin rakentavaa? Onko kyseessä kateus, ilkeys vai mikä? Jos jokin närästää, niin asioita voi ehkä esittää hitusen rakentavamminkin...

Keskustelu tasapuolisuudesta päättyy täällä tähän. Ylläpidolle voi laittaa palautetta, mikäli siltä tuntuu. Lisäksi keskustelualue "ranneliike.net" on käytettävissä keskustelualueen ja vaikka koko ranneliike.netin tapahtumien ruotimiseen - tietysti rakentavassa hengessä.

Aurinkoa kaikille,

- smo (yksi ylläpitäjistä)
Tässä on näköjään semmoinen bugi tai ominaisuus, että kirjoitin tuon edellisen viestin smo:n jälkeen, mutta kirjoituseditori oli jäänyt päälle selaimeen yöllä. Lähetä-nappulan jälkeen tunki viestin tuonne väliin. Siis tein historiaa - jippii!