Upeat vatsalihakset

Mikä on paras tapa saada upeat vatsalihakset? Olen hoikka kundi, mutta silti vatsan seutu vaikee saada kondikseen. Toimiiks se TV-shopin Taylorin mainostaman keinulaite tai ne sähköshokkilaitteet? Vai onko ainoa vaihtoehto mennä salille???
eipä kannata haaskata rahojaan noihin hömppälaitteisiin. tosin saattaahan tuo keinuhökötys ainakin jotain auttaa.
MUTTA....
koska haluat vain vatsalihaksia näkyviin niin niiden treenaaminen onnistuu myös kotioloissa.

hanki treenimatto, siis sellainen solumuovista tehty alusta. (vähän kuin telttapatja).
siihen sitten selälleen, polvet koukkuun ja tekemään rutistuksia.
eli... leuka rintalastaan kiinni, kädet ristiin rinnan päälle ja yrität rullata itsesi kaulasta koko selkärangan mitan lantioon saakka. teet toisin sanoen istumaannousun. jos et jaksa aivan istualleen nousta, tee rutistus niin pitkälle kuin pystyt. vaikutusalueena ovat suorat vatsalihakset.

paljonko pitää rutistella?
kyllähän niitä pitää paljon tehdä. päivittäin ja vaikka aamulla ja illalla näin ensihätään. teet minkä jaksat + useampi vielä päälle. sitten vielä juoksemaan jossain välissä. muutamassa kuukaudessa saa jo selvästi erottuvat vatsalihakset.

ja onhan niitä muitakin vatsatreenejä enkä todellakaan sano että tää on ainoa oikea. itse rutistelen mm. tällätavalla ja aijai kun vatsalihaksia polttelee kun oikeen kiduttaa itseään.
... vatsalihasten näkymisessähän pointti on se että kuin paksu rasvakerros vatsan päällä on --> sitä paremmin näkyy mitä vähemmän läskiä on.

Yleinen nyrkkisääntö on, että vatsalihakset ei näy jos yläruumiin rasvaprosentti on yli 9%. Eli vaikka tekis kuin paljon vatsoja muttei huolehtis muusta kunnosta niin ei silloin sixpäkkikään näy... mutta toisaalta jos sit laskee rasvaprosenttinsa vaikka neljään ja ei ole harrastanut mitään lihasliikkeitä niin sit lopputuloskin on tosi säälittävä... lihakset rox.
  • 4 / 15
  • KanaKananen
  • 17.3.2003 12:02
KaaKaa!

Vatsalihakset on IHANIA! Uuh, ne tuntuukin niin hyvälle, nam :)

Ja jos jalat ei meinaa pysyä maassa kun ähellät vatsalihaksia niin laita ne esim. sohvalle, näin ollen on myös vatsalihatreenikin rankempaa. Ja oh kun tuntuu ihan hoikemmalta kun vatsalihaksia äheltää hikihatussa!
Kokeilepa seuraavaa variaatiota:
Tee ihan kuin alkaisit tehdä ihan tavallisia vatsalihasliikkeitä, mutta nostatkin lapaluusi vain n. 10 cm. matosta ja pidät asennon niin kauan kuin jaksat. aloita kädet lattialla, jatkossa (=kun jaksat) siirrä ne ensin lantiolle, sitten vatsan päälle, sitten rinnalle ja lopulta otsalle. näin voit säädellä rasitusta. voit tarvittaessa vielä lisätä rasitusta asettamalla rintasi päälle painoa (esim. kirjoja).

Jos teet myös ns. "tavallisia" vatsalihasliikkeitä, muista tehdä niitä myös "vinosti" (Hih! sattuipas kovin sopiva ilmaisu... :-D) eli taivuta ylävartaloasi vuoroin vasemmalle ja oikealle liikettä tehdessäsi. näin varmistat myös kyljen seutujen lihasryhmien kehittymisen.

Nimim: "Oli mullakin sixpäkki joskus ammoin...)
Juu! Nui viimeiset (vain vähän ylös lattiasta) on tosi hyviä. Sarjoja jaksaa tehdä aloittelijakin 20stä alkaen useita (jalat lattialla, toinen koipi ojossa, molemmat koivet ojossa - ehkä tyhmän näköistä mutta tehokasta) Ja mikä parasta - raihnainen selkä ei rasitu niin kuin on vaarana jos nostaa itteään ilman lihaksia istumaan asti...
(mulla ei muuten tuu koskaan noi vatsalihakset näkymään 6-packinä mutta ryhti on silti ihan toinen kun vähän reenaa!)
  • 7 / 15
  • PrettyBoy
  • 26.3.2003 18:51
Kai se niin on, että vatsalihakset ei kellään näy, ellei niitä erityisesti jännitä. Hyvä olisi oppia pitämään sikspäkkiä syvemmällä oleva poikittainen vatsalihas koko ajan vähän jännityksessä. Silloin vatsa pysyy litteämpänä ja ryhti parempana. Poikittaista voi treenata samalla kun tekee muutenkin vatsoja tai oikeastaan ihan mitä vain, aluksi kannattaa tunnustella sitä vatsan sivuilta, että oppii hallitsemaan.
Joo, ja muuten...

Älä unohda selkälihaksia. Mikäli ne eivät ole kunnossa, ei sixpäkistäkään ole mitään iloa, koskapa vatsasi tällöin tuppaa muuttumaan "kaljamahaksi" vaikka et kaljaa joisikaan ja olisit muutenkin edes kohtuuhoikka...
Sama "hivutustekniikka" kuin vatsalihastenkin kanssa sopii muuten myös tähän! Muuten ihan samoin, mutta toisin päin.

Onnea ponnisteluun: Pete
  • 9 / 15
  • staattisesti
  • 27.3.2003 17:36
Syviä vatsalihaksia voi treenata päinmakuulla siten, että nousee vain kyynärvarsien varaan, jolloin varpaat koskettavat lattiaa, keskivartalo on irti lattiasta . Pidä jännitystä.
Ja kaikille niille, jotka vihaavat tehdä "sit-up" liikettä syystä tai toisesta:

Mene istumaan lattialla, nosta jalat suorana ilmaan ja "saksaa" niitä ristiin. Kädet lattialla selän takana tai suoraan sivulle tai sitten vain rintakehän edessä. Hyvä musa taustalle soimaan ja sen tahdissa tehtynä vähän puhtia reeniin (pakottaa pitämään tempon ja huomaamattaan tekee reeniä pidempään kun pakottaa itsensä jatkamaan esim kertosäkeen loppuun ennen kuin pitää lepohetken).

Toinen hyvä on nousta punnerrus asentoon ja pysyä siinä ilman että tekee varsinaista punnerrusliikettä. Vatsa painetaan kiinni selkärankaan ja pyritään pitämään selkä suorana. Asennossa pysyminen alkaa tuntumaan vatsalihaksissa muutamassa sekunnissa...

Tällä mä sain ekan sikspäkkini... -W-
hi hii... mä hain ekan sixpäkkini kaupasta jo puoltoista vuotta sitten... hassua näinkin yli-ikäiseltä... ja maha pysyy kuosissa ihan joraamisella ja fyysisellä työllä.... kaikenlaiset väännöt ja nostot ergonomia huomioiden pitää kuntosalin tarpeen kaukana... natural beauty ennen kaikkee....
No todellakin näkyy. Mutta jos ulkonäkösyistä pelkästään
harjoittelee niin ei vahvasti mee.
Siis joku väitti ettei sixpacki näy jos niitä ei jännitä erityisesti. Ei pidä paikkaansa. Pitää vain treenata *paljon*.
Mutta ei ole terveellistä treenata pelkästään yhtä lihasryhmää. Esim. jos treenaa koukistajia (leuanveto) mutta ei ojentajia (penkkipunnerrus), vaarana on lihasrevähdykset. Kaikilla lihaksilla on vastalihaksensa joiden tulisi olla samassa kunnossa revähdysvaaran minimoimiseksi...

JA 6-päkki näkyi natsisaksan keskityleirivangeilla poikkeuksetta, eli jos on alipainoa niin lihakset näkyy vaikka ne eivät olisi erityisen vahvat.