Leikkiminen tekee pyykkiä

Sänkyleikkeihin tarkoitettu erikoislakana on hyödyllinen hankinta, mutta sen käyttö ei aina onnistu. Leikkimisen jälkeen tulee joskus pähkäilleeksi miten saa liukuvoidetahrat parhaiten pois tavallisista lakanoista.

Vesipohjaiset liukuvoiteet lähtevät pois normaalissa pesussa. Samoin Tummeli lähtee pois ilman ongelmia.

Crisco on vaikeampi asia, mutta Persil näyttää poistavan sen aika hyvin jo 60 asteessa. Tosin kannattaa muistaa, että Crisco tuhoaa kumia, joten pesukoneen kumiosien elinikä lyhenee. Persil myös tuoksuu (haisee) voimakkaalle, joten pyykkiä pitää huuhdella enemmän kuin normaalisti.

Vaseliini on hankala tahra, mutta 90-asteen pesu normaalipesuaineilla toimii kohtalaisesti. Toisin muutama pesukerta tarvitaan, jotta tahra on kokonaan poissa.

Ongelmallisimpia näyttäisivät olevan silikonipohjaisten liukuaineiden tahrat. Miten te saatte ne pois? Pitääkö vain pestä kerta toisensa jälkeen 90-asteessa? Millä pesuaineella?
Silikoni on aika stabiili aine. Sen juoksevuutta voi parantaa asettamalla tahran kummankin puolen puhdasta paperia, vaikka monistuspaperia. Sen jälkeen tahran kohtaa lämmitetään silitysraudalla. Toimenpide on syytä toistaa puhtaalla paperilla muutamia kertoja. Silitysrauta ei saa olla liian kuuma niin että paperi ruskistuisi taikka lakana vahingoittuisi. Sen jälkeen lakanan pesu sille tarkoitetussa pesulämpötilassa.

En takaa lopputulosta kuitenkaan.

Nimimerkki pyykkimuija Espoosta
Minusta yhteiskunta saisi maksaa naisten kuukautissuojat, miesten kondomit, ja homojen lakanapesun, sillä kieltämättä on epäreilua, että joissain talouksissa asuu kaksi sotkevaa yksilöä.

Mun yksi kaveri, joka osaa aina tehdä itsestään hölmön laukomalla suustaan mitä milloinkin sen tarkemmin ajattelematta, oli kerran pyykinpesulla kun me mentiin sinne. Hän puhisi harmistuneena miten sen jälkeen, kun xxxxx muutti hänen luokseen, on tullut paljon enemmän pyykkiä. "Kuka nämäkin lakanat on sotkenut?".. Hassua tilanteessa oli se, että hän ihan aidosti ei lainkaan tajunnut, mihin viittasi tai miksi me muut räjähdettiin nauruun. :D

Jukka, mikä se erikoislakana on ja mistä niitä saa? En oo koskaan ennen kuullutkaan.

Edit: Mulla ei oo silikonivinkkiä, mutta erilaiset öljyt saa iholta ja kankaista aika kätevästi ihan tavallisella astianpesuaineella. On myrkytöntä ja löytyy yleensä kaikista talouksista. :)
kesäpoika kirjoitti:

> "Jukka, mikä se erikoislakana on ja mistä niitä saa? En oo koskaan ennen kuullutkaan."

Ne ovat erilaisista keinokuitumateriaaleista tehtyjä lakanoita. Esim. Spexters myy seuraavia tuotteita:

http://spexter.info/index.php?sfwi=201&sflng=3&sfcr=191571.0&sfci=191571.0

Nuo näyttävät olevan kaikki polyvinyylikloridia (vinyyliä?), joka kestää pesun 95 asteessa.

MrB:n tuote:

http://www.misterb.com/shop/catalogusdetails.asp?artid=6296
Ehkä pitää oppia elämään pienten tahrojen kanssa, ne todistavat aidosta elämästa.
Hm. Kyllähän tavalliset lakanat yleensäkin kestää 95-asteisen pesun.
Ja sillähän sitä takuupuhdasta tuleekin; melkein keittämällä...
Veritahrat ja lakanat: naiset ja kuukautiset. Mahtoiko homon mielikuvitus laukata niin itsestäänselvään suuntaan? :D En saanut linkkiä auki..
Eipäs homotella siellä .-)

1. Veri tahra lähtee tuoreena kylmällä vedellä.
2. Vanhaa tahraa kannattaa esikäsitellä tahranpoistoaineella tai nestemäisellä pyykinpesuaineella. Lopuksi pesu entsyymipitoisella pesuaineella.
3. Mikäli tahra ei lähde pois. voit kokeilla lämmintä oksaalihappoliuosta (1 tl oksaalihappoa ja 1 dl haaleaa vettä). Käsittele tahrat liuoksella, anna vaikuttaa hetki, huuhtele. Lopuksi pesu hoito-ohjeen mukaan.

T: Serial-Judy