Apinarokkoa koskevaa varoittelua kohdistettu miesten välistä seksiä harjoittaviin (juttukommentit)

Jos tämä on totta, että valtaosa on homoja, jotka saaneet tartunnan mm. saunoissa, niin minä tulkitsen tämän yhdeksi syrjäytymisen ja hyvinvoinnin puutteesta johtuvaksi.
Minusta homot ovat jääneet hyvinvoinnista osattomiksi ja se ilmenee tällaisina seksuaaliterveyteen liittyvissä asioissa. Olen tästä aivan varma. Näitä erilaisia epidemioita esiintyy aika ajoin nimenomaan homomiehillä. Se voi olla tällainen vyyhti erilaisia tekijöitä. Mutta nimenomaan hyvinvointi on avainsana. Hyvinvoinnin kohentaminen pitäisi alkaa aivan alkutekijöistä, perusasioista kuten esim. miten itsetuntoa saadaan ylös ja itsetuhoista käytöstä alas eli depression hoitamista- ja minusta koulu on yksi avaintekijä, perheympäristö toinen. Sitten tulee opiskelu ja työelämä. Kysymys kuuluukin huomioiko yhteiskunta seksuaalivähemmistöjen tarpeita ja vastaus on tietenkin ei ollenkaan tai liian vähän.
  • 2 / 5
  • JudyJudyJudy
  • 22.5.2022 22:33
" --- homoja, jotka saaneet tartunnan mm. saunoissa, niin minä tulkitsen tämän yhdeksi syrjäytymisen ja hyvinvoinnin puutteesta johtuvaksi."

Seksuaalivähemmistöissä on toki paljon syrjäytyneitä, niin ýhteiskunnasta, kuin itse "scenestä" jonne kaikki ei mahdu tai kelpaa mukaan. Epidemian mainitut alkulähteet eivät kerro muusta kuin hedonismista, joka kuuluu tiettyihin alakulttuureihin.
Seksuaalivähmmistöihin kuuluvien henkilöiden syrjäytyminen on oma sosiopoliittinen juttunsa, jota toivoisi tutkittavan laajemmin. Syrjäytyminen ei koske koko "sateenkaariväestöä", avainsana tässä lienee edelleenkin näkyvyys, alasanoina ihonväri, ikä, sukupuoli. Toisaalta "valkoinen keski-ikäinen lihaasyövä mies" voi toki tuntea itsensä syrjityksi myös homona.
Kuten todettua, syrjäytymistäkin on, mutta: minäkään en tekisi näiden ilmitulleiden tietojen pohjalta mitään päätelmiä tartunnan saaneiden olemisesta marginaalissa. Fetissitapahtumaan osallistuminen jo paikallisesti maksaa jotain, saati sitten toisesta maasta paikalle hankkiutuminen. Enkä noita saunojakaan näe oikein merkiksi syrjäytymisestä tai hyvinvoinnin puutetta viestiviksi.
Tuosta rokostahan tutkijat ovat epäilleet nyttemmin, että se olisi muuntunut ehkä helpommin ihmisten keskenkin tarttuvaksi.

Uutistekstissä ei mainita lainkaan sitä, että koska tuo apinarokko on isorokon lähisukulaisrokko ja noihin kumpaankin tehoaa isorokkorokote, Lisäksi kumpaankin on kehitetty erityisesti niihin tehoavia rokotteita. Isorokkohan onnistuttiin hävittämään jo taannoin 1970/80-luvulla luonnosta - mutta sitä on säilytetty eräissä tartuntatautien tutkimuslaboratorioissa, ainakin Venäjällä ja Yhdysvalloissa. Jos tuo apinarokko leviää enemmänkin ja aiempaa herkemmin ihmisestä toiseenkin, niin eiköhän erityisesti riskiryhmille, biseksuaaleille ja homomiehillekin, aleta tarjoamaan kyseisiä rokotteita, epidemian torjuntasyistä. Suomessakinhan on isorokkorokotteita varastossa jo olemassa. Journalistit varmaan selvittävätkin, saako isorokkorokotteen jopa lekurilta pyytämällä, jopa terveyskeskuksistakin, jos vain menee ja sanoo että "Heippa, olen biseksuaali, miesten kanssa irtoseksin harrastaja, joten saiskos semmoisen irorokko-apinarokko-rokotteen?"

Toki sitten heteroseksuaalisesti suuntautuneillakin on estottoman villiä irtoseksiharrastelua, heille suunnatuissa paikoissa, tapahtumissa ja viljalti muutenkin. Tuo apinarokko varmasti tarttuu pippeli-vagina -konteksteissakin ja intiimi-ihokontakteissa, erityisesti jos sen tarttuvuus ihmiseläimeltä toiseen ihmiseläimeen on muuntunut aiempaa jonkin verran herkemmäksi.

Tuon rokon sairastaminen on sitten kuulemma muutaman viikon rupeama, mutta ei ainakaan länsimaissa tappavan riskin luokkaa, kuten ebola tms.

Ai niin, Suomessahan Helsingin Ylilopistollinen Sairaala (HUS) ilmoittikin jo tällä viikolla, että ensimmäinen, todennäköisesti apinarokko-tapaus diagnosoitiin täälläkin (muissa Pohjoismaissahan jo aiemmin), Euroopassa matkustelleelta suomalaismieheltä, joka on kotihoidossa sen kanssa.

Mutta eihän sitä tiedä, jos tuo vaikka yltyisikin leviämään, niin ehkä jopa julkisten istuintenkin käsinojien yms. suhteen voisivat arkailut väestöllä alkaa . . .
Riskiryhmää kai voisi kuvata nimityksellä ”miesten välisiä irtosuhteita harrastavat”. Sinänsä seksuaalinen suuntautuneisuus ei kai ole päällimmäinen tekijä.

Lisätietoa tihkuu. Tartuntaketjuihin yhdistyy Kanarialla järjestetty Maspalomasin pride-tapahtuma.