Tom of Finland Säätiö ja nettipelisivusto yhteistyöhön (juttukommentit)

Jopas herra Dehner nyt yhtäkkiä on alkanut rahastamaan Toukon taiteen nimissä, ehkäpä säätiön alkuperäinen voittoa tavoittelematon periaate on muuttunut?

****Hieno idea olisi perustaa vaikkapa Toukolaakso, S/M henkinen elämyspuisto, jossa isätkin viihtyvät. Portilla olisi nahkahomo halaamassa ja ottamassa vastaan. Teemapuistossa saisi ajella moottoripyörän kyydissä, ei kuskina tosin. Hassun talon pimeässä huoneessa saisi arvuutella kuka on kuka. Elämystellisten laiteajelujen päätteeksi juodaan kahvit ja poiketaan Finlaysonin matkamuistomyymälässä. Käy Toukolaaksoon!
  • 2 / 5
  • Irokeesi
  • 9.4.2016 11:45
Varsinaista rahastamisen makua oli ilmassa myös, kun ToF Foundation perui tukensa Special Film Companyn Tom the Movie – elokuvalta. Alun perin suunnitteilla ollut Vesa Kuosmasen ja Henri Huttusen ohjaama elokuva sai Foundationin (ja eli Dehnerin) täyden tuen Suomen Tom of Finland seuran kautta. Elokuvan ohjaajat osallistuivat mm. Pride-kulkueeseen ToF-seuran porukassa. Sitten kuvioon ilmestyi Helsinki Film, tuottaja Aleksi Bardy ja ohjaaja Dome Karukoski isojen poikien isojen rahojen kanssa omalla Tom of Finland elokuvallaan. Enää ei Dehneriä kiinnostanutkaan köyhä independent elokuva, vaan päinvastoin ” Tom of Finland -säätiö vaatii sen tuotannon lopettamista ja uhkaa oikeusprosessilla tekijänoikeusrikkomusten vuoksi”. http://ranneliike.net/teema/tom-of-finland-saatio-haluaa-estaa-suomenkielisen-touko-laaksonen-elokuvan-tekemisen?aid=10272

Voihan tietysti olla, että tuon rahan haalimisen taustalla on pyrkimys toteuttaa Durk Dehnerin haave Helsinkiin perustettavasta pysyvästä ToF museosta ja Tomin töiden siirtämisestä ”turvaan” Suomeen. Hanke, jolle sen enempää Helsingin kaupungilta kuin valtiolta ei ole herunut muuta kuin lämmintä kättä.

ToF Foundationin tulevaisuus on varsin epävarmalla pohjalla. Foundation on pitkälti sama kuin Durk Dehner eikä herra Dehner ole enää mikään nuori mies.

Foundationin perustamisen taustalla oli aikoinaan Dehnerin halu varmistaa ToF tekijänoikeuksien valvonta. Tomin töitä käytettiin noihin aikoihin varsin laajalti ja sumeilematta ilman minkäänlaisia korvauksia. Tuossa työssä Dehner on tehnyt loistavaa työtä, välillä jopa ylitse ampuvasti. Mm. kymmenisen vuotta sitten pidetyn Unforeseen – näyttelyn julisteeseen jouduttiin muotoilemaan ToF –teksti tarpeeksi poikkeavalla fontilla, ettei se muistuttaisi liikaa ToF –tuotemerkkiä. Noiden kahden valmisteilla olevan (/olleen) elokuvan suhteen jokainen voi muodostaa oman mielipiteensä.

Myös MSC Finland – Tom’s Clubilla on ollut vuosia kestänyt tulokseton keskustelu ToF – tekijänoikeuksista Dehnerin kanssa. Touko Laaksonen antoi aikanaan kerholle suullisesti oikeuden käyttää kaikkia töitään korvauksetta ei kaupallisessa toiminnassa. Tästä lupauksesta myös Dehner on tietoinen, eikä kiellä sitä. Kuitenkin aina, kun tuon asian kirjallista dokumentointia ja laajuuden täsmentämistä on pyydetty, on seurauksena pitkä hiljaisuus. Toivottavasti tuollainen dokumentointi saadaan pian aikaiseksi. Muutoin saattaa käydä niin, että Dehnerin kuoltua myös MSC Finland joutuu tekijänoikeudelliseen vastuuseen käyttäessään Tomin piirroksia julisteissaan ja muussa materiaalissa.
  • 3 / 5
  • human
  • 9.4.2016 14:06
Maksaakos tuo maltalais-kasinoyhtiö veroja jonnekin ja tukeekos se rahapeliriippuvuusongelmien ehkäisyä ja hoitoa?
Kyllä kai se maltalaisena yrityksena Maltalle jotain veroa maksaa.
  • 5 / 5
  • black
  • 11.4.2016 13:01
Toukolaakso, mahtava idea! Kaarinaan, Muumilaakson naapuriin? Lähtiskö Turku tohon?

Kyllä ToF-museo tai pysyvä näyttely pitäis Suomeen saada, mieluiten Helsinkiin!

ToF-säätiöllä näyttäis olevan Tomin ja muun eroottisen taiteen kunnostamisen lisäksi unelmana perustaa eroottisen taiteen museo, jonka edistäisi "syvempää, terveempää ja suvaitsevaisempaa arvostusta ihmisen seksuaalisuutta kohtaan". Muotoilusta päätellen (auki aina) se tulis nettiin.

http://tomoffinlandfoundation.org/foundation/purpose.html