Ravintola Oy Afrodite konkurssissa (juttukommentit)

Ehkä tuli liiaksi tavoiteltua kaikkea mahdollista ja lopputulos oli tietenkin mahdoton!
Homoravintolan pitää pysyä homokapakkana, eikä yrittää olla mitään muuta
Häh, näinkö tämä sitten meni? Kuka omistaa Äkä Oy:n? Ilmeisesti ei enää seta-säätiö.
  • 3 / 20
  • Tellervo
  • 19.2.2012 11:44
Netin mukaan SETA-säätiön omaisuus on ollut sijoitettuna konkurssiin menneen ravintolan osakkeisiin.Ei ole jakanut apurahoja muutamaan vuoteen. Niinpä niin. Helmiä sijoille.
  • 4 / 20
  • Blueriver
  • 19.2.2012 15:51
Tämähän on kuin punapääoman romahdus 90-luvulla. Ei ole lehteä eikä ravintelia enää. Ilmeisesti tasa-arvo on saavutettu?
Ei yhtään ihmetytä, järjettömän kokoinen ravintolatila, joka oli täynnä käytännössä vain kahtena iltana viikossa, mutta vuokraa maksettiin joka päivältä. Epätoivoinen yritys saada vanhemmat miehet ( ja naiset) asiakkaiksi avaamalla kampin viritys, no vahempia miehiä dtm potki päähän lähes koko roba ajan. Tästä palkintona sinne hilpasi teinitytöt ja niiden perässä hetero pojat. Lopputulos kaikki veti pohjat kotona ja siellä juotiin vettä koko illan.
Ei kauhean mairittelevaa mainosta saanut uusikaan, jossain hesarin liitteessä. Se että onko jotain opittu, näyttää vain aika.

Muutenkin on haastavaa pitää homoille suunnattua ravintolaa, ainoastaa näemmä linjan pitäminen voi toimia jotenkin. Toki voidaan miettiä että tarvitaanko omia ravintoloita? Minusta vielä kyllä.
Kaupparekisterin mukaan Äkä oy 100% osake omistuksen omistaa 2 mieshenkilöä joiden nimet ovat Nieminen Karri ja Ylikahri Ville, molemmilla on sama osoite eli kyseessä on luultavammin miespariskunta?.
Tieto ei ole salaista vaan julkista ja tarkistettavissa yksinkertaisesti Kauoppalehden yritysrekisteristä.
Afronite Oy, llä ei siis ole UUDEN DTM ravintolatoiminnan kanssa enään mitään tekemistä.
Maurice on tainnut katsoa yrityksen perustamishetken tietoja. Todellisuudessa Äkä Oy:llä on Niemisen ja Ylikahrin lisäksi muitakin omistajia (lähinnä homomiehiä). Myös Seta-säätiöllä on siitä pikkuriikkinen osuus.
..saattaapi olla ??, tieto on katsottu 19.2.2012, ja kaupparekisteri ylensää kyllä on ajantasalla.No asia ei ole niin vakava kuka omistaa kunhan ollaan uteliaita.
Niin, kaupparekisteristähän selviää vain vastuuhenkilöt, ei omistuspohja.
Onpa mukava että täällä käsitellään dtm:n taustoja etenkin kuin Setan sivuilla ei ole mitään mainintaa dtm:n konkurssista, vaikka itse ajattelisin sen olevan uutisoimisen arvoinen asia. Ihmettelen ettei ravintola ole itse mainostanut taustalla tapahtuneita muutoksia. Vanha logo ja sloganit nettisivuilla antoi olettaa että osoite vain muuttui Robalta Manskulle.

Kiva kuitenkin kuulla että uuden dtm:n takana on uusia ihmisiä, eikä sama ravintola jatka vain entisten työntekijöiden omistajana. Toivottavasti uudet omistajat pystyy tuomaan jotain uutta vuosia paikallaan junnanneeseen dtm:ään

Asiassa mielestäni hieman erikoista on se että osa ravintolan omaisuudesta, kuten domain ja nimi ovat siirtyneet uusille omistojille ennen konkurssia.
Mannerheimintie 6:een helmikuulla avatun DTM:n vuokrakaan ei varmasti ole pientä luokkaa, sillä onhan tila keskeisellä ja kalliilla paikalla aivan Helsingin ydinkeskustassa. Ravintolapäällikkönähän siellä on sama henkilö, joka veti Iso-Robankin DTM:ää sen viimeiset vuodet ja hetken elänyttä K23:stakin, joten siinä mielessä Äkä-DTM.llä on entisen version kanssa tekemistä.

Paikan sisustus on tehty varsin nuorisohenkiseksi. Avajaisissa ja niiden jälkeen sinne löysi tiensä varsin Iso-Roban DTM:n asiakaskunnan laista porukkaa, eivätkä ne, jotka eivät Iso-Roban DTM:ssäkään viihtyneet, eivätkä käyneet, oikein Mannerheimintielläkään niin viihtyneet. Aika näyttäköön.

Hyvää ja käyttökelpoista uuden DTMn sisustuksessa on se, että Puumabaari-aluetta, sen pienemmän tanssilattian kera, voi hyvin käyttää muutaman kymmenen ihmisen porukkajuhlien järjestämiseen.

Moni on kehunut uuden, Mannerheimintien DTMn baarien palvelua heikkotasoiseksi, joten sen petraamiseen olisi syytä kiinnittää pikaisesti huomiota. Asiakkaita olisi hyvä kyetä palvelemaan kutakuinkin baaritiskille tulojärjestyksessä, palvelun olisi syytä sujua mukavan ripeään ihan taloudellisen puolenkin kannalta ja baarimikkojen mukavalla asenteella on asiakkaisiin uskomattoman suuri merkitys - etenkin sateenkaariväen kanssa.

Jos uusi DTM haluaa pysyä enemmän homona & lesbona paikkana ja pärjätä taloudellisesti, sen kannattaisi suunnata toimintakonseptiaan vahvasti myös 30+ homo & lesbo -asiakaskunnalle, joka on ainakin maksukykyisempää, kuin ihan teiniväestö. Ongelmana sisustuksessa on hieman ainakin istumapaikkojen suhteellinen vähäisyys - discopallosalin nurkkaan ja sen tanssilattiasalia vastaiselle seinustalle voisi ehkä harkita muutamia pienempiä istumapöytäryhmiä. Samoin myös coctailbaari-osan ikkunaseinustalle ja ehkä samoin pääbaarinkin ikkunaseinustapuolelle.

IsoRoban kesäterassiahan Mannerheimintien DTMssä tuskin tulee enään olemaan.
Saa nähdä, miten Hugo's Room pärjää jäätyään IsoRoballe yksikseen.

Harkinnan arvoista Mannerheimintiellä olisi järjestää arkisin ja vkonloppuisinkin alkuillan aikuisemman sateenkaariväen tansseja - tuota tarjontaahan ei Pääkaupunkiseudullakaan ihan liian kanssa ole. Tanssimusiikiksi hyviä kotimaisia ja ulkomaisia iskelmiä, lattarimusiikkia yms. - cancanit ja letkajenkatkin mahtuisivat hyvin mukaan. Heteropuolellahan esim Tavastia on jo vuosia järjestänyt varsin suosittuja aikuisten päivätansseja.

Jospa vain Mannerheimintien DTMn tanssisalin esiintymislava-rakennelma olisi sellainen, että sen alle voisi varastoida irtotuoleja/penkkejä ja järjestää DTMssä vaikkapa sateenkaari-teemaisten elokuvien videotykitettyjä näytöksiä silloin tällöin, löytyisi sillekin varmaan asiakaskuntaa.

Tiettynä vaaranahan nyt, kun Helsingin kaikki homo-yökerhot sijaitsevat liki samassa korttelissa, on myös se, että ne syövät toisiaan. Toisaalta läheisyydessä on myös potentiaalia asiakaskunnalle vaihtaa vaivattomammin paikkaa.

Oma olennainen tekemisensä homoravintoloittenkin menestyksessä ja tunnelmassa on asiakaskunnalla - eli jos haluaa sateenkaari-ravintoloiden elävän, on syytä itsekunkin panna parastaan niidenkin suhteen. Ravintoloille on myös hyvä laittaa palautetta, niitä ruusuja ja risuja. Sateenkaariväestämme löytyville hyville esiintyjäkyvyille on aina näissä paikoissa kysyntää ja tilausta, joten semmoisten taitajien kannattaa ottaa noihin ravintoloihin yhteyttä.

Pitää myös muistaa että homoravintoloilla on ollut vaisumpia aikoja myös esim. Tukholmassa ja Suomen koko väkimäärän kokoisessa, 5 miljoonan asukkaan Pietarissa homoravintolatarjonta on suhteessa paljon niukempaa.

Kommenttia muokattu: 20.02.2012 klo 01:53
Myös asiakkailla on vastuuta siitä, mitä palveluita on tarjolla. Jos halutaan omalle ryhmällemme suunnattujen ravintolapalveluiden olevan monipuolisia, niitä pitää myös käyttää. Vastuu palvelun säilymisestä on sekä yrittäjällä, että asiakkailla.

Olen joissakin keskusteluissa pistänyt merkille sen, että nirppanokkaisesti ollaan lähinnä vain narisemassa virheistä ja puutteista keskinäisessä keskustelussa kertomatta toiveista itse yrittäjälle: "Siinä läävässä baarijakkaroiden päällysteen väri ei minua miellytä, hiiteen koko paikka! Sinne en halua mennä."
  • 13 / 20
  • vaativa asiakas
  • 20.2.2012 12:54
Ravintolatoiminta on elämysbisnestä. Yrittäjä rakentaa sisustus-, ohjelma-, hinnoittelu- ja muilla ratkaisuilla paikkaa tietynlaiselle asiakaskunnalle.

Yksittäisen asiakkaan ainoa realistinen vaihtoehto on äänestää jaloillaan. On naurettavaa kuvitella, että säpinää hakeva aikuinen homo viihtyisi kovin kauan lastenjuhlissa.

Yhden epäonnistuneen illan vielä kestää, mutta muutaman pieleen menneen kerran jälkeen alkaa uusintavierailu olla jo epätodennäköistä.
Cardo: Seta ry ei asiasta tiedota, koska se ei Setalle kuulu. Seta-säätiö ja Ravintola Oy Afrodite tiedottavat oman harkintansa mukaan.
Itseäni mietityttää että mihin DTM:n rahat ovat kuihtuneet? Eikös viime vai toissa vuonna kyseinen ravintola ollut yksi kannattavimmista rafloista Hesassa?
Ja mitä palveluun tulee, niin ainakin isolla roballa lipunmyynnin työntekijät, eivät ainakaan edesauttaneet haluuni tulla ainakaan uudelleen. Mutta yhtä kaikki todella ikävää että kävi niin kuin kävi.
Ei tarvitse olla ruudinkeksijä hoksatakseen, että Äkä Oy:n lyhennenimi tarkoittaa englanninkielisen esikuvansa mukaisesti "Älä kerro äidille Oy:tä".

Olisiko ravintolan konseptin ajanmukaistaminen tähän aikakauteen kannattanut aloittaa jo yrityksen nimestä, nyt kun siihen tarjoutui tilaisuus? Homouden äidiltä pimittäminen ajatuksena tässä vuoden 2012 Suomessa kielii ajatusmallista, joka kuului kauas 70- ja 80-luvuille, ja hieman vielä jopa 90-luvulle.
Kauppalehden 27.6.2011 julkaisemasta jutustahan näki, että DTM koki saman, minkä useimmat muutkin ravintolat, eli viime lama käänsi tuloksen tappioksi ja DTM teki tappiota ainakin 2009 ja 2010 ja varmastikin myös 2011 eli ainakin kolmen vuoden tappioputki.

http://www.kauppalehti.fi/5/i/talous/uutiset/etusivu/uutinen.jsp?oid=20110680913&ext=rss

Tosin tuolloin myös jossain notkahdusvaiheessa IsoRoban DTMssä vaihtui ravintolapäälliköksi sama henkilö, joka vetää nykyistäkin DTMää.

Lost & Foundhan kuukahti tappioihinsa viime vuonna.

Sensijaan ainakin 2010 Hercules teki reilusti voittoa, eikä kävijämäärästä päätellen sen 2011:kään nyt varmasti ihan DTMn lailla penkin alle mennyt. Herculeksessahan on asiakkaina riittänyt elämänsä parhaassa iässä olevia ja maksukykyisiä homoja - ja Hercules on ylpeästi homo paikka. Myös Mann's Street on ollut kestosuosikki pitkään ja viimevuotinen remontti lisäsi sen suosiota.

Euroopan muiden maiden homo-clubien ja baarien tietoja ja nettisivustoja (kuvineen niistä) löytyy kätevästi tälläisestä infosivustosta (harmillista tosin, että Suomi, Helsinki uupuu tuosta joukosta)

http://www.patroc.com/berlin/clubs.html

Noista näkee vähän tietoja, missä näissä jutuissa muualla mennään, jossei ihan kaikkialla ole ehtinyt käymään. Ja tietenkin voi tuon avulla pyrähtää paikanpäälle karistamaan hetkeksi oman rakkaan homoisan kaupungin kuviot uusiin puihin.

Kommenttia muokattu: 21.02.2012 klo 02:13
Ei taida Äkä Oy enää pitkään pyöriä. Mamassa puuhataan remonttia, jonka vuoksi paikka on uutisten mukaan hetken kiinni. Ravintolahan on tämäntapaisissa tilanteissa usein kiinni vain siksi että luvat pitää uusia. Remontti saattaa olla vain kulissi uuden osakeyhtiön alulle. Sanomattakin lienee selvää että toiminta ei ole ollut kovin kannattavaa uudessakaan paikassa.
Hevosmiesten uutistoimisto näyttää olevan taas voimissaan.
Dtm:n oman ilmoituksen mukaan: "Remontin aikana olemme avoinna ihan normaalisti..."