Kuvagalleria: Helsinki Pride 2017 - kulkue ja puistojuhla (juttukommentit)

Kiitos hienoista kuvista. Oli runsain maarin kauniita ja hyviä ihmisiä, sellaisia, jotka halauavat yhdenvertaisuuden toteutuvan!
En tiedä, että pitääkö verrata, mutta jotenkin tekee mieli verrata tätä pride-kokoontumista samaisella paikalla syyskuussa 2016 järjestettyyn Aito avioliitto -seurakunnan järjestämään tapahtumaan ( http://ranneliike.net/teema/miltei-sata-henkea-osoitti-helsingissa-mielta-samaa-sukupuolta-olevien-avioliitto-oikeutta-vastaan?aid=12581 ). Aito avioliitto ry:n tilaisuudessa ilmapallojen määrä suhteessa osallistujamäärään saattoi kyllä olla hieman suurempi - tai en tiedä tuota varmaksi sanoa.
Hyvä kuvakulma tuo Helsingin kaupungintalon Sateenkaari-liputus ja Havis Amanda -patsas samassa otoksessa. http://media.ranneliike.net/artikkelikuvat/teema/p13114-g310RB2S1E.jpg

Sisarusjulkaisussa on myös laaja kuvagalleria Pride-kulkueesta ja -puistojuhlasta

https://www.qx.fi/yhteiskunta/234771/kuvat-helsigin-pridesta/

Tuon jutun alussa toisessa kuvassa on pakolais-karhumies, jonka kehon hallintaa ihastelimme (etenkin lesbot) Priden 1000 ja 1 yön Partyssä, hänen spontaaneissa "napa"lantiotansseissaan - useamman muunkin kera.
Erityisen koskettava asia Pride-kulkueessa oli Suomesta turvapaikan saaneiden tai turvapaikkaa hakevien osallistuminen kulkueeseen, sekä HeSetan Together-tukiryhmässä että muuallakin Pride-kulkueessa.
Heille se oli ihan konkreettisesti elämän asia, jota lähtömaissaan erityisesti eri uskonnot eivät heille ole sallineet.

http://media.ranneliike.net/galleria/helsinki-pride-2017-galleria-1/20170701_132909_hb.jpg
https://www.qx.fi/wp-content/uploads.fi/2017/07/imgp6377.jpg

http://media.ranneliike.net/galleria/helsinki-pride-2017-galleria-1/20170701_133009_hb.jpg
http://media.ranneliike.net/galleria/helsinki-pride-2017-galleria-1/20170701_130449_9002_Leo.jpg
https://www.youtube.com/watch?v=grDADSW-Rzk&t=546
https://www.qx.fi/wp-content/uploads.fi/2017/07/imgp6376.jpg
https://www.qx.fi/wp-content/uploads.fi/2017/07/l1020250.jpg
https://www.qx.fi/wp-content/uploads.fi/2017/07/l1020252.jpg
https://www.qx.fi/wp-content/uploads.fi/2017/07/imgp6407.jpg (hän on ihan guru "napa"lantiotanssissa ; )
https://www.qx.fi/wp-content/uploads.fi/2017/07/l1020145.jpg
https://www.qx.fi/wp-content/uploads.fi/2017/07/l1020164.jpg
https://www.qx.fi/wp-content/uploads.fi/2017/07/l1020165.jpg

Voitte vain kuvitella, millainen tuntemus heillä on tuolla Pridessäkin ollut, olla mukana kulkueessa kaiken kansan keskellä avoimesti itsenään - eikä jopa kuoleman uhissa itseään piilotellen.
Heistä useat olivat myös järjestämässä Helsinki Priden tapahtumia talkoo-hartiavoimin. Priden turvamiehissäkin oli mukana monia maahanmuuttajia. He ja kaikki muutkin Priden talkoolaiset eivät juuri koskaan saa hlbtiq-medioissakaan huomiota ja palstatilaa, jonka he todella ansaitsisivat.


Konkreettista laupeutta osoitti myös se, että heteroita turvapaikanhakijoita tuli mukaan Pride:een, kulkueeseen ja puistojuhlaan. He tietävät kyllä että seksuaalivähemmistöihin kuuluvat maan"miehensä" saavat turvapaikan heitä "helpommin", mutta ovat minullekin sanoneet että ymmärtävät kyllä että miksi.

https://www.qx.fi/wp-content/uploads.fi/2017/07/l1020830.jpg
https://www.qx.fi/wp-content/uploads.fi/2017/07/l1020897.jpg

Tuohon heidän asenteeseensa nähden on todella ikävää se, mistä kuulin Pride-viikolla useammankn suomalaisen toteamasta, että Hercules-yökerho on harrastanut selvän tietoista Lähi-idän homo-miesten syrjintää ovipolitiikassaan. Anniskeluikärajahan on Suomessa 18-vuotta, mutta Herculeksen ovelle paperit tivataan järjestäen jopa 35-vuotiailta Lähi-idän homo-miehiltä. Hercules vouhottaa että "jos paperit kunnossa", mutta mutta turvapaikanhakuaikana pakolaisilta otetaan poliisin haltuun paperit (pariksikin vuodeksi) ja turvapaikan saavat saavat biotunnisteinkin varustetun kuvallisen maassaololupakortin poliisilta (ja se on käytännössä mahdottomasti väärennettävissä) mutta Hercules ei kelpuuta kyseistä korttia. Ainakaan 3kympin molemmin puolin iältään olevia Lähi-idän ihmisiäkään ei kukaan voi luulla alle 18-vuotiaiksi, eli Hercules harrastaa "anniskeluhätävaran " liitoittelua ihan tietoisesti, ovat monet suomalaiset karhumiehetkin todenneet ja siksi ovat päättäneet boikotoida kyseistä paikkaa.

Toki tuosta ikäpaperi-ongelmasta voisi myös Seta järjestää konkreettisen tapahtuman, missä se kutsuisi ao ministerin, ao virastojen johdon, poliisin, median ja turvapaikanhakijoita/saaneita porukan vaikkapa Herculeksen ovelle konkretisoimaan ongelmaa, mikä turvapaikanhakijoiden/saaneiden kohtalona on, sekä viranomaisten käytäntöjen että ravintolan sitä hyväksikäyttävän asiakasvalinnan osaltakin. Sekä turvapaikanhakijoille että etenkin turvapaikan saaneille pitäisi ehdottomasti saada edes rajoitettu, virallisesti vähämerkityksiseen iän osoittamiseen kelpuuttava kortti, koska nykyisellään turvapaikanhakija- ja turvapaikan saaneiden ystävien kanssa on arpapeliä, minne heidän kanssaan yhdessä pääsee sisään esim. syyspimeillä tanssimaan ja viettämään viikonloppuiltaa.

Unohtikos Ranneliikkeen toimitus uutisoida sen, että Hercules & Mann's Street boikotoivat tänä vuonna HeSetan järjestämään Helsinkin Prideen osallistumista, koska tuo ravintelipoppoo otti nokkiinsa keväällä toisen järjestön, eli Setan kommenteista. Ihmeteltiin sitä, miksi boikotoivat HeSetan tilaisuutta, vaikka se on ihan erillinen järjestö kuin Seta ... mihin H&M kommentoi ettei ole niin noista järjestöistä perillä.

Kommenttia muokattu: 04.07.2017 klo 13:25
human, ei unohtuneet pridea boikotoineet Hercules & Mann's Street, mutta viime viikko oli niin täydellään kaikenlaista kerrottavaa, että kaikenlaista muutakin tähdellistä jäi varmasti nostamatta isommin esiin.
  • 7 / 13
  • Roskakuski
  • 4.7.2017 14:46
Uutisoinnissa "unohtui" mainita että kiitolliset hetero-turvapaikanhakijat marssivat erillään muusta kulkueesta ja Gay Muhammed -kylttiä kantaneelle näytettiin kaula poikki -käsimerkkiä heidän taholtaan... täyttyikö laiton uhkaus -tunnusmerkistö ja olisiko koko refugee-porukka pitänyt poistaa marssikulkueesta? Alla linkki kyltinkantajan fb-sivulle.

https://www.facebook.com/anter.yasa

Kommenttia muokattu: 04.07.2017 klo 15:30
Tuo mies korkokengissä- aihe alkaa kyllästyttää. Kaikki kunnia transihmisille mutta tuo yhdistetään tietämättömien toimesta aina myös meihin homomiehiin.
Elä ja anna toistenkin elää. Joillekin korkokengät ovat tärkeä asia - eikä joidenkin toisten kyllästyminen ole syy olla pistämättä korkkareita jalkaan. Sinun ei ole pakko, minun ei ole pakko sitä itse tehdä.

Terveisin: nimim. ei ikinä ollut korkkareita jalassa.
Olen Salty Dog:n kanssa samaa mieltä siitä että "mummoilu-parodiointia" miehenkiintoisempaa Pridessä olisi löytää kykyä miehisyydelläkin parodiointiin, koska tuossa "mummolu-korkkaroinnissa" on aimo annos naisista parodiointia, mikä on huvittavankin yksipuolista.

Toisaalta sitten, onhan noista "mummoilu-drag-korkkaroinnista" kiinnostuneita trans- ja biseksuaaleja kait aika paljon, joten kait heidän pitää voida toteuttaa itseään. Heidän kannattaisi ehkä ryhmittyä Pride-kulkueessa omaksi suuntaumisryhmäkseen, niin heitä eivät tietämättömät erehtyisi kliseisen virheellisesti lokeroimaan homoiksi.
Tuohon suuntaanhan drag-queeni-mummoilijat ovat jo ryhmittyneetkin.

Kommenttia muokattu: 06.07.2017 klo 01:04
Huomaatteko Salty Dog ja kolme viestiä alempana oleva "ei rekisteröitynyt", täsmälleen samanlaisilla argumenteilla jotkut vastustavat homojenkin pridessä näkymistä ja koko pridetapahtumia.

Juuri teidänlaisten ihmisten takia prideä tarvitaan ja siellä kaikkia LGBTIQCAPGNGFNBA+ ihmisiä näkymässä. Niin kauan kunnes erilaisuuksien näkeminen lakkaa ahdistamasta ihmisten mieliä noin kovasti.

En minäkään tykkää isoista tatuoinneista tai korkeista paikoista, mutta tiedän etten niille mitään voi, ja sopeudun siihen.
Vanhanaikaisia sukupuolirooleja saa ja on suotavaa rikkoa kuului mihin lokeroon tahansa tai vaikkei kuuluisi ollenkaan. Ensimmäiset naiset alkoivat käyttää housuja ja tehdä muita "maskuliinisia" asioita sata vuotta sitten. Toivottavasti aika olisi pian kypsä sille että myös miehet saavat näyttää "feminiinisiä" puoliaan, olivat sitten heteroita tai homoja, cis tai trans, aseksuaaleja tai pervofetisistejä. ;)