Salliiko Sairaanhoitajaliitto homojen muuttamista heteroiksi epäilyttävillä terapioilla? (juttukommentit)

 • 1 / 21
 • Hannu, Tre
 • 11.4.2011 3:10
Nyt on käynnissä viimeinen taisto. Ääriuskovaiset ovat yhdistäneet voimansa kaikissa länsimaissa homoja vastaan. Heillä on rahaa ja kaikki keinot ovat sallittuja. Kirjoitin tästä asiasta viime vuonna suomalaisen, virolaisen, saksalaisen ja amerikkalaisen lehden kommenttipalstalla samoin kuin moni muu.

Toistan aiemmin esittämäni mielipiteen, joka poistettiin ranneliike.net:in keskustelupalstalta: ainoat, jotka todella tarvitsevat hoitoa, ovat ääriuskovaiset.

Meidän (homojen ja lesbojen) on aika toimia. Hoitoon emme ääriuskovaisia saa, mutta muut keinot - täysin lailliset - ovat käytettävissämme.
Komeesti on leimattu koko sairaanhoidon henkilökunta tällä huomionkipeällä jutulla. Mitä luulee saavansa vastaukseksi kun sielunhoitajalta tällaista kysyy? Totta kai myy palvelujaan, yksityisyrittämisen elinehto.

Ei-homous ei ole sairaus, ja suvaitsevaisuutta vaativa voisi sitä myös osoittaa. Leimataan kaikki eri mieltä olevat.
1) Huomiota tällainen asia tietysti tarvitsee, kuten muutkin epäkohdat.
2) Koko sairaanhoitajakuntaa ei tällä osoitella, ei otsikoinnissakaan.
3) On mahdotonta nostaa esiin ongelmaa kertomatta missä yhteydessä ongelma esiintyy.
4) Pitäisi pysyä hyväksytyissä hoitomuodoissa ja ohjata ihmisiä hyväksyttyjen hoitojen piiriin - vaikka muuta pyydettäisiin.
 • 4 / 21
 • toivon suvaitsevaisuutta homoi
 • 11.4.2011 10:26
Pyytäisin myös homoilta/lesboilta samaa suvaitsevuutta ja ymmärtäväisyyttä niitä kohtaan jotka kokevat että heissä olevat homoseksuaaliset haavet eivät ole vakaumuksen tai oman mielenterveyden kannalta järkeviä.
Eivät kaikki halua olla homoja vaikka sellaisia toiveita alitajunnassa olisi.Minusta on hienoa että on olemassa terapeutteja jotka haluavat auttaa tämän asian kanssa kamppailevia ihmisiä.Suvaitsevaisuutta homot myös meille eheytymistä tarvitseville.Älkää painostako!
 • 5 / 21
 • Sami Kuhmonen
 • 11.4.2011 10:53
Tosiaankin, vastasiko kukaan sairaanhoitajana? Ja tässä jutussa sentään sanottiin, että suurin osa EI pitänyt Kela-korvauksia mahdollisena. Silti toisaalla kauhistellaan, että Kelan rahoilla tällaista tehtäisi.

Olen samaa mieltä edellisen Samin kanssa: jos pyydät palveluja henkilöltä joka niitä tarjoaa, miksi ei tarjoaisi? Olisihan se hullua, jos sanoisi "no kyllähän mä tarjoan eheytyshoitoja, mutten mä oikeasti tarjoakaan", vai mitä?

Ja myöskin: toimiko yksikään heistä sairaanhoitajana, tai olisiko toiminut terapian aikana? Oletan että ei, vaan sielunhoitajana. Jokainen kahta työtä tekevä osannee erottaa eri ammattinsa, ulkopuolisille tämä näyttää sen sijaan olevan kovin vaikeaa ja kuvitellaan, että sairaanhoitajaksi opiskellut on aina sairaanhoitaja kaikissa tekemissään asioissa. Näin ei todellakaan ole.

Ja koko sairaanhoitajakuntaa osoitellaan ainakin YLEn otsikoinnissa ja siellä sanotaan Sateenkaariyhteisöt ry:n näin sanoneen. Vaatinette äkkiä YLEä korjaamaan tämän asian, jos ette sitä tarkoita. Myöskin poistanette toisesta jutusta kohdan, jossa sanotaan Kela-korvauksia luvatun, tai ainakin toteatte, että YKSI henkilö lupasi, mutta hänkin tietyin ehdoin.
 • 6 / 21
 • Sami Kuhmonen
 • 11.4.2011 10:57
Ja vielä huomasin, että HS.fi on myös uutisoinut asian. Otsikko: "Sateenkaariyhteisöt: Sairaanhoitajat terapioivat homoja heteroiksi"

Onko siis oikeasti niin, että ainakin kaksi mediaa on ottanut identtisen otsikon ilman, että Sateenkaariyhteisöt on osoittanut syyllistävän sormen sairaanhoitajia kohtaan ja väittävät heidän terapioivan homoja heteroiksi? Vielähän ei ole yhtään henkilöä tullut julkisuuteen, jota olisi terapioitu heidän toimestaan. Vain se, että nämä henkilöt ovat valmiita antamaan terapiaa.
 • 7 / 21
 • Ystäväsi
 • 11.4.2011 11:53
Kukaan näistä sielunhoitoterapeuteista, eikä yleensäkään kristillisistä sielunhoitajista ei yritä muuttaa ihmistä joka ei halua muuttua. Kyselyssä annettiin ymmärtää, että kysyjä etsii muutosta.
Onko pahaa tarjota apua niille jotka haluavat apua? Loukkaako se jotakuta, että toiset teistä haluavat eheytyä? Miksi? Eikö hän pyydä apua siksi, että ei ole tyytyväinen tilanteeseen?
Kristillisestä näkökulmasta homo ei ole vähemmän arvokas tai huonompi ihminen kuin minä. Kun ystäväni on kertonut olevansa h, ystävyyssuhteemme ei ole huonontunut yhtään.
Jokainen meistä tarvitsee yhtä kipeästi Jeesuksen kohtaamista.
 • 8 / 21
 • Onnellinen mies
 • 11.4.2011 12:23
Asiallinen, selkeä ja vankka tieto ennaltaehkäisee ja suojaa vaurioilta, joihin hurmahenkiset uskomushoidot johtavat. Asiallisesta tiedosta ja tiedottamisesta kiitokset niin Seta ry:lle kuin myös Sateenkaariyhteisöt ry:lle. Teette hyvää ja vankkaa työtä. Mainittu " Puoskarilaki " on tietämäni mukaan valmisteilla ja aikanaan selkeyttää tilanteita. Ei päätään tarvitse säätää, kun häiriö on ympäristössä.
Ranneliike.netissä julkaistut kaksi artikkelia ovat YLE:n ja muiden medioiden lähteenä. Lisäksi Sateenkaariyhteisöt ry:n puheenjohtajaa on haastateltu YLE:en. Monet muut mediat ovat lainanneet YLE:ä. Ranneliike.netissä julkaistussa artikkelissa tuodaan esiin ne tiedot, joita on. Muut ovat otsikoineet asian halauamallaan tavalla ja valinneet itse näkökulmansa.

Aihetta toki tutkitaan ranneliike.netissäkin edelleen.

On aivan toisarvoinen kysymys, vastaako joku tiedusteluihin "sairaanhoitajana" tai "ei-sairaanhoitajana". Erityistä merkitystä koko asia saa siksi, että tietoa arveluttavista hoitomuodoista levitetään sellaisia kanavia pitkin, joita ei pitäisi käyttää epäammattimaisen tiedon välittämiseen.

On myös kyseenalaista esittää, että "pyytämättä ketään ei pakoteta hoitoihin". On tiedossa, että tällaisia hoitoja saatetaan lähteä hakemaan epätoivon vimmalla, jolloin kyselyn kohteen täytyy tuntea vastuunsa. Tällaisten ei-ammattimaisten hoitojen tulos voi olla mitä vain. Puuttuu vastuuntuntoa, jos ihmisiä ei tällaisessa ristiriitatilanteessa automaattisesti lähdetä ohjaamaan ammattimaisen avun juurille, vaan jonnekin ihan muualle.
 • 10 / 21
 • Kolmoisritti
 • 11.4.2011 13:59
Haluaisin tietää, mikä on laskutuksen peruste? Mihin summan suuruus perustuu? Tässä on muutama hihhuliuskis keksinyt itselleen oivan rikastumiskanavan. Mikä tämä sielunhoitohoito oiken on ja mtä se tarkoittaa? Psykoterapian uskonnollinen vastineko? Hyväksyy virallinen psykoterapialiitto tällaista? Tämä on täysin villiä toimintaa uskonnollisuuden varjolla. Aikaisemmin teologit harjoittivat sielunhoitoa osana seurakunnan toimintaa ilman ekstrasummaa, nyt sen ovat kaapanneet tällainen sanoisko "noitajoukko", joka laskuttaa huimia tuntipalkkoja.

Kommenttia muokattu: 11.04.2011 klo 14:04
Aivan järkyttävää ja puistattavaa jos KELA alkaa tukemaan tällaista puoskaritoimintaa!!! Vaikea uskoa, että näin tulisi käymään, mutta kun ei tiedä kuinka vaikutusvaltainen Aslan loppujenlopuksi on.
Mielenkiintoinen seikka muuten, että lähes poikkeuksetta nämä "eheytyneet" esiintyvät mediassa anonyymillä nimimerkillä kasvottomasti. Kuten tämä "youtube-Annikin".
Jos he ovat varmoja asiastaan, mikseivät ole lehtien sivuilla omalla naamallaan ja nimellään? Nimimerkin takaa voi väittää mitä vain.
Koska pelkäävät löytävänsä itsensä homobaarista 5 vuoden päästä, ja joutuvat kiusalliseen tilanteeseen. "Eikös sun pitänyt olla hetero nykyään?!?!"
No ei nyt sentään KELA ole edes käsittelemässä koko eheytystä. Uskikset yrittää todistaa että a) eheytys on tieteellistä ja ammattimaista (jos kysytään, onko se ylipäätään mielekästä) ja b) eheytys on rukoilua ja sielunhoitoa, jolla ei ole terveydenhuollon kanssa mitään tekemistä (jos kysytään oikeati validia näyttöä ja potilasvastuuta).

Sinänsä säälittävää, että asia, joka on asiantuntijoiden piirissä täysin marginaalinen, aiheuttaa hirveän haloon vain siksi, kun joillakin on niin kamalan suuri angsti miehen ja naisen perinteisten roolien murenemisesta. Sillä eihän tässä muusta ole kyse. Samaan laariin putoaa niin eheyttäminen, avioliitto, naispappeus kuin perheen pään asemakin.
 • 13 / 21
 • Olli Stålström
 • 12.4.2011 7:11
Uskonnollisista uskomushoidoista on Suomessa käyty vääntöä aikaisemminkin. Jo 1970-luvulla tein silloiselle Lääkintöhallitukselle kantelun tapauksesta, jossa suuren psykiatrisen sairaalan lääkäri harjoitti homoseksuaalisten demonien ulosajamista potilaastaan rukouksella ja kätten päälle panemisella.

Ennen kantelun tekemistä neuvottelin Lääkintöhallituksen juristin kanssa oikeista menettelytavoista pätevän kantelun tekemiseksi. Juristi neuvoi potilasta ottamaan kuitin hoidosta Kela-korvauksen saamiseksi. Toimimme näin ja ko. psykiatri sai huomautuksen toiminnastaan.

Tapauksesta seurasi kuitenkin jyrkkiä reaktioita konservatiivisten psykiatrien taholta. Professori, psykoanalyytikko Kalle Achté, yksi homojen syrjintäideologioiden näkyvä ylläpitäjä, totesi asiantuntijalausunnossaan, että olisi syvästi uskonnollisten ihmisten tunteita loukkaavaa, jos homodemonien ulos ajaminen kiellettäisiin.

Silloinen Suomen lääkäriliiton toiminnanjohtaja taas katsoi julkisuudessa valepotilaiden lähettämisen olevan merkki homoyhteisössä esiintyvästä häiriintyneisyydestä. Meidänhän oli pakko lähettää manattavaksi eräs Setan aktivisti, jotta olisimme voineet toteuttaa Lääkintöhallituksen juristin ohjeen todistusaineiston hankkimisesta.

Neuvonantajamme oli Michael W. Ross, josta sittemmin tuli Texasin yliopiston professori. Ross kirjoitti seuraavan tapausselosteen manaushoidosta lääketieteelliseen aikakauslehteen vuonna 1979:

http://www.springerlink.com/content/t11172lpu33wv328/

Kommenttia muokattu: 12.04.2011 klo 07:22
 • 14 / 21
 • Olli Stålström
 • 12.4.2011 10:12
Minut saatiin houkuteltua televisiokeskusteluun vuonna 1994 Kristillisen eheytymiskeskuksen eheyttäjän Seppo Jokisen kanssa. Vasta myöhemmin ymmärsin mihin Aslanin edustajat olivat saaneet minut osallistumaan. Kun tutustuin jälkeenpäin Seppo Jokisen teksteihin, järkytyin siitä, miten minut oli saatu johdettua harhaan. Eheyttäjä Seppo Jokinen vetoaa heteroseksuaalisiin geeneihin, joiden vaikutuksen kuitenkin Saatana voi johtaa harhaan, mutta josta Jumala voi auttaa.

Seppo Jokinen vetoaa sekä Raamattuun että Turun yliopiston psykologian laitokseen. Tässä artikkelini keskustelustani Seppo Jokisen kanssa.

Minusta tapa, jolla Aslan ja eheyttäjät yrittävät tunkeutua tieteelliseen opetukseen ja terapiaan pitää tehdä läpinäkyväksi ja estää sen haittavaikutukset!

Tässä artikkelini keskustelusta eheyttäjä Seppo Jokisen kanssa:

http://www.finnqueer.net/juttu.cgi?s=301_6_1

Kommenttia muokattu: 12.04.2011 klo 10:13
Kaikki suvaitsevaiset sateenkaari-ihmiset! Missä on teidän suvaitsevaisuutenne???????????? Ottakaa malka omasta silmästänne ja rakastakaa lähimmäisiänne!!!??? Hyvää kevättä!
Ääriuskovaiset ovat kauan jatkaneet julkisesti valheellisen tiedon levittämistä homoista ja lesboista eli solvaavat meitä kaikkialla sairaiksi ja kehityshäiriöisiksi. Jos samantapainen solvauskampanja olisi kohdistunut vaikkapa saamelaisiin, olisi asiaan puututtu ajat sitten.

Nyt on Amerikasta tuotu puoskarointia ja muuta mukatieteellistä terapiaa, joka on kaikkialla todistettu erittäin haitalliseksi ja vahingolliseksi.

Onneksi puoskarilaki ja uudistettu viharikoslaki auttavat saamaan kuriin puoskaroinnin ja vihanlietsonnan homoja ja lesboja kohtaan.
Hei sinä smo ja muut kauhistelijat joiden mielestä kela- korvauksilla /julkisella rahoituksella EEEIII tule maksaa uskomushoitoja:
tiedoksi: kela korvaa fysioterapiaa ja muuta mm psykoterapiaa, joissa käytetään keinoina joogaa, mindfullnesia ym itämaisiin uskontoihin, es budhismiin ja hinduismiin pohjautuvia 'hoitoja'. Eivätkö nämä ole uskomushoitoja???? näitä käytetään myös julkisessa terveydenhuollossa jo 'normaalina hoitona', yhteiskunnan varoilla opetetaan kansalaisopistoissa ym ym. Eivätkö nämä edusta uskontoa??? esim joogaan kuuluu rukous - mutta osallistujat eivät vain useinkaan tiedä mitä he rukoilevat ja kumartavat, näissä kun ei uskalleta uskontoperustaa esille tuoda...
ELI: JOs nostat haloon jostakin, niin nostapa tasapuolisesti kaikesta!!!
uskallatko julkaista täällä 70-luvulla homoliikkeen suunnitelman saada asiansa hyväksytyksi? odotan mielenkiinnolla! eli jos uskallat valittaa -ilmeisesti omasta kannastasi- muita katsantokantoja, teeppä julkiseksi se, miten (pääasiassa) nuoriso on saatu tukemaan oi niin avuttomia homoraukkoja...

THE OVERHAULING OF STRAIGHT AMERICA
Tällä kertaa nostettiin nyt "haloo hei" siitä, että puoskaroimalla yritetään muuttaa homoja heteroksi. Muut saavat hoitaa oman osansa muiden asioiden osalta.

***

Mainitusta "The Overhauling of Straight America" -strategiasta ja uskaltamisesta... Onhan sitä tällä sivustolla käsitelty. Ihan hyviä ja toimivia ideoita, eikä siinä ole mitään peiteltävää. Pääkohdat on tuotu esiin mm. täällä: http://ranneliike.net/keskustelu.php?act=rthrd&grpid=20&thrdid=5778
Ja kyseessä on kyllä 1980-luvun loppupuolen eikä 1970-luvun juttuja.