Kulissin takaa

Näytetään bloggaukset maaliskuulta 2009.
Seuraava

Alaselkä kipeänä

Jos olen stressaantunut, mitä onneksi tapahtuu harvoin, ensimmäinen merkki siitä on kolottava alaselkä. Nyt sitä kolottaa.

Tilintarkastaja tulee ensi viikolla firmaan. Ei mitään syytä stressata mutta jännittää kuitekin.

Miten hitossa järjestämme lapsen hoidon hänen kesälomansa ajaksi.

Viikonlopuksi on meneminen ammattiliiton seminaariin.

Paljon muutakin pientä. Täytynee alkaa heiluttaa hihoja. Kyllä se siitä. Kohta on kesä.


Muotoja ja sisälmyksiä

Edellisessä merkinnässäni huokailin niiden aikojen perään, jolloin asioiden hoitamisessa muoto oli yhtä tärkeää kuin sisältö. Taidamme edelleenkin elää niitä aikoja, ainakin kun seuraa työmarkkinajärjestöjen reaktiota eläkeiän nostamiseen.

Perjantaina kävin työasioissa Porissa.
Lauantaina kävimme perhetuttavillamme syömässä lammasta kolmella eri tavalla valmistettuna. Kotimatkalla kävin sikaribaarissa ja satuin samaan pöytään keskustelemaan elokuvaohjaajattaren kanssa. En tosin jaksanut sitten sunnuntai-iltana hänen ohjaamaansa elokuvaa katsoa televisiosta.
Sunnuntaina ihailin kotimaista draamaa katsomalla Hornankoski-elokuvan korttelikapakassamme.

Lauantain Helsingin Sanomissa kerrottiin edellisessä merkinnässäni mainitsemani Henrika Tandefeltin tulleen palkituksi Ruotsin Akatemian palkinnolla teoksestaan Gustaf III:sta (kirja on tulossa minulle Svenskt militärhistoriskt bibliotekistä ihan näinä päivinä). Samassa lehdessä näkyi Helsingin yliopiston tutkijakollegiumin johtaja moittivan Lumedemokratia- kirjaa (josta kirjoitin muutama merkintä sitten) argumenteilla, jotka vahvistivat kirjan viestin.


Terveisiä Porvoosta

Luin Henrika Tandefeltin charmantin kirjan Borgå 1809 - ceremoni och fest. Kirja kuvaa Porvoon valtiopäivien seremoniat, istunnot ja juhlat yksityiskohtaisesti, keisarin ja suuriruhtinaan puheet ovat kirjassa alkukielellä, siis ranskaksi. Silloin elettiin aikaa, jolloin muoto oli yhtä tärkeä kuin sisältö.

Eläköön Kejsari,
Suloinen Sangari,
Eläköön hän!
---
Wäärille pelwoxi,
Hywille toiwoxi,
Oikeudell woitoxi,
Wallitkon hän!


Lottovoittajia?

Luin Katja Boxbergin ja Taneli Heikan kirjan Lumedemokratia: havaintoja "iloisesta" seitsemänkymmenluvusta, kritiikkiä säännellystä valtiojohtoisesta konsensuksesta, puhetta avoimen demokratian ja yrittäjävetoisen palveluyhteiskunnan puolesta. Upeita veneen keikuttajia!


Seuraava