Kulissin takaa

Näytetään bloggaukset helmikuulta 2009.
Edellinen

Kylässä

Tyttäremme kummitäti muutti kaukomailta Turkuun. Toinen kummitäti järjesti paluujuhlat: intialainen tomaattikeitto, ankka, suklaamousse, riittävästi kuohuviiniä. Yllättävän kivaa. Kotimatkalla poikkesin korttelimme kievariin sikarille.

Perjantaina en päässyt S:llä alkavaan ravintolaan, vaimo teki ylitöitä kymmeneen ja sen jälkeen painuin nukkumaan. Ilmeisesti "me sisältä lämpimät" eivät tavanneet tälläkään kertaa, joku toinen kerta, toivottavasti.

Harmi, ettei Niinistön veljenpoika asettunut ehdolle vihreiden puheenjohtajakilpaan. Tervemenoa vasemmalle, vihreät!

Hieno uutinen oli se, että maalaisliiton kansanedustajat ovat kiukkuisia Lehtomäelle: onhan aikoihin eletty, että luonnosuojelujohtajaksi nimitettiin luonnosuojelija. Mikä siinä ympäristöministeriössä on, että se tekee ministereistä ympäristöystäviä (vrt. Vapaavuori).


"Jag sa ja, ja, ja"

Jag tänkte tja, tja, tja.

Oikeastaanhan on niin, että Ruotsin valtaistuimella kuuluisi istua kuningatar Birgitta, nykyisen kuninkaan sisar Ruotsin ja Hohenzollernin prinsessa.

Kukin naikoon kenet haluaa.
Hallitsija myöntäköön arvonimiä kenelle tahtoo.

Eläköön Ruotsin "kuningashuone"!


Arkea vaan

Mitään ei tapahdu. Onneksi pääsin edes lounaalle Hermaniin: sitruunalla maustettu kuhaterriini ja ruccolamajoneesi, rosmariinivoissa paistettu vasikanpaisti ja sokeroidut juurekset, vadelmakääretorttu.

Sunnuntaina äänestin kuorosodassa Marionia, jonka ässään rakastuin jo lapsena. Kuorokin oli toiseksi paras.

Eilen en viitsinyt mennä hei-puhumaan ulkopolitiikkaa. Oli näköjään puhuttu ilman minuakin.

Unohdin nielaista antibiootin eilen illalla ja tänäaamuna.

Ja nukuttaakin.

Laskiaispullakin, tietysti mantelimassatäytteellä, unohtui ostaa.


Tulkoon valkeus

Imuroitu, tuuletettu, roskat viety, tavarat paikoitettu, käyty kaupassa, iltapala valmisteltu, tiskattu, kukat kasteltu, pari paukkua vaimentamaan parisuhteen töyssyjä otettu.

Perheeni naiset ovat jo Harjavallan Nesteellä palautumassa hiihtolomalta.


Baarissa paskalla

Eikö tuo ollut jokin muistisääntö fysiikassa kouluaikana, bar ja pascal olivat jonkin yksiköitä. Se nyt ei ollut varsinainen asiani kuitenkaan, varsinkin kun en muista tästä sen enempää.

Varsinainen asiani oli se, että kävin siellä S:llä alkavassa baarissa, jonka nimeä en edelleenkään osaa kirjoittaa. No, siellä oli eräs gentleman, joka olisi voinut olla kollegamme pelse. Varsinkin se nonchalantti ranneliike, jolla raha vaihtoi omistajaansa, oli jotenkin pelsemäinen. Naamakarvat eivät tosin vastanneet hänen edellisen bloggauksen kuvitusta.

Voi, kun elämäni on jännittävää!


Paraneva sairaus

Saabismi on sairaus, on tunnettu sanonta. Nyt menee Saabilla huonosti, loppuneeko tarina kokonaan. Saab edustaa minulle Ruotsalaista Laatua ja Elämäntyyliä. Saabia minulla ei ole koskaan ollut onni omistaa.


Toinen päivä diagnoosin jälkeen

Pitkäveteistä työpäivää ilahduttaaksemme lähdimme työtoverini kanssa Hermaniin lounaalle: paahdettua ankanrintaa taatelihillokkeen kera, karitsan paahtopaistia timjamikastikkeessa ja maitosuklaamoussea vaniljapäärynän kera.

Illan suussa sain viestin tuttaviltamme, jotka kyselivät, joko olin syönyt. Enpä ollut, joten sain kutsun syömään: madetta kreivitär Sparren tapaan, paistettua mateen maksaa, haukifileitä tattikastikkeen kera, vaniljajäätelöä lakkakastikkeella. Läksiäisiksi sain vielä mukaani Cohiban.

Hyvä ruoka, parempi mieli.


Ensimmäinen päivä diagnoosin jälkeen

Nyt minä raukka olen elänyt jo yhden päivän lääkärissäkäynnin jälkeen.

Töiden jälkeen menin sikaribaariin ja poltin tavallista kookkaamman sikarin, kun ajattelin, että se lämmittäisi kuumeisia keuhkojani.

Nyt korkkasin sekt-pullon (Henkell Trocken). Täytynee konsultoida antibioottipakettia, josko kuohuviini vaikuttaa lääkkeen tehoon.

Facebookissa olen luonut uudelleen suhteen kummityttäreeni, jonka kummiksi tulin heti rippikoulun jälkeen ja jonka kummiuden hoidin huonosti, tai oikeastaan jätin hoitamatta. Mukavaa!

Pyysin ystäväksi myös muinaista koulukaveriani, joka lukion jälkeen kouluttautui upseeriksi. Jostain syystä tämä Fb-ystävä kihelmöittää minua. Muistan kovin hyvin, mitä siellä univormun alla piilottelee. Mutta tämä on tietysti kovin yksipuolista.


Ruumisasiaa

Aamupäivällä kävin lääkärissä. Poistuin kehkokuumediagnoosin ja parin lääkereseptin kera.

Lääkäristä matkasin Helsinkiin ammattiliittoni hallituksen kokoukseen. Hyvä kokous: isketään riistäjälle luu kurkkuun.


Hiihtolomaleski

Töissä oli aika tapahtumatonta. Kuuntelin juutuupista Martin Fröstin klarinetin soittoa. "Klarinetti on soolosoittimena puhaltimista valloittavin. Ruotsalaisen Martin Fröstin soitossa on aseistariisuvaa riemukkuutta, liukasliikkeistä suloa ja samettista laulavuutta. Soinnin pyöreä, avonainen ja täyteläinen laatu säilyy kovassakin kyydissä", kertoi lauantain Helsingin Sanomat. Eikä se kuvakaan mielenkiinnoton ollut.

Lauantain Hesarissa oli myös juttu James Bluntista. Häntäkin voisi kuunnella jossain välissä.

Töiden jälkeen kävin sikaribaarissa, ruokakaupassa ja Akateemisessa. Ostin Voltin ja pornolehti Freshmenin. Olenko minä tullut vanhaksi vai onko viimeksi mainittu lehti huono. Luin ja katselin sitä ja mitään ei tapahtunut. Täytyy yrittää varmaan uudella innolla myöhemmin.

Nyt lähden korkkaamaan kuohuviinipullon (Törley) ja käyn katsomassa, mitä Willille ja Gracelle kuuluu.

Edellinen