• sleepygay

Olipa taas viikko!

Tähän viikkoon on taas kerran mahtunut vaikka mitä. Maanantaina mulla alkoi työssäoppiminen Niuvanniemen sairaalan puutarhalla. Niuvanniemen sairaala on yksi suomen vankimielisairaaloista.

Puutarhan päätarkoitus Niuvassa on olla potilaiden puutarhaterapiapaikkana. Toinen tarkoitus on huolehtia sairaalan piha-alueista ja istutuksista. Leikattavaa nurmea onkin useita hehtaareja. :D Ainakin tietää, mitä on odotettavissa kesän aikana. Kaiken nurmen leikkaamiseen menee kahdelta työntekijältä kolme päivää, jos nurmea ehtii leikkaamaan "täyspäiväisesti". Lisäksi siellä on muutama kasvihuone, joissa kasvaa kesäkukkia ja vihanneksia.

Töihin meno ei tällä kertaa oikeastaan yhtään jännittänyt. Ainut asia, joka vähän mietitytti on se, että miten niiden potilaiden kanssa pitäisi olla. Mutta ei se oikeastaan pahemmin minua huolestuttanut. Kun tiedän, että puutarhalle pääsee vain pitkälle päässeet potilaat, eikä ne vaarallisimmat.

Täyttä työviikkoa en ehtinytkään tällä viikolla tehdä, kun keskiviikko ja torstai piti olla poissa vatsataudin takia. Ihan outoa oli sairastaa sitäkin, kun ainakaan kuuteen vuoteen en ole vatsataudissa ollut. Viimeksi varmaan joskus yläasteella. Enkä kyllä tykkää siitä taudista ollenkaan! Se alkaakin mulla aina niin inhottavasti. Nytkin heräsin keskellä yötä siihen, kun olin ihan märkä hiestä ja vapisutti. En menannut päästä edes vessaan asti, kun jalat eivät kantaneet. Onneksi se menee mulla kuitenkin nopeasti ohi. Torstaina pystyi syömään jo lähes normaalisti.

Perjantaina meninkin sitten takaisin töihin. Oli ihan mukava työpäivä. Ensin kerättiin tomaattia ja sitten tehtiin taloyhtiöiden tilausistutuksia laatikoihin. Oli mukavaa, kun saatiin yhden toisen harjoittelijan kanssa suunnitella ja tehdä istutukset itse. :) Ja kyllähän niistä ihan hyviä tuli.

Töitä minulla on kuusi viikkoa nyt kesän aikana. Eli työt loppuu heinäkuun toiseksi viimeisellä viikolla. Sen jälkeinen aika onkin yhä hämärän peitossa. Kaipa se tästä selkiytyy, toivottavasti. :)