"Uneliaan" homppelin päiväkirja

Näytetään bloggaukset elokuulta 2006.
Edellinen

Suunnitelmien muutos

En sitten lähtenytkään kirjastoon, vaan lähdin ajelemaan pyörällä. Menin Valkeisenlammelle Niiralaan. Oli mukavaa istua pienoisessa auringon paisteessa ja seurata kalastelevia ihmisiä. Ja kyllä, luit aivan oikein! Siellä todellakin oli jokunen kalastaja. Kaupunki nimittäin on istuttanut jotain lohia tms. Valkeiseen. :)

Istuin siellä n. puoli tuntia ja lähdin sitten yliopistolle odottelemaan, että kulta pääsis pois. Oli kuulemma ollut taas semmoinen päviä, että mitään uutta ei ollut ilmennyt.

Ihanaa, kun huomenna on se taiteiden juhla. Pääsee ilmaiseksi museoihin yms. Meinattiin käydä ainakin VB-valokuvakeskuksella katsomassa Henryk Rossin Lodz Ghetto Album näyttely ( http://vb.kuopio.fi/index.php?id=6 ). Pitää sitten huomenna miettiä vähän tarkemmin, että missä muualla tulee käytyä.


Tylsää

Tylsää olla yksin kotona. Tai enhän minä periaatteessa yksin ole, kun on täällä marsut, mutta he ovat vielä niin ujoja ja peloissaan, että heitä ei oteta laskuun.

En voi lakata murhetimasta sitä, että pääsenkö avoimeen opiskelemaan vain en. Miksi ne eivät voi vastata heti, että pääseekö vai ei. Helpottaisi minunkin elämääni melkoisesti.

Vein eilen prismaan työpaikkahakemuksen. Olisi hyvä, jos saisi töitä, niin eipä tarvitsisi huolehtia rahastakaan ainakaan niin paljon. Tai siis eihän meillä varsinaisia rahahuolia ole, mutta olisi kiva jos sitä olisi ylimääräistäkin.

Hmm. Mitähän sitä tekisi? Ei oikein viitsisi vain istua koneen ääressä ja surffailla. Pitäisiköhän lähteä vaikka kirjastossa käymään. Sitähän minä eilen vähän meinasin.


Heh

Täällä ukkostaa! Jes. Tosi hienoja salamOITA. Ja siksi on toi loppu tikuilla, kun kulta jaksaa koko ajan huomuttaa, että ne ovat salamoita, eikä salamia. Vaikka enhän minä edes aina... Erityisesti kulta on nyt innoissaa, kun se on myrskybongari. :)


KÄÄK!

Arvatkaas, kuka rupes keittämään äsken kahvia ja unohti laittaa puruja. Minä tietenkin. Meinattiin äsken kultin kanssa mennä juomaan kupposet, mutta pannussa olikin vain keitettyä vettä.

Kävimme äsken katsomassa marsuja ja ne oli syömässä. Pepe oli syömässä pellettejä eikä se juossu meitä karkuun. Ihanaa! Jojo taasen juoksi pakoon kuin rasvattu salama.


Marsuttimet kotiin

Nyt ovat marsut saaneet päivän ajan olla täällä meillä. Ovat vielä ihan säikkyjä, mutta kyllä ne siitä kesyyntyy. :) Eivät vielä uskalla tulla ulos mökistä edes syömään, jos me ollaan vieressä, mutta sitten kun me ei olla paikalla, ruoka tekee kyllä kauppansa. Viime yönä olivat popsineet hunajamelonia niin innokkaasti, että osa kuorestakin oli popsittu. :D

Eilinen oli todella todella väsyttävä päivä ja täynnä ympäriinsä ravaamista. Helsinkiin kun päästiin, niin melkein heti lähdettiin Vantaalle Hong kong tavrataloon. Kun sieltä lopulta pois pääsi, piti heti mennä eläinkuappaan ostamaan joitain tavaroita mm. kuljetuskoppa ja kynsisakset. Oli tosi hyvä palvelu sielläkin. Avuliaita työntekijöitä, jotka eivät kuitenkaan tuputtaneet mitään tiettyä, vaan antoivat enemmänkin neuvoja, että tätä monet pitävät parhaana, mutta myös nuo muut ovat ihan yhtä toimivia.

Eläinkaupan jälkeen mentiin Kamppiin, käytiin ostamassa patongit ja mentiin terminaaliin odottamaan bussin lähtöä. Eipä onnistunut bussimatkakaan ihan suunnitelmien mukaan, kun oli semmoinen kuski, joka ei ollut ikinä ennen ajanut ko. reittiä. Oli tosi mukavaa, kun kukaan bussissa olija (minä ja kulta sekä bussikuski) ei ollut ikinä käynytkään Lapinkylässä. No, perille päästiin kuitenkin.

Itse kasvattaja oli oikein mukava ja kiva ihminen. Puhui todella hienosti englantia (joku Brittiläinen tuomari oli vierailulla) ja osasi selvästi pitää huolta marsuista. Marsula oli todella hieno ja mielenkiintoinen paikka. Marsuja oli ainakin parikymmentä. Sisään astuessa alkoi kova kuikutus joka suunnalta, kun marsut tervehtivät emäntäänsä. Saatiin lapsukaiset ja paperit kouraan ja sitten piti jo lähteä, että ehtisimme linja-autoon, joka veisi sitten takaisin Kamppiin. Pari mummoa katsoi hiukan epäluuloisesti, kun astuin Pepen (Andien Ben Burger) ja Jojon (Andien Billy Jo) kanssa bussiin, mutta marssin vain istumaan ja haistattelin mielessäni pitkät moisille mummoille.

Pepe ja Jojo olivat kauhean peloissaan kaupungin hälyssä, joten Kulta kävi vaan äkkiä kaupassa ostamassa matkaevästä sekä meille että marsuille ja lähdevettä. Mentiin sitten asemalla niin rauhalliseen paikkaan, kun sieltä löytyi ja minä kävin ostamassa mäkkäristä meille hamppikset ja pirtelöt, kun oli nälkä. Syötiin siinä ja odoteltiin junan lähtöä. Onneksi juna tuli aika pian asemalle ja päästiin odottamaan sinne, kun juna on kuitenkin paljon rauhallisempi kuin asema. Onneksi pendolinossa ei edes huomannut tunneleita, koska en tiedä miten riemuissaan pikkuiset olisivat olleet siitä paineen vaihtelusta.

Kun päästiin Kuopioon olimme jo niin väsyneitä, että emme jaksaneet kävellä keskustaan ja mennä bussilla, vaan otimme taksin aseman edestä ja menimme sillä kotiin.

Kotona annoimme poikien (=marsujen) tottua vähän uusiin hajuihin ja ympäristöön enne kuin laitoimme heidät väliaikaiseen häkkiin. Varsinaiseen häkkiinsä he pääsevät kunhan saamme sen valmiiksi (todennäköisesti muutaman päivän kuluessa).

***

Kävimme tänään kultin kanssa kahvilla keskustassa, kun saimme äidiltäni kahviliput, jolla sai ilmaisen pullan ja kahvin. Kahvila oli Pikku-Pietarin torikujalla. Tosi mukava ja viehättävä paikka. Pöytiä oli muutamia, enimmäkseen ulkona, kun on talvella suljettu. Pulla ja kahvi oli hyvää ja palvelu ensiluokkaista. Käymme varmasti kultin kanssa siellä joskus uudestaan. :)

Kultilla oli tänään ensimmäinen päivä yliopistolla ja minä jouduin olemaan yksin kotona. Oli ihan tajuttoman tylsää. Surffailin vain netissä ja etsin töitä. "Hassua" olla yksin kotona, kun olen näiden melkein neljän viikon aikana tottunut siihen, että kulta on aina kotona minun kanssani, mutta eipä ollut tänään. No, kai sitä tähänkin tottuu. Vaikka tässä kohta olisi mukavaa päästä töihin, että saisi rahaa ja olisi jotain tekemistä.


Odottelua

Hehhee. Ei ole enää kuin muutama tunti lähtöön. Enpäs olekaan ennen mennyt junalla Helsinkiin, enkä ikinä ole matkustanut yöjunalla. Nytpä saakin sitten kaksi kärpästä yhdellä iskulla.

Meillä kävi äsken eräs hyvä ystävämme. Hän oli ystäväni, kun olin vielä lapsi ja asuin Kuopiossa. En ollut nähnyt häntä pitkiin aikoihin, koska muutimme vanhempieni kanssa Lapinlahdelle n. 12 vuotta sitten. Nyt olenkin nähnyt hänet muutaman kerran, koska hän on kultaseni ystävä lukio ajoilta. Mukava ihminen.

Kauhean kuuma päivä tänään. Vaihdoin parvekkeella pari viikkoa sitten ostamallemme kukalle ruukkua, kun se oli niin pieni, että juuret oikein tursusi joka välistä ulos. Oli tajuttoman kuuma, kun aurinko porotti suoraan selkään. Mutta en valita, mukavaahan se on, kun on lämmintä, Suomen kesä on niin lyhyt, että pitää nauttia lämmöstä, kun sitä kerran on. Kohta syksy ja talvi tulee taas ja ilmat viilenee.


Huh huh

Tultiin just kotiin pikkuiselta pyöräreissulta kultin kanssa. Käytiin kolmessa eri kaupassa etsimässä muovikoreja. Ekassa oli vaan semmosia kannellisia, kalliita koreja, ei otettu, kun ei tehdä niillä kansilla mitään ja hinta oli yli kaksinkertainen kannettomiin verrattuna. Toisessa kaupassa oli sitten niin surkeat valikoimat, että eihän sieltä mitään löytynyt. Sitten lopulta löytyi sopivia koreja, otettiin kahdeksan kappaletta. Lappuun oli painettu väärä hinta, mutta emme voineet valittaa, kun huomattiin vasta ulkona ja ovet oli jo lukossa. semmosta sitten tällä kertaa.

Huomenna pitää käydä sitten tekemässä ruokaostoksia marsuja ja matkaa varten. :)

Pitää mennä tästä tekemään ruokaa, kun on nälkä.



Kaekki lutviutuu

No niin. Nyt alkaa vihdoinkin hommat ja aikataulut selviämään. Oli aikaisemmin jo lievä paniikki, kun marsumuori (kasvattaja) soitti, että ei pääsekään tuomaan marsuja Helsinkiin. Pitää itse lähteä jonnekin kaiken maailman Lapinkyliin ja Veikkoloihin seikkailemaan. Hyvänen aika sentään. Onneksi marsumuori selvitti meille linja-auto yms. muut jutut valmiiksi, kun eihän meillä kultin kanssa ole minkäänlaista hajua Lapinkylän liikenne järjestelyistä. No, nähdäämpä ainakin se paikka, jossa meidän lapsukaiset on syntyneet. Ja nähdään mamma ja pappakin varmaan. :)

Aamulla, kun Helsinkiin päästään, pitää lähteä melkein heti Vantaalle Hong kong "roinakauppaan" ostamaan taikakuutioita, jos niitä on siellä. Sitten takaisin Helsinkiin ja eläinkauppaan ostamaan kuljetuskoppa yms. Jos jossain välissä ehtisi pistäytymään dtm:ssä kahvilla, niin hyvä olisi. Taitaa kuitenkin jäädä seuraavaan kertaan. Kello 11.30 lähdetään kampista kohti Lapinkylää.

Marsumuorin luota lähdetään n. 13 aikaan ja keskustassa ollaan hieman ennen kahta. Sitten meillä onkin jo ne I-H-A-N-A-T karvapallot, joten pitää mennä jonnekin rauhalliseen paikkaan odottelemaan junan lähtöä. Ajateltiin kullan kanssa pistää ranttaliksi ja lähdetään oikein pendolinolla kotiin. Kuopiossa ollaan kahdeksan jälkeen. Sitten paikallisliikenteellä Neulaan ja pystyttelemään häkkiä yms.

Edellinen