• sleepygay

Jääkalikka

Eilen meni koko päivä lämmittelemiseen. Koulussa ei oltu ollenkaan sisällä eilen (lukuunottamatta kahvitaukoa ja ruokataukoa). Tuli vähän vilu, kun en osannut ollenkaan varautua. Eikä oikeastaan liikuttukaan niin paljon, kun seisoskeltiin ensin kasvimaan nurkalla ja katseltiin vihanneksia ja sen jälkeen käytiin Niuvassa. Olin koko eilisen siis kohmeessa. Illalla tuli vielä jumalaton päänsärky. :(

Kävimme siis eilen Niuvassa ja täytyy kyllä sanoa, että oli ihan mahtava reissu. Menimme sinne pariksi tunniksi ruokailun jälkeen. Niuvanniemen kriminaalimielisairaala on Suomen suurin. Toinen tällainen laitos on Vaasassa. Vierailimme sairaalan piha-alueilla ja kasvihuoneilla.

Koko alue oli kyllä tosi mahtava. Melkein kuin olisi astunut toiseen maailmaan. Tosi vanhoja puita ja rakennuksia (osa rakennuksista on rakennettu joskus 1880-luvulla muistaakseni). Siellä on esimerkiksi 90-vuotta vanha kuusiaita. Siis se on istutettu Suomen itsenäistymisen aikoihin. Aidassa on sellainen jännä juttu, että siitä näkee, milloin sota on alkanut, koska rungossa sellainen kohta, jossa se on päässyt venähtämään, kun kukaan ei ole ollut sitä leikkaamassa. :)

Hassua oli myös se, että siellä oli semmoisia 5-6 -kerroksisia 70-luvun peruskerrostaloja. Jotenkin jännä, kun keskellä metsää törröttää vain sellaisia. Talot ovat henkilökuntaa varten, siellä työskentelee 600 ihmistä (on muistaakseni Kuopion kuudenneksi suurin työllistäjä). Sairaalalla on aluetta 64 hehtaaria. Leikattavaa nurmea on huimat 11 hehtaaria. Loput ovat peltoa ja metsää. Metsä onkin tosi upean näköinen, kun siellä on tosi tosi vanhoja mäntyjä ja kuusia. :) Päärakennuksen pihassa on tosi upea haaroittunut lehtikuusi (ikää muistaakseni kai suunnilleen 80 -vuotta).

Piha-alue on täynnä komeita istutuksia, veistoksia ja suihkulähteitä. Aivan u-p-e-a paikka! :)

Kasvihuoneilla oli juuri menossa hyasinttien istutus. Itselleni tuli täytenä yllätyksenä, että sieltä voi ostaa vaikka mitä. Siis viherkasveja ja muuta. Luulin sitä paljon suljetummaksi paikaksi, mutta ei se olekaan. Voisin jopa mennä sinne työharjoitteluun.

Nyt opiskelemaan puuvartisia kasveja. Huomenna on taas tentti. :)

1 kommentti

martin

13.9.2007 20:51

Toivottavasti kauneus lämmitti jonkin verran. Pidä varasi. Menestystä tenttiin, sleepygay!