"Uneliaan" homppelin päiväkirja

Näytetään bloggaukset lokakuulta 2006.
Seuraava

Piuhat kadoksissa

Tänään oli ihan täysin kummallinen päivä töissä. Ensinnäkin joku palvelin homma otti ja särkyi, joten yhtäkään liittymää ei saanut koneelle kirjattua (varmaan, koska on perjantai 13.). Lisäksi kaikkien piti olla päivävuorossa, koska toinen vuoropäälliköistä on ottanut loparit. Saimme (kumma kyllä) yhteensä 25 liittymää vaihtoon! Se on aivan uskomaton tulos ja vielä kun on perjantai, jolloin on yleensä myyntiä vähän laiskanlaisesti. Vuoropäällikkö oli niin innoissaan, että antoi jokaiselle 5 euron lahjakortin, jotka käy erilaisissa pizzerioissa ja lounasravintoloissa. Käytiinkin sitten kultin kanssa heti töitten jälkeen törsäämässä. Aamulla oli ihan kamalaa olla töissä, kun väsytti ihan kamalasti ja päähän koski. Nappasin särkylääkkeen ja päivä parani huomattavasti. :)

Käytiin siis töitten jälkeen syömässä kultin kanssa pizzat. Eipähän tarvinnu kotona laittaa ruokaa. :) Kotiin kun päästiin, olin niin hyvällä tuulella, että hyvä kun pysyin nahoissani. (Ja hyvä olo sen kuin jatkuu).

Kun kotiin päästiin, oltiin lähinnä tietokoneella ja marsujen kanssa. Alkuillasta kateltiin sitten Hauskat kotivideot. Sitten huomasin, että Neloselta tulee Lara Croft: Tomb Raider. Se oli pakko katsoa. :)

Seuraavaksi ajattelin mennä laittamaan pikkusille ruoan. Sen jälkeen pääsen lukemaan Dan Brownin Da Vinci -koodia, jonka sain VIHDOINKIN käsiini. Olen "metsästänyt" ko. kirjaa kirjastoista ties kuinka kauan. Vihdoinkin odotus palkittiin. Olisin ostanut sen jo aikoja sitten, jos rahalle ei olisi niin paljon muuta käyttöä. Rakastan kirjoja, sekä lukukokemuksen kannalta että sen takia, kun se on kirja. :D Jos joku nyt ymmärtää, mitä minä tarkoitan.

Hmm. Kulta alkaa leikkimään "Vanhalla pierulla". Hän pistää siihen kuulemma Linuxin uusiksi. Tällä kertaa Gentoo korvataan Kubuntulla. Ja älkää kyselkö minulta, mitä tuo käytännössä tarkoittaa. En ymmärrä yhtikäs mitään tietokoneista. Siksi minulla on kulta. Ja onhan sitä tietty muitakin syitä... :) Niin ja Kubuntu pistetään siksi, että kultin ei tarvitse viedä tätä läppäriä minulta. Ei nimittäin kaksi tietokonetta riitä. Tai jotenkin silleen se meni.

Kulta kiusaa minua töissä. Näyttää tahallaan niin söpöltä ja ihanalta, että tekis mieli pusitella se hengiltä. :) Mutta kun ei oikein sovi työpaikkakäyttäytymiseen semmoiset yli-innokkaat tunteiden purkaukset.

Olemme koko päivän haaveilleet jonkinlaisesta matkasta. Olisi mukavaa lähteä esimerkiksi risteilylle Superfastilla Rostockiin. Tosin matka pitäisi tehdä vasta tammikuussa. Pitää sitten katsoa, että viitsiikö sitä talvella lähteä minnekään. Jos ei Rostockkiin, niin sitten menemme varmaan joko Helsinkiin tai Turkuun. No, pitää nyt katsoa. Olisi ihanaa lähteä Rostockiin ennen joulua. Siellä kun taitaa olla jos jonkinlaista juttua ennen joulua. Tosin se vaatisi melkoisen tukun rahaa, minä kun pimahtaisin ihan täysin ja ostaisin niin paljon joululahjoja, että junassa pitäisi olla yksi vaunu lisää minun matkatavaroita varten. xD

Turusta tulikin mieleeni, että miksiköhän siellä on Turku energia? Eikö sen pitäisi olla TurUN energia? Vähään niin kuin KuopioN energia, ei Kuopio energia.

Lisäys: Unohdin sitten kirjoittaa tuosta otsikosta. Eli Piuhat kadoksissa tarkoittaa sitä, että minulla on piuhat häviksissä. Olen onnistunut hävittämään mp3-soittimeni johdon. Pitäisi saada poistettua musiikkia ja lisättyä uutta, mutta pitää ilmeisesti ostaa uusi johto sitä varten.



Suunnitelmien muutos

Ei me sitten jaksettu mennä sinne luennolle. Tarkemman pohtimisen jälkeen tulimme siihen tulokseen, että emme mene sinne. Ensimmäinen syy on se, että illan pääluennoitsija on Lapinlahtelaisen lukion rehtori, josta en erityisemmin pidä. Sitten tulimme siihen tulokseen, että toisaalta aihekaan ei ole niin mielenkiintoinen, vaikka toisaalta on. Vaikea selittää.

Saimme eilen kultin äitiltä lainaan Savage Gardenin levyn. :) Truly Madly Deeply on niin Ihana kappale. :)

Tänään oli töissä ensimmäistä kertaa semoinen kohtalainen päivä. Ainut haittapuoli oli, että väsytti ihan kauheesti. Pitäisi ilmeisesti mennä ajoissa nukkumaan. Jospa sitä tänään pääsisi jo edes ennen puolta yötä. Myytinmurtajat on pakko katsoa. :D

Naapurit roskaa meidän parvekkeen ihan kokonaan. Ne aina puistelee mattojaan parvekkeella, jolloin kaikki roskat lentää meidän parvekkeelle. Onneks ne saa suhteellisen helposti siivottua.

Minulla on alkanut jo tulla ensimerkkejä joulun lähestymisestä. Olen jo päättänyt, että pakko mennä katsomaan Kuopion kaupunginorkesterin joulukonsertti. Sitten seurakunnat kai järjestävät täälläkin jotain joululaulu juttuja ja muita tapahtumia. Olen tämmöinen Joulu Hössöttäjä. :) Joulun tunnelma on parasta, mitä tiedän. Mikä onkaan ihanampaa kuin olla rakkaidensa kanssa ja juoda glögiä? Ja kaikki on muutenkin niin ihanaa, kynttilät, koristeet, koko juhla on paras!

Joulusta tulikin mieleen, että pitäisi koittaa ennen joulua päättää, että miten järjestää kaikki jutut, että ollaanko täällä kahdestaan, vai jomman kumman luona, vai kummatkin omilla teillään. Onneksi tässä on sentään vielä aikaa.


Ai niin!

Unohtui tuossa aiemmassa merkinnässä mainita, kun tuo Mullan alla alkoi, että kultin vanhemmat ja sisko kävi täällä visiitillä. Taisin mainitakin siitä eilen tai joskus. En muista, on niin laho latva. Kuitenkin, siis kultin vanhemmat kävi täällä ja oli taas puhetta marsuista ja muutenkin lemmikseistä. :) Pupu tulee meille ehkä hoitoon. Siis kultin vanhempien ja siskon lemmikki kani. Mukavaa. :) Tosin naapurit saattaa luulla, että olemme perustamassa eläintarhaa, kun elukoita lappaa ovista ja ikkunoista. Tai ainakin melkein. :D

Laitoin äsken kaikki bloggaukseni myös kultin ja minun kotisivuille. Oli melkoinen homma, kun en ole vähään aikaan muistanu laitella niitä sinne. Jos kiinnostaa, käyntikortistani löytyy suora linkki. :)


Töitä aina vaan

Töissä oli taas aivan älytön päivä. Meillä on nyt vierailemassa joku Satama centerin pääkouluttaja. Se aina välillä käy salakuuntelemassa meitä. Tänäänkin se ÄÄNITTI, kun minä puhuin puhelimessa. Ihan törkeetä touhua. Onneksi se ei enää löytänyt sitä, niin ei tarvinnut itse kuunnella sitä. Meillä oli taas joku palaveri. Tai oikeastaan se oli ehkä enemmänkin koulutusta. Se sentään antoi hieman uutta puhtia töihin. Tähän mennessä on vain keskitytty tekemään työilmapiiristä mahdollisimman stressaava. Kerrankin jotain Oikeasti Kannustavaa. :)

Kävin äsken suihkussa. Virkisti mukavasti. Tykkään käydä suihkussa. Vedellä läträäminen on ihanaa. :) Pitäisikö aloittaa jonkinlainen uinti-harrastus? Saisi vähän näitä liikakiloja karistettua. Harmi vaan, kun se taitaa maksaa aika paljon. Voisi olla ihan mukavaa ensin käydä kuntosalilla ja sitten mennä vähäksi aikaa uimaan.

Toinen mukava, mutta kallis harrastus on konserteissa käynti. Pitää sitten ensi syksynä aloittaa sekin, jos ja kun pääsen opiskelemaan. Silloin nimittäin saan opiskelijakortin ja saan kuopion kaupungin orkesterin kausikortin paljon paljon halvemmalla.

Ääks! Mullan alla on jo alkanu! :)


Ja taas väsymys iskee

Maanantain aikaiset aamuherätykset pitäisi kieltää lailla. Pitäisi olla joku laki, joka kieltää töitten aloittamisen maanantaisin ennen kello kymmentä. Tai ainakin se pitäisi olla kielletty puhelinmyyjiltä, että minä saisin nukkua hieman pidempään. Tosin on ihan oma vika, että tänään on väsyttänyt koko ajan. Olisi pitänyt eilen mennä ajoissa nukkumaan, vaan kun ei vain jotenkin päässyt.

Huomenna tulee kultin vanhemmat visiitille. Kannattakin tulla nyt, kun talo on siinä kunnossa, että sitä kehtaa muille esitellä. :D

Keskiviikkona menemme taas kirkkoon. Tällä kertaa syynä on usko ja järki -luentosarjan toinen osa eli kristinusko ja luonnontieteet. Kerroinkin aiemmin tuosta ensimmäisestä osasta (kristinusko ja seksuaalisuus). Onkohan siellä tälläkin kertaa tuttuja? Viimeksi siellä oli nuortenillasta joitain, tosin silloin kyse oli selkeästi seksuaali vähemmistöistä, kun taas nyt jostain aivan muusta. Siitä tulikin mieleeni, että Savon Seta järjestää jonkinlaisen tilaisuuden juhlavuoden kunniaksi, jonne tulee Martti Nissinen ja Hannu Innanen pitämään jotain luentoa seksuaalivähemmistöistä kristinuskon kannalta. He olivat pitämässä myös tätä kirkon järjestämää tilaisuutta, mutta menemme kultin kanssa silti, koska nyt siellä on puhe todennäköisesti vain ja ainoastaan seksuaalivähemmistöistä kristinuskossa, kun tässä kirkon järjestämässä tilaisuudessa oli kyse vähän kaikesta seksistä naispappeuteen.

Kävimme tänäänkin nuortenillassa. Mikähän siinä nuortenillassa on, kun sen jälkeen on aina niin mahtava olo? Varmaan se johtuu siitä, että kerrankin on jossain, missä kokee kuuluvansa enemmistöön, eikä vähemmistöön. Ja muutenkin siellä on niin paljon sosiaalisia kontakteja ja ihmisiä, joita voin kutsua ystäviksi tai ainakin kavereiksi.

Olen tänään taas miettinyt, että millainen koti olisi kiva sitten joskus, kun sellaista olemme kultin kanssa itsellemme hankkimassa. Ja muutenkin kaikenlainen sisustaminen ja koti teemoina ovat pyörineet mielessä.

Meillä oli tänään töissä pikkuinen palaveri. Saimme valituksia siitä, kun liittymiä on mennyt niin huonosti viime aikoina kaupaksi. Tuli vähän huono ja ahdistunut olo siitä. "Mukavaa", kun töissä lisätään työstressiä antamalla ihan hulluja ja liian isoja tavoitteita, tyyliin "tänään jokainen sitten pistää vaihtoon vähintään 10 liittymää. Ja puhetta on sitten oltava ainakin 150 minuuttia". No joo, pikkuisen liioittelin, mutta en paljoa. Minua itseäni ei ainakaan yhtään auta se, että tommosia tavoitteita annetaan. Teen aina parhaani, eikä sitä voi millään muuttaa, oli tavoitteita tai ei. Saisimpa paremman työpaikan.


Siivouspäivä

Meillä on tänään ollut siivouspäivä. Nyt on koko koti puhdas. Oli ihan pakko siivota, kun vanhemmat oli tulossa käymään, niin kuin taisin aiemmin mainita. On kyllä huippua, kun on kaikki paikat niin siistinä, että ei ole ikinä ennen ollut. Saatiin lopultakin tämä työhuonekin siivottua. Ei olla muuton jälkeen keretty/jaksettu/viitsitty/ehditty/kehdattu/yms. siivota tätä. :D Mutta ompahan nyt siistiä.

Katsottiin äsken kultin kanssa elokua. Mami hoitaa. Pitkästä aikaa Kunnon Komedia, joka nauratti oikeasti. :) Ja kyllä. Kirjoitan todellakin tästä päivästä. Alettiin kattomaan elokuvaa tällä kertaa hyvissä ajoin. Ja kappas, kello onkin vasta kohta kymmenen. :)

Hieman ennen elokuvaa oltiin tuolla keittiössä ja laiteltiin syötävää elokuvan ajaksi. Laitettiin tänään ruokana olleen broilerin tähteitä jääkaappiin. Huomasimme olevamme erittäin homoja. Kumpikaan ei halunnut sotkea käsiään ja koskea siihen kuolleeseen ja paistettuun lintuun ja liata käsiään. Lopulta pitkän tappelun jälkeen kulta uhrautui ja sotki sormen päät, ja minä sain pitää pussia paikallaan. Joku raavas hetero mies olisi varmasti vain tunkenut broilerin pussiin sen kummemmin miettimättä, että kädet menevät likaiseksi. Mutta mepäs emme onneksi ole heteroita.

Haluaisin päästä oikeisiin elokuviin, elokuva teatteriin. On niin paljon katsottavaa. Haluaisin nähdä AINAKIN seuraavat elokuvat: Naapurini Totoro, Keisarin salaisuus, WTC ja Epämiellyttävä totuus. En tosin tiedä, onko tuo WTC kovinkaan hyvä, mutta haluan silti nähdä sen.

Asiasta taas seitsemänteen. Vanhempani siis kävivät täällä tänään. Eivät viipyneet kovin pitkään, mutta parempi näin, kuin ei ollenkaan. Juteltiin lähinnä marsuista ja autoista. Elmeri oli kuollut. Tai siis se oli jouduttu lopettamaan, koska se oli halvaantunut toiselta puolelta. Elmeri siis oli äitin marsu. Hän osti sitten jäljelle jääneelle Vilperi-marsulle uuden kaverin. Autoista oli puhetta lähinnä siksi, kun isä ei ole vieläkään saanut korjattua Citroëniansa. Osat ovat pahemman kerran jumissa. En ymmärrä autoista mitään, joten en osaa tuon paremmin selittää.

Ja nyt sitten taas asiaan numero kolmetoista. Kulta laittelee tietokoneelle käyttöjärjestelemään joitain korjauksia, kun ei jotkut ohjelmat toimi kunnolla. Meillä on siis kaksi tietokonetta. Tai oikeastaan neljä, kaksi kannettavaa ja kaksi pöytäkonetta. Tosin toisessa pöytäkoneessa ei ole näyttöä, koska se on vain palomuuri tms. ja pitää yllä kotiverkkoamme. Toinen on taasen kultin kone, tosin minäkin käytän sitä aika usein, mutta yleensä käytän tätä läppäriä. Toinen kannettava on sitten semmoinen "vanha pieru".

Palomuuri koneessa on vain Ubuntu käyttiksenä, kultin koneessa on Windows Xp Professional ja Gentoo (joku linux jakelu. Tarkistin juuri kultilta, että se on tosiaan "jakelu"). Sitten tässä "minun" läppärissä on myöskin Windows Xp Pro, mutta lisäksi Kubuntu (jälleen linux jakelu). Sitten tuossa "vanhassa pierussa" on vain Gentoo. Näin se menee.

Blogiani on käyty lukemassa aikas monta kertaa jo. Hieman päälle 2000 kertaa luettu. Tosin suurin osa taitaa olla minun ja kultin lukemisia, mutta kuitenkin. :)


Voi vitsi!

Minustahan alkaa tulla hyvää vauhtia oikea nörtti. Latasin juuri windows media player 11 beta version. Toivottavasti kulta ei hirtä minua siitä syystä. Yleensä kulta suhtautuu kielteisesti kaikkiin microsoftin tuotteisiin. No, saahan sen poistettua, jos ei tykkää. Windows meillä on kait ihan vaan sen takia, kun kaikkia ohjelmia ei saa toimimaan linuxin jakeluissa (?).

Vitsi tämä fazerin uusi marja maitosuklaa on hyvää. :)


Huh sentään

Olen aivan poikki! Just äsken pääsin kotiin ja piti heti mennä pyykkiä pesemään. Kävelin kotiin keskustasta asti, koko 4,5 km matkan. Sinälläänhän tuo ei ole pitkäkään matka, mutta kun on tuo Neulamäen mäki tuossa. Niin ja koko ajan tihuutti vettä. Huh sentään, onneksi on suklaata. Olen varmaan jollain asteella riippuvainen suklaasta. Sitä tekee aina mieli, mutta en sitä sentään koko ajan syö.

Pitäisi vielä tänään ja huomenna jaksaa siivota. Vanhempani tulevat käymään lauantaina. Tosin sekään ei ole vielä ihan 100 % varmaa, mutta voi olla semmoinen mahdollisuus. Huh sentään. Siitä onkin jo melko pitkä aika, kun niitä on viimeksi nähny. Ai niin... näinhän minä niitä ihan pari viikkoa sitten pikaisesti kaupassa, mutta muuten siitä onkin jo melko pitkä aika. Puhelimessa on kylläkin tultu juteltua.

Töissä oli tänään ihan kauhea päivä. En saanut ainuttakaan liittymää vaihtoon. Eikä saanut kultikaan (hän aloitti maanantaina samoissa töissä, kuin minä).

Rähmälä sentään, kun on tietokone järjestelmiä kulti täällä vähän uudistellut (mm. asentanut tälle kannettavallekin Windowsin, ennen kun oli vain Kubuntu), niin ei nyt sitten musiikkia voi vielä kuunnella. Blääh, pitää tyytyä radioon. Niin tai sitten pitää vaivautua laittamaan cd tietokoneeseen. :D Meillä on nimittäin kaikki cd:t laitettuna koneelle silleen, että laatu ei ole kärsinyt. Jotenkin pakkaamattomana, vai miten se nyt meni.

Jaahas. Eka pesukoneellinen on nyt peseytynyt. :)


Seuraava