• sleepygay

Äänioikeus on suhteellista

Olen kyllä vahvasti sitä mieltä, että äänioikeuden pitäisi myös lakata olemasta jossain vaiheessa. Esimerkiksi nimeltä mainitsemattomassa helsinkiläisessä vanhainkodissa, jossa olen juuri tällä hetkellä työharjoittelussa oli viime viikolla äänestyspaikka ja sinne sukulaiset veivät äänestämään muun muassa sellaisen mummon, joka ei ole tässä hetkessä millään tavalla kiinni. Tiedän hänen tilanteensa varsin hyvin, koska olen suhteellisen paljon hoitanut häntä. Hän elää käytännössä koko ajan menneisyydessään ja on monesti luullut minua esimerkiksi tyttärekseen.

Toinen asukas, joka käytettiin omaisten toimesta äänestämässä oli alzheimer plussaa sairastava mies, joka pystyy kommunikoimaan vain örisemällä ja uskokaa vain, että joo:lla ja ei:llä on todella pieni ero ja sen kuulee vain parempina päivinä. Lisäksi hänen sukulaisensa kävi vieläpä etukäteen "katsomassa sopivia ehdokkaita"! Lieköhän kyseessä kenelle sopiva ehdokas! En nyt väitä, että kaikkien sukulaiset ovat oman etunsa tavoittelijoita tai muuta, mutta kyllä siinä on väistämättä tiettyjä ongelmia!

3 kommenttia

Roope2

26.10.2008 19:12

Niin, perinteisestihän vanhainkotien henkilökunta saa varsin hyvin ääniä.

sleepygay

26.10.2008 20:01

Tässä vanhainkodissa henkilökunta ei käyttänyt ketään äänestämässä, joten en usko kenenkään pyrkineen vaikuttamaan asukkaiden päätöksiin. Enkä tiedä kenenkään olevan edes ehdolla.

Torontosta

28.10.2008 02:49

Sama kuin laitetaan kyna kuolevan ihmisen kateen kirjoittaan nimeansa jonkun avulla testamenttiinsa.