• Roope2

Kumman kaa

Jos kysyttäisiin, kumpaa panisin, olisi valintani selkeästi Ruokasen Miikka. Jos kysyttäisiin, kumman panisin arkkipiispan valtaistuimelle, olisi valintani selkeästi Mäkisen Kari. Valintani ei liene kovin omaperäinen näillä sivuilla. Arvostakaa niitä, jotka etsivät totuutta. Kavahtakaa niitä, jotka ovat sen löytäneet.

Samalla myönnän, etten kummankaan herran ajattelusta tiedä hölkäsen pöläystä sitä homohommaa lukuunottamatta.

Sekin ihmetyttää, miten professori Ruokanen voi olla toista kertaa aviossa. Ellei kyseessä olisi noin opillisesti oppinut henkilö, voisi uumoilla hänen elävän synnissä. Tästä ei tietenkään ole kysymys linjakkaan teologin tapauksessa.

Porvoon nykyinen piispa on julkisuudessa puhunut rekisteröidyn parisuhteen siunaamisen puolesta. Piispainkokouksessa hän äänesti sitä vastaan. No, himoittu virka on saatu ja nyt on tärkeintä, että tulee kiva fiilis muiden poikien kanssa, totuus väistyy ihmissuosion edestä. Kukaan ei voi palvella kahta herraa, sanotaan jossakin.

Helsingin piispaksi pyrkivä Hannu Vapaavuori sanoo tuoreessa Kyrkpressenissä: "Asioilla on taipumusta mutkistua, kun niihin sekoitetaan teologiaa". Amen.

Isä-Vikström sanoo samaisessa lehdessä, että ensin on tehtävä folk av lärjungar ja sitten vasta lärjungar av folk. Kuulostaa viisaalta strategialta.

Päätän kirkkopoliittisen raporttini Turun kirkonkylästä tähän.