• Roope2

Järjen voitto

Joku voisi luulla havaitsevansa kohtalon ivaa siinä, että sosialidemokraattisen puolueen entisen puheenjohtajan kaunakirja julkaistaan samana päivänä kun juhlimme punakapinan kukistamisen yhdeksänkymmentävuotispäivää. Koska kyseessä on kuitenkin Paavo Lipponen, kyseessä on tuskin kohtalon iva tai edes sattuma.

Lipposen kanssa olen samaa kaunaista mieltä "professori" Heikki Patomäestä. Hänen juttujaan lukiessaan ja kuullessaan ihmettelee, kuinka helposti politiikan tutkimuksesta saa tehtyä oman ideologian julistamista. Siihen kiinnitän luonnollisestikin erityistä huomioita, koska hänen ideologiansa ei ole sama kuin minun.

Lipposen kanssa kuulumme näköjään sekä Jörn Donner että Matti Klinge - fan clubeihin.

2 kommenttia

Kauneuspilkku

16.5.2008 09:11

Jörn Donnerin ymmärrän, mutta millä ihmeellä Klinge...
Lipponen osoiti nyt viimeistään todellisen luontonsa, kaunainen vanha mies. Ylipäätänsä listata intellektuelleja on lähinnä osoitus omasta älyllisyyden puutteesta. Hän esiintyy sivistyneenä eurooppalaisena, mutta erilaiset TOP 50 -listaukset liittyy minusta aivan muuhun kuin sivistykseen. Oman oppineisuutensa osoittaminenkaan ei ole kovin sivistynyttä.

Juksteri

17.5.2008 13:00

Itse taas olen sitä mieltä, että sokea ideologia - on se sitten mihin tahansa aatteelliseen suuntaan - johtaa tarpeettomiin ihmisten välisiin ristiriitoihin ja kärsimykseen.