• Roope2

Hiiret ja leijona

Surkeata katsella, minkälaisia hiiriä kansanedustajamme ovat. Jos jotain sovitaan, niin siitä pidetään sitten kiinni.

Pahinta tässä on se, että temppuilu vain vahvistaa puhemiehen asemaa "kansan" silmissä. Nyt meillä on presidenttinä kiukutteleva ämmä ja minusta monin kerroin vaarallisempaa on, jos seuraava presidenttimme on kiukutteleva setä.

3 kommenttia

arkadas

7.2.2010 15:34

Odotas kun politiikkaan lähtee mukaan "kaikki-mulle-nyt-heti"-sukupolvi. Pelottaa ajatellakin.... :(

Kauneuspilkku

7.2.2010 20:46

miten nämä suuret ikäluokat eroavat muka seuraavista sukupolvista? Siellähän ne ovat säätäneet itselleen alhaisemmat eläkeiät jne. Mikään muu sukupolvi ei ole päässyt eikä tule pääsemään yhtäaikaisin eläkkeelle kuin ne. Ja eduskunnassa, sinnehän me olemme ne hiiret äänestäneet ja kokoomushan on maan kannatetuin puolue, joten sitä saa mitä tilaa.ja tuo kukkuinen setähän vaan lisää kansansuositotaan. Ja niistä sopimuksista edelleenkin jos kaikki sovitaan etukäteen, niin eikö riittäisi vähempi määrä kallispalkkaisia kansanedustajia. 1 / puolue, joka käyttäisi puolueen äänivaltaa.

Roope2

8.2.2010 08:02

En luovu uskostani polven paranemiseen pojasta, arkadas.

Kannatan kokoomusta edelleen mutta en kannata Niinistöä edelleenkään (ja sitten huumaudun ja äänestän häntä, mikäli hänen pyhyytensä suostuu presidenttiehdokkaaksi).

Etukäteen sopimisen ideana kai on se, että hallitseminen tehostuu, kun hallitus tietää etukäteen, menevätkö sen esitykset läpi eduskunnassa vai ei, mikä lienee hyvä asia. Kansanedustajien määrästä olen valmis keskustelemaan.

Viime aikoina lehdisssä on keskusteltu eduskunnan istuntokausien pidentämisestä. Parempi olisi vähentää niitä. Minusta eduskunta voisi olla koolla viikon helmi-, maalis-, huhti- ja toukokuussa ja viikon syys-, loka-, marras- ja joulukuussa eli kahdeksan viikkoa vuodessa. Alkuviikko olisi tiivistä valiokuntatyötä ja loppuviikosta olisi täysistunnot. Muut ajat kukin edustaja olisi omassa siviilityössään.