Der junge Herr Kliffa

Näytetään bloggaukset tammikuulta 2009.

hellyyttä

keskiviikko ja kaikki asiat heittää pässä häränpyllyä. työkaveri sai vissii ylennyksne ja reippahan palkankorotuksen, pomo vaappus kyselee muilta palkkoja ja et korotuksii on edes ja mut sillai ohitettii, kinda. mun täytyy vaan mennä juttusil ja samal ehdottaa muutamaa kreisii pläänii. sen berliinin näyttelyn luultavasti koitan saada ihan iteksee tehtyy, ilman ulkopuolist apuu sinällää, mut täytyy kattoo, son kuitenki vast joskus miljuunan vuoden päästä edessä. mul suuret tunteet kuohuu aika laimeina loppupeleis tavallaa, mut sit kuitenki kuohuu. facebook siin mieles klifa ratkasu just et siel pysyy niin kartal koko ajan et mitä tapahtuu.

oon alaknu kelaa sillee et olin suillon kaikist onnellisin ku sain just ja just kituutettuu ja tein mitä halusin. et olisko se sit se mitä pitäs tavotella? et olsi ihan onellinen. mul yhden asunnn näyttö nyt pian. jos se on hiukanki sellanen et moi ni laitan tarjouksne ja alan pakkaa kamoja ja meen ostaa lehmänraadon ku askos oli oikee ilmo et 44% ales taljat. wa wau!! mun täytyy vaan funssaa et sopik se sit esim tuoho kämppää ku nyt menos kattoo, ku siihen unelmaa se toimis mut se ei taida olla ihan fiksu ostos..? tai vitustako minä tiiä, mä seuraan mun sydäntä ja tulkitsen mun unii. nytki on sairaasti bylsiny kaikkii tuttui viime eikoina unissani, pakko sen on merkkaa jotai.

selasin hiukan kan aamusta mun matkapäiväkirjaa amerikast.. snif ja nyyh, soli hieno reissu. haluisin takas matkal pian, nykii ja sit olis se italian reissu edes kans. ollaa jopa mietitty et solis hirmu kätevää et menis omal autol läpi koko euroopan, sais roudattuu viinitiloilt hirvei mällei kamaa, matkam uistoi ja tuliaisii ja kaikkee. oltas menos titty venetoo ja siellähän tehdää mun lempijuoma la jara ja moi moi, solis ihanaa saada tuotuu itäkottii, et sillai varastoo.. ku sitä ei ees saa alkost, ees tilauksest. ja se kusee.

http://www.youtube.com/watch?v=seKED39QqTU

haluisin olla pidetty ja peljätty.


pyhä

löysin tallenteena jonku minisarjan (?) gustaf mauritz armefeltist. kliffan näköst possee pyörii kesäsil niityil. en o oikee koskaa ollu sen enempää tohkeissani täst pohjolan rokokoost vaik fersen ja kustaa III oliki kovasti versaillesin perää ja sittaas ku son se mist oon aina ollu liekeis, marie antoinette ja versailles. tai no kovasti ja kovasti, mut kuitenki. olihan ne. tavallaa.

moon miettiny et se mikä miesten vaatteist nykyään puuttuu on pitsi. kalvosimis ja muutenki, asusteena ja vaatteena. ihan ei tarvi s ees olal mitää kreisii, klassist valkost ja mustaa, joskus hiuka ruskeen ja kullan sävyi. olis kiva, vois yhdistää vakosamettii. ha hattui kandeis enemmä suosii. mäki nyt jumittanu vaan tuos lätsäs. koitin knallii mut mun pää ja knalli.. ei toimi yksiin. silinteri on tietty mut son wanha ja hieno ja enemmänki sillee vaan esteettinen kokemus mun huonees mut mist oon tosi ylpee on mun tohtorinhattu. oon miettiny et hakisin oppisopimuksel opiskelee tohtorinhatuntekijäks (meneek ne kaikki yhtee?). niit ei vissii suomes hirveest o täl hetkel. sit mua kiinnostas hirveest kaikki entisöinti ja sellanen, huonekaluu ja kipsiveistoksii ja marmoripatsai.

ihana leffa.


ilta

menin 12 töihi, päsin viidelt, siin välis kävin huiniis kaupungis. silti tuntu et päivä oli liian pitkä.

oon alkanu käymää läpi päässäni kaikkii niit virheit mitä oon elämässäni tehny, lähinnä alkaen syksyst 2004. ja lista ei o ihan lyhyt. okei, mun hesasta lähtö oli hysteerinen rektio, pakko ettei pää olis hajonnu lopullisesti. hollanti oli jatkumoa siihen pakoon, siel tai sen aikana tapahtuneet krooniset muutokset elämään laitto mut taas palaamaa tänne. nyt olen täysin tyhjän päällä, mieles toki kaikkii ajatuksii ja ideoita ja juttuja ja vittu moi, pakonomanen tarve saada tää shitti jotenki kasattuu siihen suuntaa et kaikki olis jotenki mahdollist.

haluun tehdä jotain.. omaa, jättää jälkeni johonkin. tiedostan kaikki omat heikkouteni ja ne on onneks asioit mihin saa muualt apuvoimii. ihan siis käytännön juttui. onneks len sen verran kliffa jannu et monet tykkää must (vaik mä en tajuu miks..) et on suhteet ja yhteydet siin mallil et ei tarvis ihan olla iteksee ja murehtii ettei tuynne ketää.

mul ikävä ihmisii ja asioita, enemmänki ikävä aikaa millon kaikki oli hyvin tai ainaki sain itelleni siin kuilun partaal tanssies niin uskoteltuu, just ennen romahdusta. berliinin jälkjeen alko tapahtuu kaikkee kreisii. ja sit se kreisiys muuttus totaaliseks ydinhulluusvaaraks. ja sit tulin turkuu.

mä tykkään kovasti turun öisist kaduist ja rakastan turkuu kesäöinä, ku kaikki on hiljasta ja silti valoisaa. mut samat tunteet mul on korkeavuorenkadul aamulla ku mama on menny kiinni ja hetki touhuttu viel maman ovel ja koti kutsuu. ja koko ajan kaipaa jonnekki muual.

pitäis mennä parturii tukkaa hiuka säätämää. son kasvanu hetken liikaa jo ja mulla on mikrofonitukka.

viimisinä päivinä hesan kämpäs kuuntelin repeatil kentii ja ismo alankoo. näin unta mun exäst ja sen nykysest ja mein koirast. kaikki oli siin unes ahdistavaa ja vaivaannuttavaa.

http://www.youtube.com/watch?v=veew6nzWDCU

alkuun

edes 6 päivää töitä, tänää hiuka myöhemmin pesti alkamas vast. pitäs mennä kaupoil kattoo verhokankai ja lamppui ja kaikkee, josko olis vaik alennkses jotai. kattelin helsingin asuntoi, aika riipasevii hintoi ku funssaa palkkaa ym seikkoi tähän hätää. ja sitä faktaa et ei o ees töitä hesan suunnal mut tääl o ja sit miettii et eik täs o ihan hyvä ja joo on mut samaa aikaa enhä mä nyt tuohon paikkaan meinaa jäädä hirveen pitkäks aikaa. monta mones, pitää jatkaa funssaamist ja hakemusten tekoo. ja jutela pomon kans.

mul on lievää sellast masennuksne tynkää havaittavis ilmas. ei oikee mikää nappaa ja väsyttää koko ajan. pitäs alkaa liikkumaan nyt ja muutenki skarpattuu koko elämää. ei ees oo oikeen mitään sellast ku yleensä ostan tavaraa ja mieli kirkastuu hetkeks mut nyt ei edes se auta. ei oikee mikää innosta. kengät palautin ja siitäki mul tuli ihan hyvä mieli etten saanu uusii kenkii, yhden kivan laukun olen nähny mikä olis aika edukaskin viel mut en sit tiiä siitäkää. ku ei vaan nappaa ni ei nappaa. okei oon kans antanu itteni turvota muodottomaka ja mun on turha haaveilla et olis saumoi ostaa uutta kläninkii ja näyttää klifalt et täytyy odottaa et on skarpattu ja kroppa alkanu timmiytymää.

pelsest on tullu näköjää valitusblogi? jo on markkinat..



päivää

oon tehny tänää possupataa (ja kuulen kuinka minua ylempänä olevat vegaanit halveksunnaltaan klikkaavat seuraavaa blogia) ja sitruunalettui. sit tein mansikka..herkkuu i would say ku meinasin snaoo et rahkaa mut eihä siin ollu rahkaa ku hyvääkin parempaa turkkilaista (tai "turkkilaista") yoghurtia, luomuna mikä aina jeessii shittii, ja siihe viime kesäsii mansikoita omasta pellosta. nyt paksu ja ahdistunu olo.

sit luin hetken aikaa läpi halla-ahon blogii (en vielä ole ihan kartal mistä puhutaan) ja koitin löytää kortelaisen kirjoi kirjstost mut kaik oli lainas, jossan sivukirjastois joo olis kilmil mut miks mä lähtisin johonki raisioo? not gonna happen.

ihmisten käytös aina välil ihmetyttää ku son vaan välil enemmän ku töykeet mut sit taas ku jotku ihmiste vissii ihan vilpittömästi ajattelee et non jotenki muitten yläpuolel.. ja must son aika surullist. oikeesti. mun tekis mieli lähtee leffaa kattoo w. aikoinaa vuokrasin ja katoin putkee nixonin ja jfk:n ja päätin ettei enä koskaa oliver stonen leffaa jenkkien pressast mut kattos.. tää päivä on vakunu turhuutee, täysin. ja sit viel hiukan turhempaa.

aloin kuuntelee pitkäst aikaa fläskkvartettenin levyy pärlor från svin. aina yhtä hyvää. pitäs haalii lisää viel ghein musaa. ja heinäsirkan. onk ok et meen kirjastoon ja lainaan cd:n minkä laitan sit omal podil mut ei o ok et imuroin netist musaa mitkä laitan omal koneel? onk ok et lainaan kaverilt levyi mitkä nauhotan itel c-kasetil et voin kuunnella walkmanis? mis menee rajat?

moon miettiny et et.. ehkä voin olla reparento ja laajentaa mun kämpänhakuu ulottuun ihan jopa 1920-1955 vuosina rakennettuihin taloihin. portsan puutalois turhan reppavat hinnat edellee. ku yksinää hakee lainaa eikä o säästöi tai kumppanin massei mukana ni ei oikee rahkeet riitä. plus sit olis sähkölaskujen kans yllärei helposti ja kaikkee. eikä mun nivelet kestäs jos olis koko ajan kylmää.

mun pitäs visii miettii lisää aakkosii. pimeys vituttaa, jos lähtis ajelul kamujen kans.

pommit on kauniita kans. oon aina tykänny. ja haluisin josku nähdä ku lentokone räjähtää ilmas.


issuei

1. mun uudet kengät. vittu. piti littaa jalkaa ja mennä töihi ni eik o toinen rikki. mua nin harmitti ja palautin ne ja nyt must tuntuu et menny elämä kivil. soli sellain rakennevika mikä olis voinu kai korjaa mut solis ollu hankalaa ja olis pitä ny molemmat kengät fiksaa sit et olis ollu sama malli ja tyyli molemmis. ja toisaalta en uskaltanu ottaa toista parii ku must tunuu et se voi olla sama ongelma kaikis kengis.

2. isä mitro. tarviik sun tunkee joka paikkaa? ketään ei kiinnosta sun mielipitees siit miten viini ja nainen on samanlaisii. mua ahdistaa ihan hirveesti se hahmo, en tajuu kui. tai siis tajuan. ne on ne punaset, pulleet posket ja se hymy ja tarve olla framilla joka ikisessä mediassa mitä ihminen on onnistunu kehittämään joka jumalan (eh he he..) päivä. mul muutama vaihtoehtonen teoria siihen. ja ne kirjat.. en tiä pitäk mun luke (tuskin) mut ajatus alko kytemään ku roope2 puhu toisest hahmost ku aiheuttaa mul poltteit. eli

3. anna kortelainen. mä en tiiä mitä mun pitäs ajatella. oikeesti. eik se mimmi siis-- okei mua kiinnostas kyl lukee hysterian kulttuurihistoriast, mut taas alkaa sylettää muutama seikka siinäkin.. mä tiedostan et mun ei pitäs liikaa omast puolest jumittaa termeis ja rajauksis koska kyse aina kans siit et asiat voi nähdä niin paljon (ja pitääki) laajemmas mittakaavas koka sama sit taas koen et mun käsitys muodist ja sen merkityksest kontra maailma ja yhteiskunta. eli varsinaisesti mul on suurin issue anna kortelaisen kans se et mä en tiiä onk mul issuei tai ei. ei mul sinällää oo mut mul enemmän issue feminismin kans ja se taas ulottaa juurensa kovinkin pitkäl ja eri osioihin mun sieluu ja ajatusmaailmaa.

4. jussi halla-aho. en ees sen enempää viel tiiä tyypist (enpä..) mut siis city-lehdes oli jotain läpänderii et halla-ahon tuleva työkaveri tms. johanna sumuvuori vijreist et onk siin mikä diili nyt sit meneillää? yhtäkaikki halla-aho on jotenki kiinnostava karaktääri koska se nyt netisä tilittää mitä tilittää, ja olis iit sit samaa mieltä tai ei ni mua kiinnostaa tää hahmo. mut sit taas tääki on hiuka et voik näin sanoo ku sit herkästi on monet taas tulkitsees et komppaan täysin avoimin mielin kaikkee mitä halla-aho sanoo ja ajattelee. mut toisaalta en hauis olla joka tilantees sillee ku anna kortelaisen kohdal son feminismi ja onk tös sit rasismi? et ottaja antaja kananpaskankantaja.

mä oon aatellu et ku mul on luppopaikaa ja nii pal ideoita ja ajatuksii et alan tekee omaa kirjaa. ja siit tulis upee.

sit ihan vilpittömästi mul on viha-listal
-tosi-tv
-dna
-elisa
-sateiset maanantait ku työkaveril on menkat
ja sit mua on alkanu riepoo televisio kaikkinensa viime aikoin. oikeesti, jeisys kraistus mitä shittii sielt tulee. hela tiden, bara crap.

seuraavaks teen listan asioist minkä kans hommat pelittää. mut se et kengät oliki rikki ja makso kuitenki paljon ni laitto mielen matalaks.

http://www.youtube.com/watch?v=T5Xl0Qry-hA

hyi

pistin just suoja-aineet uusii kenkii ja edes eka työpäivä lipokkaat jalas. hiuk jopa jännää et mites pelsen jlat suhtautuu uusiin kenkii. nää, kyl ne on jo tittunu kaikkii. paitti niihin puna-valkosii maihareihi ku ostin lontoost. ne ei vaan toimi ollenkaa.

kannoin varastost muutamat parit taas käyttöön, tai ainaki sillee et ne olis hollil jos vaik haluis käyttää ja voi vitsi ku en muistanu et mul on niin kliffoi kenkii olemas. pitäs ottaa yks pesti ja roudaa niit torisuutaril ja kysyy saak niit fiksattuu sillee ihan uuteen kuosii ku osa hiuka kärsiny.

kengät on kivoi.


alku

vuoden 2009 ekat kengät on saapunu. pitää kipasta viel samassa postii noutaan ne. viime vuoden vimpat kengät oli hyvä ostos (vaik ovatki vagabondit) ja mul kaikkee kreisii mieles ja ajatuksis. yks kaveri puhu tipattomast tammikuust mut mut.. mä en usko tavallaa ehdottomuutee tai liia mustavalkosee maailmaa. harmaaki onolemas ja esim just collegena son tosi upee väri. ja farkkuna.

ei vaa jaksas tavalla hakee kenkii ku just vast pääs kotii mut toisaalta uudet kengät on aina uudet kengät..

täytyy lähtee.


NYT!!!!

tänää alkaa arki ja uus vuos ja uus elämä. eilinen meni viel päiväkänneis ja iltakänneis ja oli vaan tosi kivaa ja hauskaa niinku meil on aina kavereitten kans.

nyt. menen kaupunkii ja alan säätämään asioita siihen mallin et olis joskus asiat hyväl mallil.

ehkä tänään on the day before you came.