Der junge Herr Kliffa

Näytetään bloggaukset marraskuulta 2007.

pamaus

muutama tunti sit kuulu ihan röyhkee pamahdus ja kaveri oli oitis mesessä kauhistelee. siel oli kuulemma ikkunat oikeen helissy ja seinät tutissu. se asuu bussumissa eli kuitenki suht etäällä utrehtista ja funssattii et mikä mahtanu olla niin kova paukku et kaikaa yli hollannin. mul tuli mielee et damissa koneet törmänny ilmassa tai räjähtäny tai jotai. täytyy kattoo huoke lehdist et mikä touhu sit ollu käynnis. jos ei o mitää juttuu missää ni sit se on vaan ollu salaliitto ja operaatio.

lapset kiertää laulamas tääl ovelt ovel. niil on jotai lyhtyi mukan ja en tiä pitäiskö niil antaa siis karkki tai jotai. ne ei soittanu mein ovikelloo.. pelottava talo vissii. en tiiä liittyk se jotenki johonki .. eik siis halloweeniki ollu ja menny jo? kui nii pihal taas.. jos se liitty jotenki siihe sinter klaasii? en tiiä, täytyy kysyy huome kavereilt ku törmäjän.

podilt löytyy kaikke kliffaa musaa mitä en ees muistanu tavallaa et oli olemas ja mun hallus. nearly god ja twisted sister ja oi chromeo on ihanaa.



listaa

okei, tänää pakko siivota, käydä läpi paperit ja vaatteet ja pakata kamoja jotenki järkevästi ja loogisesti et tietää mis on mitäki ku niit tarvi. sit olis andreaksen kans kahvi tai lounas jossan välis, lukemist ja kirjottamist ja sen presentaation miettimist (ja tekemist..).

antony and the johnsons alkanu soimaan enemmä ja enemmä mun huonees. en tiiä kertook se mist jos kertoo mistää. jotenki nyt tuntuu hyvält, tääl alkanu sataa ja tuulemaa enemmä. vissii syksy tai talvi tulos kovaa vauhtii ja mua pelottaa et iskee flunssa. ei olis varaa nyt hirveesti potee mitää, ens viikko koulus aika täys kaikelaist tapahtumaa ja juttuu ja pitää saada sumplittuu asioi viel ihan hetken. ja mun pitäs laittaa skype mun koneel. onpa hommaa nyt kerrakseen.. ei maar, jos laittas aamukahvin tulemaa ja ihan hetken viel venyttelis ennen ku alkaa mitää ihan tohkeissan tekemää. ja mietin et jos siivois eka ja sit vast alkas tekee hommia jos se siisti ja kliffa ympäristö jotenki komppais tekee loistavaa työtä. jotenki koomassa vielä. jos se kahvi herättäs sit.


huomioita

kun herää aamulla kuudelta ja alkaa touhuumaan koulujuttuja huomaa olevansa aika pihalla 11 mennessä. pikku tirsat sekottaa päätä enemmän ja lukeminen sen jälkee hankalaa. kävely raittiissa ilmassa tekee hyvää, saa pään selkiimään. ees hiukan. lähikaupan undulaatti ei ollu tänään töissä, mut muutama söpö (ja niin kovin nuori) poika oli. huomenna pitäs sit saada oikeesti potkittuu hommii eteenpäi enemmän ku tänää, meni hiukan lekkeriks mun touhut. syytän väsymystä. se ei mee ohi nukkumalla, horroskaan ei auta. menee ohi kun menee. pitää nyt sopeutuu siihen et hetken aikaa on veto poissa.

mun herkkusienikeitos oli kinkkuu mukana ja nyt oon ihan huonona et mun uus kreisin lihaton elämä murenee. ne pihvit mist puhuin oli outoi, en saanu syömälläkää tolkkuu et mikä siin oli se varsinainen aines. se oli jotenki kanamainen se tunnelma mut ei se nyt varmaan kanaa voinu olla ku kompattii vaihtoehtona lihalle..? toisaalta hollantilaisist ei aina tiiä.. niil on puusta vuollut kengät ja tärkätty tyynyliina päässä.. mut juustois ne kyl handlaa kliffasti.

pitäs siivota hiuka ja käydä kamoi ja paperei läpi, niin paljon turhaa ihmisen lapsi kerää itellee, et muka tarpeellist. haloo, ei järjen hippuu.

tänää ollu kaikest väsymyksest ja kaikest huolimat ihan kiva päivä. ajatellu ihan mukavia juttuja.


poikki

koko ajan ihan pohjattoman väsyny. kuulemma sopii ja kuuluu kuvaan. ja koko ajan tarve syödä jotain ja se taas täsmää mun omiin hoitoihin. heti ku alkaa mieliala laskee tekee mieli kaikkee, ihan mitä tahansa.

mut tää väsymys juilii hiukan. ei sillee et nukuttais mut vaan tosi uupunu olo koko ajan ja kaikest. se hermostuttaa. koulussakaa nyt ei mitään sen kummempaa tapahdu, istutaa luennol ja puhutaa ja ku pääsen kotii ei jaksa muuta ku maata hetkee. mut mennee ohi, kunhan alkaa kaikki potkimaan kunnol. vasen nilkka alko vittuilee tänää mut hoituu seki napeilla.

huomaa kans et nyt olis kliffa hangata kavereitten kans. ei tulis mietittyy asioi niin paljoo koko ajan. mut pian seki asia taas hoidos. loppuu tää järjetön syöminenki sit taas. ostin tänää (siis mun ei tuu tääl oikee tehtyy mitää järkevää ruokaa. paikalliset aika liekeis kaikest semi-valmiist ja kaupois tarjol töhnää. eikä toi keittiökään oikeen inspaa sen kummemmin kokkaamaa. nopeest ja helpost.) sellasii pihvei. en oikeen tiiä mitä ne on. juustoo on sisäl (nam) mut mul hiukan arvailu et mist aineksest se ite pihvi on tehty. pääl lukee (mun hollannin kans tulkattuna) et mahti vaihtoehto lihalle mut en siis tiiä onk se soijaa tai mitä.. tai en tavallaa usko et se on varsinaisesti mitää, enemmänki vaan konseptuaalinen juttu. toivottavasti ees hyvää. odotan kovasti et pääsis laittaa oman keittiön antimii ja juttui. jotenki se uus elämä alkanu muotoutuu pääs ihan ok ja kaik tuntuu ihan hyvält.. tai siis ei nyt hyvält, muutamii juttui viel pyörittelen päässäni mut sillee et que sera, sera. toisalta ne asiat mist ny enemmän haaveilen on hetken ristiriidas muutaman muun seikan kans mut ne kans viel aika kaukasii juttui. ei jaksa sen kummemmin miettii niit viel.

tottakai miettiny asioi paljon ja mietin edellee eikä silti osaa sanoo et kaikki olis täysin kohdallaa mut ei enää sellast paniikkii mitä ollu ilmas viel hetki sit. tää nyt ei oo paras vaihtoehto olla iteksee tääl funssaamas mut ei täkää nyt ihan tuskaa oo.

oon ihan liekeis myslist täl hetkel. tääl aivan mahtavaa omenaist ja suklaist myslii, mitä reesu kampean suuhuni. mut oi miten hyvää. nyt ostin sellast multi-jotain mysli mis kaikkee hedelmää pitäs olla hirvest mut ei o mua vakuuttanu viel. ja tein pizzaa tänää, mozzarellaa dr oetkerilt, ku mul sanottii et mein mikro-systeemi ei mikro et joku.. en tiiä mikä mut et toimi sille jotenki uunimaisesti kans. yhtäkaikki, se oli aika floppi. mut söin sen silti. mitä muutakaa sitä voi tehdä? ne pihvit viel odottaa mua. ja pasta.. joo se on synti tiiän sen mut kuten sanoin ei nappaa kokkaus nyt. en o syöny niin viljalti pastaa ikinä mitä oon tääl alkanu syömää. okei se kesä ku en syöny mitää muuta kuin pastaa joo. mut sen jälkee mul oliki veriarvot niin päin honkia ettei ollu lekuri uskoa silmiään.. i'm special.

"When I was just a little girl
I asked my mother, what will I be
Will I be pretty, will I be rich
Here's what she said to me.

Que Sera, Sera,
Whatever will be, will be
The future's not ours, to see
Que Sera, Sera
What will be, will be."


aikaa

hirveet vauhtii menee viikot, taas perjantai ja hommia koko ajan. suomen reissul en ihan tehny niin paljoo hommii ku eka ajattelin mut ei se mitää, otetaa nyt hiukan kirien kiinni. muutenki tulee hiuka extraa tehtäväks, vissii lähinnä kirjotettavaa ja pohdittavaa. tänää palautetaa yhden kurssin hommat ja eilen lähti museol tekstit, eli ihan oukkeli doukkeli. ens torstaina kreisi presentaatio projektista ja sen jälkee alkaa uudet kuviot.

kaverit oli käyny pariisis ja kovasti olivat tykänneet paikasta.
******
uutisissa täälläkin infoa jokelasta. bussikuskikin alko länkyttää mulle ku kuuli mistä oon kotosin. kaikki tietty aika järkyttynei asiast. mikä mua hämäs oli ku yks kaveri kysy et eiks toi o normaalia suomessa. en oikee osannu vastaa siihen mitää. miks se olis normaalia suomessa? oikeesti, miks?


valmis

sain essen kirjotettu, opet ei vaadi mult ens viikoks oike mitä kreisii, sen verra oon jäljes et menee viikoloppu hommis mut ens torstaina kaik hallus ja hommat ookoo. väsyttää ja vasen käsi hiuka särkee, hirvee tarve syödä koko ajan. onneks on mandariinei ja omenoi, muute pitäs asentaa pizza pakkasest kuumenee. ja sehän ei sovi alkuunkaa. andreas oli jotenkin niin asiassa kiinni tänää et olisin laihtunu mut se vaan haluu mun housuihi. mua sit taas hotsittais marc ja ehkä chris mut chris on hetero ja marloes kuumana siihen. marcist en tiiä mihin päin poika kallellaa mut tutina on et paappa vois kelvata sinne. eikä tarvi ku goudaa tarjota ni mä oon selälläni.

oon taas kattonu pari jaksoo beverly hilssii, tä on niin hyvä sarja ettei aina ees ymmärrä. nyt alkaa high school loppuu ja brendal kriisii ku meni juoruu kavereist telkkarii. voi voi, ja viel polttaa..


roostai

harmaata taas ja edelleen. kykkiny ja funssannu ja saanu kyl tehtyy tai siis lähinnä kirjotettuu kaikkee. tänää hommat etenee ja alkaa uus kurssi ja huomenna uudet teoriat. oikeestaa oon aika liekeis siit teoriast huomen ku kurssi on nimeltään fashion theory. en ihan tiiä mitä se pitää sisällään kaikke mut sounds good. aikoinaa taikissa olin muodin psykologiassa ja se oli mieltsin kliffaa. ja simmelin kirjan haluisin lukee uudellee. ja oon kuulemma saanu oman kappaleen tilattui kirjoi. mul spesusti tilattin kirjat englaniks, so sweet. ei ollu museon porukka siis tekees niit tilauksii.

Mä tarviin työpaikan, mielellään rahakkaan. tai ei nyt mitenkää kreisin rahakast mut ju nou sille et saa elätettyy ittes ja ostettu watanabet (velaks) ja maksettu ne josai määrin ajallaan. mut on tuomittu monest suunnast jos meinaan ne ostaa mut toisaalta 2 tahoa antanu myös siunauksensa. toinen hiuka shoppaholisti kans ja toinen.. no se toinenkin taho arvostaa tavaroi ja osteluu. oon hyväs seuras. okei jo joo ei saa ei saa liian kalliit mut voisin tähän lainata ystävää: "jos tykkää". kun saa kiksie asioist mist kaikki ei saa ja toisaalta en kuitenkaa tuomitse muita ketkä saa kiksei asioist mitä mä en voi tajuu (patikointi on mul aivan mysteeri). kaik elävä oma elämäs just niinku haluava.

nomi alko soimaan yllättäen ja koitan saada itteni keräiltyy koulukuntoon. ei tarvi tänää sen enempää koittaa pätee, kunha istun hiljaa ja olen nätti. parta vie hiukan söpöyt mut en jaksa alkaa nyt sättäämää vaahdon ja terän kans.

heräsin yöl siihen et mun tyyny haisee aivan syntisen pahalle, en voi ymmärtää. oon vaan nukkunu sen kaa mikä herättää ajatuksen et mä haisen aivan syntisen pahalle. onneks dior homme peittää pahimmat katkut.


juustoo

mul sanottii et luut kandee huolta et maitotuottei ja juustoo ja kaikkee ja mähän otan vinkistä vaarin samassa. tääl on niin hyvii juustoi, ihanei kaikkii.. must tulee pia justus, kaverit joutuu goudal houkuttele mut sänkyy. nii, hyvä poika, hiukan paksu.. käpylehmä.


essee

pitää kirjottaa fiksuu juttuu fiksuist asioist mut onneks liippaa muotii ni ei o niin pihal ja turvaton olo, et vieraal maaperäl. et kliffa mekko ja ihana korkkari.

aamul oli kokous museol. oon ihan fine sen kaa et siel ei kukaa suostu puhuu englantii ja istun siel aina funssaten elämää et oi oi mitä sit laittaa huome päälles ja mitä teen mun kengil mut oikeesti.. jos tapaaminen alotetaa sanomal et täytyy puhuu englantii ku mä messis ja sit aletaa puhuu hollantii ni was ist das? must se oli lähinnä huvittavaa mut silti, piti istuu aamul 9-11 kokoukses mist en tajunnu sanaakaa.. mut beorn sano mul et se oli valtavan antoisa tapaaminen et oon ihan et kliffa homa et jotkut saa irti hirveesti kaikke.

pitäs viel kaivaa muutama juttu faktoi esii ja sit se olis siin. saada yhteys muutamaan tyyppii ja säätää asiat. haaveis olis et ens viikko olis hiuka lähtöfiilistelyy. mutsi ihan tohkeissaan et aletaa laittamaa joulua oikeen voimalla jo ku viime joulu oli jotenki välikauden mallia. mul hiuka listaa mitä kaikkee pitäs ostaa ihmisil täält tuliaisii ja kaikkee. lähinnä kenkii. tai no, kaikki saa samat tossut kenel tuon kenkii täält. ja itel pitäs ostaa samanlaiset yhdet viel jos vanhat alkaa haisemaa.

pakko alkaa sitä esset nyt hiuka keskittyen funssaamaa.