ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


Blogit: smo

Sivu 1 / 6 Blogia pitää smo

Kesältä vaikuttaa
Kirjoitettu: 13.05.2018, 12:02:23
Vajaassa viikossa maiseman hento viherrys muuttui alkukesän vihreäksi.

Pari päivää kai vielä saadaan tätä aurinko ja lämpöä. takatalvea ei sentään näytä olevan ennusteissa.

Kommentit (0)

Kevät saapuu pääkaupunkiin
Kirjoitettu: 08.05.2018, 17:59:25 (Muokattu: 08.05.2018, 18:00:03)
Aurinko ja lämpö ovat saaneet muutamassa päivässä aikaan hennon viherryksen.

Kommentit (0)

Parempaa elämää?
Kirjoitettu: 30.04.2018, 12:47:52
Runsaan vuoden verran päivittäisiin toimiini on kuulunut vähintään 10 kilometriä liikkumista. Käytännössä liikkumista on 15..20 kilometriä päivässä, toistasataa kilometriä viikossa - 500 kilometriä kuukaudessa. Pääsääntöisesti liikkuminen on reipasta kävelyä, mutta myös säännöllisen satunnaisesti jonkin verran juoksua, portaiden nousua ja muuta vastaavaa. Arkisin työmatka suuntaan ja toiseen tarjoaa 5+5 kilometriä hyötyliikuntaa.

Ruokailutottumukset ovat myös kokeneet remontin: mahdollisimman paljon kasviksia, mahdollisimman vähän lisättyä sokeria ja liian rasvan välttelyä. Ja hapanmaitotuotteita.

Lisääntynyt ulkoilu tarkoittaa myös huomion kiinnittämistä kaikenlaisiin pikku yksityiskohtiin, jotka liittyvät vuodenkiertoon - niin ihmisten kuin luonnonkin kohdalla. Ja Helsingissä on mielenkiintoista seurata rakennetun ympäristön kehittymistä.

Lopulta kyse on paremminkin omasta asenteesta. Mistään ei ole varsinaisesti tarvinnut luopua. Epäterveellisten asioiden asemesta voi valita vähemmän epäterveellisiä asioita. Hyötyliikunta on parhaimmillaan jopa ajansäästöä.

Tuloksia on.

Esimerkiksi kunto on kasvanut. Lisääntynyt hyvinvointi tuo energiaa tehdä enemmän. Tekeminen tuntuu mielekkäämmältä ja tuloksekkaammalta.

Kommentit (0)

Kun ymmärtää kaiken rajallisuuden
Kirjoitettu: 26.04.2018, 11:01:24
Tiellä ihmisen kasvussa aikuiseksi on hetkiä, jolloin tajuaa realiteetteja. Omalla kohdallani yksi tällainen hetki oli arviolta 35 vuotta sitten, ehkä kymmenkesäisenä tai hieman alle.

En muista päivämäärää, mutta muistan hetken ja paikan. Heräämisen aiheuttivat ravintoloiden limupistoolit ja ne limuautomaatit, joista saa laskettua juomaa mukiin.

Silloin minulle selvisi, että 1) hiilihappopatruunat on joskus vaihdettava, eikä niitä kuplia vain tehdä sillä koneella ja 2) myös limun maku tulee laitteistoon laitettavista pikku säiliöistä, eikä ole putkistoa limutehtaalle.

Tuon tosiasian ymmärtäminen oli itselleni huomattavasti järisyttävämpi juttu kuin sen ymmärtäminen, että joulupukkia ei ole siinä mielessä kuin olin kuvitellut.

Paikka oli erään jo kadonneen huoltoaseman ruokailupuoli, jossa myyjä joutui vaihtamaan viimeisen sihauksensa päästäneen hiilihappopatruunan uuteen.

Kommentit (1)

Kevään merkkejä
Kirjoitettu: 26.04.2018, 10:52:43
Joutsenpari on laatinut pesän. Rakennustyöt ovat vielä käynnissä.

Kommentit (0)

Onko maanantai vai mikä?
Kirjoitettu: 23.09.2013, 10:20:15
No se just:

Kommentit (0)

Noidannuoli
Kirjoitettu: 11.09.2013, 18:47:40
Kun vanhenee, tulee kremppoja. Pari päivää hieman jumitellut selkä jumahti äkkiä tänä aamuna tyystin. Liikkuminen on hyvin hankalaa. Lääkäri totesi kyseessä olevan hyvinkin perinteisen noidannuolen. Määräsi pillereitä ja kehotti ottamaan rauhallisesti selän kanssa. Nykyään ei kuulemma määrätä enää tyystin lepoon.

Jotenkin ankeaa kun ei pysty tekemään oikein mitään itse.
Kommentit (3)

Naistenpäivä
Kirjoitettu: 08.03.2013, 08:26:20
Nyt 8. maaliskuuta vietetään naistenpäivää. Asia ei ole päässyt unohtumaan, sillä perjantain merkkipäivästä on muistuteltu pitkin viikkoa sangen huolella.

Omalta osaltani lunastan vaatimukset ja toivotan tasapuolisesti kaikille naiseksi itsensä kokeville hyvää naistenpäivää!

Minua vähän mietityttää se, että naistenpäivän idea on etääntynyt alkuperäisestä lähinnä naisten huomioimis- ja hemmottelupäiväksi. Alkuaanhan naistenpäivällä on pyritty kiinnittämään huomiota siihen, etteivät naisten oikeudet toteudu yhdenvertaisesti miesten kanssa. Kaikkialla maailmassa naisten asema ei edelleenkään ole kehuttava.

***

Toivotan onnea myös tänään parisuhteensa rekisteröimisen vuosipäivää viettäville. Erityisesti heille, ketkä rekisteröivät parisuhteensa tasan 11 vuotta sitten.

Olisi jo aika säätää yhdenvertainen avioliittolaki. Siksi Tahdon2013 -kampanja: ( http://www.facebook.com/tahdon13 )

Kommentit (1)

Tulevaisuuden uhka?
Kirjoitettu: 27.02.2013, 21:21:17
Kommentit (7)

Kesän 1997 superhitti
Kirjoitettu: 21.02.2013, 21:33:24 (Muokattu: 21.02.2013, 21:43:36)
Erään bloggaajan keskustelussa oli aiheena ajassa matkustaminen. Se ei kai oikein ole mahdollista, mutta ainakin itselleni musiikki vie minut helposti menneeseen aikaan, ja etenkin pienien hetkien tunnelmiin.Virolaisen Black Velvet -poikabändin kappale 17 oli kesällä 1997 etelänaapurissa iso hitti. Ja toimi se Suomenlahden pohjoispuolellakin, ainakin minun kohdallani. Nyt yhtye on esittänyt siitä version yhdessä tätä päivää edustavan Põhja-Tallinn -räppiryhmän kanssa Viron musiikkipalkintogaalassa.

Vaan kyllä aika on kohdellut Black Velvetin solistia hyvin... ;)
Kommentit (0)

Huumorintaju
Kirjoitettu: 23.01.2013, 22:36:29
On jotenkin riisuvaa, kun jokin asia osuu täsmälleen oman huumorintajun ytimeen: http://www.iltasanomat.fi/kamalaluonto/car-1288522402163.html

Tulee mieleen eräs hiljainen juhannuspäivän alkuilta maalla. Ulkohuussi ja juhannuksen juhlimisesta leikkisä vatsa.

Ja kaiku, joka vastaa.
Kommentit (0)

Valintamyymälässä kiusataan asiakasta
Kirjoitettu: 07.01.2013, 19:57:59
Ruokakaupassa tavarat ovat yleensä varsin vakiintuneilla paikoillaan. Ymmärrettävästi tuote voi olla joskus hetkellisesti loppu. Mutta, kun jokin on loppu, niin miksi joissain kaupoissa tehdään juuri sitä tuotetta tarvitsevalle asiakkaalle vielä lisäkiusaa, kysyn vaan.

Tänään etsimääni tuotetta ei ollut hyllyssä siinä missä sitä on normaalisti. Pois oli otettu myös kyseisen tuotteen tiedot sisältävä lappu, joka toimittaa myös hintakyltin virtaa. Aavistelin kyllä heti, että se saattaa olla lopussakin, koska se toisinaan on lopussa. Epäilin kuitenkin myös muistiani ja etsin samoilta hehtaareilta toiveikkaana tarvitsemaani. Tarpeeksi etsittyäni yhytin henkilökuntaan kuuluvan - kysyttyäni sain tietää tuotteen todella olevan lopussa.

En voi lainkaan tajuta millä logiikalla tuotteen kyltti pitää poistaa hyllystä kokonaan jos tuote pääsee loppumaan. Parempaa palvelua olisi pistää lappu tuotteen loppumisesta, mutta minulle riittäisi mainiosti tiedonannoksi kyltin takana oleva tyhjä hyllynpätkäkin.
Kommentit (2)

Helsingin Sininen laser
Kirjoitettu: 10.12.2012, 20:49:07
Sininen laser osoittaa Tähtitornilta Kallion Kirkkoon.

Kommentit (2)

Q&A
Kirjoitettu: 21.10.2012, 14:33:47
Kun tätä nyt täällä kierrätetään, niin koetanpa minäkin vastailla näihin.

1. Mitä leikkejä leikit lapsena?
Legoilla leikkimisestä pidin ainakin kovasti. Saman pihan kavereiden kanssa rakennettiin majoja, leikittiin kirkonrottaa, kymmentä tikkua, rosvoa ja poliisia ja muita pihaleikkejä. Oli kauppaleikkiä, toisinaan tehtiin pihasta "kaupunki", kaikenlaista.

2. Mitä teit viime sunnuntaina?
Viime sunnuntaina käytiin Linnanmäellä ja ajettiin parissa laitteessakin.

3. Mikä liikennemerkki kuvaa parhaiten sinua?
Öööh... tämä on vaikea. Ehkä "kiertotien suunnistamistaulu"?

4. Mikä oli viime viikon paras juttu?
Huh... vielä vaikeampi. Jokainen päivä jo itsessään on omalla tavallaan paras.

5. Mikä on puhuttelevin kappale, jonka olet kuullut? Milloin kuulit sen ensimmäistä kertaa?
Vaikea vastata. Pitäisi ensin tyhjentävästi miettiä, milloin kappale on puhutteleva. Mielestäni parhaat kappaleet tuovat tunnelmia, jotka syntyvät osittain melodioiden ja poljennon, joskus myös sanoman kautta. Estofiilinä väreitä on aiheuttanut ainakin Ivo Linna & In Spe - Sind surmani. Ensimmäisen kerran kuulin sen vuonna 1988. Joukko muitakin sen ajan saman teeman kappaleita puhutteli ja puhuttelee. Pet Shop Boysin tulkinta kappaleesta Go West on myös ns. suuria lauluja. On joukko muitakin. Sen perusteella, että eräs kappale jäi soimaan biisikärpäsenä päähäni, oli Youtubesta sattumalta löydetty vanha kappale, jota en ole kolmeen vuosikymmeneen missään kuullut. Tuo laulu oli Peter, Sue & Marc - Fantasia. (
) Se tuli varmaan jossain radion rinnakkaisohjelman Sävelradiosta 1980-luvun alussa. Hipaisi kerran, mutta sittemmin vaipui unhoon.

6. Kuka oli varhaisin ystäväsi? Mitä teitte yhdessä?
Yksi samoilla kulmilla aikanaan asunut kaveri. Nuorempana oli vähän samoja harrastuksia ja sittemmin ensikännikin tuli otettua tämän kanssa.

7. Minne matkustit viimeksi ja kenen kanssa?
Viikolla käytiin Porvoossa, Pidemmistä reissuista viimeisin oli Berliini.

8. Ikimuistoisin opettaja, joka sinulla on ollut? Miksi hän on ikimuistoinen?
Ala-asteen 5-6 -luokan ope. Osasi ja ymmärsi hommansa. On opettajana vieläkin samassa koulussa. Tapasin tämän vajaa pari vuotta sitten luokkakokouksen yhteydessä. Siihen liittyi käynti vanhalla koulullakin.

9. Minkälaisia unia näet useimmin?
Uneni ovat hyvin monipuolisia. Käsittelen myös stressini unissa. Erään stressin laukeaminen viime viikolla aiheutti sellaisen unen, että olin kaupassa tai ravintolassa ja jokin tuote oli lopussa. Sain ihan järjettömän raivokohtauksen, ja haukuin henkilökunnan ja kyseisen yrityksen kaikilla mahdollisilla ja mahdottomilla sanankäänteillä suureen ääneen. Lopulta poistuin tuohtuneena paikalta. Herätessäni uni huvitti - ja olin samalla iloinen, että kyseessä oli uni. Näen kuitenkin paljon myös myönteisiä/hyviä/kivoja/mielenkiintoisia unia.

10. Mikä on musiikin numerosi?
Se vaihteli 7..9 välillä.

11. Kuka kutitti sinua viimeksi ja mistä?
Puolisko se taisi olla.

12. Heräätkö koskaan kukonlaulun aikaan?
Herätyskello soi arkisin 05.55. Viikonloppuisinkaan en osaa juuri nukkua kahdeksan jälkeen kuin erikoistilanteissa.

13. Osaatko karjua kuin Tarzan?
En varmaan samalla tavoin, mutta kotitarzaniksi ihan kylliksi.

14. Ketä onnittelit viimeksi?
Työkaveria syntymäpäivänään.

15. Katsotko Kauniita ja Rohkeita?
En.

16. Luetko horoskooppeja?
Joskus saatan vittuillakseni lukea.

17. Miten vietät sunnuntaipäiväsi?
Kumpi meillä herää ensin, laittaa kahvia. Sitten sitä hörpitään sumppia, luetaan lehteä, nettaillaan ja sellaista. Päivällä voi mennä kävelylle, kauppoihin tai ulos syömään. Tai sitten mennään autolla jonnekin kauemmas, esim. vanhemmillani. Ja joka päivä pitää ranneliike.netiinkin tehdä jotain. Pyrin sunnuntaisin myös vain olemaan tekemättä mitään.

18. Kuka silitti päätäsi viimeksi?
Saattoi olla puolisko. Tosin millin sänkeäni tuntuu yksi jos toinenkin mielellään hiplaavan.

19. Tykkäätkö voimistella?
Pienessä mittakaavassa, että istumatyö saisi vähän edes vastapainoa.

20. Mihin maahan matkustaisit mieluiten ja miksi?
Suosikkipaikkani ulkomailla ovat Tallinna (Viro) ja Berliini (Saksa). Tunnen olevani noissa paikoissa kuin kotonani, vaikka silti olen toisaalla. Myös New York (USA) on ollut erikoisen hieno kokemus. Kesällä Lissabon (Portugali) yllätti minut myönteisesti. Tokioon (Japaniin) haluaisin matkustaa.

21. 5 kivointa J:llä alkavaa pojan nimeä?
Joonas, Juho, Jere, Janne, Jyri

22. Luettele 3 asiaa, jota näet oikealla puolellasi?
Tulostin, Langaton tukiasema, kirjahylly.

23. 3 epämiellyttävintä eläintä?
Juoksujalkaiset, hämähäkit, toukat

24. Mille taputit viimeksi?
En muista.

25. Mistä aineksista lempisalaattisi koostuu?
Suosikkisalaattini on Waldorfin salaatti. Siinä on juuriselleriä ja omenaa raasteena, ananasta paloina, hasselpähkinärouhetta, majoneesia, kermaviiliä, sitruunamehua, dijon-sinappia, suolaa ja mustapippuria

26. Oletko koskaan myynyt vanhoja vaatteitasi?
En muistaakseni. Minä tuppaan pitämään vaatteeni loppuun.

27. Keneltä lainasit viimeksi rahaa? Kuinka paljon?
Pankilta asuntolainaa vajaa kymmenen vuotta sitten noin 100 000, josta on nyt viidennes maksettu takaisin.

28. Pidätkö kesyrotista?
En erityisemmin, mutta ei minulla mitään vastaankaan niitä ole.

29. Onko sinua koskaan kosittu?
On.

30. Mitä näet ympärilläsi?
Olohuoneen huonekaluja ja muita tavaroita. Ja valitettavasti myös olohuoneeseen kuulumattomia tavaroita, kuten vaatteita.

31. Oletko joskus pudottanut piimäpurkin?
En.

32. Ovatko lihavat epämiellyttäviä?
Eivät.

33. Syötkö öisin?
En yleensä. Saatan kyllä juoda yöllä esim. vissyä tai vettä.

34. Pesetkö itse pyykkisi?
Puolisko hoitaa sen puolen. Minä en kuulemma tee sitä kunnolla.

35. Mitkä ovat vanhempiesi nimet?
Jätän vastaamatta :)

36. Onko koiran haukkuminen ärsyttävää?
Ei yleensä, paitsi kerrostalossa asuessa naapurin koiran vinkuna ja räksytys jatkuessaan on.

37. Miten sinulla viimeksi tahriintui vaate?
Eilen taisin pöksylleni pudottaa jotain ruokaa.

38. Montako paitaa sinulla on tällä hetkellä päälläsi?
T-paita.

39. Pelkäätkö piikkejä?
En pidä niistä, mutten voi sanoa pelkääväni.

40. Käytkö kirpputoreilla?
Ehkä kerran vuodessa.

41. Kiusoitteletko ystäviäsi?
Valitettavasti se kuuluu luonteenpiirteisiini.

42. Oletko polttanut ruohoa?
En.

43. Onko pyörässäsi kissansilmä?
Ei. Pyöräni on sellainen maastopyörä, jossa ei ole juuri mitään muuta kuin runko, renkaat, polkimet, vaihteisto ja jarrut.

44. Mitä sinulle tulee ensimmäiseksi mieleen sanasta mutantti?
Teini-ikäiset mutantti-ninja-sankari-kilpikonnat.

45. Mitä kangasta tällä hetkellä päälläsiolevat housut ovat?
Kai ne jotain puuvillasekoitetta ovat.

46. Mitä maistat nyt suussasi?
En oikein mitään.

47. Ketä käskit viimeksi tukkimaan turpansa?
Minä en halua vaientaa ihmisiä. Puhukoon, jos on asiaa. Noh, ehkä puoliskoa olen pyytänyt vaikenemaan, jos olen tehnyt jotain keskittymistä vaativaa.

48. Mitkä vaatteet laittaisit tanssiaisiin?
Normi vaatteet.

49. Onko lampaat söpöjä?
Onhan ne jotenkin sellaisia harmittoman oloisia.

50. Oletko koskaan matkustanut pummilla?
En ainakaan tarkoituksella.

51. Onko selässäsi finnejä?
Saattaa olla. En nyt näe sinne.

52. Oletko hiljainen ihminen?
Toisinaan olen, toisinaan en. Riippuu, mistä tuulet puhaltaa.

53. Uskotko kristukseen?
Ehkä henkilöhahmo on ollut historiallisesti olemassa. Mutta en tunnusta mitään uskoa. En kuitenkaan määrittele itseäni ateistiksikaan.

54. Onko sinulla hyvä kaunokäsiala?
Ei.

55. Minkälainen tukka veljelläsi on?
Siskoja on kaksi. Veljiä ei ole.

56. Mitä potkaisit viimeksi?
En muista.

57. Kunnioitatko äitiäsi?
Kyllä, sanoisin niin.

58. Monenko peiton alla nukut?
Yleensä pelkän pussilakanan. Talven kylmimpinä aikoina on täkki sen sisällä. Joskus kuulemma pihistän puoliskon täkin, etenkin jos olen mennyt aiemmin nukkumaan ja täkki on vartioimatta.

59. Minkälaiset pikkuhousut sinulla on jalassa?
Jotkut ikivanhat virttyneet bokserit.

60. Osaatko uida selkää?
Osaan.

61. Ketä kättelit viimeksi?
En muista. Varmaan töissä jotain asiakasta/yhteistyökumppania.

62. Minkälaisia sormikkaita omistat?
Minä yleensä käytän äidin tekemiä lapasia.

63. Ärsyynnytkö, jos sinua ruvetaan neuvomaan?
Vähän riippuu.

64. Haluaisitko nukkua talven yli?
En.

65. Mitä istutit viimeksi?
Varmaan jotain siemeniä pistin maahan vanhempien kasvimaalla joskus pari vuosikymmentä sitten.

66. Mitä ruokit viimeksi?
Tuttavan koiraa.

67. Uskotko sanontaan: "elämä kantaa" ?
Kyllä kai.

68. Onko sinulla nyt kynsilakkaa?
Ei.

69. Oletko koskaan pudonnut kalliolta?
Kyllä varmana lapsena, mutta en kai pää edellä kumminkaan.

70. Mitä ikkunastasi näkyy?
Katua, taloja, puita ja Kallion kirkon torni.

71. Onko lehmät ällöttäviä?
Eivät.

72. Paljonko vettä juot päivässä?
Vettä vetenä varmaan lasin..pari. Mutta olen vissyn suurkuluttaja.

73. Minkälainen wc-pytty on vessassanne?
Sellainen aivan tavallinen, valkea. Hyvin toimiva.

74. Minkälainen sänkysi on?
meillä on 160-senttinen runkopatja.

75. Mikä vaate sinulla viimeksi kastui?
Housun lahkeet, kun satoi vinosti, eikä sateenvarjo oikein suojannut.

76. Sheivaatko sääriäsi?
En.

77. Kuinka kova pakkanen on kova?
-20 astetta.

78. Minkälaisia rättejä teillä on keittiössä?
Sifonette roikkuu tiskialtaan päällä ja sitten siellä on sellainen käsipyyhe.

79. Onko linnunlaulun kuunteleminen rentouttavaa?
Jos se ei ole liian voimakasta.

80. Minkä värisiä pesuvateja teillä on saunassa?
Jotain harmaita on taloyhtiön saunassa.

81. Tykkäätkö puuroista?
Kyllä, mieluiten mehukeiton kanssa.

82. Suosikkisi suolaisista herkuista?
Valkosipulisuolakurkut. Myös Pecorino pepato -juusto toimii.

83. Roikuitko pienenä siellä sun täällä?
En kai.

84. Oletko koskaan juonut itseäsi pöydän alle?
Olen ehkä kerran..pari. Alkoholin kestokykyni on ollut aika huima. Viime vuosina olen vähentänyt juomistani aika tavalla.

85. Missä olit viimeksi, kun kävit ulkohuussissa?
Kesäpaikassa.

86. Minkälainen ovi huoneessasi on?
Omaa huonetta minulla ei ole. Työhuone olisi kyllä hyvä juttu. Tässä asunnossa on valkeat tasapintaiset ovet.

87. Saatko vedettyä yhtään leukaa?
Viimeksi kun kokeilin, niin kaksi meni.

88. Mitä sävyjä teillä on keittiössä?
Tuollaista kellertävää.

89. Otatko koskaan päiväunia?
Harvoin.

90. Omistatko viuhkan?
En.

91. Käytätkö sormuksia?
En.

92. Milloin viimeksi paistoit jauhelihaa?
Broilerinjauhelihaa viikolla.

93. Mitä levitettä laitat leivällesi?
Oivariinia. Onko tonnikala- tai mätitahna levitettä?

94. Uskotko taivaaseen?
Kyllähän tuo taivas näyttää kaartuvan Helsingin ylle. Tänään vähän harmajana. Jos mennään syvemmille vesille, niin en osaa sanoa, minne "minuus" menee tai mistä se tulee.

95. Kauanko pidät samoja sukkia?
Puoliskon mielestä liian kauan.

96. Rasvaatko ihoasi?
En.

97. Paras olutmerkki?
Franziskaner (ja etenkin Hefe-Weissbier)

98. Paras kahvimerkki?
Arkikahvina Pauligin peruspavut, jotka meillä jauhetaan kotona.

99. Tiedätkö ketään, kuka olisi saanut keskenmenon?
Kyllä.

100. Kuka viimeksi kielsi sinulta jotain todella tärkeää?
Ei kai kukaan. Koska jos asia on riittävän tärkeä, niin aina kiellon voi puhumalla saada kumottua.
Kommentit (0)

Pari huomiota
Kirjoitettu: 10.09.2012, 18:50:36
Puhelin saattaa olla töissäkin joskus soimatta tuntikausia. Mutta kun sitten joku soittaa, niin eikös vaan ala koputus - joku toinenkin yritä tavoitella samaan aikaan. Ja tuo tuntuu tapahtuvan usein... voiko se olla vain sattumaa? ;)

Tai sitten puhelin soi juuri silloin kun on helpottamassa hätäistä oloaan vessassa. Ja minä kun olen vielä ehdollistunut puhelimen soittoääneen niin pahasti, että vastaan siihen miltei missä tilanteessa hyvänsä...

***

Ilmeisesti Tallinnan-laivalta tullut ulkopaikkakuntalaisrouva päivitteli äänekkäästi ja päätään puistellen Helsingin Ruoholahdessa metroasemalla jälkikasvulleen sitä, kuinka melkein kaikki helsinkiläiset matkustavat metrossa maksamatta - siis näyttämättä laiturialueelle johtavien koneportaiden yläpäässä olevalle lukijalaitteelle lippua.

Noh, ihan oikeasti useimmilla helsinkiläisillä on taskussaan voimassaoleva "kuukausilippu". En jaksanut alkaa selittää.
Kommentit (1)

Kahvilla syksyyn
Kirjoitettu: 01.09.2012, 09:05:25
Kesä tuli ja meni. Kesäkuu meni töissä, heinäkuu oli lomailua Portugalissa, Etelä-Savossa ja Berliinissä. Heinäkuun aikana tuli nukuttua vain muutama yö omassa kotisängyssä. Hyvä niin. Ehtiihän sitä taas. Elokuukin tuli ja meni. Töissä se on ollut harvinaisen kiireinen, eikä syksystä näytä tulevan töiden suhteen ainakaan tylsä. Kahviakin on kulunut pannukaupalla, ehkä liikaakin.

Syksy

Joskus taannoin kirjoittelin, että olen vanhemmiten alkanut jopa pitää syksystä. Aiemmin syksy oli minusta sietämätöntä aikaa. Ihanan kesän jälkeen kaikki kesän jutut yksi toisensa jälkeen tuntuivat hiipuvan pois. Toki edelleen kesäpaikan pistäminen talvioloonsa ja loppusyksystä tuleva loska ovat jotenkin alakuloisia asioita.

Silti syksyssä on hyviäkin puolia - ja kun nyt vanhempana vuoden kierron hahmottaa paremmin, ei seuraava kevät ja kesä enää tunnu olevan jossain tavoittamattoman etäällä, vaan miltei nurkan takana.

Kahvi

Töissä taidan juoda liikaa kahvia. Ihan tavallista suodatinkahvia, Juhla Mokka -paketista Mocca Masterilla ja kuppiin mukaan loraus maitoa pehmentämään. Juon yleensä mieluummin suodatinkahveja kuin muulla tavoin tehtyä.

Kahvin juominen on tapa, eikä välttämättä hyvä sellainen, etenkin kun juon sitä jatkuvasti töitä tehdessäni. Pitäisi ehkä opetella juomaan vaikkapa vettä päivän mittaan. Ja pyhittää kahville oikea kahvitauko.

Kotona ei juoda niin paljon kahvia. Arkisin ei aina ollenkaan ja viikonloppuisin lähinnä aamukahvi. Aamukahvin tekoon kuuluu pavuista itse jauhaminen miltei "rituaalinomaisesti". Ja kahvit keitetään Mocca Masterilla.

Kahvinkeitto taitaa olla nykyisin ainoa asia, missä lankean jonkinlaiseen erityiseen "hifistelyyn".

Kommentit (1)

Aika.
Kirjoitettu: 27.07.2012, 01:23:54
Mitä vanhemmaksi tulee, sen nopeammin aika tuntuu kuluvan. Erityisen selvästi sen huomaa kesälomalla. Tuntuu, kuin heinäkuu olisi alkanut ihan vasta, ja nyt lasketaan viimeisiä päiviä. Paluu arkeen on maanantaina.

Ei sillä, kyllä tällä lomalla on ollut ohjelmaakin.

Lomaa edeltävä viikko oli Helsinki Pride -viikko. Pride-kulkuepäivä olikin aika menoa. Onnistuin valokuvatessani jo käräyttämään auringossa niskan ja käsivarret. Heti sunnuntaina aamuyöstä suunnattiinkin vielä käräyttämään itseä vähän pahemmin.

Aluksi viikko puoliskon, siskojen perheiden ja vanhempien kanssa Portugalissa vuokratulla talolla (oli uima-altaat yms.) ja viikkoon sisältyi autoilua Portalegren ympäristössä, aina Espanjan Sevillaa myöten. Mahtavia maisemia, mielenkiintoisia isompia ja pienempiä kaupunkeja ja miltei kyllästymiseen asti vanhoja linnoituksia ja linnoja. Viikon jälkeen jäätiin vielä puoliskon kanssa pariksi päiväksi Lissaboniin.

Kotona nukuttiin yksi yö ja sitten suunnattiin kesänviettoon Etelä-Savoon, jossa eivät säät suosineet. Sauna kyllä lämpesi joka ilta. Muutaman päivän verran oli vielä eräs tuttukin mukana.

Viikon maallaolon jälkeen oli vuorossa taas Helsinki - ja se suihku - ja yhden kotona nukutun yön jälkeen oli vuorossa matka Berliiniin.

Ensimmäinen ilta oli lauantai - ja sehän meni ryypyn puolelle! Käytiin syömässä Alexanderplatzilla eräässä ruokapaikassa, jossa ollaan käyty joka reissulla. Sen jälkeen käytiin katsastamassa Alexilla Besenkammer-niminen pieni homobaari, jossa sielläkin on käyty ennenkin. Sen jälkeen päädyimme Tiergartenin ja Zoon S-bahn-asemien välillä olevaan biergarteniin (koska aikaisemmilla reissuilla siellä olevat valot ovat olleet junan ikkunasta katsottuna niin kutsuvia...) ja se olikin ihan mukava paikka. Josta sitten käveltiin Zoolle (jossa majapaikkamme oli). Hotellilla piipahtamisen jälkeen lähdimme katsastamaan vielä menoa Nollendorfplatzilla (jonka eteläpuolella on tunnettu homoyöelämän keskittymä). Baareista mainittakoon The Woof, Prinzknecht ja Connection. Nukkumaanmeno oli joskus aamuneljältä tai jotain. Ja sunnuntai oli vaisumpi päivä.

Sisällöllisesti reissu oli "uusintoja". Potsdamissa käytiin katsomassa palatsien puutarhoja ja vanhaakaupunkia, Oranienburgissa Sachsenhausenin keskitysleiriä ja Berliinissä kierreltiin enimmäkseen kaupungin jo tuttuja paikkoja. Paljon on rakennettu uutta ja korjailtu vanhaa sitten viime käynnin. Ja jotkut ikuisuusprojektit olivat yhä vaiheessa. Potsdamer Platz ja Brandenburgin portin ympäristö saivat ilta/yövaloissaan taas jotenkin lämpimän tunteen aikaan. Kai minä olen suurkaupunki-ihminen. Paljon, kaikkea, mutta ei liian henkilökohtaista.

Torstaina alkuillasta tultiin takaisin Helsinkiin. Noin kuukaudessa täällä eivät asiat ole muuttuneet mitenkään radikaalisti. Kuulemma yksi isompi silta siirretty.

Oma sänky odottaa. Siellä on ainakin kunnolliset tyynyt. Samaa ei voi sanoa Berliinin majapaikasta.
Kommentit (3)

Pari haja-ajatusta.
Kirjoitettu: 21.07.2012, 11:21:21 (Muokattu: 21.07.2012, 11:35:27)
Maalla on mukavaa. Juoksevan veden puute on ihan okei, kun on hyvä sauna jne. Mutta lämmin suihku kaupungissa reilun viikon jälkeen on taivas.

Joissain julkisissa käymälöissä soitetaan linnunlaulua. Miksi? Eikö kunnon pieruäänikonsertti nonstop olisi fiksumpaa? Saisivat vatsavaivaisetkin peitteen henkilökohtaiselle äänelle.
Kommentit (0)

Tampereen kadonneet lemmenlukot
Kirjoitettu: 16.06.2012, 14:14:48
Viime kesänä ranneliike.netissäkin kerrottiin Lemmenlukko-ilmiöstä, jossa molemminpuolinen ikuinen rakkaus tunnustetaan kaivertamalla tai muuten merkitsemällä etunimet riippulukkoon, kiinnittämällä lukko sillankaiteeseen ja heittämällä avain veteen sillan alle.

http://ranneliike.net/teema/lemmenlukko?cid=14&aid=5887

Sain idean kirjoittaa ranneliike.netiin lemmenlukoista, kun olin niitä nähnyt Tampereen Patosillalla, ja siellä oli muutamissa lukoissa miesparin nimet.

Aamulehti kertoi muutama päivä sitten, että juuri tuolta Tampereen Patosillalta rakkauslukkoja oli mystisesti kadonnut. Koska tuo koko idea lemmenlukoista kosketti minua, niin tulin aika surulliseksi; miksi ihmeessä joku on niitä poistanut. Lukon laittaneille lukon laittaminen on varmasti ollut henkilökohtaisesti iso juttu ja oman lukon repiminen tongeilla pois ison mielipahan aihe.

Aamulehdessä arvuuteltiin, kuka on tihutyön takana. Kaupungin viranomaisten arveltiin aluksi olleen lukkojen poistamisen takana, koska patomuuriin tehdään korjauksia. Syyllinen ei kuitenkaan löytynyt sieltä.

Eilen illalla Aamulehti tiesi kertoa, että One Love -nimeä totteleva ryhmä "anonyymejä pirkanmaalaisia taiteilijoita" ovat katkoneet lukot voimapihdeillä, vieneet ne taidevalimoon sulatettavaksi metallikuutioksi, jonka pinnassa näkyy lukkojen muotoja. Kuutio on esillä Tampereen R1-taidehallissa avautuvassa Pirkanmaan Triennaalissa ja sen vieressa pyörii teoksen syntyä kuvaava video.

Aamulehti: Tampereelta kadonneiden rakkauslukkojen mysteeri selvisi
http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194748173485/artikkeli/tampereelta+kadonneiden+rakkauslukkojen+mysteeri+selvisi.html

Minusta taiteen nimissä tehty temppu on erittäin alhainen ja halpamainen lukon kiinnittäneitä pariskuntia kohtaan. Halveksin syvästi temppua, vaikka minä ja puoliskoni emme itse ole lukkoa tuonne jättäneetkään.

Toivottavasti tämä "taiteilija"ryhmä ymmärtää edes hävetä ja pyytää nöyrästi anteeksi. Ja toivottavasti Pirkanmaan Triennaalin järjestäjät ymmärtävät osavastuunsa ja pahoittelevat aiheuttamaansa mielipahaa.

Kommentit (6)

Baana ja muuta liikennettä
Kirjoitettu: 15.06.2012, 07:53:34
Helsingin ytimestä Ruoholahteen vanhaan ratakuiluun avattu kevyenliikenteen väylä "Baana" on hyvä asia. Työmatka Kalliosta Ruoholahteen taittui sen ansiosta alle 20 minuutissa. Metromatka (johon sisältyy molemmissa päissä jonkin verran jalankulkua) samasta lähtöpisteestä samaan kohteeseen kestää 22..27 minuuttia, riippuen siitä, miten metrot sattuvat kohdalle.

Nyt kun keskustan pohjoispuolta halkovan junaradan yli tai ali saisi Kaisaniemeen vielä jonkinlaisen fiksun kevyenliikenteen väylän, niin matka lyhenisi vielä parilla minuutilla, kun ei tarvitsisi kiertää rataa joko Rautatieaseman luota tai Linnunlaulun ylikulun kautta.

Helsingissä on tässä viime vuosina torpattu pari erittäin hyvää liikennettä sujuvoittavaa hanketta. Viimeksi Kumpulan joukkoliikennekatu hylättiin. Se olisi parantanut merkittävästi joukkoliikenteen toimimista kaupungissa. Toinen keskustan autoistumista vähentävä asia, keskustatunneli, jäi myös kaupungin kehittymistä vastustavien hampaisiin.

Espoolaiset saivat sentään päätettyä metron rakentamisesta Matinkylästä Kivenlahteen. Metroa pitäisi kyllä jatkaa Kauklahden juna-asemalle, että joukkoliikenne toimisi paremmin erilaisissa häiriötilanteissa.

Yleisesti ottaen erilaiset "silmukat" ja luontevat vaihtoehtoreitit tuntuvat olevan lähes tuntematon asia raideliikennettä järjestettäessä. Helsingissä on esimerkiksi raitiovaunureitissä sellaisia solmupisteitä, että kun siellä tapahtuu jotain, niin koko tai ainakin puolet kaupungin raitioliikenteestä pysähtyy tai ainakin puuroutuu totaalisesti. Yksi näistä kriittisistä paikoista on Mannerheimintien ja Kaivokadun/Simonkadun risteys. Sen osalta ei ole järjestetty käyttökelpoisia kiertoteitä.

Ja metrohan pitäisi tietysti saada reitille Katajanokka-Espa-kamppi-Töölö-Linnanmäki-Pasila ja vielä Töölöstä Munkkivuoreen. Ja junille Pisararata.
Kommentit (2)

Oikeat ja väärä mielipiteet
Kirjoitettu: 14.06.2012, 11:47:17
Olen moderoinut toistakymmentä vuotta erilaisia nettifoorumeita ja niistä viimeiset kymmenen vuotta aktiivisimmin keskusteluja ja kommentteja ranneliike.netissä. Käytännössä olen hyväksynyt ja hyljännyt yksittäisiä viestejä, muistutellut sopivuuden rajoista ja asiallisesta käytöksestä, antanut muutamia jäähyjä ja sulkenut pari tunnusta.

Viestien hylkäämisen syynä on ollut esimerkiksi luokaton kielenkäyttö, valheellisten tai yksityisyyden suojan piiriin kuuluvien asioiden pahantahtoisen esittäminen yksittäisistä ihmisistä tai ihmisryhmistä ja keskustelun (tahallinen) häirintä. Häirintää on käytännössä se, että samaa tai samansisältöistä viestiä suolletaan useita kertoja yhteen tai useampaan keskusteluun, oli kysymys sitten “julistamisesta” tai yksioikoisemmasta häirinnästä. Jäähy tai tunnuksen pysyvä sulkeminen on tullut kyseeseen, jos toistuvista huomautuksista huolimatta tilanne jonkun kohdalla ei parane.

Vaatimuksia muiden kirjoittamien viestien poistamisesta ja jonkun kanssakäyttäjän jäähyllepanosta tai jopa tunnuksen sulkemisesta on tullut moninkertaisesti enemmän kuin olen sellaisia toimenpiteitä suorittanut. Joidenkin “kaksintaistelujen” kohdalla molemmat osapuolet ovat vaatineet toisen pukarin hyllyttämistä. Silloin on naurussa pitelemistä.

Näiden toimepidevaatimusten perusteluna on lähes aina ollut jokin seuraavasta kolmesta asiasta: 1) vaatimuksen esittäjän mielestä häntä on henkilökohtaisesti loukattu, 2) joku käsittelee aihetta, josta ei saisi puhua tai ainakaan olla jotain tiettyä mieltä tai 3) tietynlaisen ajatusmaailman omaavalle ei saisi antaa tilaa. Joitain hajaosumia on tullut muillekin syille, joskin laveasti ajateltuna nekin sisältyvät yleensä tavalla tai toisella yhteen tai useampaan noista kolmesta. Käytännössä toimenpidevaatimuksen taustalla on poikkeuksetta ollut se, että kirjoittaja, tämän tyyli tai esittämänsä mielipide on itseä ärsyttävä tai vastenmielinen.

Halu vaientaa “väärät” mielipiteet ja niiden esittäjät on yleinen ilmiö muuallakin kuin nettifoorumeilla.

Yksi muoti-ilmiö on ollut joidenkin mielipiteiden määrittely “vihapuheeksi” tai “vihakirjoitukseksi”, ilman sen tarkempaa yksilöimistä. Välillä on tuntunut, että viha-leiman iskeminen hankalaksi koettuun puheenvuoroon on ollut lähinnä yritys mitätöidä koko puheenvuoro, jotta siinä esitettyihin asioihin ei tarvitsisi ottaa oikeasti kantaa - ja ehkä kohdata oman vastakkaisen kannan hataruus.

Perusteena vaientamisvaatimuksille käytetään esimerkiksi käsitettä “vihapuhe”, joka luo “vihan ilmapiiriä”. Minusta “vihapuhe” on perusteena kehno, jos sitä käytetään ilman tapauskohtaisia perusteluja.

On selvää, että yksittäiseen ihmiseen tai jotenkin määriteltyyn ihmisryhmään kohdistuvalla väkivallalla uhkaaminen ja väkivaltaan kehottaminen ovat itsessään ja itsestäänselvästi vihapuhetta. Ihmisellä pitää olla oikeus fyysiseen koskemattomuuteen ja ehdottomaan turvallisuuden tunteeseen. Vihapuheeksi voi nimittää myös määritellyn ihmisryhmän harkittua mustamaalausta; sitä selkeämmin, mitä voimakkaammin ryhmä määrittyy siihen kuuluvien ihmisten henkilökohtaisten ominaisuuksien kautta.

Yksittäiseen henkilöön kohdistuva mustamaalaus on tietysti kunnian loukkaamista. Jos kuitenkin kyse on julkisuudessa mielipiteitään esittävän ihmisen mielipiteiden tai niiden taustalla olevien vaikuttimien rankkakin arviointi, niin sitä ei voi pitää vihapuheena tai kunnianloukkauksena.

Jotenkin määritellyn ihmisryhmän todellisista tai kuvitelluista ominaisuuksista puhuminen ei minun mielestäni sinänsä ole vihapuhetta, jos siihen ei sisälly tarkoituksellista mustamaalausta ja pahantahtoisuutta. Ei ole häpeä olla väärässä, mutta häpeällistä on sitten perustellun faktapohjaisen puheenvuoron jälkeen edelleen rypeä uppiniskaisesti ennakkoluuloissaan, ilman halua edes yrittää ymmärtää.

On totta, että taitava puhuja tai kirjoittaja osaa naamioida pahat sanansa näennäisen nättiin ja viattomaan asuun, vaikkapa kysymykseksi, mutta jossain sen rajan on mentävä. Jos keskustelua rajoitetaan liiaksi, ei keskustelua herättäviä kysymyksiä voi enää ratkoa. Ja se ei ole enää kenenkään edun mukaista.

Jos joku on siinä uskossa, että vaikkapa homoseksuaalisuuteen liittyy jokin kielteinen lieveilmiö, niin ei sellaisen mielipiteen esittäjää pitäisi suoriltaan vain vaientaa. Jos jonkun mielipide ärsyttää tai on omasta mielestä väärä, se ja sen esittäjä pitää haastaa.

Kommentit (3)

Oma blogini
Kirjoitettu: 10.06.2012, 10:26:11
Aion kääntää uuden sivun blogikirjoittamiseni historiaa käsittelevässä kirjassa.

Tämä blogini on ollut olemassa vailla erityistä tarkoitusta kesästä 2005 lähtien, nimellä "smolandia". Tähän asti olen bloggaillut erittäin satunnaisesti. Bloggaukseni ovat lähinnä olleet yskäisyjä, kun olen muistanut, että minulla on tämä blogi ja sinne ehkä voisi taas pitkästä aikaa kirjoittaakin jotain.

Taannoin totesin erään bloggaajan puolentuhannen rajapyykin bloggauksen kohdalla, ettei minusta tunnu siltä, että minulla olisi suurtakaan henkilökohtaista annettavaa blogosfäärille. Sen jälkeen olen miettinyt, että miksi minulla yleensä pitää olla blogi, jos sen olemassaolo aiheuttaa turhautumista.

Blogini sisältö on liittynyt omiin tekemisiini; lomabloggauksiin ja joihinkin henkilökohtaisiin tuntemuksiini. Onhan tuolla pari huomiota jostain asiastakin, mutta ei juhlaksi asti. Täällä on muutama todella hyvä blogi, joita seuraan säännöllisesti. Näillä bloggaajilla tuntuu olevan sanottavaa ja kiinnostavia huomioita. Voin olla näiden bloggaajien kanssa aivan eri mieltä jostain asiasta, mutta silti tekstit ovat mielenkiintoisia.

Kirjoitan jonkin verran uutisia ja muita ajankohtaistekstejä ranneliike.netiin. Olen niissä pyrkinyt käsittelemään esilläolevaa asiaa neutraalisti (toki tarkastellen asioita sateenkaarenväristen silmälasien läpi), mutta itse jutusta olen pyrkinyt pitämään omat mielipiteeni loitolla. Muutaman kerran vuodessa olen kirjoittanut ranneliike.netissä jostain aiheesta kolumni-tyyppisen kirjoituksen, mutta silloin päätoimittajan roolissa ja pyrkinyt tarkastelemaan asiaa omien mielipiteitteni yläpuolelta.

Omia käsityksiäni asioista olen lopultakin aika vähän tuonut esiin vähänkään pohditumpina ja harkitumpina kirjoituksina. Ajankohtaisjuttujen lukijakommenteissa ja keskustelufoorumilla olen saattanut tuoda esiin omia huomioitani asiasta tai jostain siihen liittyvästä yksityiskohdasta “omana itsenäni”. Ehkä blogikirjoittaminen voisi tulla kyseeseen. Jos nyt yrittäisin.

Ehkä mukaan mahtuu "lomaraportointiakin", mutta ajattelin tosissaan reivata blogini olemusta rutkasti uuteen suuntaan. Blogi on jatkossa saman niminen kuin minäkin, se on "smo".

Sateenkaarimaailman tarkastelun lisäksi ajattelin toisinaan poiketa myös yleismaailmalliselle reviirille ja käsitellä muitakin aiheita, jotka minua erityisesti kiinnostavat. Aion myös ottaa esille ranneliike.netin tekemisen kautta syntyneitä mietteitä. Kommentointi on luonnollisesti avoin. Oma B-puoleni ei ole lainkaan herkkänahkainen, joten odotan myös piiskaa - ja samalla hyviä ideoita.

Saa nyt nähdä kuinka oma ajatukseni "ainakin yhdestä kirjoituksesta kuukaudessa" toteutuu. Pakosta en kuitenkaan aio tänne kirjoittaa. Jos omasta mielestäni mitään sanottavaa ei ole, en sitä ajatellut tännekään pistää.

PS. Tämä ei ollut kesäkuun kirjoitus. Se tulee vielä. Aion kirjoittaa oikeista ja vääristä mielipiteistä.
Kommentit (5)

Virta vie aina jonnekin
Kirjoitettu: 27.02.2012, 20:04:11 (Muokattu: 27.02.2012, 20:08:35)
Olen tässä muutaman tunnin kuunnellut lauluja Youtubesta. Taisin alkuun kuunnella jotain 80-luvun Suomi-iskelmää, silleen "läpällä". Berit, Anja Niskanen, Reijo Kallio, Arja Havakka, Nisa Soraya jne... Siinä oikeassa palstassa on luettelo videoita, jotka ovat jollain tavoin sidoksissa juuri katsottavaan videoon, ja siitä aina mieleistä klikkaamalla olen edennyt. Jossain vaiheessa muistan kuunnelleeni Scorpionsia useamman kappaleen verran. Hetki sitten havahduin: aina käy niin, että kuuntelen mitä hyvänsä, niin lopulta huomaan kuuntelevani virolaista punkkia... Vennaskond - Õhtud Moskva lähistel, Sõpruse Puiestee - 1905...
Kommentit (0)

Sateenkaaren väreissä hehkuva Olympiastadionin torni
Kirjoitettu: 28.12.2011, 23:10:35 (Muokattu: 28.12.2011, 23:11:41)
Oltiin iltakävelyllä Töölönlahdella. Ihmettelin Linnunlaulun nurkilla, että mikä värikäs pylväs tuolla törröttää. Hetken päästä tajusin, että stadionin tornihan se, mutta kovasti värikkäänä. Sateenkaarilipun väreissä.

Testailivat "Variant Spectrum" -teosta, jota varsinaisesti esitetään 31.12. – 9.1. klo 16 - 22. Kyseessä on Lux Helsinki -tapahtumaan liittyvä juttu, yksi viidestä näyttävästi valaistavasta merkkirakennuksesta.

"Etäältä katsottuna teos muodostaa koko tornin mittaisen varioituvan spektrin. Lähietäisyydeltä katsottuna spektrin värit erottuvat selvemmin ja luovat aaltomaisen liikkeen, joka herättää tornin julkisivun ja sen parvekkeiden rytmittämän rakenteen eloon", kerrotaan http://www.luxhelsinki.fi/ -sivustolla "Variant Spectrum" -teoksesta.

Minusta valoteokset ovat kivoja keskellä pimeyttä.

Valitettavasti kännykän kameralla etäältä otettu kuva ei tee oikeutta teokselle.

Kommentit (0)

Kesästä syksyyn
Kirjoitettu: 11.09.2011, 22:29:39
Jotenkin tuntuu aina alakuloiselta, kun huomaa kesän olevan taas ohi. Käytiin viikonloppuna pistämässä kesäpaikka talvikuntoon. Eilisillan auringonpaistekin oli niin syksyinen. Sauna sentään palkitsi erinomaisilla löylyillä.
Kommentit (2)

Loma loppui
Kirjoitettu: 02.08.2011, 08:41:32
Yllättävän pienin henkisin vaurioin siirryin loma-ajasta taas työ-aikaan. Toinen työpäivä on käynnistynyt. Sain jo eilen yhtä ja toista aikaan. Aamuherääminenkään ei tunnu olevan ongelmallista. Kävikö tämä oikeasti helposti vai onko vain tyyntä myrskyn edellä?

Kysyy nimim. "Epätietoinen"
Kommentit (0)

Rooma
Kirjoitettu: 23.07.2011, 02:48:23
Rooma. Kuuma. Paavin museot ja kirkko tutkailtu. Muutkin the Nähtävyydet katseltu ja aistittu ilmapiiriä. Kaupungin liikenne sekavaa. Julkinen liikenne ok, paitsi perjantainen lakko. Pizza ja pasta mainettaan parempaa jopa turistipaikoissa. Sivukaduilla paikallisten suosimissa paikoissa ruoka erinomaista. Jäätelö parasta ikinä missään. Kiva paikka, vaikka ei minulle Berliinin tai NYC:n kaltainen wow. En tiedä, tullaanko toiste, kun on niin paljon muitakin paikkoja tällä pallolla missä haluaisi käydä. Gay-elämään ei olla tutustuttu, mutta kaduilla ja turistikohteissa bongattu runsaasti homo(pare)ja ja tänäänkin ruokapaikassa melko varmasti illasti naapuripöydässä lesboseurue.
Kommentit (2)

Kesä ja loma
Kirjoitettu: 04.07.2011, 13:34:18
Helsinki Pride 2011 on takana. Onhan se sellainen vuosittainen sateenkaarenvärinen kohokoha. Itse pride-viikko meni minulta vähän sivu suun. Viime viikko oli töissä kiireinen, koska nyt alkoi loma ja noin miljoonakaksisataatuhatta neljä asiaa piti hoitaa kuntoon. Muutamissa priden tapahtumissa olin, lähinnä tekemässä ranneliike.netiin artikkeleita.

Maanantaina seurasin avajaistilaisuutta Kolmella sepällä. Ihan kiva, hyvät puheet jne jne, vaikka tapahtumaa olikin venytetty hieman turhan pitkäksi. En kyllä oikein ymmärtänyt, miksi eräs ryhmä tuli häiritsemään tilaisuutta asiattomine välihuutoineen. Jos on jotain asiaa, pyydetään puheenvuoro, eikä puhuta päälle.
http://ranneliike.net/teema/helsinki-pride-2011-avattiin?srt=2&cid=21&aid=5737

Lauantain helteessä oli kulkue ja puistojuhla. Otin paljon kuvia. Käsivarret kärähtivät auringossa vähän. Kulkueen ja puistojuhlan koko alkaa olla kansainvälisestikin ihan kunnioitettava. Parasta tietysti on se värikkyys ja ihmiskirjo. PMMP oli hyvä valinta puistojuhlan esiintyjäksi. Ja onhan Pinkkisen Juttakin valloittava hahmo.
http://ranneliike.net/teema/kuvia-ja-tunnelmia-helsinki-pride-2011-kulkueesta-ja-puistojuhlasta?srt=2&cid=9&aid=5765
http://ranneliike.net/galleria.php/?alue=hkipride2011_2

Sunnuntaina olin katsomassa Karhupuistossa, kun Karhut kipittivät korkkareissa karvaisin säärin. Drag Bear Race on hauskaa ja kevyttä ohjelmaa. Sielläkin otin joitain kuvia.
http://ranneliike.net/teema/helsinki-pride-2011-karhut-korkkareissa-karvaisin-saarin?srt=2&cid=9&aid=5771

Ja onhan pääkaupungin kesä muutenkin upea.

***

Tänään on ensimmäinen kesälomapäivä. Tein ruoaksi kanaa kermaisessa barbeque-kastikkeessa. Kastikkeeseen tuli myös sipulia, paprikaa ja herkkusieniä. Hyvää. Totesin kyllä, etten enää osaa keittää riisiä kattilassa, kun olen yleensä valmistanut riisin sitä varten erityisesti tehdyllä keittimellä. Nyt ajattelin, etten jaksa säätää keittimen kanssa - tuloksena oli vetistä ja pohjaantarttunutta riisiä.

Kommentit (0)

Aurinko
Kirjoitettu: 16.06.2011, 08:00:25
Jäntskää miten Aurinko saa paisteellaan mielialan aivan toiseksi kuin sadepäivinä.
Kommentit (0)

Ajatusia Älä alistu! -kampanjasta...
Kirjoitettu: 25.03.2011, 16:14:50
Tämä Älä alistu! -kampanja on pistänyt miettimään asioita. Miksi kampanja ja mikä kampanjassa raivostutti minua?

Noh, olen jossain mittakaavassa elänyt läpi sen, johon tällainen kampanja on kuin bensaa liekkeihin.

Ei itseni hyväksyminen homona ihan läpihuutojuttu ollut, vaikka olenkin varsin avarakatseisesta kodista. Sen verran kaikki homoseksuaalisuutta alentava ympäristön paine on vaikuttanut. Homottelu (muihinkin kuin itseen kohdistuva), julkisuuden ihmisten homokielteiset ulostulot ja muu vastaava pistivät miettimään tulevaisuutta homona.

Elin murrosikää 1980-luvun loppupuolella, jolloin homoista ei paljon julkisuudessa puhuttu, paitsi ikävien asioiden yhteydessä. Aids-kohu oli ensimmäisiä asioita, joissa muistan puhutun homoista. Ei ajatustakaan, että esimerkiksi koulussa olisi puhuttu avoimesti homoista. Yläasteella terveystiedossa asia kuitattiin kuivasti ja nopeasti. Lukiossa 80- ja 90-luvun vaihteessa oli hieman avoimempaa.

Itsetuhoisia ajatuksia minulla ei homoseksuaalisuuden vuoksi koskaan ole ollut, mutta parikymppisenä kylläkin suuri hämmennys siitä, että joudunko elämään yksinäisen elämän tai onko kohtaloni jonkinlainen kaksoiselämä. Jos taustani olisi vahvasti uskonnollinen, oletan, että tie olisi ollut kivisempi. Olin yli 25, kun aloin olla sinut itseni kanssa ja tulin "kaapista" vanhemmilleni ja oikeastaan kaikille. Torjutuksi tulemisen pelko oli aika iso.

Kaapista tultuani alkoi elämä, nyt kun jälkikäteen miettii. Työelämässä olin löytänyt oman paikkani jo parikymppisenä. Ennen kolmenkympin rajapyykkiä löysin puolison, ja yhdeksättä vuotta viedään.

Vaikka Suomessa ilmapiiri homoja kohtaan on parantunut, on siinä kuitenkin aivan liikaa taakkaa nuorille homoille, etenkin nuorille uskoville homoille. Uskonto-fanaatikot määrittelevät homoseksuaalisuuden pelkäksi miehen himoksi ja seksiksi miehen kanssa (tai siitä pidättymiseksi), eivätkä suostu ymmärtämään että kyse on paljosta muustakin.

Henkilökohtaisesti tämä Älä alistu! -kampanja ei ole satuttanut, koska olen sinut itseni ja suuntautumiseni kanssa. Olen saanut hankittua riittävästi tietoa ja ulostulon jälkeen löytänyt tuttavapiirin saman sateenkaaren alla elävistä. Huoli ja suru on enemmänkin niistä nuorista, jotka nyt ovat etsimässä itseään ja joille syötetään kampanjalla ahdistuksen siemeniä.

En väitä, että suuntautumisensa mukaan eläminen kaikkia henkilökohtaisia ongelmia ratkaisisi, mutta onpahan yksi risti vähemmän kannettavana. Enkä väitä, että puoliso löytyisi helpommin homona, vaan se voi olla jopa vaikeampaa. Eikä kaapistatulo ole mikään taikakalu mihinkään ihmissuhdevalintamarkettiin, koska emme me homot ole mitään yhtä suurta ilomielistä perhettä, vaan ihan ollaan hankalia kuin heterotkin.

Mutta silti väitän, että lymyily itseltään ei kannata, vaan reilusti hyväksyy ne pelimerkit, mitä on tähän ainutkertaiseen elämäänsä saanut.
Kommentit (3)

<< Tuoreemmat Vanhemmat >>

[ Blogien etusivulle | Uusimmat bloggaukset | Blogipalvelun ohjeet | Blogilista ]

Blogit

   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy