• Kauneuspilkku

kuka kääntää tuulet

av alla dessa möten
och allt som borde hänt
hur sällan är jag orsak
till att livet vänt

jotkut tietävät jo ihan nuoresta mitä haluavat tehdä. heillä on ehkä jokin harrastus tai kiinnostuksen kohde, johon he suuntaavat tarmonsa ja keskittymisensä jo kouluaikana. heistä ei ehkä rikkaista ja kuuluisia, mutta heitä ohjaa varmuus siitä, että he ovat oikealla tiellä.
Toiset päättävät hankkia rahaa ja statusta ja kuin huomaamatta suorittavat korkeakouluopinnot nopeasti ja ovat jo kolmekymppisinä pitkällä menestyksen polullaan. Näitä ihmisiä yhdistää määrätietoisuus, tavoitteellisuus ja keskittyminen oleelliseen.

Sitten on meitä humppa-humanisteja, jotka haahuilemme vähän kaikenlaista kokeillen, mutta ei niinkään päämäärä kuin asiasuuntautuneesti. Kun ajattelen omaa elämääni, niin olen todellakin ollut kovin harvoin hirveän pitkäjänteisesti rakentamassa tulevaisuuttani ammatillisesti. Eipä silti tälläkin tavalla voi elää onnellisena ja tyytyväisenä ja saada mielekkäitä töitä, mutta kieltämättä aina välillä kadehdin heitä, jotka ovat minua tavoitteellisempia ja suunnitelmallisempia.

Vaikka Evan piisi onkin eri asiasta, kuvaa se kuitenkin tunteitani paremmin kuin itse osaan kirjoittaa. Ammattilaisen hommia tämä kirjoittaminenkin olisi.

måste våga bara vara
med minnet av det barn
som lät livet välja
och våga säga ja

3 kommenttia

martin

13.2.2008 16:40

Kateus on kamalaa myrkkyä. Vältä sitä kuin ruttoa!
Olet oma itsesi ja hyvä niin. Kirjoituksesi ovat aina hyvin mielenkiintoisia.

Kauneuspilkku

13.2.2008 17:15

Kiitos Martin, en minä oikeasti siis aivan aikuisten oikeasti, kadehdi heitä, se on sellaista...keski-ikäisen miehen pohdintaa, kun on miettinyt mitä olisi voinut tehdä toisin, vaikkei mitään silti erityisesti kadukkaan. Itsetuntemus on kuitenkin kasvanut sen verran matkan varrella, että tietää, ettei kadehtiminen kannata eikä omien valintojen katuminen tai surkuttelu. I am what I am. Aina voi kuitenkin kehittää isteään, pyrkiä kohti parempaa : )

audinkopoika

13.2.2008 22:50

Pääasia et elää ja nauttii...sitä ei tuo mikään asema tullessaan...
Joskin raha joskus hiukan rauhoittaa ;)