• Kauneuspilkku

hämmennys

Luin netistä koirasta, joka oli varastettu omistajan kauppareissun aikana espoolaisen kauppakeskuksen edestä. Tämä tapaus päättyi onnellisesti, omistaja sai koiransa takaisin ja koira pääsi kotiinsa, ilmeisesti suurempia traumoja tai vammoja kärsimättä.
Uutista seuranneessa keskustelussa suurin huomio kiinnittyi siihen, että koiria ei pidä jättää yksin minnekään juuri siksi, että joku saattaa hankkia itselleen lemmikin näin. Tai sitten tehdä eläimelle jotain pahaa.
Muistan sellaisenkin Suomen, jossa ei ainoastaan lemmikkejä vaan myös vauvoja lastenvaunuissa jätettiin ulos, sillä aikaa kun pistäydyttiin jossain asioilla. Pidämme itseämme sivistysvaltiona ja olemme mielestämme monessa mielessä paljon edistyksellisempiä kuin 1970- ja 1980-luvuilla. Jossain suhteessa maamme on kuitenkin taantunut tasolle, jota silloin ei osannut kuvitellakaan.
Elämme avoimen kansalaisyhteiskunnan aikaa, yhä suurempi osa väestöstä on saanut korkean koulutuksen, mutta silti emme voi jättää lasta tai lemmikkiä hetkeksikään ilman valvontaa, tai voimmeko?
Erilaiset tilastot osoittavat, että rikosten määrä on tasaisesti laskenut eli onko kyseessä kuitenkin median ja nopean tiedonvälityksen harha? Jokainen ikävä teko tulee heti mediaan kaikkien ruodittavaksi. Jokin tässä kehityksessä hämmentää.

2 kommenttia

martin

3.5.2012 23:02

Valehtelevatko ryöstöjen määrä vai niistä kerätyt tilastot, siinäpä kysymys!

Kauneuspilkku

6.5.2012 19:48

Ehkä tämä mielikuva-aikakausi on tällaista, asiay eivät ole siltä miltä ne saadaan näyttämään, vai ovatko?