Brasilia: Katolisen kirkon moraali pohjalukemissa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Juhani Viherlahti
  • 10

Yhdeksän vuotiaan tytön tapaus järkyttää ja herättää voimakkaita tunteita Brasiliassa ja muuallakin maailmassa. Tytön isäpuoli raiskasi tämän ja käytti tätä seksuaalisesti hyväkseen kuusivuotiaasta asti. Tyttö tuli raskaaksi. Kaksoset tulossa. Äiti on sallinut lääkärin tehdä tytölle abortin. Tyttö on niin hentorakenteinen, että hän todennäköisesti kuolisi raskauteen ja synnytykseen. Brasiliassa abortti on kielletty ja mahdollinen vain äidin hengen pelastamiseksi.

Paikallinen katolinen arkkipiispa on ottanut jyrkän kielteisen kannan tytön aborttiin. Hän on julistanut äidin ja lääkärin pannaan (kirkonkiroukseen). Tytön nuori ikä esti häneen kohdistuneen pannaanjulistuksen. Arkkipiispa julistaa Jumalan lain olevan maallisten lakien yläpuolella. Jos maallinen laki on Jumalan lain kanssa ristiriidassa, maallinen laki on mitätön.

Raiskaukseen syyllistynyttä isää katolinen kirkko ei ole julistanut pannaan, vain moittinut.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

10 kommenttia

Taisi tulla pullopostissa tämä uutinen! Abortti on suoritettu jo 4.3., äitiä ja lääkäreitä ei suinkaan julistettu pannaan vaan ekskommunikaatioon. Katolisuudessa pannaanjulistaminen poistettiin v. 1983. Ekskommunikaatio ei ole ainoastaan rangaistus vaan myös kehoitus "parantaa tapansa".

Abortti on sallittu Brasiliassa myös raiskauksen uhreille kun raskaus alle 20 viikkoa.
[SARKASMIA]

Juu, kyllä on arkkipiispa ja katolinen kirkko oikealla asialla. Sopisi tytön parantaa tapansa. Kaikki elämä on pyhää! Jopa iljettävästä, traumatisoivasta insestistä pikkutytölle syntyvä, isänsä siittämä elämä. Raamatussakin se hyväksytään yhtenä varteenotettavana vaihtoehtona (vrt. Loot ja hänen tyttärensä). Harmi ettei vanha kunnon inkvisitio enää hoida näitä rangaistushommia. Kivittää tuollaiset elämäntuhoajat vähintään pitäisi. Onneksi sentään muslimit vielä osaavat sen homman.

[/SARKASMIA]