ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko trendit kirjat lehdet sähköinen glbt-kirjasto elokuvat ja sarjafilmit tv-kalenteri televisio radio levyesittelyt artistiesittelyt listat ooppera linkit kaikki artikkelit

Porilaistubettaja esittää Turun Kaupunginteatterin Tom of Finland -musikaalissa nuorta Touko Laaksosta

Sami Mollgren • 01.12.2016 08:20 UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI • KOTIMAA

Tuure Boelius Youtube-videollaan (kuvakaappaus YouTubesta)
Porilainen Youtube-julkkis Tuure Boelius esittää vuodenvaihteen jälkeen kantaesityksensä saavassa Turun Kaupunginteatterin Tom of Finland -musikaalissa nuorta Touko Laaksosta.

Asiasta kertoo Satakunnan Kansa.

Musikaali kertoo kaarinalaisen opettajaperheen lahjakkaan, omalaatuisen pojan Touko Laaksosen (1920-1991) elämästä ja kasvamisesta kansainvälisesti tunnetuksi Tom of Finlandiksi. Turun kaupunginteatterin Tom of Finland -musikaali saa kantaesityksensä tammikuussa 2017. Musikaali on osa virallista Suomi 100 -juhlavuotsiohjelmaa.

Boelius oli saanut roolin koelaulutilaisuuden kautta. Hänen ansioinaan olivat Satakunnan Kansan mukaan teatteri- ja tanssiharrastus. Boelius on esiintynyt lehden mukaan muun muassa Porin teatterissa Sound of Musicissa ja Housut pois -musikaalissa.

Lapsinäyttelijät eivät joudu esittämään mitään seksuaalisuuteen liittyviä asioita. Boelius esiintyy muutamassa kohtauksessa musikaalin alkupuolella, ja sen jälkeen lapsinäyttelijät lähtevät kotiin. Suositusikäraja on 16 vuotta.

Alkusyksystä Helsingin Sanomat kertoi, että lapsinäyttelijöiden haku musikaaliin johti Helsingin Sanomien mukaan huolestuneisiin yhteidenottoihin lapsiasiavaltuutetulle ja huolen ilmaisuihin musikaalin mahdollisesta lasten kasvua ja kehitystä vaarantavasta vaikutuksesta. Lapsiasiavaltuutettua vaadittiin puuttumaan asiaan.

Marraskuun alussa Boelius julkaisi Youtubessa videon, jossa tämä kertoi olevansa homo. Olen homo. -otsikoidulla videolla Boelius käsittelee tunteitaan ennen ja jälkeen sen, kun hän oli kertonut ystävilleen ja läheisilleen homoseksuaalisuudestaan. Seuraavana päivänä Boelius huomasi, että video on poistettu. Hän tiimeineen valitti asiasta, ja video palautettiin näkyville keskiviikkoiltana.

Nuoren Touko Laaksosen rooliin Boelius oli valittu jo ennen videon julkaisua.

Musikaalin lisäksi alkuvuodesta on tulossa myös Laaksosen elämästä kertova elokuva. Dome Karukosken ohjaaman Tom of Finland -nimisen elokuvan on määrä tulla ensi-iltaan 24. helmikuuta 2017.Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy